View Full Version : Умря и всичко е като на сън ;(
FiRe_LaDy
02-22-2009, 20:14
Извинявам се предварително,че пиша темата,но много ми тежи и не спирам да плача от няколко дена ... имах нужда да споделя с повече хора и да си излея болката отново и отново.
Преди месец си взех от декоративните зайчета (беше на 4 - 5 години .. подариха ми го,защото не искаха да го гледат вече ).Много свикнах с него.Всеки ден си играехме,гушках го,радвах му се.Беше като част то семейството.И в петък сутринта баша ми дойде и ме събуди с думите "Ела,че заека умира".Нямам спомен кога бях при него и го бях взела в мен.Както го гушках и се мъчех по всякакъв начин да го спася ... усетих как се отпусна в мен и сърцето му спря.От тогава всичко ми е като на сън.Имам ново зайче (сестра ми ми подари,когато разбра за старото),но не е същото.Искам си предишното зайче,а знам,че никога вече няма да го видя или гушна.Постоянно ми дават хапчета да се успокоявам ..... :smt089 :smt100 Незнам дали някой може да ми помогне с него изобщо,но просто имах нужда го напиша. :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089
Jumbie483
02-22-2009, 20:23
Времето лекува
Знам какво е да умре в ръцете ти, животинче което много обичаш..
в мен омря кученцето ми с което бях свикнала страшно много и страшно много обичах..
разликата е, че се то е в нашето семейство още от когато аз съм била малка на 3-4 годинки..
сигурно можеш да си представиш какво изпитвах тогава :(
Хубаво е, че с времето всичко си отмина и почти заличи...
XTREMEFREERIDE
02-22-2009, 20:31
Женското ми папагалче умря в ръцете на брат ми.Незнам той как издържа, но на мен ми беше адски тежко да го гледам жиотинчето ми как си отива.Но, продължавай напред...
Darkkiss
02-23-2009, 00:59
никой няма да те разбере
Вие не сте нормални,за един заек ревове и истерии.
Хубаво,привързана си била към него,ама,ех,говорим за ЗАЕК!Нещо което се сервира с гарнитура!Ако за един заек става такова театро,не ми се мисли ако човек умре какво ще направиш...
Ти си някъв извънземен щом така мислиш.
Мн съжелявам за зайчето мила :-# :(
Знам какво е да ти умре животно в ръцете, и то мн обичано от теб.
Болката ще мине с времето , но дупката ще си остане....
П.П. Котката ми умря в ръцете, а беше мъничка... :-#
spiffo ne dei da govori6 taka kakvo kato e bil samo zaek bilo e jivo s16testvo i e bil mnogo obi4ano i izvedn16 da umre tova e ujasno edva li na teb 6te ti e priqtno da umre tvoi doma6en lubimec dori i da nqma6 predstavi si kolko i e trudno na tova momi4e da go prev1zmogne :( :( :-# :smt087 :smt087
Complicated
02-23-2009, 13:33
Хубаво,привързана си била към него,ама,ех,говорим за ЗАЕК!Нещо което се сервира с гарнитура!Ако за един заек става такова театро,не ми се мисли ако човек умре какво ще направиш...
И кво от тва, че е заек ? Да не би да не е живо същество ? :lol:
И аз знам какво е... Ужасно е просто, но найстина с времето ще ти мине [едва ли ще го забравиш, но все пак ще си по-добре]. :(
BrokenInnocence
02-23-2009, 15:37
Не е точно така. Като се привържеш към нещо/някой няма никакво значение после дали е било човек, куче, заек, хлебарка и т.н.... все еднакво много ти липсва.
asi_basi
02-23-2009, 16:06
Znam 4e e kofti da ti umre odma6niq lyubimec, no pak 6te go prijivee6 sled vreeme. Pogedni go taka - tejko e, no pak po dobre ot kolkoto da umre roditel/brat sestra/rodnina/priqtel ......
BlackWings
02-23-2009, 16:37
Да така е , говорим за заек но това си е НЕЙНИЯ заек , който е хранила и гледала и с когото е играла , НЕ може да бъде безразлична . Някои хора са си такива емоционални , има нещо сантиментално във всичко около тях , и аз също съм от тях. Когато нещо е било част от живота ти и си го обичал , винаги страдаш , независимо дали е човек или животно - няма нищо ненормално !!!! Ти прояви малко такт , в момент в който на нея и е тъжно и и се плаче , да не и казваш че е истеричка :!:
съжалявам те знам колко гадно е да загубиш животинче към което си бил превързан..
мойто съболезнования.. и горе главата
п.с. за това вече не искам да гледам животинки у дома.. :)
mysterious93
02-23-2009, 19:01
абе ти домашен любимец не си ли имал??не си ли губил нещо което обичаш? изглежда не си щом не разбираш.Не е приятно поне да го напише малко или много ще й улекне.
gLoRiToO
02-23-2009, 19:18
Много съжалявам за зайчето ти,но времето лекува намирай си занимания,а и вече имаш ново зайче няма да е като старото и никое друго няма да е същото но помисли и че това новото е животинка и търси любов и грижи,така че грижи се за него и го обичай и така малко по малко мъката ти ще премине :)
FiRe_LaDy
02-23-2009, 19:59
Благодаря на всички,че сте прочели темата ми и малко или много сте се опитали да ми помогнете.Наистина се надявам с времето да превъзмогна болката.
Знам,че е просто един заек,но за мен той беше много .. за това и го приемам толкова тежко.Просто беше част от мен :smt086
SimonaShtonova
02-23-2009, 21:39
Съжалявам за зайчето... нооо нищо не може да се направи. Радвай се на новото.... ще свикнеш / знам, че ти е трудно / :?
BlaCkMoOn
02-24-2009, 14:35
Защо нападате Spiffo? Какво толкова е казал? Според мен е прав, оначало и аз циврех за котки, кучета, хамстери и зайци, но когато в един момент починаха и дядо ми и баба ми всичко се промени. Съжалявам за зайчето ти, но трябва да знаеш, че има и по-лоши случаи. Както те посъветваха радвай се на сегашното си зайче, защото трябва да знаеш, че едно животно може да замени друго, но един човек не може да замени друг...
Защо нападате Spiffo? Какво толкова е казал? Според мен е прав, оначало и аз циврех за котки, кучета, хамстери и зайци, но когато в един момент починаха и дядо ми и баба ми всичко се промени. Съжалявам за зайчето ти, но трябва да знаеш, че има и по-лоши случаи. Както те посъветваха радвай се на сегашното си зайче, защото трябва да знаеш, че едно животно може да замени друго, но един човек не може да замени друг... Е това вече е изказване...Браво!
Pepincetyy
02-24-2009, 15:21
Съжалявам за зайчето ти.
Аз имам котка, която много обичам, но сега докато четох темата се чудя, че тя като умре (тя вече е възрастна на 6 години) сигурно ще трябва в лудницата да ме вкарат, защото няма да мога да го преживея.И не мисля, че ще мога да я заменя с друга, защото тя за мен е единствена... :smt007
girl4eety
02-24-2009, 15:26
Съжалявам за зайчето ти.
Аз имам котка, която много обичам, но сега докато четох темата се чудя, че тя като умре (тя вече е възрастна на 6 години) сигурно ще трябва в лудницата да ме вкарат, защото няма да мога да го преживея.И не мисля, че ще мога да я заменя с друга, защото тя за мен е единствена... :smt007
nerealno tapa si :lol:
FiRe_LaDy
02-25-2009, 12:41
Защо нападате Spiffo? Какво толкова е казал? Според мен е прав, оначало и аз циврех за котки, кучета, хамстери и зайци, но когато в един момент починаха и дядо ми и баба ми всичко се промени. Съжалявам за зайчето ти, но трябва да знаеш, че има и по-лоши случаи. Както те посъветваха радвай се на сегашното си зайче, защото трябва да знаеш, че едно животно може да замени друго, но един човек не може да замени друг...
Знам,че е така,защото съм губила и роднини и приятели,но това,че е просто заек,а не човек - не означава,че не може да ми е толкова гадно,както би било с някой човек,ако се случи.Да радвам се на новия заек,но той НЕ може да замени стария!Както един човек като умре не може да е заменен с друг,така и с животните.
SunShinePearl
02-26-2009, 11:47
Да така е , говорим за заек но това си е НЕЙНИЯ заек , който е хранила и гледала и с когото е играла , НЕ може да бъде безразлична . Някои хора са си такива емоционални , има нещо сантиментално във всичко около тях , и аз също съм от тях. Когато нещо е било част от живота ти и си го обичал , винаги страдаш , независимо дали е човек или животно - няма нищо ненормално !!!! Ти прояви малко такт , в момент в който на нея и е тъжно и и се плаче , да не и казваш че е истеричка :!:
точно така
Infinity
02-26-2009, 13:09
Извинявам се предварително,че пиша темата,но много ми тежи и не спирам да плача от няколко дена ... имах нужда да споделя с повече хора и да си излея болката отново и отново.
Преди месец си взех от декоративните зайчета (беше на 4 - 5 години .. подариха ми го,защото не искаха да го гледат вече ).Много свикнах с него.Всеки ден си играехме,гушках го,радвах му се.Беше като част то семейството.И в петък сутринта баша ми дойде и ме събуди с думите "Ела,че заека умира".Нямам спомен кога бях при него и го бях взела в мен.Както го гушках и се мъчех по всякакъв начин да го спася ... усетих как се отпусна в мен и сърцето му спря.От тогава всичко ми е като на сън.Имам ново зайче (сестра ми ми подари,когато разбра за старото),но не е същото.Искам си предишното зайче,а знам,че никога вече няма да го видя или гушна.Постоянно ми дават хапчета да се успокоявам ..... :smt089 :smt100 Незнам дали някой може да ми помогне с него изобщо,но просто имах нужда го напиша. :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089
Наистина предпологам,че ти е много трудно,но по-добре свиквай с новото ти зайче и му се радвай така както на старото ще свикнеш....все пак като си помислиш,че и то е душичка и не е виновно,че е попаднало в ръцете на момиче,което тъгува по старият си заек----радвай му се на него и така :)
sweet_nothings
02-27-2009, 13:20
И мойто кученце умря в ръцете ми, а аз не можах да сторя нищо :-k Съжелявам и аз плаках много, но след време се оправих. Сега го няма, но споменът за него вечно ще съществува! :) Така, че вдигни глава и въри напред без да се страхуваш :) :-) :-)
FiRe_LaDy
02-27-2009, 20:48
Обясни ми защо да замазвам истината?Като прави истерии за един заек ще и бъде казано в очите,няма смисъл да проявявам фалшиво съчувствие.Ако не се научи да не реве и да не прави циркове за незначителни и непоправими неща...не искам да се представям какъв човек ще стане от нея.Да беше човек - разбирам,ама то заек ебати!
Какви са тези свръх-емоционални индивиди ?!
Е какво като съм толкова чувствителна и приемам всичко прекалено на вътре?Това означава ли,че сега като рева за заека и съм истеричка?Да ти имам логиката!И какъв човек ще стане от мен какво те засяга?Живота си е мой - ще рева за каквото си искам ... нито ме познаваш,нито знаеш каквото и да било за мен,за да ме определяш каква съм и т.н.
Преди месец си взех от декоративните зайчета (беше на 4 - 5 години .. подариха ми го,защото не искаха да го гледат вече ).Много свикнах с него.Всеки ден си играехме,гушках го,радвах му се.Беше като част то семейството.И в петък сутринта баша ми дойде и ме събуди с думите "Ела,че заека умира".Нямам спомен кога бях при него и го бях взела в мен.Както го гушках и се мъчех по всякакъв начин да го спася ... усетих как се отпусна в мен и сърцето му спря.От тогава всичко ми е като на сън.Имам ново зайче (сестра ми ми подари,когато разбра за старото),но не е същото.Искам си предишното зайче,а знам,че никога вече няма да го видя или гушна.Постоянно ми дават хапчета да се успокоявам ..... :smt089 :smt100 Незнам дали някой може да ми помогне с него изобщо,но просто имах нужда го напиша. :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 Тва е много гадно...и аз имах зай4е преди няколко години...и разбрах, че е умряло по телефона..обадиха ми се и ми казаха, че са го откраднали, а отстрани се чуваше глас "Ае стига си я лъгала кажи и" и аз разбрах ве4е...после ест много ревах ама сичко минава :) а хамстера ми умря в ръцете на майка ми , защото аз тряше да ходя на даскало сутринта..представяте ли си..ня да ви казвам как мина на даскало тогава...само рееееев!!! после го погребахме поне..
FiRe_LaDy
02-28-2009, 09:10
Обясни ми защо да замазвам истината?Като прави истерии за един заек ще и бъде казано в очите,няма смисъл да проявявам фалшиво съчувствие.Ако не се научи да не реве и да не прави циркове за незначителни и непоправими неща...не искам да се представям какъв човек ще стане от нея.Да беше човек - разбирам,ама то заек ебати!
Какви са тези свръх-емоционални индивиди ?!
Е какво като съм толкова чувствителна и приемам всичко прекалено на вътре?Това означава ли,че сега като рева за заека и съм истеричка?Да ти имам логиката!И какъв човек ще стане от мен какво те засяга?Живота си е мой - ще рева за каквото си искам ... нито ме познаваш,нито знаеш каквото и да било за мен,за да ме определяш каква съм и т.н.
Първо,определям те според действията ти,а това че не можеш да си контролираш емоциите говори само за себе си.А вече знам достатъчно за теб за да те определя като неправилно функциониращ индивид.
Пак ще си задам въпроса и дано тоя път не ти мине между ушите - щом правиш такова театро за един заек,какво ще направиш когато умре,примерно,майка ти или баща ти?
Само така си мислиш,че ме познаваш и знаеш достатъчно за да ме определяш!Но не е така!А какво бих направила,ако умре някой от родителите ми?Можеш ли ти да кажеш в такъв момент какво ще направиш и как ще се чувстваш?Аз сега мога да ти кажа,че ще направч еди си какво,а като се случи - да реагирам по друг начин.За такива ситуации никой не може да каже със сигурност каква ще е реакцичта му.И пак ти казвам - НЕ МЕ ПОЗНАВАШ,ЗА ДА МЕ ОПРЕДЕЛЯШЯ!!!
абе ок привързала си се,
ама тва пък е прекалено
.. DeViL mAy CrY ..
02-28-2009, 10:27
Времето лекува,знам какво ти е ще ти мине
ВЧЕРА ЯДОХ ЗАЙЧЕ С ОРИЗ... АМА ТО БЕШЕ ДИВО И НЕПОСЛУШНО ГАДНО ЗАЙЧЕ... ЕХ.
idioticallystupid_
03-14-2009, 15:34
Ейй много е гадно така :-#
Ще ти мине някога, мисли че е на по-добро място, а и всички умират...нищо не е вечно.
Спифо, каквото и да е, ако си се привързал е нормално да плачеш...всеки е различен, ти може би не си толкова чувствителен като момичето написало темата.А и даже да се разправяте всеки ще твърди своето и нищо няма да постингнете.
YouCantStopMe
03-14-2009, 16:27
абе ти домашен любимец не си ли имал??не си ли губил нещо което обичаш? изглежда не си щом не разбираш.Не е приятно поне да го напише малко или много ще й улекне.
Ами да..
то е един нищо и никакъв ЗАЕК,но си е нейния.
Недей така..
и аз съм имала много домашни любимци и като някой умре ми става много гадно. :(
Естествено,че е животно,но при условие,че се е привързала толкова много към него естествено,че ще й е гадно..
Ще и мине..
Neftochimic
03-14-2009, 19:56
доста е кофти да ти умре домашен любимец :(
тамън свикнеш с него и...
моето куче умря преди 2 седмици от епилепсия.... първите няколко дни ми беше супер гадно.... даже нямаше и навършена 1 годинка....
но какво да се прави.... за мен живота е 90% тъга и разочарование и 10% щастие....
:)
след някой друг ден ще ти мине и ще го "позабравиш"...
П:П: а може и да му е било време... не съм запознат колко години живеят декоративните зайчета, но 4-5 ми се струват нормално за такъв тип животинчета...
MrUndaztood
03-15-2009, 13:40
Не съм извенземно,вие не се сте нормални човеци!
Ебати студеното копеле.Като няма какво смислено да кажеш,по-добре си замълчи,а не парадирай с това,че си лишен от природата от всякакви чувства и емоции.Дръж си шибаните и гнусни скорпиони.Интересно ми е след определен период от време какъв "човек" ще бъдеш.Или някой хладнокръвен убиец,или пък просто затворен между 4 бели стени,окован с вериги и пиещ хапчетата си на 5 часа-лудницата.
Искренно те съжалявам.Човек трябва да се пази от такива като теб.
Друг път вместо да вървиш против темата и да се правиш на голямата работа,отиди при шибаните си скорпиони и си ги гледай,внимавай само някой да не те жилне...ама с теб без теб,изродите като теб са много,така че няма да тъжим.А не да надуваш мускули.
Луд умора няма.
До авторката:предполагам се чувстваш вече добре.Според мен си направила грешка като си си взела второ зайче.Преди 5 години загубих морско свинче,веднага си взех второ,но не го обичах така както първото и нямах голям интерес,обичах си го ама...милото почина в ръцете ми преди 5 месеца.Отново много болка.За 5 години съм загубил почти 10 човека/животинки,които съм обичал.Котето ми,с което бях от когато съм бил на 3 месеца (сега съм на 17 години) почина миналата година,в ръцете ми след 3 дневно боледуване,за 3 дена общо спях 5 часа и постоянно бях до нея,къде ли не търчахме,лекувахме,и в 11 часа на обяд,взе да подскача и си мислех че е по-добре и се зарадвах и точно тогава ... никога не ме е боляло толкова,никога.Загубих и дядо си,другият дядо,баба ми,2 морски свинчета,1 заек,1 коте,1 птичка...всичко това за 5 години.Тамън се възтановя и пак се започва...та болката е неописуема,но пък времето наистина лекува.Няма какво да направим,но рано или късно,в един момент се свиква и забелязваш,че си загубил вече част емоциите си....
Loshotia
03-16-2009, 14:09
Ейй, много съжелявам за зайчето ти. И аз имам зайче от година вече и ми става страшно криво като си помисля, че ще дойде и този ден. Знам какво е да се привържеш- на нас котката ни изчезна и повече не се върна, но поне не умря пред очите ми. Не знам как ще го понеса това
algel4eto_1995
03-16-2009, 14:41
Знам какво имаш в предвид, въпреи че още не съм изпитала тази болка не искам да си мисля, че някога моето кученце ще умре..не мога и не искам да си го представям..такъф рев падна като за губиь котката си, а тя беше при мен от седмица!..Искренно ти съчъвствам и знам, че дори да имаш ново зайче, никога няма да е същото..ии аз сега плача всеки път, щом помисля за смъртта на кучето ми.. :cry: :cry: :cry: :-#
DjBaloon
03-16-2009, 15:01
"Ела че зайчто умира" :-o 8-)
ама и бащати е тактичен
какво по яко от това да те събуди за да видиш как умира :-o
ThisIsMe
03-16-2009, 20:23
Аз затова не искам да си взимам домашен любимец,защото когато умре ще ми бъде много тъжно.Но какво да се прави,просто такъв е живота,едни се раждат ,други умират.Спокойно,човешко е :)
Sladurancheto
03-17-2009, 19:01
Да ужасно е разбирам те и аз съм мн чувствителна попринцип и обичам животните...Имах едно златисто хамстерче оживя ми 3 години Шишко си бях кръстила и един ден като го видях умрял в аквариума много се натъжих и плаках много за него :smt090 :-# :-# :-# iразбирам те много добре и ти съчувствам за зайчето :(
Както казаха и преди мен, времето лекува, всичко ще е наред и ще видиш че и сновото зайче ще свикнеш :) Горе главата ! :)
и аз имам зайче и го имам от бебче и вече е на 4 - 5 години и много го обичам и умирам за него .. и знам какво ти е :-#
lilindra
03-22-2009, 08:55
Преди около месец умря и моето ревах цяла седмица в даскало дори ми се смееха ,сега си имам ново ,но не е същото разбирам те идеално :smt089 :-o
flower123
03-22-2009, 10:46
дали човек или заек и в 2та случая си е отишло нещо което обичаш.гадно е.кофти е.ама shit happens.за това се стегни малко и стига ревала щото нищо няма да промениш..
Snuffles
03-22-2009, 15:11
Разбирам те напълно. Имах декоративно зайче, което беше на 5 години. Деня, преди да умре видях, че му има нещо, много беше умърлушено и като чили нещо предчувствах. щяхме да го заведем на ветелинар на другия ден, защото беше късно вече, но умря някъде към 4 часа сутринта. Беше ужасно, ревах цяла нощ, а на другия деен чувствах някаква празнина, зашото го обичах адски много. Но вече мина доста време и си спомням за него с усмивка. Така че - времето лекува всичко. :-)
kykykate
03-24-2009, 15:28
Разбирам те напълно и съжелявам за зайчето ти :-# :-# .. На мен ми умряха в ръцете 2 котки.. които обичах страшно много.. и то и 2те умряха заради лекарска грешка :-x .. Иначе и други мои домашни любимци са ми умирали в ръцете.. ии направо е отвратително..толкова е мъчително да гледаш как животно,с което имаш такива прекрасни мигове,да го гледаш как се мъчи.. и как не можеш да му помогнеш с нищо освен да го убиеш,което е непоносимо.Баща ми също е мнг чувствителен.. и когато умираше 2рата ми котка на него също му стана супер гадно.. побърка се и искаше да я убие.. при което аз дооткачих и не му позволих.. и тя се мучи някъде около 2 4аса.. и ми умря в ръцете докато я водехме при ветеринаря да и бие инжекция за умъртвяване.. :-# :-# :-# :-# :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089 :smt089
FlammeNoir
03-24-2009, 23:19
Boli nali ? Takuv e jivota rajdash se i umirash i ne moje da se napravi nishto gleday si novia zaek i tva e :)
princess85
03-25-2009, 06:30
предполагам колко ти е гадно..съжалявам за зайчето ти..на мен ми умря морското свинче преди време и не знаеш как съм плакала... :cry: :-# .. сега му е по-добре сигурно си играе с другите зайчета :smt059 :(
Bellatrix
03-30-2009, 20:13
ОМфг... Когато бях на 13 дядо, който заместваше един вид баща ми, толкова го обичах, почина в агония и с мама и баба му държахме ръката до края. Ти за един заек...
Наистина е гадно ,но не трябва да му мислиш много все пак е животно ,не е като да умре близък или роднина така ,че ... имаш доста слаба психика според мен .
nesquiky
03-31-2009, 14:53
И аз имам зай4е и много си го оби4кам!! Много е гадно като ти умре домашния любимец! Имах ку4е, което роди на 2 години и умря... Раздадохме кученцата и... Оба4е наистина времето лекува! Но все пак винаги ще си го спомняш! Повтаряй си, 4е то е било една голяма част от сърцето ти и си остава такава, въпреки че не е тук сега!
Много SORRY!!! :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-#
ами ще свикнеш и с новото, то просто колкото се грижиш за него толкова ти става по-добър ''приятел'' :)