Влез

View Full Version : Кой съм аз? А ти..?

fastur
04-22-2009, 17:47
Ей хора, много ми харесва това местенце. Сега попаднах на него.

Потърсих такава тема, но не намерих и реших аз да я пусна. Може и да има някъде, но да не съм видяла.

Исках да разкажа мой опит. Супер случайно една моя съученичка каза, че е ходила на някаква група "опознай себе си чрез другите". Каза, че било много интересно. Попада сред някакви непознати хора на тази възраст и започнали да си говорят за вскакви неща и от тема на тема започнала да харесва някои повече, други да я дразнят и имало водещ, който им поагал на момента а разберат защо някой ти харесва и защо се чувстваш някак с един и по друг начин с друг. И реших да попитам някой от вас ходил ли е?

Аз реших да се запиша и бях само 2 пъти за сега, обаче е много интересно. И ако някой има опит и е бил - да споделим емоции :)

bebka1
04-23-2009, 06:35
АЗ, АЗ, АЗ ходя.

Егати якото. На мен там ми казаха за този форум, другите. Еми и аз ходя на една. аз ходих 4 пъти и става все по интересно :D . Е на моменти много ме ядосват всички, защото не е като да ме разбират обаче после ми става някак по-леко 8) . Не знам дали ме разбираш :o

afterforever
04-23-2009, 10:23
Я обяснете, къде е тва нещо!?

plmn
04-23-2009, 10:40
не съм ходил. бих отишъл.

xpower
04-23-2009, 10:42
Къде има такова нещо бре

bebka1
04-23-2009, 11:36
Ааааа, много е яко!
Егати преживяването, по-хубаво е от лагер или от екскурзия :grin:
Силни емоции и преживявания, с човеци на твоите години със същите проблеми.

cookie_power
04-23-2009, 14:24
може ли малко повече инфо?

mimsssssss
04-23-2009, 14:32
м да къде се намира тва ? :-o

LittlePrincess
04-23-2009, 14:40
м да къде се намира тва ? :-o

Май повече от ' ааа много е яко бла бла ' няма да разберете ;ddd Иначе и на мен ми стана интересно..

gabi_94
04-23-2009, 15:25
някой няма ли да отговори на въпросите ни??? айде бе, заинтересовахте ни а сега не казвате какво е това :-D :D

DJEB
04-23-2009, 16:16
някой няма ли да отговори на въпросите ни??? айде бе, заинтересовахте ни а сега не казвате какво е това :-D :D
аа мръсници :o :lol:
наистина звучи интересно,ама явно няма да получим повече информация от т'ва , че било яко :neutral:

afterforever
04-23-2009, 17:10
Бе те да бяха "въпроси" ок, ама мамка му, 1 и същ е въпросът!!!! После що мразя форуми... :-x

OneGirl
04-23-2009, 17:24
И на мен ми стана интересно. Я кажете къде се намира?

bebka1
04-23-2009, 18:35
Не знам за fastur, обаче аз ходя в един център. Нашите ме заведоха, казваха, че са вдигнали ръце от мене :-x
В началото доста им се съпротивлявах, ама сега чакам дните, в които ще ходя :grin:

Еми кажете какво искате да знаете, зацентъра ли, за моите съгрупници ли ...

fastur
04-23-2009, 18:43
Хора, чак сега имам възможност, за това не съм писала.

При мен аз си отидох с една моя приятелка двете. Една съученичка ходеше и ми разказваше и аз яко се зарибих и исках да пробвам и отидох. И аз съм в един център, но не знам дали да му пиша името. Намира се в София.

Ами в общи линии става това - има няколко човека напълно непознати. И има и един или двама понякога водещи и общо взето изучаваш себе си във взаимоотношения с другите. Например кой пръв ще заговори, кой ще иска да е по-активен, кой ще се притеснява повече и тия неща започват да излизат. Започва да ти харесват някои хора, а други да не ти харесват и е много яко, защото като усети водещата такова нещо и ви го показва как и защо правите тези избори.
Аз бях днес и ми беше много объркано, защото има едно момиче, което много ме дразнеше в началото, защото ми каза нещо остро и аз от тогава си я наблюдавам и днес ме издразни и си и го казах и тя каза, че е имала нещо друго предвид и водещата ни спря и ме похвали, че съм казала чувствата си. А аз мислех, че ще имам скандал, че съм казала нещо такова.

Абе с две думи - интересно е защото се учиш чрез другите там да разбереш защо някои хора от училище може да се държат така с мен и тн.

Ако има друго питайте .. :)

Бебка1 - вие колко сте в твоята група?

plmn
04-23-2009, 19:13
как се наричат тия събирания?

Neftochimic
04-23-2009, 19:32
хахо парти

bebka1
04-23-2009, 19:32
еми, ние му викаме уъркшоп

Forest_girl
04-23-2009, 19:40
Къде се намират тия групи

TheNewReligion
04-23-2009, 20:01
"Къде се намира това? " "В София." Това го предполагах. Пишете точното място и ако може телефонен номер. Ще съм много благодарна.

П.П.: И още подробности, де... :oops:

fastur
04-23-2009, 20:07
Ами аз съм в София, в Младост.

бебка1 вие колко човека сте? Абе ти чувствала ли се странно? На мен ми се случва веднъж много да се ядоса една? Ти имала ли си такива хора?

fastur
04-23-2009, 20:09
"Къде се намира това? " "В София." Това го предполагах. Пишете точното място и ако може телефонен номер. Ще съм много благодарна.

П.П.: И още подробности, де... :oops:

Не знам дали можем да дадем телефон и име тук - да не ни се скарат.
Който иска да пише на лична.

А за подробностите - питайте.

Щото не знам какво ви е интересно на вас.

bebka1
04-23-2009, 20:15
Ами аз съм в София, в Младост.

бебка1 вие колко човека сте? Абе ти чувствала ли се странно? На мен ми се случва веднъж много да се ядоса една? Ти имала ли си такива хора?

Стига бе човек и аз ходя в Младост. По дяволите човек да не ходиме на едно място, дай скайп да си лафим.

Ами да, аз по принцип си имам проблем с караниците и там доста се поразпалих веднъж, обаче после ми стана някак по-спокойно. Ама тя ме дразни, прилича ми на една от другия клас и ... направо, абе лигла.

bebka1
04-23-2009, 20:18
ама има много теми за които говориме. даже за, сещаш се ...
Ама и водещите са ного яки мацки :-)
Мнооо ме кефкат, особено като видиш че те разбират и не те обвиняват за некви тъпотии. Ти как се казваш?
Абе, да не сме заедно?

TheNewReligion
04-23-2009, 20:19
А, да...Вярно. Не се сетих. :( 8-)

Ето и въпросите ми:
1. Колко струва?
2. На колко години са "непознатите"?
3. На колко години е водещия?
4. Всеки път с едни и същи хора ли си?
5. Ти на колко си?
6. Момичетата или момчетата са повече?
7. Колко часа седиш там?
8. Колко пъти седмично ходиш?
9. Как се записа?
10. Може ли да си доведеш приятелка...да не си сам?
:oops: Много ме заинтригува.

fastur
04-23-2009, 20:30
Ехаа аз ненам към кой си ги отправила тия въпроси но аз ще кажа за мен.

Значи там сме различно - има и по-малки има и по-големи. Има и на 16-17 и на 19. Водещите при мен са млади на по 28-29 някъде. Не знам точно.
а всеки път сме едни и същи хора. То идеята е да се опознаваме и да започнем да имаме някакви отношения. Ходи се един път седмично за час и половина.
А за приятелката може. Начи аз се обадих на телефона и отива на среща с тях и си говорите само. Те ти разказват за групата за правилата и тн и се уговаряте кога да започнете.

fastur
04-24-2009, 07:25
Бебка1 - ами аз съм на 17. Не знам дали сме от една група.

Аз вчера бях много замислена след този разговор и сега ми държи още. Вие във вашата група говорите ли много?

bebka1
04-24-2009, 07:33
Различно. Понякога не можем да спрем, дори и времето не ни стига. Аз съм на 14. Вие за какво говорите

fastur
04-24-2009, 07:56
Ами различно. Всеки си споделя някакви неща. Нали знаеш, че не се говори за това навън - заради правилата.

Много яко е обаче, аз си мисля след групата после много за нея - какво см казала, кой какво е казал...

bebka1
04-24-2009, 08:02
еее, да. Ама исках да те питам ти изпускаш ли си нервите там. Аз вече не се карам толко с наште откато ходя

fastur
04-24-2009, 08:06
Ми аз вече си мисля за други неща и не им обръщам толкова внимание :D :D

bebka1
04-24-2009, 08:51
Кви :oops:

fastur
04-24-2009, 09:48
Ей такива. Всеки път като се прибера от група си мисля. Сега има едно момче в групата, което ми харесва много и си мисля и за него :-)

bebka1
04-24-2009, 10:25
А пък в мойта има едно момче дето много ме кефи и аз мисля много за него :oops: Ама, незнам той дали ме харесва. много си говорим, обаче ... малко се притеснявам да му го кажа.

fastur
04-24-2009, 10:59
Ха и ти ли ;)
Много якооооооо
Ами аз мисля, че ще поизчакам пък не знам. И мен ме е срам. Водещата ме усети едната и ме попита дали искам да кажа нещо на някой и аз казах "Не" :)

bebka1
04-24-2009, 11:14
Аз говоря най-много за проблемите ми около желанията. Менят се постоянно и си го изкарвам на някой :-x

fastur
04-24-2009, 18:44
Лелее мноо яко че и ти ходиш. На мен ми беше малко странно в началото, че няма с кой да споделям.

Абе ако някой от другите отиде - да разкзва. На мен ще ми е любопитно дали ви е харесало и на вас. То е малко странно да се обясни - трябва да се почувства.
Някой ходил ли е друг на такова нещо и мислите ли, че ще ви е интересно?

fastur
04-26-2009, 20:08
как се наричат тия събирания?

Наричат се "група за опознаване на себе си, чрез другите".

ето: http://center.kak-da.info/workshop_opoznavane.html

Това е група от непознати, които започват да се опознават и през какви взаимоотношения минават и как изобщо създаваме отношения. Но най-вече за това как да се справяме с емоциите си и емоциите на другите.

Аз чак сега видях въпросите..

babatavuna
04-27-2009, 07:18
Здравейте, това и мен много ме накефи

искам да попитам може ли с тези групи да си изучаваш емоции и гняв? Кога и към кого го изпитваш?

Аз имам проблем с хора, които се държат гадно с мен в училище и ме обиждат - такава група ще може ли да ми помогне да се науча а се оправям с такива хора?

fastur
04-27-2009, 07:22
БабатаВуна - да.

Това е една от основните задачи, до колкото ни казаха - да разберем що ни говорят така и какво чувстваме ние и как се справяме - то и това са си взаимоотношения. Ти в групата като почне усещаш, че някой не те харесва много и почва да се заяжда и после воещтите показват защо единия го прави и защо и ти реагираш така и как да се защитиш...

Аз установих от там, че си "трупам" емоциите в мен и накрая избухвам.
А може и да се престрашиш да ги кажеш още в началото, тогава няма ефектът "вулкан" :) :)

babatavuna
04-27-2009, 12:34
Много интересно.

А как става тези емоции - учиш се кога какво те е подразнило и го споделяш ли?

fastur
04-27-2009, 12:37
Е така е идеалния вариант :D :D

Примерно на мен какво ми се случи. Аз не харесвах едно момиче от групата и се дразнех много. И когато някой кажеше нещо против нея и аз го подкрепях. И водещата ми го показа как чрез друг, аз си казвам моето мнение, щото ме е шубе да си и го кажа.

Ей такива неща. Аз много се поуспокоих и започнах да се държа по-добре и с хора от класа.

bebka1
04-28-2009, 07:05
Аз пък винаги избухвах срещу хората и там след като го направих няколко пъти ми казаха, че го правя защото не че не съм съгласна ама чуждото мнение ми идва в повече. Потренирах там за някакви тактики за овладяване на този тип емоции и сега ми е по-лесно с наште.

babatavuna
04-28-2009, 19:32
Леле хора ако такова нещо направят в класа ми със съучениците ще е готино много.

Може да се развалят групичките и да почнем да сме по-единни...

fastur
04-30-2009, 15:55
Да бе. То няма как да сме съвсем единни - то не е и това идеята.

Просто няма да се караме и унижаваме толкова. Щото цялата работа е като не знаем какво да правим когато сме ядосани и започваме да се заяжаме с някой.

Абе тия групи са много яки

afterforever
04-30-2009, 16:00
Абе направо се замислям дали да не тръгна и аз на такова, звучи ебати интересното :shock: ама съм на 17.. това дали ще е проблем? Смисъл.. хората на моята възраст не се занимават мн-мн с това

fastur
04-30-2009, 16:17
Аз също съм на 17. И повечето там са на нашата възраст.

Ами интересно е - аз все повече си мисля, че всеки има нужда, щото като не знаеш що ти пада пердето и все си мислиш, че или нещо не ти е наред или другите са виновни. Пък така намираш някакъв смисъл.

bebka1
04-30-2009, 18:25
Да, определено тая възраст сте доста вървежни, май вие сте болшинство в нашата група. А и тоя дето ме кефи е на 17 :oops:

fastur
04-30-2009, 18:40
То за да учасваш в такава група си мисля напоследък - трябва да си смел. Щото хората май се плашат, какво ще си кажат за тях и кво ще разберат.

bebka1
04-30-2009, 18:50
Еееее мерсаж 8)
Незнам, но това става яко модерно :grin: Всички в даскалото ме питат как е, станала съм яко популярна, а ти

afterforever
04-30-2009, 19:02
аре веее, сички си намирате любови там, направо ме навивате още повече... само дето са имам изпити.. ддз, да не ме разсейва много? :-o

AFT
04-30-2009, 21:44
Ебати сектата.

bebka1
05-01-2009, 12:20
Ама аз само го харесвам не ми е гадже :oops:

Секта ли? :razz:

afterforever
05-01-2009, 13:27
Да, де, да де...
Честно казано ще си помисля сериозно над това дали да се включа и аз... maybe it'll be interesting

fastur
05-01-2009, 14:44
Секта - хахахаха

сектата на тези, които се интересуват от себе си - звучи готино :)

Както казах горе - тая работа не е за всеки явно. Не всеки е толкова смел да опознава себе си - по-лесно е да са виновни другите :)

babatavuna
05-01-2009, 14:49
То всичко различно е подозрително. Пък в БГ психо-то е нещо "за луди", а после айде да спрем агресията и защо имаме проблеми с приятелите и съучениците.

Ама е ново и пак си е до човек - тези които са по-отворени за нещо ново ще пробват, тия, които ги е шубе от новото - ще са подозрителни. И това си е психология :D :-D

фастур там ли ходиш? http://center.kak-da.info/workshop_opoznavane.html

fastur
05-01-2009, 15:32
Абе всеки сам си избира.

Аз само за себе си мога да кажа, че ми е гот.

Пък който се притеснява - да отиде да види и с родителите си :)
Нашите ми се кефят на мен и им печеля доверие:)

Афтерфоревър - ами случва се да си харесаш някой. Все пак сте непознати и може и да си допаднете :-D

bebka1
05-01-2009, 15:52
И аз съм там :grin:
Аз си се чувствам супер, няма да се повтарям ама с наште си се разбираме вече по-добре и казват че започвам да пораствам.

Не карам никой да ходи ама не знаете кво изпускате. Лошото е, че знам кво е и аз самата не исках да ходя (щото наште ме записаха) и в началото бях спек ама сега нямам търпение.

Тия двете мацки са мнооо яки \:D/
Ти кво ще кажеш, теб могат ли да провокират?

fastur
05-01-2009, 15:56
Да ме провокират?

Не знам. Аз за сега се ориентирам повече в това кой какъв е и какво да правя като някой ме дразни.

bebka1
05-01-2009, 16:17
А пък при нас, ние като мълчахме в началото, те ни помогнаха да започнем като отправяха различни провокации за да започнем да говорим, а сега човече сме ... абе как да ти кажа много работи си казахме и много гледни точки на поведението си разбрах :shock:

xcomplicatedx
05-02-2009, 16:15
.......

fastur
05-02-2009, 19:19
Да, записваш си се - то си се сформира нова група с непознати :) За да си започнете отначалото на всичко -- да се появят тези чувства и симпатии или дразнения от начало непринудено :)

AFT
05-02-2009, 21:09
И от къв зор не можете да кажете за кво си говорите? Да не са някви огромни тайни, които не трябва да достигнат ушите на лошите, че може да превземат света? Омг...

fastur
05-03-2009, 07:01
И от къв зор не можете да кажете за кво си говорите? Да не са някви огромни тайни, които не трябва да достигнат ушите на лошите, че може да превземат света? Омг...

Да! Точно така. Извънземните ни заплашват, ако кажем ще ни нападнат :D :-D :D

Но ако ти е любопитно наистина - говорм си за всичко. Не може да се разказва навън, защото си споделяме някакви неща и никой не би искал като сподели нещо да се разказва на всички. Аз например си разказвам там неща за мен, които ще ми е гадно ако някой ги напише във форум.
А иначе няма теми - всеки може да си говори за каквото поиска и ако и другите го намират за интересно - ще стане тема, ако не ще се смени с друга.

И аз бях скептична в началото - нормално е. Все пак човек е предпазлив :)

bebka1
05-03-2009, 12:45
Ха ха ха :razz:
Да бе, и при нас тва си е условие, да не се разказват историите на другите в групата.
И аз не искам, като знам колко лични работи съм си казала и групата е била ок с мен :-)

ZaXaZa
05-03-2009, 13:12
Ми те и хората от сектите си хвалят сектата,всички са доволни,от време на време се самоубиват,ама случва се.А иначе,аз имам приятели,с които наистина си споделям всичко,няма да е лошо за вас двете да изкарате тази по-голяма прозрачност и сред по-близките ви приятели,а не само в "центъра" . А и май на нищо не са ви научили щом не можете да кажете на момчетата какво изпитвате към тях.

bebka1
05-03-2009, 13:21
Много странно нападателно се държиш :-o

Ти искаш да кажеш, колко добре се справяш с проблемите само като си говориш с приятелите :-D
Стига де, всеки си го мисли ама, нъцки 8)

ZaXaZa
05-03-2009, 13:34
Аз ти казвам,че си говорим за всичко,ама наистина.Незнам дали ти имаш такива приятели,явно не,щом се смееш неадекватно.Но както се знам мене,така ги знам и тях.Просто сме супер отпуснати между нас си.

Denchoy
05-03-2009, 14:55
Аз ти казвам,че си говорим за всичко,ама наистина.Незнам дали ти имаш такива приятели,явно не,щом се смееш неадекватно.Но както се знам мене,така ги знам и тях.Просто сме супер отпуснати между нас си.

Браво на тебе, като си толкова щастлива, защо бълваш змии и гущери?Имай си приятелите и предавай на тях негативното си отношение :)

fastur
05-03-2009, 15:01
Аз също съм си много отпусната с приятелите и си казвам всичко. Много е готино да си имаш такива приятели, с които можеш да си себе си :)

То едното няма нищо общо с това, което си говорите в групата.
Групата има друга цел - не да си седиш и да си споделяш като с приятелите, а да разбереш неща за себе си. В ежедневието си ти просто правиш някои неща без да се замисляш даже - а там просто се замисляш над тях.
Например когато седя в някое кафе с моя приятелка и с нейни приятели, които не познавам и има хора, с които веднага си намираме "общ език" и има хора, с които някак не ми се говори. А и двамата не ги познавам еднакво.
И мен лично ме интересува това защо става така. То си е до човек и до това дали се интересуваш от нещата, които правиш.

Пък всеки има право да си мисли каквото си иска. Никой не кара никого насила. Ние с бебка1 си споделяме емоциите си от това преживяване :)

babatavuna
05-03-2009, 15:29
Аз пък си имам доверие и смятам, че дори и да опитам нещо ново, ако ми е интересно ще мога да преценя дали е секта или ми харесва.

Но аз лично не мога да кажа, че нещо е гадно и да злословя, ако не съм опитала, защото утре може да се окаже, че аз съм задръстената, а не тези които са опитали ;)

Но както казва fastur - всеки си избира сам.

На мен също ми е интересно какво и защо го правя. Аз съм чела книги по психология и ми е много интересно. То както си живуркаме и не знаем какво се случва в тялото ни, окато не те заболи главата - така и с отношенията ни, правим неща без да си даваме сметка. Аз също се кефя на идеята да не съм просто "user".

fastur
05-03-2009, 15:43
Аз пък не съм чела нищо по психология :)

Но сме си говорили с приятелки за някакви такива неща. Ми не знам за вас, ама аз има хора, които нищо не са ми направили и са ми много анти. И съм се опитвала да си мисля що. И се усещам, че искам да се заяждам с тях, а пък разбирам, че те не са ми виновни с нищо, щото не ме познават нито аз тях ;)

bebka1
05-03-2009, 16:08

И аз така казвах, но всъщност всички си знаем колко пъти сме завиждали, сме злословили под един или под друг предтекст и т.н. на приятелите си.

Това, което е различно в групата е че те не са ти приятели и тяхната задача не е това.

Прозрачност? За каква прозрачност говориш? Ти казваш на всеки, който ти мирише в маршрутката, че мерише ли или на учителите като те ядосат им викаш?

afterforever
05-03-2009, 16:17
Майка ми реши да ме записва след като се скарахме :lol: :lol: :lol: дайте някъв телефон :lol: :lol:

bebka1
05-03-2009, 18:39
Егати якото, човече. Сбрахме се :grin:

bebka1
05-03-2009, 18:40
Е, аз вече си имам група, ама се кефя щото и ти ще споделиш емоция

fastur
05-03-2009, 20:05
after - на сайта има визитки с телефони. Те и двете са водещи, така че е без значение на кой ще се обадиш.

Ще разказваш после ;)

Я кажи за какво се скарахте с майка ти :)

afterforever
05-03-2009, 20:09
затова че й затворих телефона, защото водех важен разговор с едно момиче... :lol: :lol: :lol: както винаги ескалиралото напрежение през деня кулминира в изблик на гняв... :-)

Blab
05-03-2009, 23:34
Добре, и Теди иска.
Трябва ли да си ученик, за да се запишеш?
Групите по колко души са средно?
С каква периодичност е занятието, през колко време и след колко пъти идва краят?

ПП: Тея женки си нямат работа и си правят весело, усещам аз.
Никой не каза нищо за пари, струва ми се. Такса има ли? Едва ли, но все пак?

afterforever
05-04-2009, 07:42
Казаха ми на лично, че е 60 кинта на месец. 1 път в седмицата... :-D :)

Blab
05-04-2009, 10:19
да забравят.;

fastur
05-04-2009, 15:45
Добре, и Теди иска.
Трябва ли да си ученик, за да се запишеш?
Групите по колко души са средно?
С каква периодичност е занятието, през колко време и след колко пъти идва краят?

ПП: Тея женки си нямат работа и си правят весело, усещам аз.
Никой не каза нищо за пари, струва ми се. Такса има ли? Едва ли, но все пак?

Аз мисля, че покрай нашата еуфория сме попредали малко по-различно нещата.
Това, на което ходим е група, която има цел и е нещо като обучение, но е под различна форма. Тя идеята не е да се забавляваме, а да се научим да рабираме поведението си и това на другите. Просто е и много интересно и явно звучи като "майтап" и веселба, но не е така.

Това си е нещо сериозно и си има моменти, в които се ядосвам, объркана съм, защото не се разбирам какво става и ми е тъпо. Но като цяло е якото това, че откриваш неща за себе си.

То е много ясно да е с пари - щото ако е само за фън-а, няма да има нужда от такава група. Тогава просто ще си се съберем 5 човека и ще си лафим. Те водещите ти показват как правиш неща на момента и те карат да се замислиш.

Понеже аз много се кефя на това, което става, за това явно изглежда майтап работа, но не е така. Не е лесно да видиш как грешиш или как не можеш да си кажеш, че някой не ти харесва. Но ако искаш да ти е по-лесно общуването и да знаеш какво да правиш като се ядосаш - си има и работа.

Извинявам се за объркването.

Blab
05-04-2009, 15:59
Хич не съм объркана.)
Стори ми се интересно, а ако беше за някакво проучване, дипломна работа и прочие, пари нямаше да ви вземат, примерно. Кофти, 60 кинта са много пари за това занимание. Така смятам аз, не занимавам никого с мнението си, просто се познавам достатъчно добре, щеше да ми е интересно да наблюдавам самия процес.(интересно~весело, а не "веселба";))

fastur
05-04-2009, 16:12
Дипломна работа на кой?

Ама то това е за теб самия. То си е като обучение някакво - като ходиш на курс по литература как може да дипломна работа на учителката?

А и няма как да наблюаваш самия процес - ти го преживяваш. Всеки от нас е участник и влиза в отношения с другите. Не можеш да си отстрани :) :)

Blab
05-04-2009, 16:15
О, може, може;):Д

afterforever
05-04-2009, 16:22
Ебати опозицията :lol:

fastur
05-04-2009, 16:24
Не може ;)

afterforever
05-04-2009, 16:25
Ок, приемете, че може и да не може и си стиснете ръцете... :lol: :lol:

fastur
05-04-2009, 16:28
Ок - стискаме си ръцете на това :)

Ако гледаш през оградата как хората в лунапарка се въртят на въртележките и ги е страх и се кефят и споделят - не плащаш таксата за да участваш :)

afterforever
05-04-2009, 16:30
Почваш да ме разубеждаваш с тия сравнения с лунапарк и въртележки... :lol:

Blab
05-04-2009, 16:33
Ама, дете, какво значи "отстрани"?
Способността да гледаш през чужди очи себе си е полезна, не е нужно друг да те запознава с теб самата. И, да, сигурна съм, че им е много интересно на "водещите", един вид забавление.)

bebka1
05-04-2009, 17:21
Моето мнение вече го казах. Аз в началото бях скептична, сега мнението ми е, че има смисъл и виждам ефекта от това, че се опознавам и конструктивно владея емоциите си.

Много странно извъртяхте темата :-o
Незнам как се случи това, ама аз давам толкова на козметик всеки месец и не мисля, че козметичката го прави за забавление.
Никой не те кара насила (мен наште в началото де :oops: ), ама за 60 лв, да се правиме на луди. Хайде стига де.

Къде не са отишли, се едно като ходите насам натам, не ги давате и кво, тогава няма проблем. Като ходите на кино, на диско или просто за поредната дрешка.

Не правя сметка на нито едно семейство ама тва дето ги говорите си е направо тъпо. Някой ще ви прави нещо без пари и що да го прави, та нали и те са на работа.

fastur
05-04-2009, 17:50
Аз много се кефя на това колко хора от този форум подхождат скептично към нещо различно и най-вече как всички се познават себе си и са супер, а този форум е пълен с теми, за проблеми с общувнето и с това как "приятелка ми ме предаде" или "защо всички ме обиждат" и какви ли не такива неща.

Дали наистина няма проблеми, или никой не иска да ги реши. Все едно винаги другите не с в час, а ние сме просто жертви на тях.

То не беше секта, то не беше "водещите" се забавляват :-D Или така е по-лесно. Не, че ме е страх да опитам, а просто искам да се окаже тъпотия :)

NaNa_SladuRana
05-04-2009, 17:53
хора,заинтригувах се,прочетох всичките 7 страници,но така и не разбрах какво е заплащането :)

ZaXaZa
05-04-2009, 17:58
Никой не отрича напълно вашите методи,но вие изглежда напълно отричате уроците на живия живот.Просто приемете и други гледни точки,всички мислим различно и с това сме интересни. :)

afterforever
05-04-2009, 18:03
хора,заинтригувах се,прочетох всичките 7 страници,но така и не разбрах какво е заплащането :)

60 кинта на месец 8)

fastur
05-04-2009, 18:31
Никой не отрича напълно вашите методи,но вие изглежда напълно отричате уроците на живия живот.Просто приемете и други гледни точки,всички мислим различно и с това сме интересни. :)

Изобщо не ги отричам, в никакъв случай не мога да кажа, че едното или другото е по-добро. Изобщо не мога да сравнявам нещата :)

Казвам само, че това е различна гледна точка за нещата, които ти се случват. Ако искаш да погледнеш и от там. :)

bebka1
05-04-2009, 19:07
Именно. Там можеш да упражняваш същността си и да обмислиш своето поведение в живия живот. Виждаш разни неща за себе си и другите в по-чист вид, понеже все пак средата е защитена.

bubblebabe
05-05-2009, 14:07
Да, и Нели иска.
Но 60лв на месец. :shock:

Казвате, кой ще го прави без пари? Ами как кой, ако човек има желание може да огранизира нещо. Да, знам, че плаща наем на сградата, в която се събирате, но 60лв
:shock:
Как можело да стане без пари, не може, ясно е, но да бяха 20лв. Искат ли тези мацки, които ви "помагат" да опознаете ссебе си може. Слагам "помагат" в кавички, защото те не ви помагат, а вие си помагате по между си, вие децата, а те само ви наблюдават и се включват отвреме на време, както казаха по горе си правят весело. Вие общувате, по този начин се учите да се самоконтролирате и т.н. Един ви дразни, но разбира се не можеш да му набиеш шамарите, просто защото като общуваш разбираш, че всички са различни, и че не може да се харесаш на всички, както и те да се харесат на тебе.

Едва ли е секта, но тези мацки си правят весело 100%.

В преднтие постове казаха, че са си харесали момичета и момчета. Това какво показва? Завръзвате контакти, съответно виждате как изглеждате в другите очи и по този начин чрез другите се опознавате.

Ох, отплеснах се.

:)

afterforever
05-05-2009, 14:10
^Вие (всички, които твърдите, че си правят весело) как се чувствате чисто... здравословно?! А хората, които ходят на психолог?! Кво и психологът си прави весело, като ви слуша?! Не виждам кой ви е опрял нож до гъбра, гърлото, сърца, мърца или другаде, където може да те убият с 1 движение. :shock: :shock: :shock: Аз на това му викам групова терапия, а това, че ви е яд, че не можете да "наблюдавате" процеса безплатно, не означава, че някой е виновен, че не прави труда си безплатен, защото вие имате това желание :x :x

Blab
05-05-2009, 14:30
Моля ви, не ме разсмивайте, участвала съм в подобна група за себеопознаване в гимназията. Организирани бяхме от социални работници, измежду които психолози.) И, да, беше безплатно. И, да, даже ни водеха на сбирки/екскурзии сред природата, на които канехме и родителите си.
И какво ми го сравняваш с психоанализа:Д Към това се насочват за помощ хора, които са болни. Докато това, да се обърнеш към себе си и вътрешния си свят, няма нищо общо.
Да, ще знаеш, много ме е яд, че не съм се научила да живея в синхрон с вътрешното си аз и трябва да си плащам, за да споделям, нали?:Д Много си проницателен:))

afterforever
05-05-2009, 14:39
Друго е да ми слагаш думи в устата, които не съм казал, нали :lol: :lol:

bubblebabe
05-05-2009, 14:41
^Вие (всички, които твърдите, че си правят весело) как се чувствате чисто... здравословно?! А хората, които ходят на психолог?! Кво и психологът си прави весело, като ви слуша?! Не виждам кой ви е опрял нож до гъбра, гърлото, сърца, мърца или другаде, където може да те убият с 1 движение. :shock: :shock: :shock: Аз на това му викам групова терапия, а това, че ви е яд, че не можете да "наблюдавате" процеса безплатно, не означава, че някой е виновен, че не прави труда си безплатен, защото вие имате това желание :x :x

Между психолога и тези мацки има разлика, защото те не са психолози.
А и знае ли човек, може и психолозите да си правят весело.

afterforever
05-05-2009, 14:43
Разликата между тези мацки и психолог не съществува, защото във визитките им пише, че са психолози. Ама е по-лесно да гледаме в кристалното кълбо, отколкото да се поразровим, нъъл тъй?

bubblebabe
05-05-2009, 14:43
А и мене въобще не ме е яд, че не мога да наблюдавам безплатно. Бих си платила, да, но 60лв - не. А и нямам нужда, защото се разбирам добре със себе си и околните. Въпреки всичко щеше да ми е интересно да наблюдавам околните.

bubblebabe
05-05-2009, 14:47
Разликата между тези мацки и психолог не съществува, защото във визитките им пише, че са психолози. Ама е по-лесно да гледаме в кристалното кълбо, отколкото да се поразровим, нъъл тъй?
Не съм им чела визитките.
Но щом са психолози, значи има защо да са 60лв. Е, аз нямам нужда от психолог. Мислих си, че това е нещо по - различно, но уви.

afterforever
05-05-2009, 14:49
По-различно от какво?

bubblebabe
05-05-2009, 14:51
По-различно от какво?
Подробно съм написала в първото си мнение.

afterforever
05-05-2009, 14:53
Аха, еми не знам как реши, че е по-различно, когато нито аз, нито ти си ходила, но нещо не ми е приоритет спорът, така че, здраве да е.

Sintya
05-05-2009, 14:56
Бих се записала, защото звучи интересно... :)

Blab
05-05-2009, 15:11
Всъщност пише, че в момента учат, но да речем, че не можем да четем.
Приятна вечер!:)

afterforever
05-05-2009, 15:21
:razz: :razz: Всъщност пише, че са бакалаври :razz: :razz: не знам какво разбираш ти под тази дума.

Blab
05-05-2009, 15:32
Както и, че в момента специализират.
Не знам как го разбираш ти това:Д

afterforever
05-05-2009, 15:34
Не пише "специализант", а "специализация/специалист", а това? :D

Blab
05-05-2009, 15:37
ахахха:Д
сега говориш наизуст
думата, която е използвана е "специализираща";
евтини са ти заяжданията, това дори спор не е :Д

afterforever
05-05-2009, 15:39
Е кьорав съм, права си, че пише специализираща. :shock: Това по никакъв начин не променя факта, че са завършили психология.

Infinity
05-05-2009, 15:42
Psycho Club---ама абсолютно,бе.. :lol: 8)

bubblebabe
05-05-2009, 17:26
Е кьорав съм, права си, че пише специализираща. :shock: Това по никакъв начин не променя факта, че са завършили психология.
Да, не променя факта, че промиват мозъците на децата.

afterforever
05-05-2009, 17:43
Ох аре стига, ебати.. кво сте се филмирали...

bebka1
05-05-2009, 17:51
Да, не променя факта, че промиват мозъците на децата.[/quote]

Аз не се чувствам с промит мозък, но ми прави впечатление факта, че уж някои са много отворени, справящи се и т.н., а казват че за да отидеш на психолог трябва да си ЛУД. :shock:

Не се срамувам, а се гордея, че ходя на тея групи и то при психолози.
Не навивам никой и няма да защитавам никой, просто ми е мъчно колко позьорство има между хората.

fastur
05-05-2009, 18:12
А аз вече се обърках - сега секта ли е? Промиват мозъци? Некадърни ли са, щото са "специализиращи"? Тъпи ли са тея дето ходят на такова нещо, а не могат да се учат от живота? Или пък тези които ходят нямат други приятели?

На мен ми излгежда като търсене на кусур на нещо, само за да не се окаже, че ви е шубе ;)

Това ми изглежда като да ти предложат ново ядене - някой ще опита директно и ще каже - харесва ми или не ми харесва. А друг ще си намери някой, с който двамата да се подкрепят в това, че "абе гроздето е кисело" :)

Аз за това си мисля - който иска, да се запише, който не иска - да не го направи. Но по-интересно ми е онези, които обясняват колко гадно е нещо, което не познават.

afterforever
05-05-2009, 18:14
Е то това е почти същото като аз да обяснявам, че е яко, въпреки че не го познавам и не съм се докоснал до него.. смятам, че е забавно винаги да се срещаш с нови хора и да опознаваш нови мирогледи, това няма нищо общо с живота и неговите уроци. Това Е част от живота...

babatavuna
05-05-2009, 18:46
Малееее, ама какъв диалог се е заформил :-o
Исках само да споделя, че се престраших и се обадих и ходих на интервю.
Ама навих и една приятелка да дойде с мене и двете бяхме на интервю. Излизаме да си ходим и ме пита кво стана и аз и казвам, че сега те ще се свържат с мен.
Питам я и нея а тя, ами нещо ми смънка, че са и отказали за момента понеже са преценили, че тя отива там да се забавлява, а не да работи и само ще пречи щом гледа на това като на забавление.

Та въпроса ми е към бебка и фастур: Това гадно ли е щото на мене ми стана гадно, че я отрязаха :smt100

afterforever
05-05-2009, 18:52
чай, ве, има интервю лиии :lol: тва що не го споделяте :lol:

fastur
05-05-2009, 18:59
Ами не знам. Аз като бях на интервюто и ме питаха някакви неща, за мен - какво очаквам, как си го представям и тн. И нищо не са ми казали сигурно защото са преценили, че имам желание.

Аз си мисля, че ако ти отиваш там да се лигавиш или очакваш да е само веселба - няма смисъл да си губиш времето и да пречиш на другите. То наистина, аз сега като ходя повече пъти и вижам, че ако нямаш наистина желание, няма да стане нищо. Само ще си търсиш поводи да си недоволен и само ще пречиш на другите.

А за теб са преценили, че ще работиш :) много яко

А тая твоята приятелка как го прие?

babatavuna
05-05-2009, 19:05
Има, аз много се накефих щото видях къде е, как изглеждат водещите и ми обясних разни работи за групата.
Поговорихме си и разни мои си работи и някак ми стана лекичко :-)

Много са яки, както бебка и фастър ги обясниха. Абе печени са, незнам щто ама се чувствам много ентусиазирана и сега чак нямам търпение :grin:

fastur
05-05-2009, 19:41
Те понякога са и лоши :)

Особено като правят нещо, за да ти покажат как нещо те ядосва и тогава не ги харесвам :D :-D

babatavuna
05-05-2009, 19:43
На мен ми се видяха яко търпеливи и мили.
Тебе що са те дразнили?

fastur
05-05-2009, 19:59
За да си кажа какво мисля :)

bubblebabe
05-05-2009, 22:07
Да, не променя факта, че промиват мозъците на децата.
Аз не се чувствам с промит мозък, но ми прави впечатление факта, че уж някои са много отворени, справящи се и т.н., а казват че за да отидеш на психолог трябва да си ЛУД. :shock:

Не се срамувам, а се гордея, че ходя на тея групи и то при психолози.
Не навивам никой и няма да защитавам никой, просто ми е мъчно колко позьорство има между хората.
Не, за да отидеш на психиатър трябва да имаш психически отклонения. Къде за бога съм казала, че трябва да си луд.
За да отидеш на психолог трябва да имаш даден проблем и той да ти помогне да го разрешиш, като ти промие мозъка, тоест в случая при вас ви говорят бла бла.

AnnATeo
05-05-2009, 22:20
При психолог се ходи, когато осъзнаеш, че имаш някакъв проблем и имаш желание да го решиш. Психолога те напърства, за да вземеш сам своето решение. Няма нищо общо с "промиване на мозъци", което между другото звучи като извадено от някаква книга. Има голяма разлика между даване на напътствия и "промиване на мозък".

bubblebabe
05-05-2009, 22:32
При психолог се ходи, когато осъзнаеш, че имаш някакъв проблем и имаш желание да го решиш. Психолога те напърства, за да вземеш сам своето решение. Няма нищо общо с "промиване на мозъци", което между другото звучи като извадено от някаква книга. Има голяма разлика между даване на напътствия и "промиване на мозък".
И каква е тя?

AnnATeo
05-05-2009, 22:37
Промиване на мозък , или поне аз така го разбирам, е да втълпиш своите идеи и възгледи на някой, независимо дали на него му харесва. Да напътстваш някого, значи да му дадеш правото да избира между твоя съвет, неговото решение или нещо по средата. Да му помогнеш да открие това, което го интересува.

afterforever
05-05-2009, 23:04
Абее, да промиеш мозък е да му кажеш какво да прави и той да го прави - такъв човек е с промит мозък... тва кво общо има с промиване на мозъци... почнахте да си ги смучете от най-различни невъзможни места тия определения :-x

AnnATeo
05-06-2009, 07:47
Еми извинявай, но не аз твърдя, че хората, които посещават тези групи са с промити мозъци :x

bubblebabe
05-06-2009, 08:55
Промиване на мозък , или поне аз така го разбирам, е да втълпиш своите идеи и възгледи на някой, независимо дали на него му харесва. Да напътстваш някого, значи да му дадеш правото да избира между твоя съвет, неговото решение или нещо по средата. Да му помогнеш да открие това, което го интересува.
Окей, така е.
НО това за мене си е един вид "промиване на мозък". Ти му помагаш като му говориш и го съветваш и т.н. в крайна сметка избира твоя съвет, и не греши.

fastur
05-06-2009, 09:46
Окей, така е.
НО това за мене си е един вид "промиване на мозък". Ти му помагаш като му говориш и го съветваш и т.н. в крайна сметка избира твоя съвет, и не греши.

От това, което чета ми се струва, че за теб да направиш нещо, което някой ти е казал е промиване на мозък.

Значи нещата там са съвсем различни. Първо там НИКОЙ не ти казва кое е "грешно или правилно". Никой не казва как ТРЯБВА да се направи нещо или какво НЕ ТРЯБВА да се прави.

Няма такива неща. В общи линии това ти мнение говори, че ти се съпротивляваш срещу това някой да ти казва какво трябва и какво не трябва да се прави и подчинение.

На мен никой не ми е казал там - не трябва или трябва да направиш нещо. Просто ти самия рабираш защо правиш нещо. Когато се ядосаш на майка ти изведнъж и не можеш да се удържиш - не е идеята да е правилно или грешно. Но ако разбереш какво точно те дразни - ти самия ще намериш начин да го промениш. Абе не знам дали го обяснявам разбираемо - щото то е повече усещане и ми е трудно да го опиша.

Ако си включиш сешоара и той извенъж каже БУМ и спре да работи, ще ти е супер странно какво е станало. И ако прочетеш малко инфо за това, от какво е направен сешоара и как работи - ти САМА ще си обясниш защо като си натиснала онова копче е станало това. А не някой да ти казва какво да правиш, когато ти каже БУМ сешоара.

:D :-D :D

bebka1
05-06-2009, 15:25
Наистина има много промити мозъци, като гледам какви изказвания правят някои хора. :-D

фастур, много добре го е обяснила, ама да има и кой да го разбере естествено.

bubblebabe
05-06-2009, 16:43
Окей, така е.

От това, което чета ми се струва, че за теб да направиш нещо, което някой ти е казал е промиване на мозък.

Значи нещата там са съвсем различни. Първо там НИКОЙ не ти казва кое е "грешно или правилно". Никой не казва как ТРЯБВА да се направи нещо или какво НЕ ТРЯБВА да се прави.

Няма такива неща. В общи линии това ти мнение говори, че ти се съпротивляваш срещу това някой да ти казва какво трябва и какво не трябва да се прави и подчинение.

На мен никой не ми е казал там - не трябва или трябва да направиш нещо. Просто ти самия рабираш защо правиш нещо. Когато се ядосаш на майка ти изведнъж и не можеш да се удържиш - не е идеята да е правилно или грешно. Но ако разбереш какво точно те дразни - ти самия ще намериш начин да го промениш. Абе не знам дали го обяснявам разбираемо - щото то е повече усещане и ми е трудно да го опиша.

Ако си включиш сешоара и той извенъж каже БУМ и спре да работи, ще ти е супер странно какво е станало. И ако прочетеш малко инфо за това, от какво е направен сешоара и как работи - ти САМА ще си обясниш защо като си натиснала онова копче е станало това. А не някой да ти казва какво да правиш, когато ти каже БУМ сешоара.

:D :-D :D

Не, Вие просто не ме разбирате, съжалявам за което.

Смятам разговора за изчерпан >> приключен.

fastur
05-06-2009, 18:16
Явно не си го преставяш по този начин. А как си го представяш ти?

AnnATeo
05-06-2009, 18:50
Разговорът изобщо не е приключен. Така и не разбрахме как се промиват мозъците на хората според теб? Ще обясниш ли какво не разбираме?

bubblebabe
05-06-2009, 19:43
Разговорът изобщо не е приключен. Така и не разбрахме как се промиват мозъците на хората според теб? Ще обясниш ли какво не разбираме?
Не разбирате, това което Ви говоря. Явно говоря на разбираем език само за мен. Ясно е, че имам различно виждане от Вас. Съжалявам, но отстоявам позицията си и няма да се съглася с вашето мнение. Нито си налагам мнението, нито нищо.

П.С: Вече наистина спирам да пиша по темата. За мен е приключен въпроса. Ако нещо не Ви е ясно, съжалявам.

fastur
05-07-2009, 08:11

Ти ходила ли си на такива групи?

babatavuna
05-07-2009, 16:56
Абе хора, аз от това, което разбрах от срещата - тези групи са нещо като психодрамата, само че не се играят сценки като там, а се наблюдават естествените ни реакции.

Ако някй е чувал за така известните групи по психодрама, ще си представи горе-долу как са нещата. На мен това ми допадна, защото в психодрамата не ми допадат тези сценки, дето се разиграват.

bebka1
05-08-2009, 12:03
Бих искала да призова всички, които са скептично настроени към групите и въобще към всичко свързано с психологическия аспект на подредба на живота ни.
Нека да помислим, какво толкова плаши ако искаш да отидеш на професионалист?
И над това, че тук има няколко човечета, които постоянно разправя колко е тъпо тва, какъв слабак си ако не можеш сам да си сложиш нещата в ред, а какво правят във форума?

AnnATeo
05-08-2009, 17:12

Ти ходила ли си на такива групи?

Ами не, но имам някакви известни познания за психолозите. Иначе като цяло ми звучи добре, но 60 лв ми идват малко много. А и не съм от София :D

fastur
05-09-2009, 15:43
Просто ми направи впечатление, че имаш познания за това какво е психолог. Което е наистина рядко срещано нещо и ми стана любопитно.

Обикновено човек е провал някакви неща и така е разбрал, че другото са предрасъдъци :)

AnnATeo
05-10-2009, 13:41
При мен се получи така, че много харесах училищната психоложка и имах някакви контакти с нея. Много тъпо звучи, когато някой каже, че трябва да си луд, за да идеш на психолог. Това обикновено са хора, които нямат идея за разликите между психолог и психиятър.

fastur
05-10-2009, 17:37
Да, така е.

Аз за това писах за новите неща. В Щатите това е толкова ОК и хората не се страхуват да търсят психолози :)

Ние още май сме "да не би някой да си помисли, че ми има нещо" или е срамно да поискаш помощ. :?

Blab
05-10-2009, 18:04
Значи, да, изразяването ти е проблемът тук, а не идеята, която се опитваш да предадеш. Така си мисля.

Помощ се търси при проблем.
Разграничаване на психолог, психоаналитик и психотерапевт е важно също!
Понятието "психолог" е много общо. Не само завършили "Психология" са психолози. За пример - педагозите.
Колкото до САЩ - обяснението на тази тенденция е кратко, правдоподобно и ясно. А именно - пренатовареност, минимално свободно време => намалено общуване, включая жизненоважните взнаимоотношения и връзки. Колко по-лесно е да вмъкнеш в графика си за седмицата - сряда, 19ч. - психолог, отколкото да поддържаш нормални/добри социални контакти.

fastur
05-10-2009, 18:44
Ами аз не съм много съгласна, защото педагозите и психолозите са МНОООГООО различни неща. Педагозите изучават психология - да, но е на мнооого по-ниско и базово ниво.
Психологът е много по-различно. Психолог е човек, който е завършил психология. И никой друг не може да е психолог, но може да има познания от някаква психология. То психология означава наука за душата - така, че в много професии се изисква да имаш познания по психология, но това не те прави психолог.

А относно щатите - аз лично имам пак различна гледна точка. За мен връзката е обратна - не, че човек има нужда от психолог, защото няма време за социални контакти. Според мен човек има нужда, защото НЕ МОЖЕ да има задоволители социални контакти. Понякога при отгледането ни има неща, които са ни объркали и това объркване се отразява в социалните контакти.
Защото хората, чиито раници се хвърлят през прозореца или им се подиграват в училище и тези, които го правят - те имат доста социални контакти - но какви? Те бая комуникират всеки ден в училище, но не го правят така, че да им носи разбирателство и удоволствие. Това е работата на психолога - не да си говори с теб, а да ти помогне да имаш по-здраво общуване.

Blab
05-10-2009, 19:01
А какво е довело до тази неспособност за общуване? Мисля, че тезата ми е много силна:Д А и забележи думичката "добри" в коментара ми.

Всъщност, "психолог" покрива точно базата.
Специализацията след това надгражда.)

afterforever
05-10-2009, 19:30
Аз пък ще кажа, че не всеки, който учи психология е психолог. Педагозите не са психолози... при никви обстоятелства.. Да, има някои, които ги бива, но далеч не всички

Blab
05-10-2009, 19:34
За да е добър един педагог, трябва да е и задоволителен психолог.
Нивото на днескашните учители не е темата в случая.)
И, да, има го това, че е нещо като признание, или по-скоро дарба, да умееш да четеш хората, което може да се преподава, но не и да се учи. Лично мнение!

afterforever
05-10-2009, 20:58
Еми да, за да си... трябва да си... но не е задължително и едното не обуславя другото. Тва беше, продължавайте си по темата. НЯма да се меся

fastur
05-11-2009, 07:11
Ще се опитам да го обясня така - ако си се научил как се сменят гуми, как се сменя масло на кола и как се зарежда бензин - това далеч не те прави автомобилен техник. :)

Мисля, че няма смисъл да продължавам, защото усещам че базата, от която тръгваме е много различна.
Може би първото е да се разбере какво е психолог и чак след това може да се продължи. Защото ако човек знае какво прави психологът - ще е съвсем ясно дали педагогът е психолог :)

bebka1
05-11-2009, 07:22
Blab,

защо според теб има психолози?

Blab
05-11-2009, 11:01
^Искаш да чуеш личното ми мнение или някакви шаблонни изрази?

Фастур, малко неподготвено говориш за чужди "бази", не мислиш ли?)

bebka1
05-11-2009, 11:33
Да, разбира се че твоето мнение :)

fastur
05-11-2009, 12:45

Не мисля.
Смятам, че изходната ни точка е различна - базата. Ти сама показваш тезата си - базата от която изхождаш. Аз я прочетох и установих, че е различна от моята. Не разбирам кое е неподготвеното ми :)

sasha_90
05-11-2009, 13:39
Не съм ходила.

fastur
05-13-2009, 12:09
Бебка на вас кога ви свършва групата?
Аз не искам :(

babatavuna
05-13-2009, 17:34
Ей хора, привързвате ли се към групата си бе?

Аз моята още не е започнала, но сиурно и на мен ще ми е гадно като ще се разделяме.

bebka1
05-15-2009, 06:36
Хей, как сте бе :D

Първо се извинявам, че отдавна не съм влизала ама тва даскало :?
Ами скоро ми свършва групата :x , обаче те ще си ми останат приятели, а и кво пък може да има и 2-ра част 8-) или поне се надявам, още не сме го говорили.

Ама то в мойта кви неща се случват човече :shock: направо е много яко.

bebka1
05-18-2009, 07:12
Къде се загубихте бе хорааааааааааа :smt087

MoonFruit
05-18-2009, 11:15

''шаблонни изрази'' :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

yahhooo
05-18-2009, 12:01
Цената е?

Blab
05-18-2009, 13:23

''шаблонни изрази'' :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Имаш беден речник?
Не знаеш ни един синоним на "клише", а?:)

afterforever
05-18-2009, 13:28
Гледай я кво напада...

Цената е 60 кната на месец

bebka1
05-19-2009, 08:52
afterforever,

ти записа ли се? :)

afterforever
05-19-2009, 09:29
:( не... ама май няма и да го направя :-o

yahhooo
05-19-2009, 09:52
Гледай я кво напада...

Цената е 60 кната на месец

В тая криза за 60 кинта на месец трябва да ме прават телепат

afterforever
05-19-2009, 09:53
:shock: :shock: кризата удря големите пари... не малките.... :shock: :shock:

bebka1
05-20-2009, 06:11
:( не... ама май няма и да го направя :-o

Защо? :?

afterforever
05-20-2009, 09:45
нямам отговор... разграфих си цялото лято за отрицателно време на половинки от часовете... и от са се чувствам уморен... не мога да мисля :(

babatavuna
05-20-2009, 14:58
Аз идвам да пиша за първата ни среща.

Аз за разлика от фастур и бебка - не се забавлявах.
Всъщност не открих до сега поне нещо забавно, но е много интересно.
Не мога да го опиша, но когато си тръгвах имах хиляди мисли в главата ми.

Запознахме се и си поговорихме за някакви неща и изведнъж всички се запитахме "и сега какво трябва да правим". Поне аз - и попитах и другите дали знаят какво се очаква от нас. Много е странно как 7 човека непознати седят и се запознават. Водещите не се намесиха много още - и аз не знам каква е работата още :)
Това е една от въпросителните ни на тръгване - емоцията от първия път, че ще седна с непознати хора. И е много странно как за тези час и половина - вече си тръгваш с някаква идея за всеки от тях.

За сега ми е любопитно и интересно. Ще пиша после пак.

Благодаря, че ми го показахте.

fastur
05-22-2009, 08:40
Моля :D

Ами то си е сериозно бе, посто на мен еуфорията ми към средата ме кара да го описвам така. Може би нистина е заблудително и за това повечето хора го приеха като "майтап" и им е странно, че се плаща :) :shock:

bebka1
05-30-2009, 11:42
Моята група свърши и бих искала да кажа, че съм много по-наясно със себе си и чувствата които изпитвам :)

Искам да кажа на всички, които са решили да ходят БРАВО за смелостта :-)

babatavuna
05-31-2009, 19:36
Аз вече ходих пак.

Бебка1 аз наистина мисля, че при вас е било различно.
Вярно е, че се смеем понякога, но е много интересно да видиш как се сменя смисъла на нещо. Аз за първи път тозпи път го изпитах - не е ли странно как нещо, което съм правила до сега с една идея, научих че се разчита по друг начин от другите и когато съм опитвала да рабера какво става и да се защитавам, и те са тълкували нещата по друг начин и не сме се разбирали...

И попаднах в такава ситуация там, и получих най-сетне отговор - защото ми го казаха. А навън никога няма да ми го кажат или и да ми го кажат - ще се нацупя :oops: Това да знаеш нещата на теория ида го изпиташ е много различно :) ;) ;)