Влез

View Full Version : Сестра ми ме подлудява :@

Sladurancheto
03-10-2009, 15:48
Здравейте , страшно сам изнервена вече направо не ми се седи в собствената ми стая (по точно на мен и сестра ми),тя е 6 години по-малка от мен и честно казано въобще не се разбираме аз сам на 17 ,тя на 11 вече се смята за много голяма иии направо немога да я дишам..непрекъсното се прави на интересна,в опитва се да се отваря ,бахти говори ми сякаш съм някоя нейна съученичка или
приятелка ,само се караме и трепаме а на мен ми писна вече да се занимавам с нейните глупости ,но като направи нещо с което ми бърка в нервната система направо полудявам и това е от доста време насам :o ....Вече незнам как да подходя към нея вички идеи ми се изчерпаха ,но ако продължава в същия дух ще издивея и много ще я намряза .... а и винаги като направи нещо се аз го отнасям батии актрисата е как се преструва :shock: ............. Та исках да попитам някой няма ли същия проблем или пък случайно да има идея как да постъпя с нея за да не се караме толкова много :-o ....Благодаря на всички предварително :-P

:)

Biskfitka
03-10-2009, 16:13
И аз все го отнасям когато сестра ми напрай нещо,щот е явно,че баща ми обича нея повече...добре,че имам мама! 8-) Иначе и мойта разлика със сестрата е 6 години и още от ся се опитва да ми взима гримовете......тЪ....малко е голяма за да я набиеш.... :D Но за мен тва са нормални взаимоотношения между сестри (и при мен е така)....Тя (сестра ти) скоро ще навлезе в пубертета ии.....тогаваа... :? то нейното е нормално за възрастта и според мен....и да говориш с нея 100% няма да те разбере...или ще се направи,че не те разбира...

Sladurancheto
03-10-2009, 16:23
Да мисля че си права опитвала съм се да говоря с нея,но не се получава сякаш влиза от едното и излиза от другото ухо .... а да я бия
:lol: ,вече няма как тя е 1 и 50 от земята и тежи 45 кг ,аз сам само с 4-5 килограма по тежка как мога да се бия с нея :lol: :lol: :lol:

VerryBerry
03-10-2009, 16:33
аз имам брат,който е на 14 почти но се изживява като голям отворко понякога.Опитай се да не й обръщаш чак такова голямо внимание,а вместо това се сближете малко и почнете да си споделяте-тогава нещата ще се променят ;)

Nafarforii
03-10-2009, 16:45
Бой бе...Сериозно само това ще я оправи. :)

Biskfitka
03-10-2009, 16:55
Да мисля че си права опитвала съм се да говоря с нея,но не се получава сякаш влиза от едното и излиза от другото ухо .... а да я бия
:lol: ,вече няма как тя е 1 и 50 от земята и тежи 45 кг ,аз сам само с 4-5 килограма по тежка как мога да се бия с нея :lol: :lol: :lol:Е аз тва казвам,че не можеш да я набиеш 8-) скоро и аз няма да мога мойта да я бия.Първо щот е много голяма ( и на ръст и на годинки :Д ) и второ,защото баща ми я защитава :x Ама засега е добре...само като си вдигна ръката и почва да вика 'Не не моля те' 8-) много се кефя ей.... :D
Просто не и обръщай внимание :)

gree_girl
03-10-2009, 20:12
Опитай да не и повишаваш тон като за начало. Тя като види че се отнасяш добре с нея (в речта) ще започне и тя да го прави. Тва съм го изпитвала. А вече когато има някакъв спор опитай с добрия тон да я убедиш в своето мнение (а като ви гледам разликата не мисля, че ще е трудно). А ако не може и не може да я убедиш, пробвайте с компромисно решение, но да има компромис и от 2те страни.

Добрия тон и ораторските умения правят вс :D
Айде успехчета :-)

Vincitore
03-10-2009, 20:54
И мойта е така :o Нищо не помага-нито спокойно говорене,нито повишаване на тон,нито викане,нито бой :( На 8 г.е аз съм на 16.Пипа ми нещата ,чупи ги ,рови навсякъде... досадна е и не ме оставя на мира.Естествено аз излизам виновна за всичко което прави ... наще са на нейна страна ,даже баща ми е забранил да я бия и тя само:
-Тати ти е забранил да ме удряш,и ми се хили :o :o :o
еми кво да се прави .. и аз нз... а вече и тях не слуша ,ама те са си виновни като не я държат строго ... :( :o :( :? :x

hooliganka89
03-10-2009, 22:12
Хора не искам да ви депресирам ама ляк рядко се намира.
Аз съм на 19,а брат ми е на 26 и така и не успяхме да намерим серума на разбирателството между нас,а сме толкова големи вече.
Трудно е.Особенно в случая на авторката,разликата в годините си оказва влияние.
На съвсем различни планети сте в момента и за това не може да говорите на общ език.
Ти си забравила какво е било да си на 11,но и когато си била на нейната възраст не си имала по-голяма сестра,та да можеш сега да се поставиш в нейната ситуация и да се опиташ да намерите честотата която и двете разбирате.

slun4ice_90
03-11-2009, 06:37
Аз преди имах такива проблеми...Обаче не живея вече с нашите,бачкам си и си ми е много по-яко. :D Няма кой толкова да ми надува главата и да ме дразни.. :grin:

nefchi_bs
03-11-2009, 13:34
Според мен ако й дадеш пълен игнор ще спре,защото вече няма да й обръщаш внимание..

angelcheeee_93
03-11-2009, 16:18
Нормално е.Когато пораснеш повече,ще се радваш че си имаш сестра на която да разчиташ.Ако нещо те дразни в нея,говори с родителите си или се опитай да и обясниш,все пак е по-малка от теб. :)

sladur4etyYy
03-11-2009, 16:47
Бой бе...Сериозно само това ще я оправи. :)

не е вярно, на бой се свиква. иначе.. не знам какво да ти кажа, аз съм единствено дете и нямам опит в тия работи.. :D но пък имам братовчедка на 12 и тя така вече се е помислила за голяма и с братовчед ми (който е на 16 почти) постоянно се карат, даже тя го бие.. :D :D ама и той не си поплюва.. абе голям цирк е у тях :D както и да е .. та тва явно са нормални неща за децата на тая възраст.. а няма ли възможност поне да сте в отделни стаи, че да не се засичате много- много?

Sladurancheto
03-11-2009, 18:28
ами хора говорила съм с нея и спокойно опитвах се да се разберем мирно,но тя никога не отстъпва за нея винаги тя винаги е права и мнението на другите (освен на мама и тати ) не я интересува... като беше по-малка много се разбирахме но вече не ....Мисля си че мн я тресе пубертетчето ,пък аз вече я преминах тая фаза и наистина сме на съвсем различни вълни...Плюс това тя е мн разпиляна и страшно мързелива немога да живея в кочина , а като и направя забележка ми казва "Ти ли ще ми кажеш,коя си ти че да ми казваш какво да правя?",но няма как да сме в отделни стаи защото апартамента не е достатъчно голям за още една стая .... :o :? :smt084 ](*,)

balon4eee
03-11-2009, 18:30
Ебете си майката .

Sladurancheto
03-11-2009, 18:32
еби си ти твойта :grin:

gLoRiToO
03-11-2009, 18:39
Аз затова си имам куче, много си ме слуша и квото му кажа винаги е на моето мнение и изпълнява :grin: :grin:

Sladurancheto
03-11-2009, 18:41
да де да можех да щтракна с магическа пръчка и тя да стане послушна като кученце :grin: ........амаа неставаа :booooomb:

Biskfitka
03-11-2009, 19:50
Като те пита каква си и че да и казваш какво да прави и т.н....и кажи,че си и сестра,трябва да има уважение,защото някой ден ще и трябва помощ и тая която сега мисли за ''никоя'' може би ще е единствената ,която ще и помогне :-x :-x :-x 100% съм сигурна,че и такива моменти ще има! Бахти децата ей... :x Мойто още тва не ме е питала..щот много добре ще и покажа каква съм и... :-x

:)

gree_girl
03-11-2009, 20:12
Ебете си майката .

Аааааайде стига спами вече де! Ако не можеш да дадеш добро мнение по въпроса не пиши простотии ... тва коя тема е вече, в която пишеш тъпотии?

balon4eee
03-11-2009, 20:16
Ебете си майката .

Аааааайде стига спами вече де! Ако не можеш да дадеш добро мнение по въпроса не пиши простотии ... тва коя тема е вече, в която пишеш тъпотии?
Колкото толкова бе сметкаджии глупави

Sladurancheto
03-12-2009, 15:06
аа като и кажа така и вика само мама и тате могат да ми казват кво да правя :grin:

SoFarSoG00d
03-12-2009, 16:54
Измести се да спиш в друга стая,не и обръщай никакво вмнимание,колкото повече и се връзваш,тя ще става все по-нагла,сега я пере яко пубертета,няма да излезеш на глава с нея.

Sladurancheto
03-12-2009, 17:26
е в кухнята на диванчето ли да спинкам :( :-# :cry:

mozyk
03-13-2009, 18:49
АЗ МРАЗЯ БРАТ МИ ЩОТО НЕ МИ ПОМАГА С НИЩО. И МУ ЗАВИЖДАМ.:mad:

fluffka1
03-13-2009, 19:31
:shock: просто нямаш идея КОЛКО ми е позната тази история!!!! аз имам абсолютно същия проблем, сестра ми е точно 6 години по малка, и.... няма да се повтарям, ама и ние мн се дразним,аз особено немога да я трая въобще!!! а интересното при нас е , че тя много ме обича и постоянно е лепната за мене, и да, прави се на мн отворена, апък пред мама е ангелче( впрочем мойта сестра е на 9) И най лошото е, че тя най малкото нещо да и кажа и веднага се обажда на родителите ни, апък те са доста заети и аз изобщо неискам да ги безспокоя, оффф много имам да говоря по темата, ама спирам, решението при мене е...... абе просто гледам да се разделя с нея за известно време, щото мн ми дига нервите, особено тази година, все не ми се отваря възможност да я запратя при бабите.... :-D ай стига съм писала, просто идеално те разбирам, ужас е ;)

SoFarSoG00d
03-13-2009, 20:56
Всичко е временно,и вие сте били такива на тази възраст,затова стига сте се оплаквали от келешите,те са ви братюсестра,такива ще си остнат завинаги,а това,че имате проблеми с тях е неизбежно,просто разликата в годините е виновна-на този етап,по нататъка нещата ще се оправят и ще бъете щастливи,че ще има на кого да разчитате един ден,аз нямам нито брат,нито сестра и ми е доста самотно .

hahavteen
03-13-2009, 21:38
А аз какво да кажа като половин година деля една стая със сестра ми която е 13 години по-малка като до сега винаги съм имала моя си стая?
Тя е на 6 обаче се опитва да ми подражава и само ми се отваря и ми разправя как ще си прави каквото си иска :? Ама тва е само понякога де. Иначе много си се обичаме 8-)
След няколко седмици се изнасям и тя още от сега страда и казва че няма да ме пусне :-D

RaZcAkVa6tIq
03-13-2009, 21:44
Еми и аз съм така с брат ми.Какво трябва да направиш: всеки ден като те нерви яко налагане.При мен работи.Изкарвам си стреса върху него.И след около две седмици ще разбере ,че с по големи не се закачащ. 8)

DinViesel
03-14-2009, 17:57
не знам ... според мен най- правилното решение е да се опиташ да говориш нормално .. но като не става преминавай на план Б .. ПЪЛЕН игнор .. като влезеш в стаята все едно я няма .. ако ти говори - не я чуваш .. не й обръщай никакво внимание .. сигурен съм че го прави защото е малка още и не разбира че не е забавно да подлудяваш сестра си .. колкото повече и обръщаш внимание и се връзваш на глупотии те й - толкова по- зле за теб .. поне аз така процедирам с племенника ми (той е 1 кл).. в краен случай зимата го затварям на терасата да са поохлади :-D

TheRestorer
03-14-2009, 18:43
Или игнор или бой.Това е...

Sladurancheto
03-14-2009, 18:44
Да и игнора не е лоша идея ,имало е сигурно месец да не сме си приказвали въпреки ,че спим в една стая и мине се мине време пак забравим за какво се сърдим една на другоа ама продължаваме да не си говорим 8-) :D :grin: ...Това са дни на блаженство 8) :grin:

acleverboy
03-14-2009, 21:37
Аз нямерих един начин като вземе сестрами да ми се прай на много интересна и аз почвам като нея сякаш не съм на 16 а на 11 и на нея мн бързо и омръзна и вече се разбираме горе долу де

selens
03-14-2009, 22:02
Според мен ако й дадеш пълен игнор ще спре,защото вече няма да й обръщаш внимание..
+1

Sanguis
03-15-2009, 07:33
За съжаление и аз имам същия проблем!Само че в моя случай аз се карам с по-голяма си сестра(само на външен вид е по-голяма,уверявам ви,имам чувството,че аз съм на 20,а тя на 15!)Когато бяхме малки се разбирахме чудесно,но сега едвам се издържаме!И аз,като теб,дълго време се чудих как да си реша проблема и някарая просто реших да я избягвам и игнорирам!Тъй че това е моят съвет-не й обръщай внимание,иначе само твоите нерви ще пострадат! :booooomb:

littlebaby
03-15-2009, 08:29
Да и игнора не е лоша идея ,имало е сигурно месец да не сме си приказвали въпреки ,че спим в една стая и мине се мине време пак забравим за какво се сърдим една на другоа ама продължаваме да не си говорим 8-) :D :grin: ...Това са дни на блаженство 8) :grin:

Ааааааа как издържаш,моята много лесно ме ядосва.Разликата ни е 4год.,аз съм на 18, тя ще прави 14 :D Само дето не мога да я дишам вече,нагла е до не знам къде...И най - лошото е,че родителите ни нищо не могат да направят.Наказваха я кво ли не,биха я,говориха спокойно с нея, но ефект няма :x Вчера пак се бихме...Тя е по -едра от мен и по - висока и кат ме перни лошо ми става,де*ба тва ново поколение кви са мутанти :D Все си мисля,че като порасне още малко и ще се оправи,ама май няма такива изгледи...Говорила съм и,че някой ден ще разбере,че съм и сестра и ще и липсвам,че аз съм и по -близка от приятелките ама ефект никъв и накрая ми казва"Ква си ти ма...Махай са бля бля..." :x Иде ми да и фрасна кратуната някъде....

Sladurancheto
03-15-2009, 18:42

Ааааааа как издържаш,моята много лесно ме ядосва.Разликата ни е 4год.,аз съм на 18, тя ще прави 14 :D Само дето не мога да я дишам вече,нагла е до не знам къде...И най - лошото е,че родителите ни нищо не могат да направят.Наказваха я кво ли не,биха я,говориха спокойно с нея, но ефект няма :x Вчера пак се бихме...Тя е по -едра от мен и по - висока и кат ме перни лошо ми става,де*ба тва ново поколение кви са мутанти :D Все си мисля,че като порасне още малко и ще се оправи,ама май няма такива изгледи...Говорила съм и,че някой ден ще разбере,че съм и сестра и ще и липсвам,че аз съм и по -близка от приятелките ама ефект никъв и накрая ми казва"Ква си ти ма...Махай са бля бля..." :x Иде ми да и фрасна кратуната някъде....

Да позната история тая вечер пак се скарахме с цялата си наглост ми каза ,че сам щяла да стана проста сервитиорка в най-добрия случай иначе ще бъркам по кофите :shock: ии че тя била много по умна от мене ...зела ми чантата като инапраих забележка вместо да каже да сру че я зех без да питам почна да говори за минали случки толкова и се ядосах че и казах повече да не ми говори :-x ,а като мама влезе почна да се жалва ама тоя път не я огря и ревна... :razz:

littlebaby
03-16-2009, 15:20
Обикновено аз и казвам,че ще стане продавачка,метачка и тем подобни :D Наще поне я знаят ква е, та не и се разминава скандала... :D

weezybaby
03-22-2009, 10:51
Ей,я не се разстройвай и ядосвай,това са съвсем нормални отношения м/у сестри :) Спомням си , че преди време,когато братовчедка ми живееше в къщи беше абсолютно същия ад,не искам да си го спомням :)
Но опитай се да здържаш нервите си и не й обръщай внимание!
УСПЕХ!

Iv4eTy
03-22-2009, 12:59
Като че ли аз съм я писала темата :lol: На същата възраст сме с мойта и е същата работа, иде ми да я удоша направо някой път, ама доста мои приятели имат същия проблем, затова не се отчайвай! Не си сама, аз просто гледам да не й обръщам внимание, защото като им се обръща внимание става по-зле. Не че не ми скача по нервите ама какво да направя оправия няма .... ако намериш решение драсни, че май това е вечния неразрешен въпрос....

gabi_94
03-22-2009, 13:17
ооо все пак е на 11, моята е на 6 и ми говори все едно съм някоя нейна приятелка от детската, обижда ме, дразни ме, нервира ме, а все пак съм с 8 години по-голяма от нея - би трябвало да има поне малко уважение, но не, изобщо не и пука за мен. Никога не ми вика "како", а ми вика Габриело, Габриелицо и т.н. Просто си нямате на представа как ме е наричала - овца, пикла, мръсница, кучка, да припомня че е на 6г. :shock: :shock: :shock: аз на нейната възраст не съм се и осмелявала да отговарям на наще, пък камо ли да ги убиждам - ття и това прави. Тя майка ми от време на време я поступва, наказва - никакъв ефект, даже напротив става още по-зле. Направо незнам след 5,6 г. кво ще стане. Опитвам се да не и обръщам внимание, но е трудно, тя ме удря и аз да си стоя без нищо да и правя, а и да допълня че е мноооого по силна от нормално 6 годишно момиченце :shock: неква дребна, слаба, пък как бие не е истина, а аз не мога да я ударя, щото ще стане скандал, само да я пипна и ще нададе такъв рев, че наще ще ме убият после, все едно съм я пребила.

Sladurancheto
03-23-2009, 11:35
ооо все пак е на 11, моята е на 6 и ми говори все едно съм някоя нейна приятелка от детската, обижда ме, дразни ме, нервира ме, а все пак съм с 8 години по-голяма от нея - би трябвало да има поне малко уважение, но не, изобщо не и пука за мен. Никога не ми вика "како", а ми вика Габриело, Габриелицо и т.н. Просто си нямате на представа как ме е наричала - овца, пикла, мръсница, кучка, да припомня че е на 6г. :shock: :shock: :shock: аз на нейната възраст не съм се и осмелявала да отговарям на наще, пък камо ли да ги убиждам - ття и това прави. Тя майка ми от време на време я поступва, наказва - никакъв ефект, даже напротив става още по-зле. Направо незнам след 5,6 г. кво ще стане. Опитвам се да не и обръщам внимание, но е трудно, тя ме удря и аз да си стоя без нищо да и правя, а и да допълня че е мноооого по силна от нормално 6 годишно момиченце :shock: неква дребна, слаба, пък как бие не е истина, а аз не мога да я ударя, щото ще стане скандал, само да я пипна и ще нададе такъв рев, че наще ще ме убият после, все едно съм я пребила.

Emi macka sychuvstvam ti ,znam kakvo e daje kato gi slu6am teq ne6ta mi se struva che tvoita e po-prokleta ot moita makar4e i moita be6e sy6tata kato po malka i sega ne e po-dobre .... Opitvai se da ne i obry6ta6 vnimanie i da q ignorira6 kato ti govori ako se kara6 s neq vidqh 4e nestava moje da se psuvame i do utre :razz: Ama skoro ima6e nujda ot ne6to i me pita tva onova az pravq na udarena tq po4na da mi se moli :D E tova e vremnno no se pak takiva momenti mnogo me kefqt :grin: