View Full Version : Как да разбера какъв тип ми е кожата?
Значи въпросът ми може да ви се стори много тъп, но все пак ще го задам:
Значи когато си купувам кремове и други продукти за кожа винаги пише, че е за мазна кожа..нормална и т.н... А аз немога да си го определя каква е :D Та знете ли някакви тактики как мога да разбера дали ми е мазна, защото върху етикета пише за мазна кожа и не искам да рискувам като не съм сигурен дали ми е такава.. И знаете ли как мога да си направя нещо като опит за да разбера какъв вид ми е кожата?
Редактирано от ProstoAz
7 точка от правилника!
ProstoAz
04-21-2009, 12:40
Примерно тестче (а с помощта на гуугъл можеш да намериш още много такива) - http://www.dr-petroff.com/__7.html ;)
_princess_
04-21-2009, 12:49
В един от броевете на Космополитън имаше такъв тест - докосваш си челото до една хартийка и в зависимост от количеството на точиците, останали по хартийката има една скала и се определя.
А аз се чудя щом ти самият не знаеш каква ти е кожата, то следователно нямаш проблеми с нея- не е суха и не ти опъва, не виждаш да е мазна, акне явно нямаш... Тогава за какво ще си вземаш специален крем? Вземи си крем за нормална кожа.
ами според теста имам нормална дори суха кожа, но съм на 14 и доста страдам от черни точки и акне и мисля че попринцип мазната кожа има такива проблеми.. може ли да ми кажете дали и при сухата и нормалната кожа черните точки са проблем ?
Mihailova
04-21-2009, 12:52
Mastta При суха кожа е рядкост получаването на комедони, но естествено не е задължително на цялото ти лице , кожата ти да е суха. Може само Т-зоната ти да е омазнена.
10 - 14 т. Комбинирана / Нормална
Това е моята.
Иначе акнето се лекува със спирт, но бъди внимателн/а и слагай по малко, защото се образуват черни точки.
koshtramba
04-21-2009, 14:20
Брат, глей са... !!!
Взимаш си нещо, което супер мн изсушава кожата. Мажеш се/Миеш се с него. И оттук има 3 варианта : ако кожата ти остане нормална, значи кожата ти е мазна.Ако кожата ти се изсуши има 2 варианта : да ти е била нормална или суха.Начина да провериш е като се намажеш с мазен крем.Ако възвърне нормалния си вид значи е била суха.Ако леко започне да мазнее, значи ти е била нормална :) (( Ако се обринеш ти е чувствителна. )) :D :D :D :D
Брат, глей са... !!!
Взимаш си нещо, което супер мн изсушава кожата. Мажеш се/Миеш се с него. И оттук има 3 варианта : ако кожата ти остане нормална, значи кожата ти е мазна.Ако кожата ти се изсуши има 2 варианта : да ти е била нормална или суха.Начина да провериш е като се намажеш с мазен крем.Ако възвърне нормалния си вид значи е била суха.Ако леко започне да мазнее, значи ти е била нормална :) (( Ако се обринеш ти е чувствителна. )) :D :D :D :D
а ако изям това на аватара ти ще омазнея ли :D
koshtramba
04-21-2009, 14:27
Не, ще ти се махнат всички пигменти петънца, черни точки и пъпчици.