View Full Version : Прекалено добра ли съм ? :(
emily_1234
03-17-2009, 20:20
С приятеля ми сме заедно от доста време и може да се каже че имаме здрава връзка (не говоря чисто сексуална).Проблемът е такъв, че той има много, много семейни проблеми и аз винаги му помагам във всичко и го насърчавам. Преди да ме срещне е имал проблеми с наркотици и сега ме е страх да не посегне пак към тях заради тези проблеми. Той е прекалено зависим от семейството си, което е разбираемо понеже още не сме завършили. Притеснявам се за него. Въпросът ми към вас е следният: ако бяхте на мое място какво бихте направили- бихте продължите да го подкрепяте, да приемате голяма част от негативната енергия и все пак да продължите да вярвате че някой ден всичко ще се оправи и ще продължите както си е било; или ще бъдете егоисти и ще прекратите връзки с него понеже сте уморени, макар че това може да го съсипе ?
Е... вие сте...
EeeBobii
03-17-2009, 20:23
Това е много деликатен въпрос,Тука играят чувствата....
KisSsSsSs
03-17-2009, 20:24
Ако го обичам, ще го подкрепям винаги..
П.С : Сетих се за един цитат от песен по този случай
"Бях готова с тебе да страдам, за да не те боли.."
Ако обичаш някого не би трябвало да мислиш за себе си . Може би много банална , но и много правилна е фразата ,че когато обичаш освен да получаваш , трябва и да даваш . А ти така като гледам втората част я пропускаш . Щом дори се замисляш за други варианти , ясна е работата . Какво е това да поемам негативната енергия . Ами нали за това сме двойка , когато има нещо да си споделяме без значение лошо или добро . Ако ти имаш проблеми и му споделяш , а той започне на казва ,че го натоварваш с негативна енергия , как ще се почувстваш?? Баси ! Такива станаха времената ,че на един от най - близките ти хора да не можеш да споделиш .
Добротата направо струи от теб... !
emily_1234
03-18-2009, 07:38
Може би не се изказах правилно. Имам предвид че непрекъснато плача заради него и съм в депресия....в такъв смисъл поемам негативната енергия !
EeeBobii
03-18-2009, 07:44
Може би не се изказах правилно. Имам предвид че непрекъснато плача заради него и съм в депресия....в такъв смисъл поемам негативната енергия !
Демек си хладнокръвна така ли,и не му съчувстваш.Ако е така поправя тая грешка недей да си криеш чуствата.Щом си решила да си с него - бъди до край.
mickelangelo
03-18-2009, 08:54
какво означава че не приемаш негативна енергия ? изкарва си го на теб ли ? защото ако е така .. това не е хубаво .. вместо да се радва и да забравя всичко поне когато е с теб .. той си го изкарва на теб ... според мен трябва да решиш първо какво искаш ти .. а после ако искаш него .. да го подкрепяш ... но ако наистина има много проблеми и ти решиш да го напуснеш ... ( ако той има чувства към теб ) ще рухне от всякъде ... ( поне това би се случило с мен ) мисли ключа към разрешаването на проблема е в теб :)
slun4ice_90
03-18-2009, 09:12
И аз още уча,но не живея вече със семейството ми...Доста ми коставаше да направя тази крачка,но я направих.Сега си бачкам и уча.Не казвам,че е лесно,но не е и невъзможно.След като го обичаш го подкрепяй всички си имаме проблеми.Такъв е животът. :)
Ако обичаш някого не би трябвало да мислиш за себе си.
Грешка.
Авторке,не энаеш ли какво искаш?Искаш ли да си с тоэи човек или не ?
ThisIsMe
03-18-2009, 11:01
щом питаш нас,явно имаш съмнения.Когато си разясниш чувсвтата можеш и сама да си отговориш на въпроса,а иначе аз ако го обичам ,винаги ще го подкрепям и ще му давам възможно най-добрите съвети.
Грешка.
Не би трябвало да мислиш САМО за себе си??!?
Така по ли ще го разбереш?
XTREMEFREERIDE
03-18-2009, 11:27
щом питаш нас,явно имаш съмнения.Когато си разясниш чувсвтата можеш и сама да си отговориш на въпроса,а иначе аз ако го обичам ,винаги ще го подкрепям и ще му давам възможно най-добрите съвети.
Грешка.
Не би трябвало да мислиш САМО за себе си??!?
Така по ли ще го разбереш?
Да.
Така смисълът на иэречението е съвсем друг.
kobrichka
03-18-2009, 14:57
Това е много индивидуален въпрос... Зависи от много неща.
Лично аз ако обичам този човек и държа на него ще съм с него, просто защото го обичам. Депреся?!? това си зависи от всеки човек, аз не бих била в депресия,заради неговите проблеми. Поради факта, че аз съм супер позитивен човек, вярвам че чашата е на половина пълна. Аз не бих била в депресия, поради факта,че така няма да мога да му помагам,няма да мога да го карам да забравя проблемите поне в минутите,когато е с мен. Пак казвам страго индивидуално е...
vesSynkaa
03-18-2009, 15:14
Еми според мене не трябва да си тровиш живота ,
защото приятелят ти не е на кеф / в случая има проблем / ..
Вярно е че трябва да си плътно до него и да му помагаш в трудни
моменти,но не трябва всеки един следващ момент да е такъв ..
Какви са проблемите му?Нямат ли край?Не може всеки път да поемаш
тая негативна енергия и да се депресираш ,,, Разбирам го и него , че си
има проблеми , но все пак ..
FreeSpirit
03-18-2009, 15:22
Ако обичаш момчето и вярваш в здравата ви връзка ще останеш до него.
Разбирам как се чувстваш, защото съм изпадала в подобна ситуация и знам, че е адски трудно. Аз се опитах да подкрепя човека до себе си, но ме отблъснаха и тъй като нямах сили да продължа се отказах и после съжалих, че не съм положила повече усилия...
Моя съвет е да останеш с него, но да му кажеш, че трябва да се стегне и вместо да затъва и да повлича и теб(защото щом се чувстваш кофти, явно това става) да ти позволи за му помогнеш и заедно да преминете и това изпитание :)
Явно има сериозни проблеми, но всеки пробем има решение и заедно ще бъдете мн по-силни, отколкото ако се разделите.