Влез

View Full Version : Няколко въпроса относно противозачатъчните таблетки

avril_lavigne
04-17-2009, 13:51
Здравейте. Лекарят ми предписа "Ясмин", но искам да ви задам няколко въпроса относно тези таблетки.

1.Колко време след приема на първата таблетка е безопасно да свършва в мен?
2.Мога ли да пия алкохол, при положение, че взимам таблетки? Влияе ли по някакъв начин?
3. Всеки месец ли трябва да ходя до лекарския кабинет за рецепта?
4.При вас появиха ли се странични ефекти след като започнахте да приемате контрацептивите (гадене, световъртеж, напълняване) и след колко време изчезнаха ?
5.Ако правите секс през 7-те дни, когато не приемате хапчето как се пазите? Прекъснат полов акт дали е добра идея (досега така сме се пазили)?

Благодаря.

clever
04-17-2009, 17:35
Здравейте. Лекарят ми предписа "Ясмин", но искам да ви задам няколко въпроса относно тези таблетки.

1.Колко време след приема на първата таблетка е безопасно да свършва в мен?
2.Мога ли да пия алкохол, при положение, че взимам таблетки? Влияе ли по някакъв начин?
3. Всеки месец ли трябва да ходя до лекарския кабинет за рецепта?
4.При вас появиха ли се странични ефекти след като започнахте да приемате контрацептивите (гадене, световъртеж, напълняване) и след колко време изчезнаха ?
5.Ако правите секс през 7-те дни, когато не приемате хапчето как се пазите? Прекъснат полов акт дали е добра идея (досега така сме се пазили)?

Благодаря.защо не попита лекаря си за тези неща?! :-o

JenataNaShefa
04-17-2009, 18:43
1. Още от първия ден, но нали знаеш, че противозачатъчните не ти дават 100 % сигурност...

2. Моята гинеколожка твърди, че алкохола не влияе... за цигарите нещо ми спомена, но аз си правя оглушки :D

3. Не е нужно да ходиш, противозачатъчните се купуват без рецепта

4. Всеки организъм е различен и при някой може да има някой странични ефекти, въпреки че специално за "Ясмин" не съм чувала

5. Възможността за нежелана бременност е малка, но за всеки случай по-добре презерватив

Mihailova
04-17-2009, 18:52

Вече са само с рецепта.

miloto_girl_4e
04-17-2009, 18:57
1.Колко време след приема на първата таблетка е безопасно да свършва в мен? - Пише, че при първа опаковка трябва да минат няколко дни, колко точно бяха - не помня, пише си го в опаковката :)
2.Мога ли да пия алкохол, при положение, че взимам таблетки? Влияе ли по някакъв начин? - да, може, алкохолът не влияе на противозачатъчните, но цигарите им указват влияние..
3. Всеки месец ли трябва да ходя до лекарския кабинет за рецепта? - чувала съм, че има рецепти, които важат за няколко месеца
4.При вас появиха ли се странични ефекти след като започнахте да приемате контрацептивите (гадене, световъртеж, напълняване) и след колко време изчезнаха ? - аз напълнях, лекарката ми твърди, че не е от това, но аз си знам, че е от хапчетата...
5.Ако правите секс през 7-те дни, когато не приемате хапчето как се пазите? Прекъснат полов акт дали е добра идея (досега така сме се пазили)? - не се пазим, хапчетата пазят и през тези 7 дни :) :)

JenataNaShefa
04-17-2009, 19:00

Вече са само с рецепта.

Хм, ми аз си ги взимам без рецепта :-o
Аптекарката явно не е в час :lol:

Иначе и аз съм чувала за рецепта, която важи май 6 месеца /но не съм сигурна/

LovelyGirl
04-17-2009, 19:36
Да, важат 6 месеца рецептите :)

ukrotitelkataaa
04-18-2009, 08:45
1.Колко време след приема на първата таблетка е безопасно да свършва в мен? -Ако приемеи хапчето в първия ден от менструацията си защитена от първото хапче.
2.Мога ли да пия алкохол, при положение, че взимам таблетки? Влияе ли по някакъв начин? -Може да пиеш алкохол, но самите таблетки не е препоръчително да ги взимаш с алкохол.
3. Всеки месец ли трябва да ходя до лекарския кабинет за рецепта? -Не
4.При вас появиха ли се странични ефекти след като започнахте да приемате контрацептивите (гадене, световъртеж, напълняване) и след колко време изчезнаха ? -Да в началото ми се гадеше и ми избиха пъпки, но при теб може да няма странични ификти. Всичко си е индивидуално.
5.Ако правите секс през 7-те дни, когато не приемате хапчето как се пазите? Прекъснат полов акт дали е добра идея (досега така сме се пазили)? -Хапчетата пазят и тогава.

ivsan4eto
04-18-2009, 09:54
На колко си? :-o

BePoHuKa
04-19-2009, 04:28
На поне 6 от тези въпроса щеше да знаеш отговора,ако си беше направила труда да погледнеш листовката :x !!

t1n4e7o
04-19-2009, 17:05

Вече са само с рецепта.

Ами ако на рецептата не мише датата на издаване? :D Ще си я взимам и всеки месец ще си ходя с нея ако е такава работата. На мен миналия месец майка ми ми ги взе и не са й искали рецепта...