Влез

View Full Version : Олимпиада по Химия

chemist9009
03-11-2009, 07:42
Здравейте!Някой взе ли участие на олимпиадата по химия...какви са ви впечатленията от тази година...Ако някой се е класирал на областно ниво...споделете мнението си за областния кръг

cvetinka95
03-11-2009, 10:51
Кой клас си?Ами ако си седми мога да ти кажа ама иначе... :)

fr3aks7er
03-11-2009, 12:48
Ако говорим за седми клас първия кръг не беше нищо особено - задачи ,които се дават на контролно поне според мен.Беше обхванат малко материал - алкалната група,прости вещества,валентности ,изобщо неща ,които трябва да се знаят да не кажа за 5 в училище.Единственно трудност срещнах при 2ра задача ,където трябваше да се намери алкален елемент по това че оцветява пламакът в лилаво (това е Калий катко сигурно се досещате) и вече оттам да се получат соли,основи и т.н.При вторият кръг определено срещнах повече трудности ,но все още незная резултата от него.Надявам се да съм се справил ,но никога незнаеш :).Като цяло олимпиадата не ми се стори трудна.

cvetinka95
03-11-2009, 13:00
Ами да за първия кръг- наистина задачите бяха ЕЛЕМЕНТАРНИ ама последната 6-та ако не знаеш, че калият оцветява пламакът в лилаво...Нищо не можеш да направиш..А ходих и на областен резултатите скоро трябва да ги дадат ама господина ни по Химия ме препита какво съм написала като пак ми показа задачите (14 бяха имаше около 5-6 тестови и др бяха по-сложни) и каза, че би трябвало да премина...(Дано!! :grin: ) И след обласния искам да питам национален ли е направо или има регионолен?

angelcheeee_93
03-11-2009, 16:10
Пф...ходих и вече съжалявам...Изгубих си интереса към тъпата химия.