PDA

View Full Version : Пиер Дюкан

Страници : 1 [2] 3

adkis
04-13-2009, 20:14
За съжаление както казва самия Дюкан тази диета не е за подрастващи или по точно тийнеиджъри, защото лишава организма от необходимите му витамини..Може да се появят проблеми с бъбреците и месечния цикъл ..:/

е нали в книгата пишело че било за всякви възрасти...
ако наистина не се препоръчва май ще трябва да спра, защото от години си имам проблеми с цикъла.
иначе съм минус още едно кило 8-) ама с тва с цикъла...?

Ако си си добре с бъбреците нищо няма да ти има. Стига да ядеш всеки ден от всички позволени продукти и да пиеш повече от литър и половина вода.. :)

Ох не е така Не зависи от това дали си добре със бъбреците или не ..Много хора възрастни майки са ми се оплаквали от бъбреци в следствие на тази диета..Не си вредете на здравето от малки..По добре разделно хранене каквото е 90 дневната диета..

t1n4e7o
04-14-2009, 03:43
Ами да ти кажа, всичко си е до организъм. 2 съученички 1-2 седмици след диетата им се виеше свят, спряха я, и съответно имаше йо-йо ефект. Докато други мои познати са се чувствали отлично , свалили са и не са имали йо-йо ефект защото са я правили до край. И нямат никакви проблеми :) И аз за сега съм супер като изключиш, че ми втръсва да ям едно и също( на 1ви етап съм) :-D

SiSsKkAa
04-14-2009, 13:20
Пиер Дюкан е написал и режим за подрастващи,който не ги ограничава от витамините и не е толкова строг.Не всички етапи се спазват при подрастващите и ограниченията не са толкова драстични.Явно тези,които не са наясно просто не са чели книгата,защото ако си я чел невъзможно е да си пропуснал раздела как да се спазва диетата за подрастващите

adkis
04-14-2009, 18:06
Пиер Дюкан е написал и режим за подрастващи,който не ги ограничава от витамините и не е толкова строг.Не всички етапи се спазват при подрастващите и ограниченията не са толкова драстични.Явно тези,които не са наясно просто не са чели книгата,защото ако си я чел невъзможно е да си пропуснал раздела как да се спазва диетата за подрастващите

Да тои може да го е написал тоя режим обаче момичето което е пуснало темата си спазва режима който е за възрастни...Към какви болести подтиква хората само те ще си разберат!Ама в краина сметка чупете си главите, човек ви говори за добро вие напук си рушите здравето..Браво в същия дух продължаваите..!!!!!!!!

ra4ence
04-14-2009, 21:07
:shock: :D
Тоя Дюкан тотално е завладял мозъчетата на плиткоумните и слабо образовани хора...
Чак започвам да се плаша!!!

SiSsKkAa
04-15-2009, 18:49
ra4ence щом е за плиткоумни хора значи половината лекари в нашата поликлиника,които са я спазвали, са боклуци.Колкото до това,че момичето спазва режима за възрастни аз не съм й виновна.Не съм й пъхала яденето в устата.Всеки преценява сам за себе си.Аз затова казах,които е решил да го започне първо да прочете книгата.И само да ви кажа,че това не е точно диета,а режим на хранене.Според мен,ако след консултация с лекар,всичко е наред и ти е казал,че на 20 години не пречи да я спазваш,както е при мен,не виждам защо да не я спазвам.Но за другите,които я спазват немога да нося отговорност.Пак казвам всеки има глава на раменете си и личен лекар(надявам се добър)

adkis
04-15-2009, 18:56
ra4ence щом е за плиткоумни хора значи половината лекари в нашата поликлиника,които са я спазвали, са боклуци.Колкото до това,че момичето спазва режима за възрастни аз не съм й виновна.Не съм й пъхала яденето в устата.Всеки преценява сам за себе си.Аз затова казах,които е решил да го започне първо да прочете книгата.И само да ви кажа,че това не е точно диета,а режим на хранене.Според мен,ако след консултация с лекар,всичко е наред и ти е казал,че на 20 години не пречи да я спазваш,както е при мен,не виждам защо да не я спазвам.Но за другите,които я спазват немога да нося отговорност.Пак казвам всеки има глава на раменете си и личен лекар(надявам се добър)

Като си на 20 год не ти пречи толкова, но тук има и 12 13 14 15 16 17 и т.н.. годишни и не ти прави чест да създаваш такава група след като 'СИ ЧЕЛА' книгата и знаеш че този режим не е за подрастващи...

kasidy
04-15-2009, 20:08
Хаха я тая тема през седмица, две непременно ще се намери някой , който да спори дали е полезна или не :D Не я оставяте значи хъхъ

П.С Съжалявам за спама, но вече съм си казвала мнението, няколко страници по-напред.

SiSsKkAa
04-15-2009, 21:11

Като си на 20 год не ти пречи толкова, но тук има и 12 13 14 15 16 17 и т.н.. годишни и не ти прави чест да създаваш такава група след като 'СИ ЧЕЛА' книгата и знаеш че този режим не е за подрастващи...

С тебе явно няма да се разберем.Не си разбрала смисъла на темата ми май.Какви групички бълнуваш.Създадах темата,за да споделят мнения хора,които я спазват,да обменяме опит.Това,че 12 годишни я правят не виждам какво аз съм виновна.Вече сигурно в 5 съобщения уточнявам това за подрастващите.Няма смисъл сега да спорим.Явно си решила на всяка моя дума да слагаш похлупак.Твоя работа..

adkis
04-15-2009, 21:55

С тебе явно няма да се разберем.Не си разбрала смисъла на темата ми май.Какви групички бълнуваш.Създадах темата,за да споделят мнения хора,които я спазват,да обменяме опит.Това,че 12 годишни я правят не виждам какво аз съм виновна.Вече сигурно в 5 съобщения уточнявам това за подрастващите.Няма смисъл сега да спорим.Явно си решила на всяка моя дума да слагаш похлупак.Твоя работа..

Аз казах каквото имам да казвам и ще замълча, но преди това ще се поправя не "група" ами "тема" в крайна сметка на всеки се случва да сбърка!

Whooly
04-16-2009, 12:33
Дюкан почнах от миналата неделя (15.04) и има голям резултат при мен - 5-6 килограма до сега :D

koshtramba
04-16-2009, 14:52

Аз казах каквото имам да казвам и ще замълча, но преди това ще се поправя не "група" ами "тема" в крайна сметка на всеки се случва да сбърка!

Абе то група си е почти секта, бре, не си сбъркала 8-) Сектааааа :lol:

vanilla
04-16-2009, 16:53
koshtramba, с тия кроасанчета в темата за диети, оле, как те намразих :D :-)

иначе по темата, започвам да се отчайвам направо, вече две седмици задържам, нищичко не мога да сваля, и грам даже :(

desunka87
04-17-2009, 12:02
Здравйте момичета не искам да разобеждавам абсолютно никой в нищо но тази диета не е особенно безвредна ето вижте сами

ПРОТИВ диетата на Дюкан
Повечето специалисти – диетолози се обединиха около тезата, че диетата на Дюкан е изключително опасна за здравето, защото:

* 9282_3.jpgИзползването на белтъчините като основен енергиен източник е огромен стрес за организма.

* Небалансираното хранене, при което е нарушено съотношението белтъчини, мазнини и въглехидрати, забавя обмяната на веществата.

* Черният дроб се уврежда от отпадъчните вещества, с които е претоварен от диетата на Дюкан. Ударният прием на протеини затруднява дейността също на сърцето и бъбреците.

* Известни са чести прояви на: запек, лош дъх, подуване на стомаха, лесна уморяемост, лоша концентрация, безсъние и т.н.

* Повишават се стойностите на кръвното налягане, холестеролът и 3-глицеридите.

* Разрушава естественото pH на организма и извлича калция от костите.

* Диетата на Дюкан е особено опасна за здравето при наличие на сърдечносъдови, чернодробни, бъбречни и стомашно-чревни заболявания.

* Възможни са кожни проблеми (обриви, сухота и лющене) и косопад.

* При спиране на последния етап от диетата на Дюкан се получава значително връщане на свалените килограми.

Аз от 3 месеца съм на тази диета като последният месец съм свалила само 1-2кг общо за това време са 14кг ,но не е там работата по добре да ядеш здравословно от колкото да се тъпчеш с протеини .Въпрос на личен избор

koshtramba
04-17-2009, 12:40

иначе по темата, започвам да се отчайвам направо, вече две седмици задържам, нищичко не мога да сваля, и грам даже :(

Е гадничка съм си, имаш мн красив задник на аватара си. :-) :-) :-)

vanilla
04-17-2009, 17:44

Е гадничка съм си, имаш мн красив задник на аватара си. :-) :-) :-)

Надявам се след диетата да го имам и на живо, не само на аватара :D :-)

sexita
04-18-2009, 10:10

sexita
04-18-2009, 10:13

sexita
04-18-2009, 10:15

sexita
04-18-2009, 10:17

sexita
04-18-2009, 10:21
ПРИЛАГАНЕ НА ПЛАНА ПРОТАЛ ОТ ДЕТСТВОТО ДО МЕНОПАУЗАТА

Ръководният принцип, който лежи в основата на плана Протал, гласи, че в днешно време е трудно да имаш нормално тегло и да го запазиш без специална методология.
Сега, когато пиша тези редове, в кабинетите и лабораториите на най-големите агропромишлени предприятия гении на маркетинга и професори по психология, експерти по дълбоките мотивации на човешкото поведение работят в сянка и създават цели гами продукти за „хрупане" с форми, цветове и начини на разпространение и реклама толкова разнообразни и привлекателни, че да им устоиш се превръща в истинско изпитание.
В същото време в други работилници не по-малко талантливи изследователи и техници откриват и лансират нови начини и артикули, чрез които съвсем да попречат на човека да се движи. Така от изобретяването на парната машина насам са се появили автомобилът, електричеството, телефонът, пералните машини, кърпичките и пелените за еднократна употреба, дистанционните устройства и дори електрическата четка за зъби - все нововъведения, които ни освобождават или ни лишават, в зависимост от гледната точка, от множество движения и жестове, при които сме изгаряли калории.
Всичко това идва да покаже, че в така нареченото потребителско общество човешкото същество, като не се смятат последните останали физически работници и професионалните спортисти, ще среща все повече трудности в регулирането на теглото си, като в същото време по здравословни причини, както и от съображения от културен и моден порядък, напълняването е станало неприемливо.
Планът Протал е замислен именно за да предложи лек за тази нова цивилизационна болест.
Дотук Протал бе описан като план, свързан единствено със свалянето на известен брой килограми. Сега ще видим как този инструмент може да се пригоди и да бъде използван в зависимост от възрастта и екзистенциалния статус.

ПРОТАЛ И ДЕТСТВОТО

Коалицията между хранителната свръхконсумация и обездвижването действа с особена сила при децата. В рамките само на едно поколение се появиха телевизията и електронните игри, които приковават децата към двата екрана, както и разнообразните лакомства - бонбони, вафли, шоколади - с неустоима вкусова и рекламна привлекателност.
Епидемията от обезитет в САЩ се разрази през шейсетте години, като порази главно децата. Понастоящем вчерашните дебели деца са станали затлъстели граждани, чийто процент в САЩ бие всички рекорди.
Френските педиатри вече са забелязали признаци на това културно нашествие и в нашата страна. Пици, сладоледи, соди, шоколадови блокчета, пуканки и овесени ядки, съчетани с „електронното обездвижване", постепенно увеличават броя на дебелите деца във Франция.
Когато става дума за свръхтегло при децата, следва да различаваме профилактиката за рискови деца със семейно предразположение към напълняване от лечението на вече проявилия се детски обезитет.
Никога не бива да забравяме, че профилактиката е от първостепенно значение, защото веднъж надебелялото дете ще има през целия си живот трудности в управлението на теглото си. Така че винаги се опитвайте да предотвратите с твърдост и интелигентност инфлацията на теглото, която ще въвлече зрелия човек в безкрайна и отчайваща битка.

Рисковото дете

Става въпрос за лакомо и не особено подвижно дете с дебели родители, което твърде рано проявява изключителен апетит и склонност да пълнее.
В детската възраст не може, естествено, да се прибегне до диета и още по-малко до диета като Протал. Но трябва все пак да се отговори на майката, която не знае как да се справи с положението.
Отговорът е ясен и прост.
Избягвайте да купувате и да внасяте в къщата сладкиши, освен ако са подсладени с аспартам.
Отстранете „храни" като чипс, пържени картофи и маслодайни растения (лешници, фъстъци).
Намалете наполовина или на две трети съдържанието на мазнини (олио, масло, сметана) в сосовете и ястията.

С тези три елементарни, но много ефикасни мерки, прилагани в дългосрочен план, можете да отстраните най-големите опасности. И те не подлежат на оспорване, тъй като става дума за по-сетнешното здраве - и физическо, и психическо - на детето ви.
Последователната майка не трябва да купува бонбони, торти, пасти, шоколад, сладолед. Тези храни може да използва само като награда или по празници. Още повече, че днес съществуват все повече заместители и олекотени продукти - конфитюр без захар, диетични дъвки, ароматизирани и обезмаслени млечни продукти, кремове без захар, сладоледи с кисело мляко и пр.
Ще трябва и да прояви изобретателност, за да намали съдържанието на мазнини в сос винегрета, на масло, добавено към макароните и към различните сосове за меса, риба или птици (виж рецептите на препоръчваните сосове).

Дебелото дете

Преди детето да навърши 10 години и при съществуваща опасност от напълняване, следва да се приложи мека стратегия, чиято цел е да стабилизира, включително с помощта на израстването, все още нормалното тегло. Затова започнете да прилагате трите споменати по-горе мерки в продължение на 3 месеца. Ако теглото продължава да нараства въпреки тези мерки, преминете към третия етап на плана Протал - режима за запазване на теглото с двете галавечери, но без четвъртъка на чистите протеини, който е твърде опасен за тази възраст.
След навършване на 10 години и при вече проявил се обезитет, започнете направо с третия етап на Протал, като заместите протеиновия четвъртък с диета протеини + зеленчуци. Целта е да постигнете отслабване, но без да лишавате прекалено детето, като знаете, че то все още расте и че това израстване е негов верен съюзник.

ПРОТАЛ И ЮНОШЕСТВОТО

За момчето юношеството е най-слабо застрашеният от свръхтегло период от живота, период на израстване, по време на който разходите на енергия правят напълняването почти невъзможно.
Не е така за девойката, която е хормонално нестабилна и склонна да трупа килограми на най-женствените части от тялото си - бедрата, ханша и коленете.

Рисковата девойка

В случай на умерена тенденция към пълнеене в контекста на нередовен мензис с подчертан предменстру-ален синдром е добре лекарят на девойката да установи костната й зрелост и да каже дали растежът е приключил.
Когато растежът не е приключил, най-подходящ за ситуацията е Протал III, който обикновено е достатъчен, за да спре пълнеенето, стига да се приложи изцяло, без да се забравя протеиновият четвъртък.
Когато растежът е приключил или Протал III не е могъл достатъчно добре да овладее ситуацията, може да се премине към олекотен Протал II - без частта с чистите протеини, само с режима протеини + зеленчуци.
Ако пълнеенето продължи, преминете към пълен Протал II с редуване 1/1, тоест един ден чисти протеини, после един ден протеини + зеленчуци, докато постигнете прилично, а не идеално тегло. Постигането на идеално тегло изглежда нереалистично и би отнело много време, а хранителните ограничения на тази възраст не са препоръчителни.

Затлъстялата девойка

Ако има редовен мензис, няма хормонални смущения и не страда от изразена булимия, щом навърши 16 години затлъстялата девойка следва да се подложи на диетата Протал в цялостния й вид - първо да премине през ударния режим от 3 до 5 дни, после през смесения с формула 1/1, а ако е необходимо - 5/5, за да се ускори отслабването и да се засили мотивацията й.
При девойките е още по-важно да се задържи постигнатото тегло през третата фаза на Протал, като стриктно се спазва правилото на десетте дни на свален килограм, и да се премине към четвъртата фаза, на окончателната стабилизация с нейния протеинов четвъртък и с трите лъжици овесени трици дневно. Тези две фази са от особено значение при повече свалени килограми и когато обезитетът е наследствен.

ПРОТАЛ И ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИТЕ ХАПЧЕТА

Поколението на слабо дозираните мини-хапчета силно намали риска от напълняване, какъвто съществуваше при по-старите хапчета.
Но каквито и да са дозите, през първите месеци на приемане на противозачатъчни възможността от напълняване е реална. Тази тенденция се проявява в началото на лечението и в рамките на 3-4 месеца постепенно изчезва, като през този кратък период не е зле да се вземат някои предпазни мерки.
Превантивно

Ако жената има придобита или наследствена склонност към пълнеене или ако използва силно дозирани хапчета, най-простата и ефикасна мярка е протеиновият четвъртък и трите лъжици овесени трици.
В случай на неуспех или недостатъчни резултати, преминете към Протал III.

След напълняване

При умерено напълняване прилагайте Протал II с редуване 1/1 (1 ден чисти протеини, 1 ден протеини + зеленчуци), докато си възвърнете предишното тегло, като не забравяте да преминете и през Протал III - 10 дни на свален килограм, и през Протал IV - минимум 4 месеца.
При по-сериозно напълняване - целия план Протал от първия до четвъртия стадий включително, като запазите протеиновите четвъртъци в продължение на една година.

ПРОТАЛ И БРЕМЕННОСТТА

Идеалното напълняване по време на бременността е между 8 и 12 кг според височината, възрастта и броя на бременностите. То може да се окаже доста по-голямо при жени, предразположени към обезитет.
Тези различни евентуалности са лесно контролируеми благодарение на различните подходи, които позволява планът Протал.

По време на бременността

Наблюдение и прости мерки. При жени, които прекалено много са напълнявали при предишни бременности или са наследствено обременени, или просто желаят да запазят линията си, най-добрата превантивна стратегия е да започнат да спазват възможно най-рано и през цялата бременност третия режим на Протал, приспособен към състоянието им по следните три начина:
като консумират две порции плодове на ден вместо една;
като използват мляко и млечни произведения (кисело мляко и извара) с 2% масленост вместо с 0%;
като се откажат от протеиновия четвъртък.

Вече съществуващо свръхтегло. Става дума за жени, забременели, преди да са урегулирали теглото си.
В тези обезпокоителни случаи, когато вече съществуващата пълнота може да се влоши, най-добра възможност дава планът Протал III, подсилен с отказване от нишестените храни и от двете галавечери, като протеиновият четвъртък се запазва.
При изявен обезитет, когато съществуват рискове за усложнения по време на бременността или на раждането, е възможно да се приложи, особено в самото начало на бременността, Протал II и дори Протал I, но със съгласието на лекуващия лекар и под негово наблюдение.

След бременността

Тук се намираме в класическата ситуация на свръхтегло, което трябва да се намали, докато се постигне предишното тегло.
Всяка жена трябва да знае обаче, че не винаги е лесно, нито препоръчително да си върне изцяло някогашните килограми и да стане стройна, каквато е била като младо момиче.
Базирайки се на професионалния си опит, аз прилагам своя лична система на изчисление на теглото в зависимост от възрастта и броя на бременностите. Смятам, че между 20 и 50 години средното увеличение на теглото е около 1 кг на десет години и 2 кг на дете, тоест, ако на 20 години жената е тежала 50 кг, на 25 тя ще тежи 54 кг заедно с натрупаните от двете бременности килограми, на 30 - 55 кг, на 40 - 56 кг и на 50 - 57 кг.

Ако майката кърми. Колкото и да е напълняла жената, през периода на кърменето не е разумно да се
спазва стриктен режим, който би се отразил на растежа на новороденото.
Препоръчителното поведение е да се прилага превантивният режим - олекотен Протал III, чрез:
добавяне на втори плод към първия;
консумиране на мляко и млечни произведения с 2% масленост;
неспазване на протеиновия четвъртък.

Ако майката не кърми. Намаляването на теглото може да започне още щом жената се прибере вкъщи.
Ако напълняването е било нормално и свръхтеглото е от около 5 - 7 кг, възстановяването на старото тегло се извършва с Протал II с редуване 1/1, после с Протал III и накрая с Протал IV, който трябва да се прилага 4 месеца.
При прекалено напълняване -10 до 20 кг свръхтегло, следва да се приложи целият план Протал - 5 дни чисти протеини, смесен режим 5/5, тоест 5 дни чисти протеини и 5 дни протеини + зеленчуци, докато се постигне желаното тегло, после режимът за запазване на теглото - 10 дни на свален килограм, и накрая протеиновият четвъртък за окончателна стабилизация в продължение на 1 година.

ПРОТАЛ, ПРЕДМЕНОПАУЗА И МЕНОПАУЗА

Опасностите на менопаузата

Предменопаузата и шестте първи месеци на менопаузата са хормонален кръстопът, на който напълняването дебне почти всяка жена.
Вследствие на комбинирания ефект на възрастта, намаляването на мускулната маса и обедняването на тироидната секреция разходът на калории на женския организъм постепенно намалява.
В същото време яйчникът престава да произвежда първо единия от двата си хормона - прогестерона, поради което цикълът става нередовен, мензисът започва да закъснява, накрая напълно изчезва.
Обикновено лечението се състои в приемането на заместители на прогестерона, повечето синтетични.
Изброените по-горе три фактора предизвикват напълняване, което не се предотвратява с обичайните мерки на контрол върху храненето, които жените си налагат, за да позадържат теглото си.
Намираме се в сърцето на предменопаузата.
Когато яйчникът напълно престане да функционира и спре да произвежда и естроген, се появяват горещите вълни, които сигнализират за липсата на този хормон. Сега вече се намираме в истинската менопауза и пълнеенето се засилва заедно с лечението чрез заместители на прогестерона и естрогена. Тенденцията продължава до пълното приспособяване на организма към лекарствата и изчезва след няколко месеца.
Равносметката на този период, който може да трае от 2 до 5 години, е напълняване, което се колебае според статистиките между 3 и 5 кг в зависимост от използваните лекарствени препарати, но при предразположени към затлъстяване жени може да стигне до 10, дори 20 кг.

Растителните хормони - революционна алтернатива за рисковите жени

От известно време насам съществува ново лечение на менопаузата, при което напълняването, причинено от хормоналните медикаменти, се избягва. Става дума за използването на естествени вещества, извлечени от различни растения и по-специално от соята. Дивият ям, след временна популярност в САЩ, бе изоставен и се използва само локално под формата на козметичен крем.
Въпросните вещества са образувани от молекули, чиято структура е толкова сходна с тази на женските хормони, че могат отчасти да ги заместят. Заради приликата във формата и ефекта са ги нарекли хормоноподобни, а соевите изофлавони носят името фито-естрогени.
Растителните молекули не са толкова активни, колкото женските хормони, но не са токсични и са доказали въздействието си върху горещите вълни. В момента се провеждат изследвания, за да се потвърди схващането, че те предпазват от остеопороза и сърдечносъдови заболявания, както и от много хормонално зависими форми на рака, по-специално рака на гърдата.
Но освен това профилактично действие естествените растителни вещества носят и голяма надежда на жените, застрашени от напълняване през предменопаузата и менопаузата. Изглежда, че редовната употреба на соевите фитоестрогени, при условие че се консумират в достатъчно големи дози, позволява на рисковите жени да избегнат трупането на килограми през споменатите периоди. Трябва да се знае, че повечето дозировки, предлагани в аптеките под формата на хапчета или капсули, са недостатъчни. Единствено дозата от 100 мг соеви изофлавони дневно (равностойността на 200 г соев пастет) дава реална гаранция за ефективност, тъй като растителните острогени са 1 000 до 2 000 пъти по-слаби от женските хормони.
Много жени, които, макар и трудно, са контролирали теглото си чрез диета, през менопаузата усещат, че това обикновено ефикасно средство вече не върши работа и че теглото им постепенно нараства. При такива жени класическото заместващо хормонално лечение може да подпали фитила и да предизвика неконтролируема експлозия на теглото. Точно в подобна рискова ситуация растителните хормони могат да бъдат особено полезни, като в един следващ период, когато теглото се стабилизира, се премине към истински хормони, ако гинекологът счете за необходимо.
За отбелязване е, че соята е най-богатата на белтъчини храна от растителното царство и единствената, чиито белтъчини имат стойност, сравнима с тази на белтъчините от плана Протал.
Всички автори, изучавали свойствата й, подчертават факта, че действието на соята при някои симптоми на менопаузата, като горещите вълни и състаряването на кожата, се проявява бързо, а редовното й консумиране обяснява учудващия имунитет на азиатската жена към рака на гърдата, остеопорозата и затлъстяването.
Така че препоръчвам на младите жени да свикнат да консумират соя. Не стръкчета соя, които са безполезни, а семена или още по-добре соево мляко или соев пастет.

Превантивни мерки

Обикновена менопауза. Когато липсва наследствена обремененост и жената не е спазвала често диети, а просто желае да предотврати евентуалното напълняване, при първите признаци за настъпваща менопауза се препоръчва Протал IV с протеиновия четвъртък и трите лъжици овесени трици. В повечето случаи това е достатъчно, за да възпре пълнеенето. Четвъртият етап на Протал трябва да се спазва през цялата предменопауза до настъпването на менопаузата и въвеждането на заместващото хормонално лечение - период, през който е изключително лесно да се загуби контрол над теглото.

Рискова менопауза. Това е случаят на много жени, които винаги трудно са запазвали теглото си и с право се боят от първите симптоми на менопаузата.
В тези случаи, когато Протал IV е недостатъчен, следва да се премине към Протал III с неговите протеини + зеленчуци, плодове, пълнозърнест хляб и сирене, две порции нишестени храни на седмица и две галавечери, плюс, разбира се, протеиновият четвъртък.
През някои критични моменти на предменопаузата, по време на закъснения или дълги отсъствия на мензис, при задържане на вода, подуване на корема, натежаване на краката, надебеляване на пръстите, главоболия, или пък през първите три месеца от въвеждането на хормоналното лечение, се налага да се премине и към Протал II с редуване 1/1 - тоест един ден чисти протеини, един ден протеини + зеленчуци.

Когато напълняването е вече факт

• Неотдавнашно напълняване. Ако жената не е взела предпазни мерки и вече е напълняла или започва да напълнява, най-добре е да започне с три дни Протал I, след това Протал II с редуване 1/1 и щом възстанови теглото си, да премине към Протал III и накрая към Протал IV, който да спазва до пълното си приспособяване към хормоналното лечение, тоест минимум шест месеца.
Отдавнашно напълняване. При вече затлъстели жени опасността от по-нататъшно напълняване може да наложи да не се провежда хормоналното лечение. Ако лечението вече е започнало, следва да се приложи Протал I в цялата му строгост, като се започне с пет дни чисти протеини или дори седем, ако е необходимо. След това се преминава към Протал II с редуване 5/5, тоест пет дни чисти протеини, пет дни протеини + зеленчуци. Щом се постигне желаното тегло, се прилага Протал III - десет дни на свален килограм, и накрая Протал IV до края на живота.

ПРОТАЛ И ОТКАЗВАНЕТО ОТ ЦИГАРИТЕ

Отказване от цигарите и напълняване

Много пушачи и пушачки се колебаят да спрат цигарите поради оправдания си страх от реактивно напълняване. Много са и тези, които са успели да откажат цигарите, но след като са напълнели, отново са започвали да пушат, погрешно вярвайки, че ще отслабнат.
Трябва да се знае, че напълняването при прекъсване на тютюнопушенето се дължи на два свързани фактора.
Потребност от компенсация на устата, която подтиква бившия пушач да търси усещания, аналогични на онези, които педиатрите и психоаналитиците наричат орални и които новороденото изпитва през оралния стадий от живота си, така добре описан от Фройд и последователите му. От тази потребност произлиза необходимостта да си сложим нещо в устата и да хрупаме всякакви приятни на вкус и пълни с калории храни.
Към това се прибавя натрупването на калориите, които никотинът ни е позволявал да изгорим.
Съчетанието на тези два фактора, сетивен и метаболичен, води до средно напълняване от 4 кг, което може да достигне 10, дори 15 при предразположени индивиди и закоравели пушачи.
Трябва да се знае, че натрупаните след спирането на цигарите килограми не изчезват автоматично с възобновяването на пушенето. Затова е много важно да се запази огромната придобивка, каквато представлява освобождаването от една опасна зависимост.
Следва също да е ясно, че напълняването при спиране на тютюнопушенето е ограничено във времето - то трае шест месеца, и че следователно усилията да го предотвратим също са ограничени във времето. След изтичането на този период обмяната на веществата се нормализира, желанието за компенсация спада и контролът над теглото става по-лесен.

Превенция на напълняването при пушач с нормално тегло

Това е случаят на пушач, който не е предразположен към напълняване и никога не е спазвал диета.
Ако е пушел по-малко от 10 цигари дневно или не е гълтал дима, най-доброто решение е да приложи Протал IV с протеиновия четвъртък и трите лъжици овесени трици.
Ако е пушел над 20 цигари дневно, налага се да приложи Протал III през първите четири месеца и да премине към Протал IV в продължение на още четири месеца.

Превенция при пушач, предразположен към напълняване

Когато пушачът е предразположен към напълняване и съществуват и други рискови фактори като диабет, сърдечна или дихателна недостатъчност, следва да се приложи Протал II с редуване 1/1, след това Протал III в продължение на пет месеца и накрая Протал IV в продължение на минимум шест месеца.

Отказ от цигарите при изявен обезитет

Тук рискът е максимален и допълнителните килограми ще влошат и без това сериозното положение на затлъстелия. Предишното затлъстяване свидетелства за крайно подходящ терен, устоял на тютюнопушенето. Затова трябва да очакваме силно забавяне на обмяната на веществата и силна потребност от орални усещания.
Но ползата ще е огромна, защото съчетанието от спиране на тютюнопушенето и отслабване освобождава организма от двоен риск - от сърдечносъдови заболявания и от рак на белия дроб.
Начинанието изисква много силна мотивация, подкрепа от близките, както и психологическа помощ от лекар. Последният често предписва успокоителни, дори антидепресанти, за да смекчи шока от опита да се преодолеят две толкова важни зависимости.
Така че пълният план Протал се налага от само себе си, и то в най-строгата си версия: пет до седем дни чисти протеини, смесен режим с редуване 5/5, режим за запазване на теглото - десет дни на свален килограм, и протеинов четвъртък + три лъжици овесени трици дневно до края на живота.

Лечение на напълняване вследствие на отказване от цигарите

Тук злото вече е сторено - напълняването не е било избегнато навреме. Тоест става дума за бивш пушач, успял да откаже цигарите, който трябва да се убеди, че не бива да пропушва отново.
Случаят е сходен с класическия обезитет и изисква прилагането на целия план Протал - пет дни Протал I, Протал II с редуване 5/5, Протал III - десет дни на свален килограм, и продължителен, дори окончателен Протал IV, ако пациентът е пушел повече от 20 цигари на ден.

КНИЖАРНИЦИ „КОЛИБРИ" В СОФИЯ
ул. „Иван Вазов" № 36 тел. 988 87 81
Във френския културен институт
ул. „Дякон Игнатий" № 2
тел. 981 50 47
„Нисим-Колибри" бул. „Васил Левски" № 57
тел. 981 19 12

Д-р Пиер Дюкан
КАК ДА ОТСЛАБНЕМ ЗАВИНАГИ
Трайно отслабване на 4 етапа
Френска. Първо издание.
Коректор Стефка Добрева Художник на корицата Стефан Касъров
Формат 84/108/32. Печатни коли 13
Цена 10 лв.
ИК „Колибри"
1000 София, ул. „Иван Вазов" № 36
тел./факс988 87 81

SiSsKkAa
04-18-2009, 22:50
Тази информация ще е много полезна за хората,които спазват диета.

kasidy
04-18-2009, 22:52
Хихи щеше да е по-добре да и дадеш линк към файлче ... че така задръства цялата страница ( нищо де :) ) Ще бъде полезна на диетуващите.

ReBeL
04-19-2009, 08:56
днес ми е първият ден, мисля че диетата е много добра и въобще не съм гладна :grin: :grin: :grin: леле дано сваля нещо с нея, адски много се надявам :) а може ли да попитам по колко яйца са позволени на седмица ?

t1n4e7o
04-19-2009, 15:35
Аз пък по Великден тотално я Улях 8-) :D Вчер си хапнах за закуска малко парче козунак със 4-5 курабийки, а днес в другото село си хапнах 2 от курабийките на баба и съвсем тънко резенче козунак, но ще я просължа. Без значение дали ще сваля или не. Просто искам да си запазя сегашните килограми и да не ги върна като я прекъсна.. На мен ми трябват още максимум 5 кг да сваля, на 2 етап съм и ще го правя само 2 дни П и 8 ПЗ и към 3 пъти ще го повторя и няма да я прегрешавам и прекъсвам вече... Мисля си че на Великден беше нормално да прегреша поне малко :grin:

SiSsKkAa
04-19-2009, 17:24
Да ви се похваля аз съм -10кг и съм на някой места и -10см.Много съм доволна и продължавам стриктно да я спазвам.Глад не съм почувствала вече месец и нещо

sexita
04-19-2009, 17:27
Aз не се предавам, ядосвам се че ме е ударила паузата в свалянето,ама ще си продължа още няколко дена в ударен режим. 1 седмица без 1 ден съм вече и се ядосвам, че съм свалила само 2-3 кг, а ми трябваха 5.
За вталяване си я правя и ми се яде шоколад много...хляб също, да не говорим,че ми мирише на козунак отвсякъде, но няма как... Ако сега се предада ще кача всичко наново, а даже може и повече да надебелея...
Та така...и упражнения правя..последните 3 дни не съм свалила нито един килограм... в грамовете...един ден 57,3 един ден 57,8 , после пак 57,2... не знам какво ми става, ма се инати много мойто тяло :)
Иначе ми казаха, че съм се повталила,ама искам да го видя на кантара... :-x

vanilla
04-19-2009, 18:28
Аз пък по Великден тотално я Улях 8-) :D Вчер си хапнах за закуска малко парче козунак със 4-5 курабийки, а днес в другото село си хапнах 2 от курабийките на баба и съвсем тънко резенче козунак, но ще я просължа. Без значение дали ще сваля или не. Просто искам да си запазя сегашните килограми и да не ги върна като я прекъсна.. На мен ми трябват още максимум 5 кг да сваля, на 2 етап съм и ще го правя само 2 дни П и 8 ПЗ и към 3 пъти ще го повторя и няма да я прегрешавам и прекъсвам вече... Мисля си че на Великден беше нормално да прегреша поне малко :grin:

е, Великден е, и аз прегреших леко, хапнах си две хапки козунак, няма и цяло парче дори, но продължавам, каквото стане. Не мисля, че е фатално, нито при теб, нито при мен ;)

sexita
04-19-2009, 18:39
Мен това ме уплаши :D

Знайте също, че и най-малкото отклонение, най-малкото прекрачване на границата, колкото и незначително да ви се струва, действа като игла, пробождаща балон.
Отклонението може да изглежда маловажно, но то ще ви лиши от свободата да консумирате колкото желаете.
Заради някакво минимално количество ще сте изгубили достъпа до едно ценно качество и ще сте принудени през дадения ден да се занимавате с досадно броене на калории и да се ограничавате, докато ядете.
Накратко, девизът е прост и не подлежи на обсъждане: всичко, изброено в списъка, е ваше и изцяло ваше; онова, което го няма в списъка, не е ваше, забравете го за малко - в най-скоро време всички храни отново ще ви принадлежат.

SiSsKkAa
04-19-2009, 18:56
Не се притеснявайте за застоя.Аз съм в страшно голям застой,свалям ги в момента ужасно бавно,но точно в този момент не трябва да се отказваме.Успех на всички.Няма лошо да прегрешавате щом ви се яде,но това мъничко забавя темповете на отслабването.И някои казаха,че съм вманиачена.Не съм,но просто при мен спешно трябва да ги сваля доста килограми,затова съм толкова стриктна.

vanilla
04-19-2009, 21:19
Сиска, не бих казала, че си вманиачена. По-скоро със страхотна воля :)
При мен е по-скоро инат. Макар че днес с тия козунаци се поизложих, но поне сега не ми е така нервно и съм наново мотивирана. Дано започна пак да свалям скоро, че този застой :x

krem4et0
04-20-2009, 10:24
Сексита, тегли се най-много 2-3 пъти седмично. Иначе теглото ти ще варира от количество поети течности, храна, ходене до тоалетната и прочие. През 3 дни е най-удачно, гола, следобед. Кантарът на 1 и също място всеки път, защото и това има значение. Явно си с електронна везна. тя дава толеранс от 1 кг при теглене. Става въпрос за: теглиш се, слизаш и се качваш пак. Разликата може да е до килограм. по-добре в това отношение е механичния кантар. пак на 3 дни се мери и с метъра. И аз имах застой(с друга диета бях) на кг, но на см свалях. От 2 седмици нищо не спазвам, а на см още намалявам. Кг си стоят непокътнати, при все, че имаше 2 седмици празници и много ядене.

SiSsKkAa спешно свалените кг много спешно се връщат после. Вече писах за лишенията на психологическо ниво. За 2 седмици без ограничение в храната не съм качила НИЩО, а на см още намалявам в талията и бедрата. но аз не свалих килограмите спешно, а бавно и спокойно, без да се тормозя, че съм яла шоколад, наденица или вафла.

sexita
04-20-2009, 12:35
79 см ми е корема като слагам сантиметъра на пъпа и съм 57.2... 2 пъти се мерих днес...не мърдам.

Ще си пиша тук...за да се следя..
Иначе ми дойде и вероятно може да задържам течности и да не слабея тия дни :?

А и вече съм 1 седмица на диетата и почвам зеленчуците.

t1n4e7o
04-20-2009, 16:47
Не се притеснявайте за застоя.Аз съм в страшно голям застой,свалям ги в момента ужасно бавно,но точно в този момент не трябва да се отказваме.Успех на всички.Няма лошо да прегрешавате щом ви се яде,но това мъничко забавя темповете на отслабването.И някои казаха,че съм вманиачена.Не съм,но просто при мен спешно трябва да ги сваля доста килограми,затова съм толкова стриктна.

Сисе, аз и без това имам най- много 4-5 още да сваля така че не се притеснявам кои знае колко. Просто искам да си го изкарам до край, за да няма връщане на теглото. Хапнала съм козунак или курабийки, но смело с рогата напред и продължавам, защото наистина ако прекъснеш и се връща и това е кофтито. А аз наистина се радвам за теб че си свалила цели 10 кг от Дюкан. Аз свалих и аз 10, но не само от него, а от хиляди други глупости и диети и кво ли още не :-D

vanilla
04-21-2009, 14:18
-1 кг съм :)
след козунаците
хехех :D

SiSsKkAa
04-21-2009, 15:03
При мен е по-скоро инат. Макар че днес с тия козунаци се поизложих, но поне сега не ми е така нервно и съм наново мотивирана. Дано започна пак да свалям скоро, че този застой :x

Благодаря ти,че поне ти ме разбираш.
Успех момичета!

vanilla
04-21-2009, 18:49

Благодаря ти,че поне ти ме разбираш.
Успех момичета!

Мисля, че всеки, който е прочел книгата, те разбира. То си е ясно казано... или прави нещата, както трябва, или недей. Половинчатите работи ... на половина стават.

BoCupycake
04-22-2009, 00:10
Абе да попитам и аз,тая диета изглежда интересна но при мен проблемът е следният ... телосложението ми е малко странно нормална съм си навсякъде,но имам корем ...та въпросът ми е ако я започна ще отслабвам навсякъде или..???С диетата мисля да правя и упражнения,но ако заедно с корема ми отслабне и задникът ми,който не е много голям както и краката и ръцете и т.н. няма да приличам на нищо... :? Какво да правя...само коремни преси ли помагат в слуая?Или някой да е чувал за диета или по - скоро хранителен режим който намалява качването на килограми точно в тази коремна област? :-o

vanilla
04-22-2009, 09:24
Абе да попитам и аз,тая диета изглежда интересна но при мен проблемът е следният ... телосложението ми е малко странно нормална съм си навсякъде,но имам корем ...та въпросът ми е ако я започна ще отслабвам навсякъде или..???С диетата мисля да правя и упражнения,но ако заедно с корема ми отслабне и задникът ми,който не е много голям както и краката и ръцете и т.н. няма да приличам на нищо... :? Какво да правя...само коремни преси ли помагат в слуая?Или някой да е чувал за диета или по - скоро хранителен режим който намалява качването на килограми точно в тази коремна област? :-o

В твоя случай явно няма нужда от сваляне на много килограми, а просто от стягане в областта на корема. По-добре забрави за сладкото и тестото и не се тормози с диети. И прави упражнения за корема, вкл. коремни преси, вдигания на краката. Мисля че това ще ти е достатъчно.

aDuHka
04-23-2009, 18:19
Здравейте и от мен ! :)
От една седмица търся трици... и най-накрая намерих, но пшенични. В книгата пише,че трябва да са овесени.Та искам да попитам пшеничените ще ми вършат ли работа и каква въобще е разликата между двата вида :-o

И още нещо... гледах някъде рецепти за някакви кремчета, в които пишеше,че се ползват и от кремовете на Д-р Йоткер. Знаете ли нещо по този въпрос :o

ПП: За катък 7% масленост много ли е :?, а като търсих какао под 10 % няма, т.е да не се използва какао ли? :)

t1n4e7o
04-23-2009, 20:03
Здравейте и от мен ! :)
От една седмица търся трици... и най-накрая намерих, но пшенични. В книгата пише,че трябва да са овесени.Та искам да попитам пшеничените ще ми вършат ли работа и каква въобще е разликата между двата вида :-o

И още нещо... гледах някъде рецепти за някакви кремчета, в които пишеше,че се ползват и от кремовете на Д-р Йоткер. Знаете ли нещо по този въпрос :o

ПП: За катък 7% масленост много ли е :?, а като търсих какао под 10 % няма, т.е да не се използва какао ли? :)

Абе момиче, кви 7%, кви 5 лева 8-) Нискомаслено значи, че ВСИЧКИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ трябва да са 0.1% !!!

Пшеничните трици не са овесени трици и не можеш да ги заместиш с тях! Ето ги:
http://biozona.eu/images/sierra/oat_002.jpg
http://biozona.eu/images/sierra/oat_001.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51F6ZKEE8EL._AA280_PIbundle-4,TopRight,0,0_AA280_SH20_.jpg

Във всеки по- голям магазин ги има- Кауфланд, Билла, Чочко, Метро, Пикадили....

И по- добре оглеждай добре рецептите и продуктите които ползваш дали фигурират в списъка с позволените! Аз само какао обикновено си позволявам и то много рядко и по малко, но ако искаш по- добър ефект трябва да караш без него...

aDuHka
04-24-2009, 17:26
:D Ами значи, вчера взех да чета какво пише по различните видове катъци и на един пишеше 32 %, а на друг 7% иии реших,че за катък 7 % означават нискомаслено, но както и да е не купих никакъв :) От какаото също имаше 1000 вида, изчетох и тяхното съдържание, най-малко с 10 % масленост има и реших да видя и вие какво ще кажете... Но след като не са умесни,ще карам и без тях :D
Благодаря за отговора :)

krem4et0
04-24-2009, 20:41
В Свищов има във всеки магазин с площ над 15 квадрата...По разтърси се!

SiSsKkAa
04-25-2009, 09:49
момичета вчера за първи път от месец и половина се изкуших и хапнах 3-4 хапки пица,но не съжалявам,заслужавам си ги след повече от месец.дано да не се отрази на кантара,апък други изкушения скоро няма да има да се надяваме :P

t1n4e7o
04-25-2009, 11:12
Е то едва ли ще се отрази, в смисъл с качване, тъй като аз ядох козунак и курабии за Великден и нямаше качване :) По- скоро ще има задъжане, но предполагам няма да е за дълго тъй като са били няколко хапки :)

colymoly
04-25-2009, 15:15
всъщност искам да ви попитам нещо момичета тъй като вие сте на по-строга диета тези изкушения и грехове да си хапнем нещо сладко дали пречат кой знае колко :oops: аз не съм на Дюкан, но от 2 месеца спрях всичко вредно и ненужно, ям супер малко и никога не съм гладна, чувствам се също толкова добре както и преди, но вчера огладнях(за пръв път от много време насам) и си купих едно малко шоколадче което съдържа 197 калории и после естествено ми тежеше на съвестта :D по рпинцип не съм привърженик на сладкото, обичам кисели храни, но ето, че взех да ги заобичвам :oops: обаче повече няма да се повтори

t1n4e7o
04-25-2009, 15:34
Ами щом се ограничаваш в храната по принцип и си оставила тестените и сладки изделия мисля че няма проблем от време на време човек да прегрешава. Все пак не можеш цял живот да се лишаваш и да седиш гладен, нали :) Можеш да си опитваш, но много рядко и по малко :)

colymoly
04-25-2009, 15:57
вече съвсем се обърках, гледах едно видео където един диетолог казва,че ако се храним 1 път на ден ще напълнеем каквото и да ядем, а ако язждаме 5 килограма храна на ден сме щели да свалим 1 килограм за деня, стига яденето да съдържа мазнини, белтъчини, въглехидрати, тоя сигурно е луд аз 5 килограма ям за повече от месец :lol: лудост корема ми ще върви 30 см пред мен :razz: абсурди....

RaI4etO
04-25-2009, 18:54
Абе,colymoly,не се вманиачавай толкова! 197 калории не са толкова много.Само с един час танци например можеш да ги изгориш.Така че,успокой топката малко! :-)

krem4et0
04-26-2009, 06:53
Това за 5-те кг храна е вярно. Причината е в това как действа нашето тяло. Когато постоянно го зареждаш с храна, то си "мисли", че няма как да остане гладно, ползва си каквото трябва и другото-изхвърля. А и да ти кажа 4-5 кг минават през устата ти на ден. Не само под формата на храна, а и на течности. Ако обаче ядеш рядко и малко тялото се "чуди" кога пак ще му дадеш храна и за да е сигурно, че ще има енергия трупа запас, а от това, което си изяла усвоява ВСИЧКО!
Да, храната трябва да е балансирана. Дюкан не е такава диета, защото те лишава от мазнини и ограничава въглехидратите в определени дни. Съотношението въглехидрати:белтъчини:маз нини трябва да е 4:1:1. Между другото при поемане на храна се синтезират ензими за усвояване и на 3-те вида и ако не поемеш поне малко от 3-те....не е добре.
Иначе аз бях на Байкова 38 дни(толкова са отключващата, същинската и заключващата диета). Почти нямаше ден без някакво прегрешение. Свалих си 6 кг и вече 20 дни по-късно не съм върнала иш грам, а си ям всякаква храна! Дребните прегрешения не те оттегчават и ти пречат после да им се нахвърлиш като невидял. Прегрешавай, а ако нещо те тревожи-разходи се половин час, направи някое упражнение...
Недиетичната храна стимулира метаболизма. Дори и Дюкан позволява в 3-ти етап 2 вечери да ядеш от всичко. Освен, че после не те изкушава храната, другата причина е стрес за метаболизма. Разбира се не говорим за прекаляване. До 2 хапки е казала Бриджит Бърдо.

SiSsKkAa
04-26-2009, 09:10
вече съвсем се обърках, гледах едно видео където един диетолог казва,че ако се храним 1 път на ден ще напълнеем каквото и да ядем, а ако язждаме 5 килограма храна на ден сме щели да свалим 1 килограм за деня, стига яденето да съдържа мазнини, белтъчини, въглехидрати, тоя сигурно е луд аз 5 килограма ям за повече от месец :lol: лудост корема ми ще върви 30 см пред мен :razz: абсурди....

Това е вярно между другото.По-хубаво яж по 5 пъти на ден,но по малко,отколкото 1 път на ден да се натъпчиш и да си мислиш,че ще отслабнеш

colymoly
04-26-2009, 13:13
аз си хапвам точно така по 4/5 пъти и по-много малко, не се тъпча изобщо, но и това за 5 кила храна :razz: :razz:

krem4et0
04-26-2009, 14:23
Не можеш да изядеш кило домати на 1 хранене ли? Ако са от тази на баба и с прясно сиренце омитам промишлени количества....

kuklichka_bg
04-26-2009, 15:05
Аз ви се чудя как се лишавате от плодове

Такива проблеми може да докара тази диета, че после ще си скубите косите

t1n4e7o
04-26-2009, 16:59
Ами аз и по принцип плодове никога не съм яла по много, даже адски рядко.. Просто не ми се ядат..

SiSsKkAa
04-27-2009, 09:42
аз съм -12кг похвалете се как върви при вас и аз между другото не съм хапвала плодове в промишлени количества.рядко ми се прияждаха

mihichkaaa
04-27-2009, 12:38
ох,ами аз съм -6кг,н0 днес се изкуших и хапнах 2 0бикн0венни бисквити... :(

SiSsKkAa
04-27-2009, 12:53
Чесно казано и аз си мислех,че като се изкуша ще наддам или ще остана в застой много време,но застоя ми беше само 2-3 дена така че не се притеснявай.Радвам се за теб.6кг не са малко

krem4et0
04-27-2009, 13:54
А плодовете са така полезни...Огромна грешка, момичета. Вярно, че имат плодова захар, но имат такива полезни съставки, които не може да си набавите с друга храна-витамини, фибри...Зимно време ако не изядем 2-3 кг плодове вечер не ставаме от масата.

SiSsKkAa
04-27-2009, 14:32
Е неможеш да съдиш хората,които не обичат всеки ден да се тъпчат с 2 кг плодове.Апък и в диетата се ограничаваш от плодовете около 3 месеца,което не мисля,че е "ужасно" фатално.Третия етап имаш на ден една порция плодова салата.не виждам нищо нередно

colymoly
04-27-2009, 14:44
2/3 килограма храна каквато и да е тя за мен е страшно много, това го ям за повече от седмица, стомаха ми няма място за всичко това

t1n4e7o
04-27-2009, 14:44
Е ами аз откакто съм започнала Дюкан съм -3(вече 18 дни), но защото правя и някой прегрешения понякога, а и тук нещо дните обърках и мисля, че ям някакви непозволени хани - като например печени чушки от буркан и гъби от бъркан и какао.. :? но общо откакто диетувам и спортувам съм -10 :P , искам още към 5 да сваля, но тях ги мога и без Дюкан, така че ще ги мина етапите по набързо :)

cookie_power
04-27-2009, 14:53
2/3 килограма храна каквато и да е тя за мен е страшно много, това го ям за повече от седмица, стомаха ми няма място за всичко това

мисля че всички схванахме идеята
май го повтори над 7 пъти :D

colymoly
04-27-2009, 15:14

мисля че всички схванахме идеята
май го повтори над 7 пъти :D
мда така си е сори :-D

SiSsKkAa
04-27-2009, 16:02
според мен 2-3 кг храна малко трудно ще ти стигнат за цяла седмица,но щом казваш....освен ако не ядеш по 1 път на ден,което мисля,че не е много полезно.t1n4e7o аз за тебе много се радвам.евала направо.ти и пинки сте най-точните,най-готините и най-важното най-разбраните специално по тая тема с вас мога да си общувам

vanilla
04-27-2009, 16:56
според мен 2-3 кг храна малко трудно ще ти стигнат за цяла седмица,но щом казваш....освен ако не ядеш по 1 път на ден,което мисля,че не е много полезно.t1n4e7o аз за тебе много се радвам.евала направо.ти и пинки сте най-точните,най-готините и най-важното най-разбраните специално по тая тема с вас мога да си общувам

А мен къде ме пропусна? :smt085

Сиска, виждам, че си -12. За колко време ги свали?
Аз съм вече -10. Обаче голям застой, голямо нещо. На моменти така се отчайвам. После пак ми идва музата. Страшна работа.

SiSsKkAa
04-27-2009, 19:42
vanilia аз бях миличка 10 дена на ударен период и сега съм 37-ми ден на 2-ри етап значи се събират месец и нещо някъде.За застоя не се отчайвай аз бях доста време във такъв застой,сега също ги смъквам доста бавно и мъчително,но се смъкват.Точно в застоя трябва да си упорит и да не се отказваш.успех ти пожелавам и ти си доста напреднала.И трябва да ви кажа,че съм доволна поради факта,че си смъкнах паласките,които мислех,че най-трудно ще се премахнат

vanilla
04-27-2009, 20:25
И при мен така. Няма ми паласките. Голям кеф. :D :grin:

SiSsKkAa
04-27-2009, 21:42
Само че се отчайвам за ръцете си,защото там не смъквам и седят като увиснали направо ужас.Според вас гирички ще свършат ли работа,за да ги постегна.vanilia а ти колко кг искаш да смъкнеш общо

vanilla
04-27-2009, 22:02
20
за да може... ако има някакъв йо-йо ефект в рамките на 2-3 кг да не са ми проблем :)
т.е. трябва да смъкна 15, но искам да ги направя 20, за да не ме е яд после...
Схвана идеята.

А за ръцете - аз с бутилки вода. Като гирички ми вършат работа, защото иначе няма как да ги оформя. Не свалям в ръцете. И ми стават несъразмерно големи за тялото вече. :?
Не мисля, че и на теб ще ти навредят гиричките.

SiSsKkAa
04-28-2009, 05:44
и мен това с ръцете леко ме притеснява,но както казваш ти ако не успея да си взема гирички ще пробвам с шишета вода.за йо-йо ефекта те разбирам.и аз от това се притеснявам и исках да смъкна повече от 20кг,но няма как не е здравословно,апък и Дюкан казва колкото кг си си намислил в началото смъкнеш ли ги спирай с 2-рия етап.Аз съм си намислила да стана 65кг смъкна ли ги спирам дотам.Понеже съм доста висока и някакси съм по-едра натура 65кг ще са ми добре.Аз не искам да съм клечка,искам да има какво да ми се пипне :) :-D

mihichkaaa
04-28-2009, 13:23
здравийте момичета, и мен много ме притесняват ръцете ужассссс ограмни са :cry: :cry: дори ме е срам да нося потници..дайте съвет

а и 1 въпрос с гири се оформят нали?ами как да се намалят :(

t1n4e7o
04-28-2009, 14:00
И аз гледам смъквам задник, паласки корем.. Ама за ръцете не се бях замислила... Дайте да измислим нещо и за тях, защото с гиричките само се стягат... :(

И имам въпрос към тези, които имат книгата.. Мога ли да ям печени чушки от буркан и стерилизирани гъби и да ползвам за кекс 2 лъжички примерно мляко от 2%, защото много го ям и не мога да купувам по 10 млека и често се случва да привърши вечер, когато си правя закуската... :(

colymoly
04-28-2009, 14:05
за ръцете лицеви упори, това е решението

krem4et0
04-28-2009, 14:30

Така си мислиш. Пилешка пържола колкото дланта ти е 300 грама, шепа салата е 150...ядеш много повече, отколкото предполагаш като количество. Наяждам се с 5 супени лъжици храна, но това е минимум 200 грама. Гребни 5 пъти от кофичката с КМ и виж дали не е вече наполовина.

Сисе, не съдя хората, които не обичат плодове. Съдя подрастващите, които се лишават от фруктоза, фибри, витамини и аминокиселини в името на 1 диета.

colymoly
04-28-2009, 14:50
аминокиселини има в маргарина, който не ям от години :?

SiSsKkAa
04-28-2009, 15:12
И аз гледам смъквам задник, паласки корем.. Ама за ръцете не се бях замислила... Дайте да измислим нещо и за тях, защото с гиричките само се стягат... :(

И имам въпрос към тези, които имат книгата.. Мога ли да ям печени чушки от буркан и стерилизирани гъби и да ползвам за кекс 2 лъжички примерно мляко от 2%, защото много го ям и не мога да купувам по 10 млека и често се случва да привърши вечер, когато си правя закуската... :(

Какво има в тоя буркан с чушки какви са му съставките?
Също така и на гъбите?
Мляко може само 0.1%
Какаото също не е разрешено
казвам от книгата факти

hahavteen
04-28-2009, 15:13
Да се отчета и аз че отдавна не съм хаха :D
Значи продължавам си режима след като около седмица всеки ден прегрешавах. Не ме питайте ама много ми се струпа на главата и трябваше да си го изкарам на някого и както става винаги си го изкарах на себе си :? Сега всичко е отново ок обаче и да чукна на дърво не ми се е отразило (тоест не съм напълняла) и се чувствам отлично. Не се тегля редовно защото нямам кантар в нас но да речем че съм - 7кг (вчера се претеглих у мама обаче беше следобяд, бях яла, пила...). Супер много ми личи по дрехите вече и съм адски щастлива. Единствения ми проблем е че колежките ме гледат супер странно като си извадя за обяд 2 сварени яйца, малко шунка и парче краставица вместо сандвич ама свикнах вече.
Та това е от мен.
Много се радвам на успехите ви и особено на Сиска която е толкова стриктна. :-)

SiSsKkAa
04-28-2009, 15:18
Да не ти пука за колежките важното е че ще се чувстваш много по-красива и по-добре след като си свалиш кг

t1n4e7o
04-28-2009, 15:53

Какво има в тоя буркан с чушки какви са му съставките?
Също така и на гъбите?
Мляко може само 0.1%
Какаото също не е разрешено
казвам от книгата факти

Ами едни най- обикновени чушки от магазина печени, защото нямаме наши( по принцип си правим и ги замразяваме) и стерилизирани гъби. По принцип нищо не пише.. Аз от тях ям и какаото си го ограничих.. а пък относно млякото - взимам си о.1 % обаче съм на мнение че в днешно време никое мляко не е мляко и тези проценти просто си ги пишат ей така... Всичко е химия в тва мляко. Незнам дали имате баби и дядовци и села, където да ви правят домашно мляко, но няма абсол=тно нищо общо.. Та за мен всички купени млека са еднакви.. Било то и с различни проценти, но поради формалностите на Дюкан си купувам 0.1... :)

colymoly
04-28-2009, 17:17
нямам абослютно никакво обяснение как сваляте с този Дюкан :D в другата тема за меню виждам,че си похапвате добре не търпите глад и въпреки, че е на принципа на разделното хранене се изненадвам, но щом има ефект продължавайте =D>

vanilla
04-28-2009, 17:43
Тинче, не съм срещала в книгата да пише нещо за тия гъби и чушки, но ще отворя да погледна пак и ще ти пиша.
Ама трябва да има някакви съставки на буркана... нямам идея как ги правят. Погледни на някоя друга фирма дали не пише съставките, не знам.

И да ви питам какво мляко си купувате 0.1%. Аз гледах, гледах по големите магазини и не видях. И все на Култура я карам 1%.

А някъде бях чела за рецепти с обезмаслено какао. Ама и такова чудо не намерих по магазините.

t1n4e7o
04-28-2009, 17:54
Тинче, не съм срещала в книгата да пише нещо за тия гъби и чушки, но ще отворя да погледна пак и ще ти пиша.
Ама трябва да има някакви съставки на буркана... нямам идея как ги правят. Погледни на някоя друга фирма дали не пише съставките, не знам.

И да ви питам какво мляко си купувате 0.1%. Аз гледах, гледах по големите магазини и не видях. И все на Култура я карам 1%.

А някъде бях чела за рецепти с обезмаслено какао. Ама и такова чудо не намерих по магазините.

Ами по принцип се води за тези чушки че са само печени, но май е : вода, захар, сол, оцет и лимонена киселина (ама не ми прилича като да ма захар - никакъв вкус няма, само на чушка без нищо... )

а на гъбите само : вода, сол, лимонена киселина и витамин Ц

а за мляко аз ям на Бор-Чвор 0.1 %, има и на култура 0.1 % и другите ги забравих, но на бор чвор е най- хубаво. Огледай се по- добре и ще намериш в тези големи магазини :)

А за какаото и аз не съм намирала под 12 %, защото и не съм тъсила 8-) , просто спрях да употребявам често и клкото мога по- рядко :)

cookie_power
04-28-2009, 18:00
на роса 0.1% е най вкусно!

vanilla
04-28-2009, 18:05
Благодаря ви, момичета, запомних следващия път какво да търся :)
Тинче, отивам да погледна книгата. Ама захар се слага и в маринованите краставички примерно, ама не се усеща :) Не е задължително да я усещаш на вкус. Тя е малко.
Ама като гледам така съставките, които си писала... абе не ми се струва да е съвсем фатално, стига да не ядеш само и единствено това :-D
Ще ти пиша ей сегичка.

t1n4e7o
04-28-2009, 18:13
Благодаря ви, момичета, запомних следващия път какво да търся :)
Тинче, отивам да погледна книгата. Ама захар се слага и в маринованите краставички примерно, ама не се усеща :) Не е задължително да я усещаш на вкус. Тя е малко.
Ама като гледам така съставките, които си писала... абе не ми се струва да е съвсем фатално, стига да не ядеш само и единствено това :-D
Ще ти пиша ей сегичка.

О ма той 1 буркан чушки има 6-7 чушлета а аз за повече от седмица ги изяждам... 8-)

vanilla
04-28-2009, 18:16
Нищо не пише за бурканите.
Само за сурови и варени зеленчуци.
:)

А тия ръце ме притесняват. С импровизираните ми гирички се постегнаха, усеща се, ама не слабеят. :(

BlackMeow
04-28-2009, 18:21
Привет, момичета :-$
Много ме блазни идеята за -4,5 килца! Ще се присъединя и аз и дано след 2-3 седмици и аз имам с какво да се похваля като вас!
И голямо благодаря на Pinki че ми прати книгата! :-) :-)

t1n4e7o
04-28-2009, 18:23
Нищо не пише за бурканите.
Само за сурови и варени зеленчуци.

А тия ръце ме притесняват. С импровизираните ми гирички се постегнаха, усеща се, ама не слабеят. :(

Ами да ги приемем тези за печени.. Ама както и да е. Аз ми трябва малко отслабване дето вече и без Дюкан се достига. А за ръцете и аз имам същия проблем.. Незнам какво да правя, ама с горочките се стягат, не отслабват...

vanilla
04-28-2009, 18:23
Успех!

SiSsKkAa
04-28-2009, 19:40
нямам абослютно никакво обяснение как сваляте с този Дюкан :D в другата тема за меню виждам,че си похапвате добре не търпите глад и въпреки, че е на принципа на разделното хранене се изненадвам, но щом има ефект продължавайте =D>

Извинявай ама къде видя в темата за менютата да съм писала какво си похапвам и колко?Може би ако прочетеш книжката може и да схванеш смисъла,заради който е успешна диетата.Ако нямаш проблем с напълняването изобщо незнам какво се заяждаш в темата.
Мляко 0.1% има на култура и роса бор чвор(засега това се сещам,ако се сетя друго ще пиша)
Ако има захар в чушките е логично да не ги ядеш.
Гъбки можеш да си хапваш.

krem4et0
04-29-2009, 15:14
Ние си печем чушки. Вярно, слагаме ги в кесийки и във фризера, но просто ги печем, белим и това е...Не слагаме нищо. 1 пакет(15-тина чушки) с 3-4 КМ си ги хапвах, когато бях на млечни дни. Вкусно е с малко солчица. Колкото до КМ-вече не искам да ям купешко. 1 човек от съседно село ни носи 3 пъти седмично и майка ми го кваси. Подварява го, обира му каймака(страхотен е за запръжки, сосове) и го кваси. Няма нищо общо с тия сметани по магазините. не ми пука каква му е маслеността...вкусно е и знам, че ям мляко. Млякото в кутии и бутилки от магазина не може да се кваси. Защо ли?

t1n4e7o
04-29-2009, 16:04
Ние си печем чушки. Вярно, слагаме ги в кесийки и във фризера, но просто ги печем, белим и това е...Не слагаме нищо. 1 пакет(15-тина чушки) с 3-4 КМ си ги хапвах, когато бях на млечни дни. Вкусно е с малко солчица. Колкото до КМ-вече не искам да ям купешко. 1 човек от съседно село ни носи 3 пъти седмично и майка ми го кваси. Подварява го, обира му каймака(страхотен е за запръжки, сосове) и го кваси. Няма нищо общо с тия сметани по магазините. не ми пука каква му е маслеността...вкусно е и знам, че ям мляко. Млякото в кутии и бутилки от магазина не може да се кваси. Защо ли?

Креми и аз съм съгласна с тебе, и аз страшно много си харесвам нашето краве мляко и наистина има вкус на мляко. Докато тук си взимам на Лактея 0.1% (просто защото така е казано) и направо не мога да го пия само мляко. Като вода с овкусители ми е, та и не само 0.1 процентовите, а и 5 процентовите, та затова бях казала че май всички купешки, без значение каква "Масленост" имат са еднакви.. А за чушките и ние си ги правим така, но миналото лято нямахме възможност да направим и затова си купувам от време на време, защото много ги обичам :)

vanilla
04-29-2009, 17:00
Олеее и моята баба какво вкусно кисело мляко прави... нищо общо с купеното.
А за сиренето да не говорим.
А домашните доматки и краставички...
Е, имат вкус, по дяволите.
Огладнях.

SiSsKkAa
04-29-2009, 21:07
Това домашното мляко нали се сещате,че е с много голям % масленост и не е много подходящо за диета каквато и да е тя

vanilla
04-29-2009, 21:26
Е, аз не го ям. Нито сиренето. От както започнах диетата.
Само на зеленчуците от градинката мога да порадвам.

t1n4e7o
04-30-2009, 09:35
Това домашното мляко нали се сещате,че е с много голям % масленост и не е много подходящо за диета каквато и да е тя

Не бе Сиске, аз имах предвид, че купените млека са едни и същи, само дето на опаковката пише холяди различни маслености... А и никой не успорва, че домашното е с най- висок проент, но то е така, защото е мляко, докато купеното не е мляко, а някакви остатъци от мляко със много вода, овкусители и такива глупости...

А относно храната - днес исках да си взема скумрийка или копърка в собствен сос, но копърка имаше само с растително масло и затова си взех скумрията. Интересното ми беше обаче следното: че съдържанието и на двете беше абсолютно еднакво: растително масло, сол, подправки. Незнам защо се счита за позволена храна рибата в собствен сос, но не и в нещо друго, след като и двете имат растително масло... Има ли някой компетентен по въпроса да отговори? :) Мерси

hahavteen
04-30-2009, 09:38
А относно храната - днес исках да си взема скумрийка или копърка в собствен сос, но копърка имаше само с растително масло и затова си взех скумрията. Интересното ми беше обаче следното: че съдържанието и на двете беше абсолютно еднакво: растително масло, сол, подправки. Незнам защо се счита за позволена храна рибата в собствен сос, но не и в нещо друго, след като и двете имат растително масло... Има ли някой компетентен по въпроса да отговори? :) Мерси

Според мен щом има растително маско значи не е съвсем в собствен сос съответно не е режимна. На риба тон примерно пише само вода и сол :-o

t1n4e7o
04-30-2009, 09:43
Е ама аз леко и с финансите трябва да се ограничавам, понеже не мога на воля да харча а и рибата тон е доста по- скъпа от скумрията, която е например 1.20, а има и едно сирене Екскуиза, което е 0.1 и което е адски хубаво , ама е към 5 левчета, такак че аз по- евтинко си пазарувам :) Ама защото четох че всякаква риба в собствен сос може да се консумира та за това ми стана интересно...

hahavteen
04-30-2009, 09:52
Е ама аз леко и с финансите трябва да се ограничавам, понеже не мога на воля да харча а и рибата тон е доста по- скъпа от скумрията, която е например 1.20, а има и едно сирене Екскуиза, което е 0.1 и което е адски хубаво , ама е към 5 левчета, такак че аз по- евтинко си пазарувам :) Ама защото четох че всякаква риба в собствен сос може да се консумира та за това ми стана интересно...

О аз не съм в БГ и нямам представа как са цените :oops:
Иначе ако е в собствен сос може ама според мен щом има растително масло значи не е в собствен сос...Не съм сигурна де. Просто ми се вижда малко съмнително рибата да пусне растително масло...

t1n4e7o
04-30-2009, 10:41

О аз не съм в БГ и нямам представа как са цените :oops:
Иначе ако е в собствен сос може ама според мен щом има растително масло значи не е в собствен сос...Не съм сигурна де. Просто ми се вижда малко съмнително рибата да пусне растително масло...

Незнам дали пуска или не пуска, ама уж става за ядене 8-) Поне така пише. ама те и всички риби които видях в собствен сос бяха с растително масло... :)

SiSsKkAa
04-30-2009, 10:46
Аз не рискувам да ям риба в собствен сос както пише точно,защото е с растително масло,а то едва ли е включено в хранителния режим.Предпочитам да си купя една скумрия сурова,да я сложа на оребрения тефлонов тиган(отгоре да я поръся с малко диетична сол) и да си я опека на него.Става точно като риба на скара.И после слагам малко лимонче отгоре(само сока) и става супер.Вместо да ям миризливите консерви дето кой знай какво има вътре си я хапвам рибката така.Всеки може да си го позволи,скумрията не е скъпа риба

t1n4e7o
04-30-2009, 10:57
Аз не рискувам да ям риба в собствен сос както пише точно,защото е с растително масло,а то едва ли е включено в хранителния режим.Предпочитам да си купя една скумрия сурова,да я сложа на оребрения тефлонов тиган(отгоре да я поръся с малко диетична сол) и да си я опека на него.Става точно като риба на скара.И после слагам малко лимонче отгоре(само сока) и става супер.Вместо да ям миризливите консерви дето кой знай какво има вътре си я хапвам рибката така.Всеки може да си го позволи,скумрията не е скъпа риба

Знам, но просто не ми харесва особено да ям риба на скара. До сега единствено съм харесвала и яла пържена, но ... :( И затова си взех в собствен сос защото е по- сочна, не за друго.

SiSsKkAa
04-30-2009, 10:58
Еми да все пак всеки си има собствен вкус и сам си преценява.Аз просто казвам,че не обичам да рискувам

krem4et0
04-30-2009, 12:53

Така е по принцип, но мама маха каймака, а и маслото изплува отгоре (едно жълто е) и аз си го махам. С домашното мляко свалих 6 кила...По-добре домашно мляко с висока масленост, отколкото сметана, подсладител и сухо мляко с ниска....

А иначе скумрията предполагам е на парчета. Хвани ги 1 по 1 и ги измий. И да са поели малко мазнина не е фатално.

Да кажа 1 рецепта за домашна риба. Аз си я правя малко модифицирана(с домати), но оригиналната рецепта е следната:
Вземаш скумрия. Изчистена и нарязана на кръгчета. Слагаш я в тенджера. Сипваш олио(може и без него, за да не е с прословутата мазнина), оцет(2-3 супени лъжици) и слагаш подправки-черен пипер на зърна, дафинов лист, бахар, солчица, нарязан чесън(или малко на прах)...Сипваш чаша вода и вариш на бавен огън. Ние почти на слагаме оцет, а 2-3 шишета домати, домашно производство. В първия случай става като скумрия в растително масло(или собствен сос, ако не й сложиш олио), а във втория-като скумрия в доматен сос. Страхотно е.

BlackMeow
04-30-2009, 16:25
Момичета, съжалявам за тъпия въпрос, но нали пуешката шунка беше позволена в първия етап???

Прочетох доста от книгата и днес по-рано се зарадвах, че е позволена уж в първия период ,взех си похапнах си, но сега се чувствам странно и си изкарах акъла да не съм се объркала че точно пуешката шунка е позволена 8-[ :cry: ](*,)

hahavteen
04-30-2009, 16:46
Момичета, съжалявам за тъпия въпрос, но нали пуешката шунка беше позволена в първия етап???

Прочетох доста от книгата и днес по-рано се зарадвах, че е позволена уж в първия период ,взех си похапнах си, но сега се чувствам странно и си изкарах акъла да не съм се объркала че точно пуешката шунка е позволена 8-[ :cry: ](*,)

Позволена е :)

SiSsKkAa
04-30-2009, 21:36

Не се притеснявай пуешкото е позволено

BlackMeow
05-01-2009, 10:39
Много ви благодаря! :grin: :-)
За няколко минути си изкарах акъла-щеше да е много тъпо ако се бях издънила! :lol:

pinki
05-01-2009, 12:43
Хей момиче защо не напишете какви са резултатите за сега :P

ReBeL
05-01-2009, 16:13
аз свалих две кила .. доволна съм ама искам още :)

SiSsKkAa
05-01-2009, 19:12
аз съм -12кг ама още искам и аз

hahavteen
05-01-2009, 19:19
аз съм -12кг ама още искам и аз

Бравооо! =D> :mrgreen:
Ти си машинка направо 8-)
И сега сигурно подновяваш гардероба а :D
Аз сега съм на -7 някъде и гледам че повечето ми дрехи са станали широки та представям си като сваля още :grin:

pinki
05-01-2009, 20:36
Браво на всички :-P Удържайте фронта и няма да се давате! 8)

SiSsKkAa
05-01-2009, 20:59
ами да ти кажа подновявам го малко по малко.вече се събирам в М размер.Но има още доста какво да се желае

vanilla
05-01-2009, 22:26
-11
бавно, но славно

t1n4e7o
05-02-2009, 06:05
Сиске, значи аз съм решила вече да минавам към Преходния етап, защото ми стига толкова отслабване.. :) Само че в интернет навсякъде пише различно какво храни се добавят. Ще можеш ли да погледнеш в книгата и да ми напишеш набързо? :-)

SoFarSoG00d
05-02-2009, 07:08
И аз реших да я приложа тази диета за 10 дни-6кг,бях 50кг,сега съм 44кг :)

hahavteen
05-02-2009, 07:15
Е вие тука всички сте шампиони братче :grin:
Сиске е то като искаш още да сваляш верно че не е много удачно да подновяваш. Аз си харесах адската поличка за лятото ма се отказах защото ето че 2 седмици по-късно щеше да ми е широка.. Ще си нося каквото още може от миналата година пък подновяване след месец-два като сваля и останалите кг :-D

SoFarSoG00d
05-02-2009, 07:17
Една приятелка с тази диета за 2 седмици свали 10 кг-сега от 60кг е 50кг,само,че беше включила и фитнес.
Аз също спазвам диетата и ходя на фитнес,за да избегна увисването и стриите,засега няма проблеми :)

krem4et0
05-02-2009, 07:31
^Нали беше против тази диета. 44 кг не мислиш ли, че е поднормено?

Аз за 6 свалине кг тотално трябваше да сменя гардероба. По-скоро да извадя позабравени панталончета, рокли и полички, които не ми ставаха. Не бях ги носила 4-5 години. но да се оплача:не мога да разбера кой размер съм. Мисля си, че съм М, но реших да си взема 1 рокля Л, за да ми е леко широка и да обличам под нея ризка(иначе не става за работа). да, ама Л едва ми се събра на гърба. Взела съм ХЛ. Премерих й талията. Оказа се 58 см в талията тая рокля(моята талия си е точно 58 см), мярка ХL. Роклята не се разпъва... Вече съм объркана коя мярка съм. Явно е ХL. Имам ризки 42 размер, които са ми огромни и в талията, и на гърба...За това нищо не гледам по мяра вече, а пробвам. миналата година си харесах 1 рокля. Взех по-голямата мярка да меря, но ми беше късичка. Взех и по-малката мярка от 1 и съща рокля-беше 4 пръста по-дълга и по-свободна. май наизуст ги слагат тия размери. Не може с Талия 58 см и гръдна обиколка 84 да не се събера в L. Потресена съм!!!

SoFarSoG00d
05-02-2009, 07:34

Аз за 6 свалине кг тотално трябваше да сменя гардероба. По-скоро да извадя позабравени панталончета, рокли и полички, които не ми ставаха. Не бях ги носила 4-5 години. но да се оплача:не мога да разбера кой размер съм. Мисля си, че съм М, но реших да си взема 1 рокля Л, за да ми е леко широка и да обличам под нея ризка(иначе не става за работа). да, ама Л едва ми се събра на гърба. Взела съм ХЛ. Премерих й талията. Оказа се 58 см в талията тая рокля(моята талия си е точно 58 см), мярка ХL. Роклята не се разпъва... Вече съм объркана коя мярка съм. Явно е ХL. Имам ризки 42 размер, които са ми огромни и в талията, и на гърба...За това нищо не гледам по мяра вече, а пробвам. миналата година си харесах 1 рокля. Взех по-голямата мярка да меря, но ми беше късичка. Взех и по-малката мярка от 1 и съща рокля-беше 4 пръста по-дълга и по-свободна. май наизуст ги слагат тия размери. Не може с Талия 58 см и гръдна обиколка 84 да не се събера в L. Потресена съм!!!
По Холувудският стандарт трябва да съм 43кг,висока съм 163см и така вадиш 120 от височината и получаваш колко трябва да тежиш,е за гардеробът-това не е проблем-накупих си нови дрехи,сега се чувствам по-добре.
Бях против диетата,ама видях,че върху приятелката ми има ефект и реших да пробвам,все пак не ми струва никакви усилия:)

BlackMeow
05-02-2009, 08:07
Браво момичета! =D>
Кремче, аз съм няколко санта в повече от теб и обикновено се пъхам в М ,понякога в S и дори Л :shock:
Иначе в 10 uk-това е единствения по-сатибилен размер за мен :lol:
Така че работата почти никога не е 100% сигурна.

SoFarSoGood,извинявай но не мога да се стърпя- в кой Холивудски филм ще стане драма, ако не си 40 и не знам си колко кила?

По темата-аз съм - 2,5 и мисля дали да не си продължа първия етап с още 1 ден и да се съберат 4 :smt006

Bianca
05-02-2009, 08:15
Един откровено тъп въпрос. Има ли разлика между овесени трици и овесени ядки? :razz: :razz: :razz:

pinki
05-02-2009, 08:46

абе Кремче XL е най-големия размер, не може да имаш талия 58 и да си на XL невъзможно е!
А също и за онова девойче по-горе ... мн яко оплюваше диетата, а сега .. :smt011

krem4et0
05-02-2009, 08:47
SoFarSoG00d, аз за стандарт знам ръста-110 за жена и ръстът-100 за мъж. За моите 166 см и 54 кг мисля, че съм си страхотно добре. Не съм кльощава, а нормално момиче с форми...Да бъда 46 кила за мен е първо невъзможно, второ абсолютно на нищо няма да приличам(по-скоро ще приличам на торба кокали).

Овесените трици са нещо различно от овесените ядки. Ядките не са позволени. Намери си трици. В Свищов ги откривам във всеки магазин. Евтини са.

BlackMeow и аз се пъхам в М по принцип. За някои дрехи и XS ми стават, а за други както споменах съм за XL. Това са 5 размера разлика. При дънките също имам толеранс от поне 2-3 размера. Имам дънки 30-ти номер, които ми стискат и 27-ми които са ми точно. Всичко меря и махам етикета с размера, за да не се нервя...Това е направо безобразие. Как да искам някаква мярка в магазина. Винаги казвам като за мен. да ме огледат, да преценят. не, че успяват, ама....да се мъчат.

pinki, и аз така си мислех. В същия ден си взех и риза 42-ра мярка, която ми е откровено широчка. Това се равнява най-много на М. роклята XL ми е малко широка, но с ризка отдолу е перфектна. Просто размерите ги слагат както им харесва. L едва закопчавах в гърба. При бюст 84 ми е направо непонятно...

pinki
05-02-2009, 08:49
Един откровено тъп въпрос. Има ли разлика между овесени трици и овесени ядки? :razz: :razz: :razz:
и получаваш един откровено тъп отговор: има да :-D

mihichkaaa
05-02-2009, 09:02
лелеле м0мичета 0тчаях се т0ку щ0 се премерих и съм качила 1.5кг :cry: :cry:

krem4et0
05-02-2009, 09:04
Може да си пред менструация. Аз обикновено тогава съм 2 кила в плюс, но това си е просто задържане на течности. Как си с ходенето до WC?. Може да е просто временно...

Bianca
05-02-2009, 10:52
и получаваш един откровено тъп отговор: има да :-D
Каква е разликата?
Дебим. 8-)

krem4et0
05-02-2009, 11:26
http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=1903&sid=568cd5e81e12e50b30002e26ea659f2f

Bianca
05-02-2009, 13:53
И съм се заблуждавала, че ям здравословна храна? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Bianca
05-03-2009, 13:35
Може ли примерни менюта? Мисля да я почвам от утре тая диета.

PIF
05-03-2009, 14:51
Bianca, диетата не е препоръчителна за тинейджъри.
Една приятелка, миналата година беше я почнала, на 17 е.... едва издържа 4 дена, почна да и се вие свят, организма и отслабна.
Пък и в нас я имаме книгата, наистина пише че е забранено за тинейджъри.
Ти си знаеш....

clever
05-03-2009, 15:54
Може ли примерни менюта? Мисля да я почвам от утре тая диета.бе на теб не ти трябват диети :P

Bianca
05-03-2009, 18:39
Може ли примерни менюта? Мисля да я почвам от утре тая диета.бе на теб не ти трябват диети :P
Не си ме виждал, не можеш да твърдиш. ;-)
Отказах се. Гладувам, а така или иначе не свалям нищо. По-добре да ям всичко и да си седя същата, отколкото да не ям почти нищо и пак да си седя същата. :-o

ReBeL
05-03-2009, 19:18
Не си ме виждал, не можеш да твърдиш. ;-)
Отказах се. Гладувам, а така или иначе не свалям нищо. По-добре да ям всичко и да си седя същата, отколкото да не ям почти нищо и пак да си седя същата. :-o

абе ти си си слаба миличка :-) :-) :-) аз те виждах скоро и знам какво говоря :)

vanilla
05-03-2009, 19:27
Абе, диетуващи девойки, как стои при вас въпроса с алкохола?
Защото аз малко се поувлякох тука последните 2-3 дни, а май не трябваше.

ReBeL
05-03-2009, 19:36
аз не пия по принцип

krem4et0
05-03-2009, 20:36
От какъв зор ще се ограничавам от храна, а ще дъня висококалоричен алкохол. позволявала съм си 1 чашка винце седмично. Сега съвсем отказах пиенето. От чаша бира ме хвана. Даже и в дискотека не пия алкохол, а само водичка. Абсолютен враг на всяко отслабване.

vanilla
05-03-2009, 22:01
И аз не пиех от как започнах диетата, ама снощи изпих една голяма водка, а предната вечер едно малко уиски.
Поводи, поводи, а наздраве... прегреших :?

BlackMeow
05-04-2009, 09:23
На каквато и диета да си не е добра идея! :cry:
Иначе на кой етап си? Защото на 3-тия май беше позволено по малко :D

ПС аз чета внимателно за даден период когато съм на него :oops:
Трябва да призная, че в определени моменти виждах зор ако организма ми беше мааалко по-кекав щях да се откажа- в крайна сметка здравето си за една диета не давам!

Whooly
05-04-2009, 09:40
Доволен съм от диетата - за три седмици свалих 4-5 килограма =)

vanilla
05-04-2009, 10:48
На каквато и диета да си не е добра идея! :cry:
Иначе на кой етап си? Защото на 3-тия май беше позволено по малко :D

ПС аз чета внимателно за даден период когато съм на него :oops:
Трябва да призная, че в определени моменти виждах зор ако организма ми беше мааалко по-кекав щях да се откажа- в крайна сметка здравето си за една диета не давам!

На втория. Там не е позволено. И аз я имам книгата, чета. Ама от време на време криввам от правия път. :)

BlackMeow
05-04-2009, 16:14
И аз съм там! :grin:
Не те ли е шубе, че кривването може да те прецака и всичките ти усилия да заминат? :(
Защото мен много-покрай мен ядат луканки, бухтички, на ден сигурно виждам по 1000 шоколада, дори да не вляза в магазин, но много ме е шубе да не си върна нещо и не смея и една хапка да си открадна :(

vanilla
05-04-2009, 16:23
Аз един път прегреших с две парчета козунак.
Нито качих, нито спрях да свалям.
Сега с двете чашки, пак не е имало някакъв обрат.
Все пак повече от месец го пазя този втори период.
Изкушенията са навсякъде. Но мисля, че добре се справям с тях. Много трудно е на толкова дълга диета да издържиш съвсем в рамките... стига да не е прекалено... мисля, че едно две прегрешения в малки количества няма да се отразят чак толкова.
Макар че в книгата пише, че може да се окажат иглите, които да спукат балона.
Ама по-добре да прегрешиш така в месеца един два пъти с нещо мъничко, отколкото в един момент да изядеш цял шоколад да кажем. Така огранизмът е по-спокоен.

BlackMeow
05-04-2009, 16:39
Права си, че е много трудно пък и ти караш над месец!
Аз все пак ще гледам да мина без прегрешенията, защото ужасно ме е страх да не се върна на старото дередже, но трябва да кажа че при мен ще е и по-лесно-2-рия период ще ми е около 10-15 дена.

Имате ли някаква средна представа по колко се смъква във 2-ри етап?
Аз прочетох нещо за 1-1,5 кг на сезмица:-o

vanilla
05-04-2009, 16:45
Така пише в книгата. че на седмица по килограм, килограм и половина през втория период.
При мен 5те дни ударен режим имаха -4кг ефект.
Започнах втория период. Свалих за една седмица 3кг. И след това за 20тина дни още 4кг.
Зависи от организма, а и има период на задържане, когато е стресиран. Важното е той да бъде одържан, после постепенното сваляне продължава.
Ти явно нямаш много да сваляш :) За 10-15 дни ще издържиш без да се изкушаваш. После става по-лесно в третия период.
Аз искам още 9кг да сваля. Най-малко още месец ще откарам на втори.

BlackMeow
05-04-2009, 16:59
Благодаря ти че сподели! :)
Винаги е по-хубаво да го чуеш от някой, който го е преживял отколкото само да прочетеш!
И да нямам много за сваляне-започнах с около 62-3-тормозех се от всяка хапка и се депресирах че работата е зле, ако го докарам до 56-7 ще ми е супер кеф! :grin:
Знам, че с тия цифри може да звуча като малко пикла с много свободно време, но наистина имам поне 2 сериозни причини да се отърва от малко багаж! 8-)
Ще гледам да не издъня работата и направо живея за 3-тия период! 8-)

Пожелавам ти успех, мила! Ще се справиш и за лятото ще се чувстваш идеално! :-)

пс само да кажа, че се стряскам заради една издънена с малка шепа фъстъци в миналото диета 8-)

Bianca
05-04-2009, 17:06
^ Колко си висока?

BlackMeow
05-04-2009, 17:12
^ Колко си висока?
Само 1,70 съм,но кокалите ми са много тежки, пък и ако сваля повечко ще си направя лоша услуга :)

Bianca
05-04-2009, 17:14
Ааа. :) Защото аз съм 53-4-5 в момента, висока съм колкото теб и определено искам да сваля, но не ми стиска да я почна тая диета.

BlackMeow
05-04-2009, 17:29
Ами на теб може да ти седят по различен начин, може конструкцията ти да няма нищо общо с моята, за мен твоите килограми си ми звучат идеални :)

Ето така ми седяха моите 61-2:

http://i296.photobucket.com/albums/mm172/lady_byba/f.jpg

http://i296.photobucket.com/albums/mm172/lady_byba/mich2.jpg
И с тях не ми беше много зле. но ми тежаха пък и някои хора биха ме предпочели по-слаба.
И реших че ми трябва промяна- заради първата причина разбира се :grin:

пс много се извинявам за офф-а!

А по темата-съветвам те да не го правиш особено ако нямаш и 20 години!

SiSsKkAa
05-05-2009, 15:45
И аз по празниците прехреших и си пийнах няколко чашки водка и уиски ама сега ми следват 5 протеинови дни и се надявам да не са ми повлияли особено много чашките и да успея да посмъкна още.Иначе 2 месеца нямах прегрешения,но просто........празници хаха :)Сега малко повечко ще се пограничавам и се надявам скоро да има резултат на кантара.,че за втори път вече изпадам в кофти и дълъг застой

vanilla
05-05-2009, 15:51
хахах празниците са така :)
не съм единствената :-)
Поне получи ли се при теб ефекта с многото вода. Щото от както започнах диетата се насилвам да пия вода. А като пийнах чашката и като ми тръгна водата... 4 бутилки минерална вода изпих и две коли уайт. Другата вечер същата работа. А през деня пак такава жажда...
И аз съм на протеинови дни сега.
Успех, Сиска, дано да няма застой. Макар че вече свалянето е доста мъчно и бавно, не е като в началото. Ама нормално е.

SiSsKkAa
05-05-2009, 16:09
Да ти кажа чесно снощи ми направи впечатление,че с водката бая ми се допи вода и изпих сигурно 5-6 големи чаши вода.Днеска също водата доста ми върви.Надявам се факта,че съм пила вода с водката малко да повлияе и да няма отрицателен ефект.Кола уаит аз избягвам.Не съм пила откакто започнах диетата,макар че е позволено,просто защото ако дъвча дъвка без захар,пия кола уаит или си направя нещо със захарин и самото сладко ми раздразва корема и предпочитам да избягвам дори сладкото,което е позволено.
Колкото до това със свалянето права си.В началото имаше дни,в които по 1 кг на ден смъквах,сега става доста по-бавно ама съм решила да си изкарам целите три месеца,които са позволени на 2-я етап.Сега съм точно посредата.Надявам се за още 45 дни да смъкна поне 10кг и ще съм предоволна.Сега си гледам записките и гледам,че от седмица не съм, мръднала с килограмите.Последните дни нямах кантар и неможех да се меря ама утре нагладно ще се премеря и се надявам да съм с килограмче по-малко поне.Успех на всички,които полагате всякакви усилия и си калявате волята с тази диета

vanilla
05-05-2009, 16:22
Аз вече съм месец на втория етап.
Поне още един ще изкарам.
А ако има нужда и третия.
Ей, добре, че са тия форуми, да се подкрепяме, че иначе е много трудно. Като се огледам нашите из къщи как похрупват. Навън... все ядене. Като знаеш, че не си единствен и че другите успяват, някак мотивацията ти се засилва.

SiSsKkAa
05-05-2009, 16:46
Така е да.За два месеца да си се изкушил два пъти и то със съвсем малко изкушение не мисля,че е нещо фатално или нещо,което би ми възвърнало и 12-те кг ,които вече ги няма.Воля,воля му е майката

krem4et0
05-06-2009, 20:03
Момичетата с 53-5 кила да не прибягват до този режим. Той е за сваляне на 20+ кг, а не за 3-4, които пролетта и лятото ще си отидат без да се усетите. Аз съм висока 166 по лична карта(иначе съм по-малко де :D ) и тежа 54 кг. Чувствам се перфектно в кожата си и не искам да свалям повече...За 3 кг не си тормозете бъбреците а ограничете сладкото, тестото, газираното и алкохола...

SiSsKkAa
05-06-2009, 20:26
krem4e напълно съм съгласна с теб

vanilla
05-06-2009, 20:53
И аз съм съгласна с Кремчето.
То 2-3 кг като пекне слънцето, горещината, плажче, това онова... като минеш на салати, щото не знам за другите, но лятото ме съмнява, че на някой му се ядат тежки яденета... килограмите се стопяват. Зимата се връщат и после пак :)
В рамките на нормалното си е.

Иначе да се похваля, вече съм -12. От днес започнах да тичам отново. Чувствам се така добре, като си потичвам. Много е тонизиращо.

koshtramba
05-06-2009, 20:54
То 2-3 кг като пекне слънцето, горещината, плажче, това онова... като минеш на салати, щото не знам за другите, но лятото ме съмнява, че на някой му се ядат тежки яденета... килограмите се стопяват. Зимата се връщат и после пак :)

Иначе да се похваля, вече съм -12. От днес започнах да тичам отново. Чувствам се така добре, като си потичвам. Много е тонизиращо.

Аз съм 45 кила, ама искам да сваля 40, кво да правя?

vanilla
05-06-2009, 20:59
Оооооо, действай с някоя по-драстична диета от тази на Дюкан. Например само на вода. Но бързо, мисля, че ще си изключително секси, ако тежиш 5кг. :D :-)

SiSsKkAa
05-06-2009, 21:06

Има два варианта - диета,40кг,анорексия,лечени ,
и другия - 45кг,достатъчно секси,съвсем нормално тегло,и здрава(което мисля е най-важното)
На колко години си,че искаш да си 40кг?И какъв ти е ръстта

t1n4e7o
05-06-2009, 23:12

Има два варианта - диета,40кг,анорексия,лечени ,
и другия - 45кг,достатъчно секси,съвсем нормално тегло,и здрава(което мисля е най-важното)
На колко години си,че искаш да си 40кг?И какъв ти е ръстта

Ама тя иска да свали 40 от 45 :grin:

BlackMeow
05-07-2009, 04:10

Ходи да ти присадят мозък! :razz: :lol:

Момичета, на кой период сте, че сте пълни с енергия?
Ако не греша, няколко от вас я споменават тая енергия, а при мен нещо я няма-напротив,уморявам се бързо
:-o

t1n4e7o
05-07-2009, 09:46
Момичетаааа, а аз преди малко се претеглих и отчете -11 кг 8) А от Дюкан са - 4 8) Много се радвам :grin: :P :-P

SiSsKkAa
05-07-2009, 10:22
аз съм на 2-я период и имам енергия,но през 1-я и началото на 2-я много се изморявах и аз .Беше ужасно,обаче отмина това положение и сега ми е мн добре.Яж повече риба и пилешко да си наваксваш енергия

krem4et0
05-07-2009, 10:29
Енергията се набавя от въглехидратите. Този режим ги ограничава през първия етап, а през втория не са всеки ден. Абсолютно нормално е да нямаш енергия, защото не се запасяваш с гориво. В дните със зеленчуци си хапвай повечко. Иначе при нормално и правилно хранене количеството на въглехидратите трябва да е 4 пъти повече от това на протеините. Протеините и мазнините трябва да са в равни количества...

vanilla
05-07-2009, 11:56
Аз нямам проблеми с умората.
До сега каквито и диети да съм пазила, едва не припадах.
А сега нито през първия, нито през втория период съм имала проблеми. Направотив даже, от вчера започнах да потичвам.
И си се качвам до вкъщи пеша по стълбите (живея на 7мия етаж).

Явно прескочих периода със застоя. Дано, дано!
-13кг
Тука два дни свалих 2кг.

SiSsKkAa
05-07-2009, 12:19
Аз съм в ужасен застой вече почти седмица.Искам поне до 20-ти май да сваля още 3кг ама започнах да се отчайвам че няма да се получи,но продължавам стриктно да си спазвам диетата и да чакам резултати.ванила много се радвам за тебе.браво браво :) :grin: :grin:

vanilla
05-07-2009, 12:32
Ще стане, ше стане. Това са две седмици. Ще ги свалиш. Аз имах период, в който свалих 4кг за три седмици... мн мъчен период.
Ама, да чукам на дърво, премина.
Упорствай, Сиска. Няма къде да се крият тия лоши килограми. Ще ги смикнем.

Абе, някой да е имал проблеми с месечния цикъл, от както е започнал диетата? Април месец ми дойде два пъти. Не знам дали се дължи на диетата... но май не е изключено. :(

mihichkaaa
05-07-2009, 12:45
здравейте момичета, и аз съм в ужасен застой.Вече месец съм на диетата, почти нямам прегрешения,във втория етап съм и съм си -6кг не мърдам от 2 седмици дори и с 1кг... :cry:

SiSsKkAa
05-07-2009, 12:51
Миличка не се притеснявай мен тоя месец ми закъсня с 1 седмица.Незнам дали се дължеше на стреса,който преживях или на диетата,но е възможно да имаш някакви промени,защото все пак организма ти се пречиства

BlackMeow
05-07-2009, 16:18
Много ви благодаря за отговорите! :-)
Кремче, досещам се и точно заради това ми стана странно как Ванила си се чувства енергична-явно е до организъм, може би зависи и от това от какви килограми сваляш :-o
Предполагамр че и колкото повече сваляш организма ти се "инати" 8-)

До момента аз съм си много доволна от диетата на мосюто! :grin:

А за месечната 'радост"-все пак и времето е едно... :?

Много успехи ви пожелавам :-) и от утре съм на 5 дена белтъчини! :roll:

vanilla
05-07-2009, 18:07
Да, права си. До индивид си е. До хранене. До колкото знам различните храни се отразяват различно и на различните кръвни групи. Може и тука да има нещо общо, знам ли. Явно за мен оптимално действие има месото.

kuklichka_bg
05-08-2009, 11:23
Порчетох книгата.От утре ще я започна и аз.Проблема ми ще е с плодовете :( Но

vanilla
05-08-2009, 11:50
Свиква се. Пък и на 3тия етап плодовете се включват :)

На мен кантарът днес ми отчете -14. Направо не повярвах. Още 3 пъти се качих. И уви, истина е. :grin:

kuklichka_bg
05-08-2009, 12:26
Мога ли да ям млякото на баба 8-) кафявото?
и айряна на Данон, че на даскало нз какво ще ям.
И също така,какво са овесените трици? :oops:

clever
05-08-2009, 12:41
И също така,какво са овесените трици? :oops: ей
ти някъде по темите си писала че си 170 и 55 кг. ...
нормална ли си че да правиш диети :shock:
ти по-скоро трябва да качваш... :-o :D

kuklichka_bg
05-08-2009, 12:48
И също така,какво са овесените трици? :oops: ей
ти някъде по темите си писала че си 170 и 55 кг. ...
нормална ли си че да правиш диети :shock:
ти по-скоро трябва да качваш... :-o :D

8-) как помниш бе :)

Ами качих 2-3 кг пък и идва лято :)

Jesus
05-08-2009, 12:52
2-3 кг и ще правиш дюкан :shock: той е живо самоубийство, моля те недей, стани на 20+ и тогава :)

t1n4e7o
05-08-2009, 18:35
Найстина за 2-3 кг никак не си струва... Мини на салати и пилешко и си готова...

А относно за идването на цикъла 2 пъти в месеца...

На мен ми се случи точно след 1вия етап и гинеколожката ми щеше да ме убие като й казах, че съм на Дюкан и страшно ми се скара, защото била много вредна за подрастващи момичета, а и не само за подрастващи.. (на 17 съм) И се оказа, че е заради диетата.. След това я развалих и я започнах отначало и слава богу втория път нямаше такива неща. При мен лично се оказа от диетата, а за теб незнам...

krem4et0
05-08-2009, 18:47
От диетата е. На първите страници написах, че тази диета води до 1 самоизяждане на организма и изобщо не е полезна и правилна. Като единствен вариант за силно наднормено тегло при възрастни хора-може, но до 10 кг се свалят по други начини. Сама се убедих, че организмът има нужда от всичко. Днес ми дойде и не си представям деня ми без шоколад, ядки и месо(ама не пилешко, а суджук). На първият етап на Байкова имах менструални проблеми-закъснение, слаба, но продължителна менструация...Въпреки, че диетата ми помогна много и вече 1 месец не съм качила и грам, въпреки че не се ограничавам, това си го отчитам за съществен минус. Женското тяло е силно податливо на подобни влияния-климат, смяна на часовото време, храна, стрес и менструалният цикъл е първото, което се повлиява. Вие сте дълго време на тази както вече казах вредна диета. Вземете си пуснете едни изследвания на кръв и урина, за да видите как са нещата. Все пак Дюкан се прави под лекарски контрол.

SoFarSoG00d
05-09-2009, 13:13
Е спортувайте-само с диетата не става,аз съм и на тази диета от 1 месец и ходя на фитнес=резултат 43 кг и готини мускули и плочки :)

SiSsKkAa
05-09-2009, 18:29
Е спортувайте-само с диетата не става,аз съм и на тази диета от 1 месец и ходя на фитнес=резултат 43 кг и готини мускули и плочки :)

Ти не беше ли против тая диета или се бъркам?

SiSsKkAa
05-09-2009, 18:29
Смятам,че диетата е неефективна и няма понятие 'Отслабнете завинаги',пробвай плодова диета.

Съдя по този цитат

krem4et0
05-10-2009, 07:46
Момичето си мисли, че 46-7 кг са и много и прибягва до Дюкан, за да стане 43. на мен на признаци на анорексия ми замирисва при нея...

SoFarSoG00d, спри да гледаш модните канали, а се завърти на улицата. Жените имат гърди, талия и ханш, а не кокали...Съвсем добронамерено ти казвам, че 43 кг на 20+ години са нормални и здравословни, ако си висока 155 см. Във всеки друг случай това са изключително малко кг.

BlackMeow
05-10-2009, 07:48
Момичета, извинявам се че пак досаждам :(
Но се чудя, тези от вас които, са прегрешавали с по нещичко в кой етап са го правили?
Защото преди 3-4 дена похапвах на 2 пъти от 1 филе, което уж беше пуешко-не изглеждаше като другото пуешко което аз си взимах...Сега се чудя майка ми в магазина да не е взела нещо по грешка :shock:
И днес гледах кантара и съм на същите кила както след Ударния :o :cry:
Може да е параноя ,но ако си върна багажа...
Дали да започна от начало? :?

SiSsKkAa
05-10-2009, 09:19
Момичета, извинявам се че пак досаждам :(
Но се чудя, тези от вас които, са прегрешавали с по нещичко в кой етап са го правили?
Защото преди 3-4 дена похапвах на 2 пъти от 1 филе, което уж беше пуешко-не изглеждаше като другото пуешко което аз си взимах...Сега се чудя майка ми в магазина да не е взела нещо по грешка :shock:
И днес гледах кантара и съм на същите кила както след Ударния :o :cry:
Може да е параноя ,но ако си върна багажа...
Дали да започна от начало? :?

Аз прегреших втория етап и след това 1 седмица нямах никакви резултати,но днес вече съм -13кг.Тъпение се иска.Неможе да искаш всеки ден да си отслабнала с 1кг.Има и моменти,в които задържаш,дори и качваш,но всичко е временно.Ти си прецени дали да започнеш отначало,но според мен няма смисъл да я започваш отначало.Продължаваш си я и чакаш резултати

BlackMeow
05-10-2009, 09:45
Благодаря ти!
Сега като знам че не всичко е загучено съм по-спокойна.
Ще продължа колкото трябва-1, 2 ,3 месеца няма значение!

пс само ме е яд че прегрешението се оказа по неволя месо! да беше поне торта! :lol:

krem4et0
05-10-2009, 10:16
Не се тегли всеки ден, де...Най-много 2 пъти седмично, че да виждаш тенденция, а не моментно състояние.

t1n4e7o
05-10-2009, 12:27
Не се шашкай толкова заради една шунка.. Аз първия и втория етап пих мляко с какао, през втория етап прегреших с козунак и курабийки по великден, а за 3тия етап общо прегрешенията ми са :1/2 кифла с мармалад, 2-3 шоколадови бонбона, 1 кашкавалена хапка, 1 сок натурален, 2 пъти пих 3 в 1, и 1 път кафе със течна сметана и 1 захарче, ааа и 2 хапки торта. По принцип вече на третия етап си ям обикновено сирене и не съм качила нищо. Старая се да спазвам горе долу квото е писано, обаче вече с месеци не съм хапвала нищо нередно и просто мозъка и организма си го иска подсъзнателно...

SiSsKkAa
05-10-2009, 13:47
Аз си се тегля всеки ден,макар че не е много правилно ама пустото ми любопитство надделява.И всеки ден си пиша колко кг съм,кой ден на кой етап е и дните дали са протеини или зеленчуци,за да мога да следя всичко точно по дни.

t1n4e7o
05-10-2009, 13:58
Момичета, направо Евала, особено на Сиска и Ванилла, аз в началото също спазвах на 100 % всичко, но омръзва зверски :( Но и да си кача пак тези 4-5 кг ще си ги сваля със спорта, които напоследък поизоставих и разделното хранене. Наскоро си купих книгата и след Дюкан ще я започвам нея и ще си ми остане за цял живт :)

SiSsKkAa
05-10-2009, 15:26
Разбирам те много добре,че омръзва.И на мен ми омръзна и ми се хапват доста неща,но няма как.Имам още малко време и още поне 5кг за смъкване даже и повечко и ще търпя :)

vanilla
05-10-2009, 19:39
Омръзва ми да ям 5 работи на кръст...
ама по ми омръзват тия килограми :)
Заслужава си!

SoFarSoG00d
05-11-2009, 18:31
Момичето си мисли, че 46-7 кг са и много и прибягва до Дюкан, за да стане 43. на мен на признаци на анорексия ми замирисва при нея...

SoFarSoG00d, спри да гледаш модните канали, а се завърти на улицата. Жените имат гърди, талия и ханш, а не кокали...Съвсем добронамерено ти казвам, че 43 кг на 20+ години са нормални и здравословни, ако си висока 155 см. Във всеки друг случай това са изключително малко кг.
Не смятам,всичко е въпрос до структура,аз си имам гърди-независимо от това,че съм на диетата.Висока съм 163-4см и смятам,че 43кг са си напълно нормални.

SiSsKkAa
05-11-2009, 19:54
SoFarSoG00d не ми отговори на моите въпроси

SoFarSoG00d
05-11-2009, 20:36
Просто реших да пробвам,ама аз принципно нямам нужда от диета,кой знае колко,ама ей така,всички я хвалят диетата и аз реших,на нея съм от 1 месец и ми е много лесна,мога да карам така цял живот без проблем :).

koshtramba
05-11-2009, 20:38
Защото месото е върха на сладоледаааааа..... особено на скара.... 8)

billytalent
05-11-2009, 20:39
Аз пък не успях да я схвана тая диета,ще взема да прочета книгата може да ми хареса

SiSsKkAa
05-12-2009, 18:48
Просто реших да пробвам,ама аз принципно нямам нужда от диета,кой знае колко,ама ей така,всички я хвалят диетата и аз реших,на нея съм от 1 месец и ми е много лесна,мога да карам така цял живот без проблем :).

Здравето ти не е ли по важно от интереса,защото нали диетата беше "вредна" и колко свали като сега си 43кг?.да се подложиш на тая диета не мисля че е удачно като си 43кг.тя е подходяща за смъкване на доста килца.Мисля че при теб е вредно да я спазваш не при нас

BlackMeow
05-12-2009, 20:00
SiSsKkAa, сега нали е модерно да изглеждаш като сушена риба и да пробваш всяка възможна диета под слънцето :lol:
Всеки да прави каквото му мозък подволява :razz:

Аз още не съм се съвзела от грешката с месото, но след 3-4 дена си почвам 3-ти период и шапка на тояга :grin:

vanilla
05-13-2009, 12:07
BlackMeow, колко успя да свалиш през втория етап?

t1n4e7o
05-13-2009, 18:49
Хора, днес приятеля ми ми вика "Ако отслабнеш още малко и ще те изхвърля" :lol: :lol: :lol:

vanilla
05-13-2009, 18:53
хахах
Е, радвай се ;)

Тинче, как е третия етап при теб? Има ли някакъв + или всичко е по план? :)

А аз да се похваля -15 :grin:

t1n4e7o
05-13-2009, 19:00
Ами аз цялата диета малко през просото я прекарах... Днес бях 63.800 кг и общо за 5 удърни дни 1ви етап съм свалила малко повече от 4 кг :lol: Сега си позволявам 3 в 1, малко мед със ябълката ( когато ям ябълка ) , гризнах си от 1 палачинка, 1 шоколадов бонбон изядох, 1 лъжичка крем карамел и 2 гъбки с масло... Мнооого прегрешения правя :lol: :lol: :lol: Направо незнам 8-) Ама нали гледам пак горе долу да не ям захар и хляб и такива непозволени нещица, ама пак си ям по малко и за сега не качвам. Повече карам на краставици със сирене :D 8-) и бульончета... ама не ме е страх че ще кача защото след 2 седмици почвам разделно хранене :)

vanilla
05-13-2009, 19:10
Браво на теб!
Радвам се :)

Ние с моят приятел се поскарахме преди 2 седмици. Направих му аз закуска сутринта, кафе, нося му я в леглото, а той ми вика да изям и аз една палачинка. После мина на половин. Казах му, че не искам, не че не мога, просто не ме блазнят. Той се размрънка, че не съм се хранела ... и мрън-мрън :) мрънкало :)
Е, важното е, че после се сдобрихме ;)

pinki
05-13-2009, 19:14
Ейййй кукли и аз ще започвам диетата ъгейн :P ама чакам да ми дойде и да ми свърши 8-) Ш' ставам слаба :smt003 Надявам се 10тте кг да ги разкарам за месец и половина :) Айде успех на останалите ГЕРОИ и на зайците също :-)

SoFarSoG00d
05-14-2009, 06:28

Здравето ти не е ли по важно от интереса,защото нали диетата беше "вредна" и колко свали като сега си 43кг?.да се подложиш на тая диета не мисля че е удачно като си 43кг.тя е подходяща за смъкване на доста килца.Мисля че при теб е вредно да я спазваш не при нас
Е не аз съм 1 месец на нея и нищо ми няма,ама все пак си пия доста витамини допълнително и спортувам,пък аз свалих 5-6 кг и вече съм доволна и я спирам.

SiSsKkAa
05-14-2009, 11:33
Вземи си поука,че не трябва да говориш за нещо,което не си го опитала и нямаш впечатления за него как действа и какви са "последиците".И как я спираш като диетата е 4 етапа или ти ей така просто ще си я спреш.Май не си достатъчно осведомена

BlackMeow
05-14-2009, 12:10
BlackMeow, колко успя да свалиш през втория етап?

Ами малко под едно кило, но това е заради глупавата мнима пуешка шунка, която похапнах на 2 пъти :oops: :oops:
Майка ми май е объркала етикета както е била уморена и май си е била свинска :oops:
Но послушах съвета и продължих- сега ми е 15 ден от началото на ударния,карах 4 дена ударен и 10 дена смесен-5 на 5рсега съм на 1 на 1 рскоро ще съм си наред и ще мина на трети етап :grin:

Голещо съветвам който не е чел книгата и не смята да мине и през 4-те етапа да си седи на задника и да не се захваща! Ще свалите нещо но главоломно ще си го върнете-само ще си поскапете организма който при хилядите диети които пазите и без това едва ли е кой знае колко добре!

krem4et0
05-14-2009, 15:49
Браво на теб!

Ние с моят приятел се поскарахме преди 2 седмици. Направих му аз закуска сутринта, кафе, нося му я в леглото, а той ми вика да изям и аз една палачинка. После мина на половин. Казах му, че не искам, не че не мога, просто не ме блазнят. Той се размрънка, че не съм се хранела ... и мрън-мрън :) мрънкало :)

Не ми говори за палачинки. не бях яла сигурно година и решаваме с моя мъж миналата събота да си направим. Всичко точно, но ги правим у тях на котлон на ток. Ужас е. На всичкото отгоре аз си ги представям по 1 начин и ги искам така, защото това ще е първият и последен път, в който ще си позволя палачинки, а той не ги прави така. Е, изпокарахме се. Стана лют скандал за това как е правилно да се правят палачинки. цепихме сместа на 2 и всеки направи, както ги харесва. Той и от моите яде, а аз неговите вкусих и изплюх-бяха сурови. Бяхме в 1 добър период-1-2 месеца без особени скандали. С тия палачинки стана ад. Сериозно ви казвам-изпокарахме се страшно много. Добре, че хубавата палачинка с течен шоколад или ягодово сладко оправя настроението...Ако бяхме готвили свинско със зеле какво ли щеше да бъде?

vanilla
05-14-2009, 16:05
Браво на теб!

Не ми говори за палачинки. не бях яла сигурно година и решаваме с моя мъж миналата събота да си направим. Всичко точно, но ги правим у тях на котлон на ток. Ужас е. На всичкото отгоре аз си ги представям по 1 начин и ги искам така, защото това ще е първият и последен път, в който ще си позволя палачинки, а той не ги прави така. Е, изпокарахме се. Стана лют скандал за това как е правилно да се правят палачинки. цепихме сместа на 2 и всеки направи, както ги харесва. Той и от моите яде, а аз неговите вкусих и изплюх-бяха сурови. Бяхме в 1 добър период-1-2 месеца без особени скандали. С тия палачинки стана ад. Сериозно ви казвам-изпокарахме се страшно много. Добре, че хубавата палачинка с течен шоколад или ягодово сладко оправя настроението...Ако бяхме готвили свинско със зеле какво ли щеше да бъде?

ахахахахахахах
Явно връзка, която е устояла на палачинки е много сериозна ;)
Ех тия палачинки...

mihichkaaa
05-16-2009, 19:59
здравейте момичета как върви отслабването?аз съм в застой пак не мърдам и с 1кг ,а започнах и да тичам

vanilla
05-17-2009, 11:55
И аз съм в застой от няколко дни насам.

nellllly
05-17-2009, 14:42
Привет момичета :)
На този режим свалих 15 килограма и мисля още около 5 :)
На въпроса с цикъла - на мен дори ми се нормализира - по-редовен стана от преди.
Когато започнах бях на 17, затова си хапвах и по няколй плод от дъжд на вятър, ядох и ям нормално сирене. Може би, давам лош пример, казвайки всички тези неща, но хапвах и пилешки кюфтета и кебапчета на скара, наденички пак на скара, кренвирши (знам, че са с неизвестен произход, ама...) и въпреки всичко си свалям. Прегрешения съм правила по празниците, обаче се успокоявам с това, че в тази възраст организма има нужда от всичко :)
Поздравления и успех на всички момичета, спазващи режима (най вече за стриктните дюканки) и продължавайте в същия дух.
Само да не забравите, че по женското трябва да остане и месце.

SiSsKkAa
05-17-2009, 21:37
nelllly и аз като теб.смъкнах 15кг смятам още 5 и я приключвам,че и да започна 3-я етап малко повечко хранички да похапна :)

vanilla
05-18-2009, 12:24
Уф, най-накрая мръднах кантара. -16 ... още малкооооо :D

SoFarSoG00d
05-18-2009, 14:03
Ехееее 16 кг?!!!Уоу!!!

krem4et0
05-18-2009, 16:38
vanilla, ти си мислиш майтап нещо, ама и палачинката може да обърне колата...Браво иначе. Свалила си доста. За колко време е това? как е кожата ти?

vanilla
05-18-2009, 16:42
За малко повече от месец и половина. Кожата ми е добре. Не се е отпуснала. Но май трябва да отбележа, че тичам всеки ден, качвам се пеша по стълбите и правя упражнения за ръцете с моите импровизирани гирички (шишета пълни с вода). Не че е кой знае каква физическа активност, но все пак е нещо.

За палачинката си права. Никак не ми се струва майтап. Като се сетя, че с бившия ми се разделихме заради един кроасан :-D

BlackMeow
05-19-2009, 16:50
Привет момичета!
Поздравявам ви за успехите! :-)

mihichkaaa, май в първи и втори период не беше кой знае колко препоръчително да тренираш много :-o

Сега да попитам както винаги 8-) Колко от вас са на трети период вече?
И имам някакъв спомен, че някой някъде беше споменал, че в Билла имало овесени трици? :-o

3oPuTy
05-19-2009, 17:04
Аз пък онзи ден ви разглеждах темичката и се чудех кога ще пуснете снимки от типа "Преди-Сега" за да видим резултатите ви,защото всеки може да каже -10,-15,-20кг. ама си е друго като видиш разликата ;)

Айде сега,на който му стиска да поства снимки от преди и от сега :P

vanilla
05-19-2009, 18:03
Аз ще пусна снимки преди и след веднага след като си постигна целания резултат. Ще се похваля задължително :)

В Билла има овесени трици, да. Аз съм си купувала от там.

Kras4eto_lp
05-21-2009, 19:26
Аз вече се отчайвам....4 ден и не съм смъкнала и килограм...е може би 1 но не мърдам повече :(

BlackMeow
05-22-2009, 10:01
Аз вече се отчайвам....4 ден и не съм смъкнала и килограм...е може би 1 но не мърдам повече :(
Не прави трагедии-не може всеки ден по -1 :-D
Ти си продължавай с каквото трябва, пък все ще се смили кантара!

Благодаря ти, Ванила!
Сега отново...
През третия период се хапват овесени трици, нали?
И ако има сусам по пълнозърнестото ти хлебче, дали е лоша идея :-o

t1n4e7o
05-22-2009, 10:03
Аз пък онзи ден ви разглеждах темичката и се чудех кога ще пуснете снимки от типа "Преди-Сега" за да видим резултатите ви,защото всеки може да каже -10,-15,-20кг. ама си е друго като видиш разликата ;)

Айде сега,на който му стиска да поства снимки от преди и от сега :P

Ами аз мога да пусна само след защото преди не обичах да се снимам в цял ръст... Някак си избивах комплекси било то заради корем, крака или паласки...

3oPuTy
05-22-2009, 12:47
^ Еее толкова ли нямаш някоя снимка,на която поне малко да си личи :-o :)
А иначе и аз имам тука едни килограми дето ми пречат :? Хммм или по-скоро не ми пречат,а искам да ги махна,защото като всяко момиче и аз си мисля,че в по-малко килограми ще съм по-добре и май скоро ще я започна и аз диетата :P :-)

H8_mE
05-22-2009, 15:01
Така първо да започна с извинение,ако има такава тема.Наистина търсих,но не открих точно това,което мен ме интересува.Въпроса ми е.
В момента чета книгата на Пиер Дюкан "Как да отслабнем завинаги"
и там има примерни менюта.Задължително ли е да ги спазвам точно както пише или просто мога да спазвам например както пише през ударния режим яйца риба и месо да си правя собствени рецептички,защото тези примерни менюта има неща в тях,които в магазините в България просто не съществуват.Нека да споделят мнения хора,които са чели книгата или са се подлагали или се подлагат на тази диета.Имате ли ефект.И как процедирате вие спазвате ли тези примерни менюта.

Можеш да правиш собствени рецептички,разбира се.Пак има ефект стига да съдържат белтъчини.Само да те предупредя,внимавай с диетата,защото понякога се случва така,че не можеш да отиде по голяма нужда до тоалетната ,когато се ядът само белтъчини.Също ако не я изпълниш до край всичко ти се връша там където си е било :D Аз бях на тази диета преди време и 2 седмици не бях ходила по голяма нужда.И ето една година по-късно дебелото ми черво е все още прецакано и то доста яко.Не изпълних диетата до край именно поради тази причина и всичко се върна.Но все пак имаше ефект.Но е много лошо да зъдържаш в себе си неща,които по принцип трябва да са те напуснали отдавна. Усех

pinki
05-23-2009, 10:40
е момичета от днес започнах и аз :grin:

Bianca
05-23-2009, 10:46
Привет момичета!
Поздравявам ви за успехите! :-)

mihichkaaa, май в първи и втори период не беше кой знае колко препоръчително да тренираш много :-o

Сега да попитам както винаги 8-) Колко от вас са на трети период вече?
И имам някакъв спомен, че някой някъде беше споменал, че в Билла имало овесени трици? :-o
В Пикадили има 200 гр за 1 лев. Купих си, ама като цяло овесените трици не ми харесват колкото овесените ядки.

t1n4e7o
05-23-2009, 15:30
Ето мои снимки за преди и след. Не си личи много но все пак... На живо видимо си личи. Тази вечер съм на изпращането на приятея ,и и ще се снимам още и ще пусна :)

Ето преди - http://prikachi.com/files/854920W.jpg , http://prikachi.com/files/854923G.jpg

Ето и след - ( нямам по хубави дето си личат. Утре ще пусна ) http://prikachi.com/files/854935Z.jpg тази е последната, а от тези съм свалила още няколко кг - http://prikachi.com/files/854950E.jpg , http://prikachi.com/files/854952U.jpg :) :-)

kuklichka_bg
05-23-2009, 18:36
Супер резултати.Браво. ;-)

mihichkaaa
05-23-2009, 20:09
Ето мои снимки за преди и след. Не си личи много но все пак... На живо видимо си личи. Тази вечер съм на изпращането на приятея ,и и ще се снимам още и ще пусна :)

Ето преди - http://prikachi.com/files/854920W.jpg , http://prikachi.com/files/854923G.jpg

Ето и след - ( нямам по хубави дето си личат. Утре ще пусна ) http://prikachi.com/files/854935Z.jpg тази е последната, а от тези съм свалила още няколко кг - http://prikachi.com/files/854950E.jpg , http://prikachi.com/files/854952U.jpg :) :-)

УаУуу браво направо си се стопила на половина =D> =D> =D> колко кг свали и за колко време?

п.с.евала ти правя направо

sweetybaby1
05-23-2009, 21:31
Уау тази диета била наистина хубава :)
А аз никъде не мога да я намеря тази книга.. ще ми кажете ли накратко в какво се състои диетата, че имам няколко килограма които много ми пречат..

t1n4e7o
05-24-2009, 00:21

УаУуу браво направо си се стопила на половина =D> =D> =D> колко кг свали и за колко време?

п.с.евала ти правя направо

Ами започнах края на февруари 75 кг и до 10 април бях -7 сус спорт и ограничения. След тпва Дюкан и от 68 станах 64 (не я спазвах мн стриктно) :-D и сега повече салатки и плодове и си държа 62-63. 168 съм висока :)

3oPuTy
05-24-2009, 09:57
t1n4e7o евала момиче!!! :grin: :-) =D> :smt001 :smt041 Страхотни резултати!!!

nellllly
05-24-2009, 11:55
Уау тази диета била наистина хубава :)
А аз никъде не мога да я намеря тази книга.. ще ми кажете ли накратко в какво се състои диетата, че имам няколко килограма които много ми пречат..

http://dukanskirecepti.wordpress.com/
http://web.hit.bg/temps/private/dukan/otslabvane_zavinagi.doc - el. variant na knigata

sweetybaby1
05-24-2009, 11:58
Мерси :)

BlackMeow
05-26-2009, 04:39
Момичета, в трети етап в протеиновия ден хапват ли се пак трици, или?? :-o

zero
05-26-2009, 05:40
Хах :)
Намира ми се тая книга вкъщи, но и така не съм се захванал да я чета
просто според мен няма смисъл ;)
Най-добрия вариянт който съществува за мене е
- Здравословно хапване (не на режим фотосинтеза)
- Ежедневно спортуване :)
От това по-хуу незнам дали има :)

BlackMeow
05-26-2009, 06:52
Хах :)
Намира ми се тая книга вкъщи, но и така не съм се захванал да я чета
просто според мен няма смисъл ;)
Най-добрия вариянт който съществува за мене е
- Здравословно хапване (не на режим фотосинтеза)
- Ежедневно спортуване :)
От това по-хуу незнам дали има :)

Нали се сещаш, че ти си момче- съответно при теб напълняването става малко по-трудно, и че някои мацки от форума са свалили по 10-15 кила с Дюкан...
Евалата за което!
И по-важното тази диета може да е тежка, и да не върши работа при кръшкачите, може да не е за всеки организъм, но поне е създадена от лекар ,а не от някой, който си мисли че знае нещо за организма си...

Пример с мен-1 месец по 40 минути упражнения 6 дена в сезмицата-2 месеца без кола и много малко сладко-----1 кило в повече :lol:

Така че

И пак да попитам-триците взимат ли се и през протеиновия ден в трети период?

pinki
05-26-2009, 10:23
Триците се вземат винаги ;) Смисъл щом си я подкарала диетата ще си ядеш трици до края на живота ама то май беше само по 1-2 в седмицата :)

vanilla
05-26-2009, 14:32
3с.л. всеки ден :P

No__ordinady__love
05-26-2009, 15:02
но поне е създадена от лекар ,а не от някой, който си мисли че знае нещо за организма си...

Спорен е въпросът колко диетата на д-р Дюкан е полезна за здравето.
Лишаването от плодове и въглехидрати не е от най-здравословните неща,губят се ценни витамини а диетата въобще не е лекичка,напротив доста е натоварваща за организма.
Да не говорим за аспартама,който е изключително вреден,но за съжаление присъства във всяка диета

BlackMeow
05-26-2009, 16:55
но поне е създадена от лекар ,а не от някой, който си мисли че знае нещо за организма си...

Спорен е въпросът колко диетата на д-р Дюкан е полезна за здравето.
Лишаването от плодове и въглехидрати не е от най-здравословните неща,губят се ценни витамини а диетата въобще не е лекичка,напротив доста е натоварваща за организма.
Да не говорим за аспартама,който е изключително вреден,но за съжаление присъства във всяка диета

Много ви благодаря! :-) :)

Съгласна съмр че е тежка и не е за всеки организъм-аз съм свикнала да слушам тялото си-ако бях усетила проблемр веднага щях да прекратя 8-) И по принцип всяка диета е стрес за организма!
Като чета темата Менюто ви за днес ми призлява как половината от тоя форум системно гладуват-то по-добре да изкарат един режим и нататък да живеят нормално отколкото да хапват като мишки-малка се отклоних ама :oops:

SiSsKkAa
05-27-2009, 10:22
Извинете ама това не е диетата на Пиер Дюкан,а е РЕЖИМЪТ на Пиер Дюкан.Човека пише,че можеш да хапваш колкото и когато си поискаш стига да е храна от позволените.Е ако на това му викате глад....А и знаете красотата изисква жертви, ,а без някакво(дори минимално) ограничение няма как да се свалят 10-15 или 20кг.Аз съм си доволна от режима и си го продължавам за още 5-10кг

Bianca
05-27-2009, 10:28
^ Оф, нали се сещаш, че само с белтъци ВЪОБЩЕ не можеш да се заситиш?
Може да съм яла ЦЯЛ ден само пържоли, яйца, мляко, овесени трици и etc., но не съм ли приемала НИКАКВИ въглехидрати, имам чувството, че ще се срутя на първата крачка.
Айде моля ви се.
Това е едно ужасно изтезание за организма.