PDA

View Full Version : Sangreal?

got2Bthe1
04-18-2009, 22:30
Какво е Sangreal според вас,Например дали е "San Greal"(Свтия Граал) или пък "Sang Real" (Кралска Кръв).

Моля ако някой не е запознат с теориите или значението на написаното да поиска пояснение преди да пише.Не е срамно да не знаеш срамно е да пишеш като не знаеш :) 8)

Kman
04-19-2009, 08:57
Сан Греал или Санг Реал е нещо като падналата подкова на розовия еднорог.
В "Шифърът на Леонардо" е разгърната е много интересна хипотеза,въпреки че края на книгата ми се струва някакси прецакан.И много други книги на Дан Браун също са свързани с тази тема.Естествено те си остават фантстика,защото има два варианта....или има тайна която се пази някъде от някого(най-вероятно от папите) или е просто илюзия която да занимава умовете.

kael
04-29-2009, 20:47
нз кой идиот ги е измислил тея неща ама защо всичките са се католически измислици бе .... не се ли питате .... защо ние православните ги нямаме като митилогия и подобни .... може би щото 1вата църква е била ПРАВОСЛАВНА а католиците ( които аз ги приемам като фанатическо движение на християнството ) ми смърдят много (още повече с тея педофили за попове ) и шото са една глупост измислена много по късно

got2Bthe1
04-30-2009, 17:04
Амиии по принцип в книгите за тамплиерите доста обстоино се разисква какво са открили в руините на Соломоновия храм...аз съм склонен да вярвам че наистина е нещо чрез което да изнудват църквата...докато не са го загубили....кой знае някой ден може па да разберем...

kael
04-30-2009, 22:01
tbh мисля че са глупости защо му е на господ ( приемайки че съществува ) да дава специални свойства на тази чаша ...... тя е просто чаша... а що се отнася до " родът на иисус" ..... ам звучи ми толкова смешно

lsd43
04-30-2009, 22:23
Ами Граала ,според най-разпространените вярвания е реликва с невероятна мощ ,също като кивотът ,даже се говори ,че самия Хитлер го е търсил не веднъж .

Предполага се ,че е скрит на територията на малка ирландска семейна църква пренадлежаща на масонско знатно семейство .

Освен граала ,тамплиерите са се добрали и до много апокрифна литература,като Кабалата например,има и теории ,които твърдят ,че тамплиерите са основателите на свободното зидарство (масонство) и са се наричали "Бедните рицари на Христос" ,за да не бъдат заподозрени от цървата ,а практически са почитали древни божества ,като Бафомет и Джах Бул Он (еквиваленти на Сатаната),всъщност и до днес голяма част от масоните са сатанисти ,които наричат своя бог "Архитектът" ,а те се самоопределят ,като негови "зидари",строящи нов световен ред.

blackvelvet
05-14-2009, 14:15
нз кой идиот ги е измислил тея неща ама защо всичките са се католически измислици бе .... не се ли питате .... защо ние православните ги нямаме като митилогия и подобни .... може би щото 1вата църква е била ПРАВОСЛАВНА а католиците ( които аз ги приемам като фанатическо движение на християнството ) ми смърдят много (още повече с тея педофили за попове ) и шото са една глупост измислена много по късно

Еми точно защото наща (православната) църква е била преди тази на католиците,те явно са имали остра нужда от популяризиране на своята религия.И как по-лесно да го направят от това да измислят нещо несъществуващо.Или на базата на нещо,което съществува са измислили друга история... :?