Влез

View Full Version : МАЛКИ ТАЙНИ В ГРИМА

lolipop1
04-18-2009, 17:14
Предлагам в тази тема всеки да издаде по някоя друга малка тайна в гримирването .. да ми дадете съвети малко защото от скоро се гримирвам ии искам да напредна в техниката .. ако може слагайте ии снимки :) ако има друга тема се извинявам ...

Isabelle
04-18-2009, 18:04
"тайните в грима" не се учат просто така трябва някой да ти го покаже как се нанася с какво и т.н.

bloodyF
04-18-2009, 18:30
не си слагай много грим за всеки ден..минимално количество е най-добре ;) пък и ти сигурно си на 13-14-15 години мислиш ли че имаш нужда от това?По-добре няколко недостатъци по кожата сега,отколкото като станеш по-голяма да страдаш ;)

п.п.усещам,че ще ме нападнат защитничките на скъпите фон дьо тени и пудри и кремове,но мое лично мнение е,че всяка химия вреди на кожата ;)

kasidy
04-18-2009, 18:42
С тренировки ще се осъвършенстваш. Защото и да ти кажем "малките тайни" ти надали ще можеш да ги повториш върху себе си. По-добре пробвай с нещо по-лесно и семпло за начало - научи се да си слагаш молив хубаво ( ако примерно ще си слагаш ) ( не споменавам фон дьо тена и другите неща, защото за мен са ненужни ) Аз обикновено като бързам и нямам време за нищо по-интересно, си слагам сив молив и отгоре съвсем тънка линия бял ( за горния клепач става дума ) - много ефектно се получава, а и които ми види очите казва уоу :D

galu6a
04-18-2009, 18:58
С тренировки ще се осъвършенстваш. Защото и да ти кажем "малките тайни" ти надали ще можеш да ги повториш върху себе си. По-добре пробвай с нещо по-лесно и семпло за начало - научи се да си слагаш молив хубаво ( ако примерно ще си слагаш ) ( не споменавам фон дьо тена и другите неща, защото за мен са ненужни ) Аз обикновено като бързам и нямам време за нищо по-интересно, си слагам сив молив и отгоре съвсем тънка линия бял ( за горния клепач става дума ) - много ефектно се получава, а и които ми види очите казва уоу :D

може ли снимка :)

kasidy
04-18-2009, 19:05
Ами за съжаление един малък бандит поля фотото със сок , пък преди не съм се сещала да снимам :? Ако все пак намеря някаква снимка , на която съм така, ще постна :-)

sweatkiss
04-18-2009, 19:19
1.Когато сложиш на четката пудра или сенки я издухай леко за да не ти падне по дрехите
2.Ако имаш сенки под очите си слагай 2-3 тона по светъл ФДТ от твоя тон за да ги прикриеш
3.Когато си слагаш течно червило го попий леко с кърпичка и сложи 2-ри слой за да е по дълготрайно
4.Ако си слагаш сенки може да сложиш светъл тон под веждите за да ги подчертаеш
5.Като си слагаш ружа си глътвай бузите навътре за да си очертаеш по добре скулите
6.Преди да си сложиш сенки си слагай база за грим за да ти издържи по-дълго (аз съм доволна от тази на Artdeco )
7.Ако имаш леко мъхче по лицето си слагай бебешка пудра за да го прикриеш
Това е от мен засега ако ми хрумне нещо друго ще пиша в темата и помни че колкото по-естествена си толкова по добре.Слагай грим ,но в умерени количества...

:) :-) :-) :P :D :-D :)

Bianca
04-18-2009, 19:34
^ Никът ти се превежда "потцелувка".
:lol: :lol: :lol:

bloodyF
04-18-2009, 21:13

или мокра целувка... :?

LifeIsGood
04-19-2009, 01:59

Хаха май е искала да напише sweet a не sweat

nebrejnata
04-19-2009, 02:10
http://img299.imageshack.us/my.php?image=img0667l.jpg
ето аз как се гримирах един път

martinelka_kuklata
04-19-2009, 05:32
^^ Супер е :-)

sweatkiss
04-19-2009, 06:03

Хаха май е искала да напише sweet a не sweat
dam obyrkala sym se :D

Infinity
04-19-2009, 08:17
^Нищо,и мокра целувка не е зле! :)
А по темата-мократа целувка ти даде много добри съвети,а аз бих добавила,че практиката ще те научи да подчертаваш красивите си черти! :-)

guinessgirl
04-19-2009, 09:17
7.Ако имаш леко мъхче по лицето си слагай бебешка пудра за да го прикриеш

а? :shock:

Goddess
04-19-2009, 09:31
Толкова много статии и съвети от професионални гримъори има в нета... :)

Най елементарните неща са молива и спиралата. С тях не знам какъв проблем можеш да имаш. А ако миглите ти се слепят, аз лично си ги разделям с клечека за зъби. Вместо молив отгоре, слагай очна линия - за мен е по - лесно, а и е по - черна и издържлива от молива, който ти се отпечатва и се разтича в горещините.
Преди фдт си слагай крем. Като попият и крема и фон дъо тен - а, сложи руж или перли като си всмучеш бузите, за да изпъкнат скулите.
Ако е за излизане вечер можеш да сложиш и малко пудра върху фдт - а, за по - порцеланов вид. Но го смятам за излишно, особено щом си и от начинаещите, давай го по - леко в началото.
За сенките - в края на клепача се слагат по - тъмните, а в началото - светли. Към веждите също по - светли, а за завършек след като си си сложила молива отдолу, сложи сенки и там. Руж се слага и на върха на носа и на брадичката. Та, не знам какви точно съвети ти трябват, питай ако те интересува нещо конкретно.

* nebrejnata - страхотен е грима. Само още малко да беше размазала черното отгоре, но пак е добре. (розово и черно е страшна комбинация :smt007 )

sladkish_14
04-19-2009, 10:02
От всички съвети дадени до сега , единственото което аз правя е да си сложа крем преди ФДТ ,, :shock:
Според това , което си написала е ясно ,че си начинаеща не мисля , че имащ нужда от толкова силни неща , като молив пък отгоре очна линия ,, ако спазиш всичко ще станеш страшна за околните :shock: .. Моя съвет е да не слагаш молив за очи , той само притваря окото и закрива истинската му красота ,, по - хубава и силна спирала ще ти свърши работа вместо един тон глупости .. Това в постовете не са 'малки тайни' , а чисто и просто чалгаджийски стил на гримиране , за да бъдеш красива трябва да знаеш ,че не ти трябва толкова грим ,, :)

InnchetO
04-19-2009, 13:17
Моя съвет е да не слагаш молив за очи , той само притваря окото и закрива истинската му красота ,,

Ти си луда :shock: Точно молива подчертава красотата на окото.
Ако искаш ще ти постна снимки на мен без и със очен грим да видиш колко по-добре изглеждат очите (ми) подчертани.

*Само ЧЕРНИЯТ молив притваря. Белият отваря.

ПП. sweatkiss - буквално преведено "потна целувка", а в преносен смисъл, би могло да означава и "напрегната (дълго чакана) целувка"

sladkish_14
04-19-2009, 20:10
Моя съвет е да не слагаш молив за очи , той само притваря окото и закрива истинската му красота ,,

Ако искаш ще ти постна снимки на мен без и със очен грим да видиш колко по-добре изглеждат очите (ми) подчертани.

ПП. sweatkiss - буквално преведено "потна целувка", а в преносен смисъл, би могло да означава и "напрегната (дълго чакана) целувка"

Ми ние за черен молив си говорим де :wink:

FiRe_LaDy
04-19-2009, 20:46
не си слагай много грим за всеки ден..минимално количество е най-добре ;) пък и ти сигурно си на 13-14-15 години мислиш ли че имаш нужда от това?По-добре няколко недостатъци по кожата сега,отколкото като станеш по-голяма да страдаш ;)

п.п.усещам,че ще ме нападнат защитничките на скъпите фон дьо тени и пудри и кремове,но мое лично мнение е,че всяка химия вреди на кожата ;)

+1!
Аз съм против тези пудри и фон дьо тени ... не стига,че като прекалиш и ставаш се едно си се мазал с ...... по лицето,ами и си зпаушваш порите и става още по-зле.Точно от тея неща си бях развалила лицето.Беше гладко ... без нито една точка и пъпка ... ама нали другите слагат ... що да бъда по назад и аз.Сега си давам по 20лв на месец,ама знам,че е за добро и лицето ми е чистичко :-P

Bianca
04-19-2009, 20:51
^Нищо,и мокра целувка не е зле! :)
А по темата-мократа целувка ти даде много добри съвети,а аз бих добавила,че практиката ще те научи да подчертаваш красивите си черти! :-)
Не означава "мокра целувка". 8-)
Просто две отделни думи – "пот" и "целувка".
Както и да е.
От гримове не разбирам, бай.

kasidy
04-19-2009, 21:56

Ми ние за черен молив си говорим де :wink:

Абе аз не съм съгласна за черния молив. Първо: много си зависи от формата на окото и второ от това как човек си го слага. :)

smileforyou12
04-19-2009, 22:00
според мен спиралата предава красота на очите #-o

Mihailova
04-20-2009, 02:25
Аз нямам големи очи, но няма друго нещо, като черния молив, което така добре да описва и откроява бадемовата им форма ;)

sladkish_14
04-20-2009, 06:42
Не на всеки седи хубаво и подчертва окото черния молив ,, Има хора на който грам не им утива и 50 % от тях дори не го осъзнават ,, По простата причина , че всеки е свикнал 'спирала и черен молив' , някой дори не се усещат колко грозно им стой ,,

П.С - Лично аз съм го усъзнала за себе си , за това го казвам .. Радвам се , че на Вас ви утива и си слагате , но повярвайте има хора на който изобщо не им утива :?

smileforyou12 +1

Sintya
04-20-2009, 08:43
Зависи от човека, стига сте се карали.
Аз знам, че ако си сложиш черен молив при спиралата ( съвсем лекичко ) - отгоре на клепача - прави миглите по обемни и с по наситен цвят. :)

kasidy
04-20-2009, 09:04
Ами нормално, така опитчески черното изглежда повече и миглите изглеждат по-гъсти.

xcomplicatedx
05-06-2009, 12:59
.......

heiress
05-06-2009, 13:17
Aз лично се гримирам от много време, но осъзнах, че се гримирам от години по един и същ начин. Сега се уча да ползвам и молив, не само сенки.. И не само черен молив.
Много зле се справям с молива за сега, но за мен единствения начин да се научи човек е с опит, не мисля, че съветите могат да те научат на нещо преди да си ги практикувал.
Аз за сега се гримирам със сив молив и сребристи сенки, стои добре. Ще видим по- натам.. като го осъвършенствам добре и сменя грима..
:)

Shia
05-06-2009, 14:59
дълготрайно червило:
Нанесете молива върху целите устни, не само около тях. Върху него сложете червилото и след това отново очертайте устните с молив. Използвайте червила, които изглеждат "матови" за по-дълготраен ефект.
За дълготрайни сенки:
Нанесете коректор върху клепачите си, преди да нанесете сенките.
За дълготраен молив за очи:
Върху нанесения молив поставете с четчица същия цвят сенки. По този начин той би трябвало да остане непокътнат през целия ден.
За дълготраен фон дьо тен:
Първо нанесете върху лицето си овлажняващ лосион. След това нанесете течния фон дьо тен. С коректор покрийте сенките под очите и други дефекти по кожата. След това покрийте лицето с пудра, като с четка премахнете излишното количество. Ако кожата ви е мазна използвайте фон дьо тен без мазни съставки. Ако кожата ви е суха, използвайте овлажняващ фон дьо тен, а ако е необходимо и овлажняващ крем.

SiSsKkAa
05-06-2009, 16:05
5.Като си слагаш ружа си глътвай бузите навътре за да си очертаеш по добре скулите
:)

Само с това не съм съгласна.Не трябва да си ги глътнеш,а да направиш физиономия все едно се усмихваш и там където се получават гънките да го нанесеш.Но то това наистина неможе да се обесни а трябва да се покаже

Infinity
05-06-2009, 16:13
http://i42.tinypic.com/28wgze1.jpg
Хубавка е! :)
http://i41.tinypic.com/vncqht.jpg