PDA

View Full Version : Как се отнасят вашите родители към вашето образование?

Monza
03-24-2009, 14:18
Отишете отновението на родителите за вашето образование :)

Jumbie483
03-24-2009, 14:23
Интересуват се разбира се, но оставят всички избори на мен..
Когато ги помоля за съвет - дават, но иначе не се намесват :P

Monza
03-24-2009, 14:26
Интересуват се разбира се, но оставят всички избори на мен..
Когато ги помоля за съвет - дават, но иначе не се намесват :P Моите постоянно ме проверяват дали сам си научил,а брат ми не го бутат(по-голям е) и мн се ядосвам :?

Jumbie483
03-24-2009, 14:31
Е да, нормално
Мен всяка вечер ме питат научила ли съм си, но не правят скандали ако отговора е отрицателен.
Понеже си написала образование, сметнах че имаш в предвид, дали ги интересува кой къде ще кандидатства и с какво, или къде ще следва и отново с какво..
за това отговорих за моите планове за в бъдеще и тяхната роля в тях.. ;)

Monza
03-24-2009, 14:34
Понеже си написала образование... Момче сам ;)

Infinity
03-24-2009, 14:35
Спечелила съм си пълно доверие :)

NorenRed
03-24-2009, 14:37
Малеее, като бях по-малък колко много ме бутаха нашите. Като си спомням не знам как съм издържал. Спомням си, преди да влезна в УАСГ (ВИАС му е старото име) баща ми всеки божи ден като се върнеше от работа, първото нещо, което ми казваше беше: "Реши ли задачите днеска?", или: "Колко задачи реши днеска?". Ама, ако трябва да бъде честен, съм му благодарен за това, защото сега уча (уж) в елитен университет. Да ви кажа, ей, не елесно да си син на баща и майка с по 2 визшета.

Biskfitka
03-24-2009, 14:37
Еми интересуват се и искат винаги да имам 6 :x Не знам как да им обясня,че не мога да съм перфектна 8-) Питат ме дали съм си научила и аз казвам да....Нормално е родителите да се интересуват от такива неща

Monza
03-24-2009, 14:41
Еми интересуват се и искат винаги да имам 6 :x Не знам как да им обясня,че не мога да съм перфектна 8-) Питат ме дали съм си научила и аз казвам да....Нормално е родителите да се интересуват от такива неща Да но има родители които не се изтересъват от своите деца(има такива слъчеи в моят клас) :) :)

Infinity
03-24-2009, 14:45
^Ами,да има и такива случаи,но това определено не означава,че даденото дете няма желание да учи и не изкара добри оценки,защото се случва доста често,когато родителите упорите бутат децата си,те да губят желание точно от тяхната прекалена загриженост. :)

Monza
03-24-2009, 14:50
^Ами,да има и такива случаи,но това определено не означава,че даденото дете няма желание да учи и не изкара добри оценки,защото се случва доста често,когато родителите упорите бутат децата си,те да губят желание точно от тяхната прекалена загриженост. :) Права си :)

Jumbie483
03-24-2009, 16:01

ау извинявай :oops:

Monza
03-24-2009, 16:28

ау извинявай :oops: Няма проблем просто отбелязах ;)

kalashnik
03-24-2009, 17:13
Прекалено взискателно, въпреки че имам 5.95 за първия срок викат, че не съм учел достатъчно.

jumpstylerbg
03-24-2009, 17:22
Малеее, като бях по-малък колко много ме бутаха нашите. Като си спомням не знам как съм издържал. Спомням си, преди да влезна в УАСГ (ВИАС му е старото име) баща ми всеки божи ден като се върнеше от работа, първото нещо, което ми казваше беше: "Реши ли задачите днеска?", или: "Колко задачи реши днеска?". Ама, ако трябва да бъде честен, съм му благодарен за това, защото сега уча (уж) в елитен университет. Да ви кажа, ей, не елесно да си син на баща и майка с по 2 визшета.

И аз съм така ,само че уча за средно .И съм с един родител .

Monza
03-24-2009, 17:37
Прекалено взискателно, въпреки че имам 5.95 за първия срок викат, че не съм учел достатъчно. Кои клас си?

kalashnik
03-24-2009, 18:46
Прекалено взискателно, въпреки че имам 5.95 за първия срок викат, че не съм учел достатъчно. Кои клас си? Осми съм, защо?

stiifi
03-24-2009, 19:07
Пфхахахахаха, баща ми все още си мисли, че съм 7-ми клас и не знае, че уча в ЕГ, пък майка ми даже не знае за какво уча... :D

Ама не ми пречи, нямам нужда от стимул, за да изкарвам добри оценки :grin:

Darkkiss
03-24-2009, 21:34
щом наще плащат по $30 000 на година за уни... как мислите?

Seducti0n
03-24-2009, 22:02
:) Родителите ми не са от хората, които постоянно ме разпитват как върви в училище, камо ли да решат да ме попрепитат по някой предмет или пък да се заинтересуват от това какво учим по математика, примерно.

Доволна съм от тези обстоятелства и се радвам, че наще не ме следят постоянно.Ако не беше така, със сигурност щях да бъда едно кълбо от нерви.
Иначе сме си говори по-сериозно за висшето ми образование.
Предстоящите подготовки за кандидатстване и така.(:

plmn
03-25-2009, 08:14
доста добре

afterforever
03-25-2009, 09:10
щом наще плащат по $30 000 на година за уни... как мислите?

Че си губиш времето по форуми, мисля аз..

Loshotia
03-25-2009, 09:34
Е кво лошо има, че и/му плащат образованието? За жалост при мен сама ще се наложи да си плащам семестрите. Иначе сега съм 12клас и съм полудяла с тези изпити. Наще са по- скоро притеснени за психическото ми здраве :-D Но като цяло преди не са ме карали да уча- просто не е имало нужда

afterforever
03-25-2009, 09:43
Бе... кой е казал, че е лошо да му плащат образованието. Просто лекото парадиране е дразнещо. Аз пък ще уча в другия край на света, но не казвам нищо. И аз съм 12. клас, но поне наште не ми надуват главата с тия изпити. Отвреме-навреме майка ми се обажда "Учиш ли?" и квото и да й кажа, реакцията е се една и съща - се едно не е попитала.

st1ka
03-25-2009, 13:08
..

lifelesscorpse
03-25-2009, 15:44
интересуват се,ама не питат много много.не ми дреме особено.не ги считам за хора...както и да е... :lol:

Converse333
03-25-2009, 16:24
Еми интересуват се само дали са ме изпитали и каква оценка имам...

StillLovingYou
03-26-2009, 11:09
Даже не знаят кога ходя на даскало, изпитват ли ме, кво уча и т.н. Преди поне всеки ден питаха: "Кво стана в даскало?", но с течение на времето разбраха, че няма да стане човек от мен и имат фул респект 8-)

guinessgirl
03-26-2009, 11:09
питат ''учи ли за утре'',да,но нищо повече.

няма такива неща да ме изпитват те,да искат да им показвам тетрадките или да ме питат какво учим по немски примерно.

djudjulinkaa
03-28-2009, 16:28
Нашите супер супер рядко ме питат дали съм си научила за следващия ден, защото виждат какъв ми е успеха, а за да е такъв значи съм положила усилия. Не ми се карат за оценки, защото аз си взимам поука и без да го правят. Доволна съм от отношението на нашите към образованието ми.. Може би се иска малко повече внимание, но по-добре така както е сега отколкото непрекъснат контрол :) :-)

crazymm
03-28-2009, 18:32
Преди ми досаждаха много, сега като че ли са позабравили. Ама и да питат, отговорът е: "Еми, написах си по математика и български, а по друго нямаме, щото си говорихме цял час."
Така че няма смисъл да любопитстват, истината няма да научат :-D .

SunLov3
03-31-2009, 06:11
Интересуват се към оценките ми за предмети като математика, български, немски, а английския, си ме знаят,че съм супер, (в даскало си припомням само материала , а в частните уроци си взимам след 2 години сертификата :oops: ).По биология, химия и физика са ми казали , че не са добри и те в тези предмети, та до колкото мога.

Slave4You
03-31-2009, 09:39
Ем те приемат образованието ми мнооого насериозно.. Вече не ми се карат за оценки толкова, колкото преди, но вкъщи има сериозни спорове за висшето ми.. Аз искам да кандидатствам с нещо, те ме разубеждават, че това не било за мен и да кандидатствам с друго.. Също така за лятна работа не можем да се разберем. Аз не искам на 16-17 год да имам адски престижната ЛЯТНА работа, а те искат от сега още да си намеря работа напр като екскурзовод в града ми :shock: Т.е. нещо, което е свързано с образованието и ученето;) Изобщо не си представям какво ще става по-нататък. Но важното е, че искат най-доброто за мен и ще направят всичко;)

LovelyGirl
03-31-2009, 10:40
Те не са в България и не ми знаят всяка една оценка,но знаят общо взето как се справям и се интересуват от това.Щом им казах,че искам да почвам уроци,веднага се съгласиха,че е добро решение и ме стимулират да си продължавам напред :)

vesito13
03-31-2009, 11:59
Интересуват се от образованието ми , дават ми съвети , но никога не са ме задължили нещо , избора си е мой :)

MakeMeLaugh
03-31-2009, 12:10
Ами вече никой кой знае колко сериозно, освен ако не съм позакъсал, пък и никой нищо не може да ми каже :)
Щото всичко вече си е за мен, пък и съм си достатъчно отговорен :)

Ма то се оказа сега, че сега на мен ми пука повече отколкото преди в даскало :D

freziq
03-31-2009, 12:40
когато бях по малка бях по отговорна спрямо училището 8) много повече учих и нашите бяха доволни. сега пак са доволни, но аз нямам стимул за учене, защото учителите ми не са взискателни и само с глупости ни занимават.
винаги съм имала успех около 5 - 5 и нещо 8)
сега нашите са ме оставили сама да реша какво искам да уча. доста ми е трудно, но съм се захванала с математика :-x ужасно нещо е математиката хаха а този който говори за уасг браво :grin:
и аз искам да уча там, но е много сложно и не знам дали ще ме приемат :-o

nicolepcd
03-31-2009, 17:11
Още от 1ви клас съм много самостоятелна и никога не са ме проверявали дали съм си написала домашното или дали съм си научила... После имаше период, в който не отварях учебник и те разбраха, та после всяка вечер са ме измъчвали... :D Това беше 2ри клас :-o 8-) Иначе сега не ме карат да уча, нито пък ме изпитват... аз сама им бутам учебниците да ме препитват, особено с тия езици, думички, текстове... 8) дават ми пълна свобода относно бъдещето ми :D и такам... :grin: 8) Пък и аз съм си доволна от успеха ми, винаги е над 5.50 :D

Bee
03-31-2009, 18:00
Да ви кажа, ей, не елесно да си син на баща и майка с по 2 визшета. Ич не е лесно, ейй! Иначе нашите, от както съм тръгнала на училище, никога нищо не са ми казвали. Само от 1 до 4 клас един два пъти най-много да са ме изпитвали и това е. Мога да кажа, че съм с добър успех, само в 5 клас имах 5,93. Избора са ми го оставили изцяло аз да си реша; ако искам помощ винаги са насреща. За двойки и такива глупости никога не са ми викали, а сега дори на родителски срещи не искат да ходят, аз все ги карам и големи разправии падат преди родителските 8-)

Mastta
04-01-2009, 08:26
Спечелила съм си пълно доверие :)
и аз :)

Rofl4e
04-01-2009, 13:48
мии не се интересуват кой знае коклко.. :) 1-2 пъти в месеца ме питат дали съм си научила.. :lol: и аз винаги казвам да и те ок..
по скоро повече ми мрънкат за държанието ми към тях и околните :-P :lol:

LittlePrincess
04-01-2009, 13:52
Майка ми постоянно ми се меси. И само ме подпитва дали съм си научила. На всичкото отгоре е някаква перфекционистка и иска да изкарвам само 6ци, а аз карам на 4ки по испански и, естествено, ми квичи нон стоп ;@@ . Тате поне гледа реално на нещата, оставя ме сама да решавам и вразумява мама, защото тя просто прекалява.

dani2s
04-02-2009, 20:01
От както се помня наще ме бутат със вс сила напред.И те са с 2 вишши и наистина е малко досадно вс божи ден да те посрещат с въпроса научи ли си?Ама сигурен ли си?Я да те изпитам! Сега естествено съм им много благодарен за вс това и сега уча във Френска гимназия и успехът ми е м/у 5 и 6 :-o

TwoSmokingBarrels
08-30-2009, 16:28
Искат да уча :lol: