View Full Version : Global и има ли той почва у нас ?
SiegHeil
03-27-2009, 11:52
Интересно ми е дали наистина толкова хора го мислят за умствено изостанал или просто ги е срам да кажат че се кефат на ДОИП 8-)
АААААААА Какво направих... Гласувах с "НЕ".... Не обърнах вниамние как е зададен въпроса...
Global и има ли той почва у нас ? -> НЕ... Ето така си мислех че отговарям...
Така че бройте един глас от "НЕ" към "ДА"
SiegHeil
03-27-2009, 15:28
Внимавайте че ще вземе да получи 51% и ще ореве форума 8-)
По принцип съм про-глобалист, но за да може един народ да бъде достоен и равноправен член на световното семейство, той преди всичко не трябва да отрича това което е - както доброто, така и лошото. А останах с впечатлението, че именно това ни предлага Global... Да отречем всичко което сме и да станем едно нищо... Определено има проблеми с главата.
1.Нямам нищо против глобала, той е едно човешко същество със свое мнение. Това всички имат право да имат.
2.Не съм съгласен с неговите идеи, но както казах по-горе, той има право да се изразява, нали сме в демократична република :D
3.Не се заяждам, ама може ли да не използваш американски думи в анкетата...Знам, какво означава ретард - изостанал, бавен и т.н., обаче, дай да използваме българското :)
По принцип съм про-глобалист, но за да може един народ да бъде достоен и равноправен член на световното семейство, той преди всичко не трябва да отрича това което е - както доброто, така и лошото. А останах с впечатлението, че именно това ни предлага Global... Да отречем всичко което сме и да станем едно нищо... Определено има проблеми с главата.
Не разбирам само защо си проглобалист? Глобализма означава национално обезличаване, сигурен съм, че не искаш това...
Преди да сме членове на европейското или световното семейство ние на първо място сме Българи и това не трябва да го омаловажаваме или забравяме, а да го изтъкваме като най-важното нещо.
Преди да сме българи - сме хора :)
А съм про-глобалист, защото идните предизвикателства са от категория отвъд силите на отделните държави, отвъд силите свръх-империите дори. Можем да се обърнем към следващия връх за покоряване, само като едно цяло.
В противен случай ни чака упадък, унищожение и забвение... И тук не говоря за българския народ, а за човешкия вид изобщо.
Спомни си какво пише на герба ни - "Съединениети прави силиата" - този принцип е всеобщ.
Избрал си да защитаваш безмислена и безполезна кауза. (Да не говорим, че е и безкрайно обидна за всеки българин)
Вземи вложи тая енергия в нещо, от което да има полза, вместо да се занимаваш с глупости.