Влез

View Full Version : Уфф кожата на лицето ми .. :/

s1NNer
04-10-2009, 19:52
Значи попринцип си мия лицето сутрин и вечер с измиващия гел на Nivea Visage (http://images.chemistdirect.co.uk/images/productimages/large/nivea_visage_clean_deeper_daily_cleansing_wash_118 20.jpg) ии в началото всичко ок. Обаче сега след като се събудя сутрин и кожата на лицето ми е мазна .. чак лъщи и веднага се мия с гела и после няма проблеми.. Съзнавам, че това става в следствие на всекидневното миене, но няма как :/ Чудя се ако заменя гела на Нивея с Гарниер Пюр 3 в 1 дали няма да се оправи кожата .. защото на Гарниер не е баш гел амии бее не го знам как се води.. или с нещо друго .. Някой ако може да каже нещо с което да си реша проблема с кожата на лицето? ://

Грешен раздел!
редактирано от RiseGirl

adizitk1
04-10-2009, 19:55
Слицилов спирт 1% от аптеката.

s1NNer
04-10-2009, 19:59

Какво го правя? Кога?!

stop_looking_at_me
04-10-2009, 20:02
ама това е нормално! Така кожата сама си се предпазва. Та ти я изсушаваш яко... все пак не спомена да си слагаш някакъв крам след това, нали?

Раздразняваш си кожата, изсушаваш я и ако не искаш да се лющи... много ясно че лицето ти само ще се омазни докато спиш? :-x

Следователно, това не е чак такъв голям "проблем" колкото го изкара. Кофти е ако лъжиш през деня! Но, ако ти е толкова наложително, просто си купи някакъв нощен крем.

s1NNer
04-10-2009, 20:06
ама това е нормално! Така кожата сама си се предпазва. Та ти я изсушаваш яко... все пак не спомена да си слагаш някакъв крам след това, нали?

Раздразняваш си кожата, изсушаваш я и ако не искаш да се лющи... много ясно че лицето ти само ще се омазни докато спиш? :-x

Следователно, това не е чак такъв голям "проблем" колкото го изкара. Кофти е ако лъжиш през деня! Но, ако ти е толкова наложително, просто си купи някакъв нощен крем.

А ми да .. моя грешка, че не казах за крем! Попринцип след като си измия лицето вечер се мажа с нощния крем който е от същата серия.

zuzimuzi
04-10-2009, 20:08
Ako 6te6 da se miiiii6 i s triklobakter, pak 6te si ostane6 mustakata pa4a.
Smeni si liceto s dupeto i niiiidei pove4e da u4astva6 v tozi forum ma, ima6 kosmi mejdu zabite i gabi4ki po ezika, vunq6ta pa4a takava.

adizitk1
04-10-2009, 20:10

Какво го правя? Кога?!
След като си измиеш лицето слагаш на един тампон и се намазваш,изчакваш малко и се намазваш с лек крем.Все пак ако нямаш никакви други проблеми недей го прави това,защото може да си изсушиш кожата много,както каза stop_looking_at_me.

stop_looking_at_me
04-10-2009, 20:17

А ми да .. моя грешка, че не казах за крем! Попринцип след като си измия лицето вечер се мажа с нощния крем който е от същата серия.

Тогава може и да е от крема. Не съм използвала тази серия и не мога да кажа със сигурност. Може да се опиташ да смениш продуктите с нещо друго. Или можеш да оставиш лицето ти само да се "омазнява" и възстановява през нощта и да не му слагаш каквито и да е други химикали. Винаги съм била на мнение че козметиката не е решение за всичко. ПОнякога ако си оставиш кожата на мира... ще получиш по-добри резултати от колкото ако я третираш постоянно.

Ако и през деня кожата ти става мазна.... тогава е проблем и ти препоръчвам да отидеш на дерматолог който да ти изпише нещо. Не може да се доверяваш на хора от някакъв форум... примерно да отидеш да си купиш спирта който ти препоръчаха по-горе. Някак си спирт и лице не ми се връзват заедно, и това си е лично мое мнение... въпреки че знам колко хора го използват. Успех!

taNcheto93
04-10-2009, 20:22
Ако си миеш лицето с Гарниер Пюр 3 в 1 не се мажи със силицилов спирт, защото кожата ти много ще се изсуши. Този гел на Нивеа не го знам, но ако и той изсушава кожата също. Доколкото знам вечер лицето не трябва да се маже с крем, защото кожата се омазнява още повече, достатъчно е някакъв тоник.

s1NNer
04-11-2009, 06:09
Мерси много за съветите :)

toy
04-11-2009, 06:14
абе вие нормални ли сте ми кажете????????????????????
никакъв спирт не си слагай на лицето, че не с пъпки и лъщене ами с белези ще ходиш!!! по-зле ще станеш, по-добре не!!!!
лъщенето не е в резултат на миенето, как може да го кажеш. ползвай спирт и тогава наиситна ще е!! такива глупости ръсите а си нямате никаква представа от нищо!
вземи си 3в1 и акне аут и няма да лъщиш. мии се сутрин и вечер и това е. НИКАКЪВ СПИРТ!

taNcheto93
04-11-2009, 09:35
никакъв спирт не си слагай на лицето, че не с пъпки и лъщене ами с белези ще ходиш!!! по-зле ще станеш, по-добре не!!!!
лъщенето не е в резултат на миенето, как може да го кажеш. ползвай спирт и тогава наиситна ще е!! такива глупости ръсите а си нямате никаква представа от нищо!
вземи си 3в1 и акне аут и няма да лъщиш. мии се сутрин и вечер и това е. НИКАКЪВ СПИРТ!
Спирта изсушава кожата и по този начин премахва лъщенето. Също така няма начин от него да се появят белези. Единствено кожата може да започне да се бели ако е много суха :?

zaiobaio
04-11-2009, 09:49
Аз съм много доволна от крем Бочко. Мажа се само вечер преди лягане и на сутринта лицето ми е меко и приятно, не е мазно. Мисля, че до сега само този крем ме е спасил от нощното омазняване на кожата. Успех !

mechtaq_za_teb
04-11-2009, 10:16
вземи си 3в1 и акне аут и няма да лъщиш. мии се сутрин и вечер и това е. НИКАКЪВ СПИРТ!Взе ми думите :)

mechtaq_za_teb
04-11-2009, 10:18
Спирта изсушава кожата и по този начин премахва лъщенето. Също така няма начин от него да се появят белези. Единствено кожата може да започне да се бели ако е много суха :? Ти така си мислиш, защото не си си патила от спирт! Не искам да споря с мнението на никой, всеки си има такова. Но спиртът не е решението в никакъв случай!

FeelMe
04-11-2009, 11:09
на твое място ,ще спра да си слагам от този крем.явно кожата ти попринцип е достатъчно хидратирана и не е нужен крем.измивай се сутрин и вечер с този лосион който имаш,а ще ти препоръчам и един път в седмицата (всяка събота го правя аз) да си правиш маска от хума.на опаковката си има указания.хумата премахва замърсяванията , лъщенето и петънцата от кожата и я прави много свежа.аз като си направих първия път ми излезнаха малки червени петънца и реших че съм алергична ,НО козметичката ми каза ,че първият ,а може и вторият път да ми се появяват за около2-3 часа.вече я правя от няколко месеца и ефекта е страшен . :grin: айде успех и ако пробваш маската с хума после кажи дали си доволна :)

toy
04-11-2009, 11:19
Спирта изсушава кожата и по този начин премахва лъщенето. Също така няма начин от него да се появят белези. Единствено кожата може да започне да се бели ако е много суха :?

нека ти обясня, понеже наистина като гледам си много невежа и вместо да послушаш който знае, не, пей си пенке кой ли те слуша.. тя едно си баба знае и едно си бае!!
спирта е етилов алкохол, ако още не си разбрала никой не препоръчва да се ползват продудкти за лице с алкохол точно заради това, което сега ще ти разясня:
спирта изсушава прекалено кожата, което кара мастните клетки да отделят още повече себум, което пък кара кожата ти да се омазнява ОЩЕ повече и няма такова нещо като "премахва лъщенето", премахва го за точно 5мин, след това кожата става ОЩЕ по-мазна и още по-раздразнена. ако пък имаш някаква кожна инфекция(примерно пъпка, която е чувствителна) спирта я изгаря съвсем буквално и после не се чуди ако имаш белези.
друг път като не си компетентна не се изказвай, че и да ме оборваш!

zuzimuzi
04-11-2009, 11:25
Ako 6te6 da se miiiii6 i s triklobakter, pak 6te si ostane6 mustakata pa4a.
Smeni si liceto s dupeto i niiiidei pove4e da u4astva6 v tozi forum ma, ima6 kosmi mejdu zabite i gabi4ki po ezika, vunq6ta pa4a takava.

MadeOfWater
04-11-2009, 12:12
аз го ползвам това ежедневно,но по 1 път и нямам НИКАКВИ проблеми. :grin:

Daniella_
04-11-2009, 12:29
АМи според мен след измиване слагай тоник за лице или овлажняващо тоалетно мляко :) Така на сутринта няма да е мазна ,защото вечерта се е исушила прекалено :) или ако това не те устройва сутринта,когато ти е мазно лицето ползвай пудра или матиращ крем.НО по-добре спирта не го ползвай,ако ти е по-чувствителна кожата ще стане зле.
П.П мий си лицето само вечер с продукт,сутрин си слагай тоник или мляко с памучно тампонче.Също върши работа.Аз преди имах същия проблем и така го реших :)

galu6a
04-11-2009, 13:58
спирта моаже да ти изгори кожата недей да пробваш :)

xcomplicatedx
04-26-2009, 15:07
.......

magitypz
05-08-2009, 20:23
на твое място ,ще спра да си слагам от този крем.явно кожата ти попринцип е достатъчно хидратирана и не е нужен крем.измивай се сутрин и вечер с този лосион който имаш,а ще ти препоръчам и един път в седмицата (всяка събота го правя аз) да си правиш маска от хума.на опаковката си има указания.хумата премахва замърсяванията , лъщенето и петънцата от кожата и я прави много свежа.аз като си направих първия път ми излезнаха малки червени петънца и реших че съм алергична ,НО козметичката ми каза ,че първият ,а може и вторият път да ми се появяват за около2-3 часа.вече я правя от няколко месеца и ефекта е страшен . :grin: айде успех и ако пробваш маската с хума после кажи дали си доволна :)

И аз я ползвам и съм много доволна.Помага и за завяхването на акнето :-D

zai4ety13
05-08-2009, 21:25
Купи си гел или ексфолиант от Clean&Clear . Хем почиства, а също така се бори със лъщенето на кожата :)

mechtaq_za_teb
05-09-2009, 07:40
Купи си гел или ексфолиант от Clean&Clear . Хем почиства, а също така се бори със лъщенето на кожата :)Аз пък не съм особено доволна :( Но пък... на всеки различно нещо помага :)

GbSy
05-09-2009, 08:04
Мажи се с крем за мазна кожа.
А това Гарниер е толкова изсушаващо - то не маха мазнина, а направо ВЛАГА, затова ти се изсушава кожата => произвежда повече мазнина, отколкото трябва = мазна кожа.

sweet_bubka
05-09-2009, 10:32
Спирта помага стига да не се прекалява,защото става СТРАШНО.Затова,че ако си слагаш по малко само сутри и вечер всичко ще е ок...