Влез

View Full Version : Бели коси само на 13!!!

Magichkaa_
04-25-2009, 17:33
Здавейте!

На 13 години съм,а имам бели коси.Отдавна си ги имам.Може би от 7-8 гoдишна,но тогава си имах по един два косъма и близките ми казваха, че просто е за късмет.В шести клас започнаха да се забелязват доста.Майка ми ме заведе на лекар и ми казаха,че нищо не мога да направя-било ген!Аз,разбира се,в никакъв случаи не се съгласих и до ден днешен не съм съгласна!От къде тоя ген като майка ми е на 40 и от няколко години започна да и побелява косата,а баща ми е на 45 и му се мяркат по два-три косъмчета!И другите ми роднини са така.Майка ми ме боядиса с Индийска КАНА.После доста съжеляваше.Каната ми падна и аз отново с бели коси..Търпя,търпя, търпя,но понякога найстина е ужасно всички да те питат "защо ти е бяла косата" или пък "Оо боЖее,имаш бели коси?!?!" :cry: Найстина са много,не си въобразявам,а и щом постоянно ме питат защо така..Много ми е кофти и гадно,и просто понякога ми иде да зарева, колкото и дребнаво да Ви изглежда :cry: Когато ме попитат просто казвам "aми даа!аз отдавна съм си така",но ми става зле и..Вчера на училище ме питат "Що ти е бяла косата".Днес излезнахме с едни приятели и "ваа ИМАШ БЕЛИ КОСИ!"Успявам в повечето случаи да го извъртя на шега,но понякога и аз не се побирам в кожата си!Сега ще кажете "що не се боядисаш.".ами просто,защото майка ми не ми дава!Ще кажете "ами как ти даде преди година".Ами и аз незнам!

И аз незнам защо пиша :cry: Може би просто да споделя.Ако някой има същия проблем нека пише.Приемам и съвети..всичко :cry:
И един въпрос- Боя или кана?Боята и по вредна но закрива всичко. каната подхранва,но и може да не покрие белите коси и да ги направи рижави.Ако греша нека някои ме поправи! :)Ако има и нещо,като витамини,хапчета,маски и аз не знам,макар че нищо не помага за побеляване.Най-много ме е страх да не побелея цялата до 17-18 :shock:

П.П. Чудех се къде да пусна темата дали в Козмети и диети или в Здравословни проблеми но избрах тук заради въпроса ми!

ThePowerOfLove
04-25-2009, 17:44
Една съученичка и тя има тук-там бели коси, но нейното е от многото стрес, който е приживяла - като малка е паднала от тераса..

Omen
04-25-2009, 18:14
оле милата :( .кажи на майка си да забрави къната защото е вредна и й покажи чудото на техниката безамонячната боя .струва десетина лева и се отмива по бързо, но е безвредна .отиди до някой добър фризиор и той-тя ще обясни на майкати че найстина е безвредна.
успех :)

Neftochimic
04-25-2009, 18:16
децата остаряват, стават идиоти... 8-)

Magichkaa_
04-25-2009, 18:26
децата остаряват, стават идиоти... 8-)

Честно да ти кажа,ама въобще не е смешно!Плачевно е.И не е това мястото да се шегуваш,защото поне за мен това е сериозно.Достатъчно съм търпяла "шегички" :?Дошла съм за съвет,не за подигравки.

Fych
04-25-2009, 18:47
Честно казано причина за появата на бели косми на тази възраст е стреса,начина на живот.Сега дори и да го промениш косите ти няма да потъмнеят,но,ако причината наистина е в стреса направи нещо,за себе си : )
За мен къната е по-добра.1Пада по-бавно2стой по-добре когато светлите коси се покажат.Боядисвала съм няколко приятелки и при тези с къната е по-добре ; ) Успех!

Magichkaa_
04-25-2009, 18:50
Попринцип никакъв стрес не съм преживявала май..Това,което каза момичето по нагоре за приятелката и и за терасата.Съшност като малка сънувах често един и същи сън как падам през терасата.Възможно ли е и от това да е ? :(

happyfacex
04-25-2009, 19:06
Пфхах вероятно говориш за така наречените бебешки косъмчета то всеки ги има обикновенно са отпред на главата и такам тва е не прави драми за нищо :-D

happyfacex
04-25-2009, 19:08
бтв имаш ли снимка за да преценим дали наистина е нещо сериозно или малко преувеличаваш :-)

happyfacex
бтв имаш ли снимка за да преценим дали наистина е нещо сериозно или малко преувеличаваш :-)

happyfacex

happyfacex

mimsssssss
оле милата :( .кажи на майка си да забрави къната защото е вредна и й покажи чудото на техниката безамонячната боя .струва десетина лева и се отмива по бързо, но е безвредна .отиди до някой добър фризиор и той-тя ще обясни на майкати че найстина е безвредна.
+1

safetyMode
04-25-2009, 19:11
аз пък от 3 години имам един бял кичур... доста е голям обаче всички му се кефят и си мислят че е боядисан а и стои яко. Ходила съм на лекар и ми казаха че е от много стрес. А защо не пробваш да си боядисаш някакъв малък кичур с дадена боя и ако ти харесва боядисай и другите - се 1 имаш кичури?

marin4itu
04-25-2009, 19:14
Аз съм на 16 години и имам доста бяла коса. И на мен ми е ген, тати е на 42 и е почти бял. Аз се боядисвам, но като ми израстнат малко корените се почва "Ауу ма ти имаш бели косии!". Знам, че е досадно, но никога не съм го приемала чак толкова навътре колкото теб. Няма какво толкова да ти пука. :) Ако майка ти не е съгласна да се боядисаш цялата, можеш да я попиташ за руси кичури, по-няма да си личи. :)

Jumbie483
04-25-2009, 19:18
Аз преди година изживях огромен стрес и веднъж една приятелка ме погледна и рече: Имаш един бял косъм !
Това беше.. направо бях ужасена.. Консултирах се с лекар и той каза, че или е ген или съм изживяла много голям стрес.. Или пък шок..
И тогава започнах да излизам всеки ден с приятелки, в даскалото се забавлявах на макс (дори по химия) и т.н.
Изскубах белия косъм и от тогава не се е мяркал :)

cherrypezz
04-25-2009, 19:30
Ей,не разбрах колко е бяла (защо не пуснеш снимка)...ама според мен не трябва да се впрягаш толкова много-погледни от добрата страна. По-различна си от другите- това не трябва да те притеснява. Аз ако бях на твое място щях да превърна недостатъка в предимство! Защо даже не се опиташ по някакъв начин да акцентираш на белите коси- да си правиш прически и да показваш, че ти харесват. :)

clever
04-25-2009, 19:38
Здавейте!

На 13 години съм,а имам бели коси.Отдавна си ги имам.Може би от 7-8 гoдишна,но тогава си имах по един два косъма и близките ми казваха, че просто е за късмет.В шести клас започнаха да се забелязват доста.Майка ми ме заведе на лекар и ми казаха,че нищо не мога да направя-било ген!Аз,разбира се,в никакъв случаи не се съгласих и до ден днешен не съм съгласна!От къде тоя ген като майка ми е на 40 и от няколко години започна да и побелява косата,а баща ми е на 45 и му се мяркат по два-три косъмчета!И другите ми роднини са така.Майка ми ме боядиса с Индийска КАНА.После доста съжеляваше.Каната ми падна и аз отново с бели коси..Търпя,търпя, търпя,но понякога найстина е ужасно всички да те питат "защо ти е бяла косата" или пък "Оо боЖее,имаш бели коси?!?!" :cry: Найстина са много,не си въобразявам,а и щом постоянно ме питат защо така..Много ми е кофти и гадно,и просто понякога ми иде да зарева, колкото и дребнаво да Ви изглежда :cry: Когато ме попитат просто казвам "aми даа!аз отдавна съм си така",но ми става зле и..Вчера на училище ме питат "Що ти е бяла косата".Днес излезнахме с едни приятели и "ваа ИМАШ БЕЛИ КОСИ!"Успявам в повечето случаи да го извъртя на шега,но понякога и аз не се побирам в кожата си!Сега ще кажете "що не се боядисаш.".ами просто,защото майка ми не ми дава!Ще кажете "ами как ти даде преди година".Ами и аз незнам!

И аз незнам защо пиша :cry: Може би просто да споделя.Ако някой има същия проблем нека пише.Приемам и съвети..всичко :cry:
И един въпрос- Боя или кана?Боята и по вредна но закрива всичко. каната подхранва,но и може да не покрие белите коси и да ги направи рижави.Ако греша нека някои ме поправи! :)Ако има и нещо,като витамини,хапчета,маски и аз не знам,макар че нищо не помага за побеляване.Най-много ме е страх да не побелея цялата до 17-18 :shock:

П.П. Чудех се къде да пусна темата дали в Козмети и диети или в Здравословни проблеми но избрах тук заради въпроса ми!
миличка
белите коси се получават от стрес в живота :(
имам една съученичка
само че тя е 8 клас и има бели косъмчета-не й личат много... по-скоро приличат на руси
ии тя е изживяла много стрес-така че от това се получава :-o
за подхранване на косата се посъветвай с лекар
успех! :)

colymoly
04-25-2009, 19:43
защо не се боядисаш със светла боя русичко, за да не се набива на очи :)

fluffka1
04-25-2009, 20:02
еми, както казват и други преди мене, пусни снимка! щото и аз немога да разбера какво ти е положението, аз например веднъж си намерих един бял косъм и викам на майка ми, мамо, ела да видиш остарявам! :D ама то се оказа просто много рус косъм. (аз съм с кестенява коса) ама незнам при тебе как е, плс, пусни снимчица! :)

bebygirl
04-26-2009, 08:18
spored men ako se napravi6 na rysi ki4ori nqma da se zabelqzva 6te se slivat s tqx i daje pomoli da ti gi matirat do bqlo stava qko moje i da potymneqt malko posle ma nqma n6 :-P

Mihailova
04-26-2009, 08:19
И аз имам тук-таме бели косъмчета - 4-5 на брой, но какво да се прави.. Старост нерадост.

sladkish_14
04-26-2009, 08:39
Освен да започнеш да се боядисваш не виждам друго решение ,, :(

guinessgirl
04-26-2009, 09:21
до ген е :)

баба ми например е на 62,не се боядисва,а има незабележими почти бели косъмчета. косата и е черна. ;)
на бившия ми приятел (на 23 беше) цялата му коса е прошарена 8-) (но се подстригва 1номер)

Magichkaa_
04-26-2009, 10:54
Не е от стрес,в това съм обедена :-o Абе съдба,к`во да се прави :D
Немога да пусна снимка,защото на снимката не се вижда нищо.И моето не е на кичури,ами по цялата коса разпръснато,ако мога ката да се изразя.И от едната страна има много,а от другата само 1-2 косъмчета.Не е бебешка коса-дълги са.И даже забелязвам,когато се сресвам и падне нsкой косъм-от горе започва да побелява и надолу е моя цвят-ако ме разбрахте.Това ме ужасява..Просто мисълта ,че продължавам да побелявам с всяка секунда адски ме напряга.Отдавна това съм го превърнала като плюс в очите на другите.И пред тях аз си харесвам белите косъмчета само че наистина в определен момент е гадно.Мисля да се боядисам тъмно руса или 'опушен лешник'.Цвета ми харесва,а и мисля,че ще ми отива :)

SoFarSoG00d
04-26-2009, 11:04
И аз съм така,но не ме бърка,не се притеснявай,като попораснеш малко ще се боядисаш :)

colymoly
04-26-2009, 13:02
нищо не ти пречи да се боядисаш и сега, колко 13 годинишни съм виждала боядисани а нямат този проблем

RoShaVoTo
04-26-2009, 14:37
Аз не ти препоръчвам да се боядисваш руса независимо дали е на кичури или цялата коса - много гори, от опит го знам.По-добре някакъв кестеняв, тъй като не гори, а и покрива добре.

colymoly
04-26-2009, 15:19
^ добре де покривен е ама като избие бялото отдолу, става много кофти няма да и е много приятно, по-добре русо, защото няма да се набива на очи когато избие бялото ](*,)

martinelka_kuklata
04-26-2009, 15:36
Да не си преживяла стрес? Това не е до ген, а се дължи на голям стрес. Има много хора, като теб. Не се притеснявай, който ти е истински приятел няма да гледа косата ти, а теб. Да се надяваме, че майка ти скоро ще ти даде да се боядисаш..
Късмет! :-)

safetyMode
04-26-2009, 16:03
еми тогава пусни снимка да те видим и да дадем съвет за цвят :)

hisy
04-27-2009, 11:41
ами.. най-добре да се боядисаш...но изчакай няколко години..защото не е хубаво да се боядисваш на тази възраст.. :)

pLqmi92
04-27-2009, 12:04
Мии,според мене ако си падаш по щуротийки и майка ти ти разреши си направи някакви цветни кичури по тях..ще изглежза яко :-P :-D Лично аз така бих направила за тебе нз дано да съм помогнала .. :-o :) :-) Ииии споко :)

Magichkaa_
04-28-2009, 08:34
нищо не ти пречи да се боядисаш и сега, колко 13 годинишни съм виждала боядисани а нямат този проблем

Тези 13 годишни,които виждаш едва ли след 20 години ще имат коса :?
От една страна искам да се боядисамуно от друга.. :(
Пък и преди 2 години имай сериозни проблеми-косопад и сигурно за това майка ми не ми дава да се боядисам.

За русото-искам нещо такова->
http://prikachi.com/images.php?files/790301R.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/790314p.jpg

:)

Undying
04-28-2009, 09:15
Това не е нещо, което се случва за първи път, много млади хора страдат от твоя проблем. По принцип ранното побеляване се дължи на гени, или на някакъв особено силен стресов период в живота на човека. Ти казваш, че никой от роднините ти не страда от това, но това не ти гарантира, че ти няма да си първата...
Аз също бих ти препоръчала да се боядисаш. Майка ти не ти дава, но все пак ти сега навлизаш в пубертета, и наред с всички други тийнейджърски неволи и проблеми, това направо би ти съсипало самочувствието. Поговори с нея, обясни и как стоят нещата, би трябвало да те разбере.
А иначе чувала съм че има разни билки, отвари и незнам още какво, които помагат за този проблем, но най-добре се консултирай с подходящ лекар.
Колкото до това да побелееш изцяло до 17-18 - ако продължаваш да седиш и да не правиш нищо, при положение че има алтернативни варианти за преодоляване на проблема, нищо чудно да се случи.

PanaH
04-28-2009, 12:02
Да чукна на дърво нямам подобен проблем, но ми е много кофти за теб :( ...защо не се опиташ да поговориш с майка си и да и обясниш всичко това, което сподели на нас..?разкажи и всичко това и може би тя ще склони :) успех миличка..?искам само да те попитам дали водиш напрегнат живот или изживявала ли си нещо стресиращо?

sisonkasisi
06-26-2010, 08:49
Здравйте :) Аз съм на 17 години , но също имам този проблем с косата.От доста време съм така и постепенно започват белите косми да се увеличават .. не мисля,че е наследствено, защото никой в семейството ми не страда от подобно нещо .. :( Отначало не се притеснявах , но вече наистина започнах да обръщам повече внимание. Не съм се боядисвала никога.. от една страна си имам естествен хубав цвят на косата, а от друга съм на мнението, че ще ми се унищожи прекалено косата :( Не съм пила никакви хапчета ,както и да взимам някакви витамини .. единственото, което съм правила е да и правя различни маски .. предимно с кафе, защото бях чела някъде , че помагало изключително много .. (но не е чак такъв ефекта му, за съжаление :( )..Много дълго време бях на диети откъдето свалих много килограми и косата ми също имаше проблеми .Опасявам се да не би да имам анемия :( освен, което и съм много притеснителна , а последната година беше много тежка и стресираща за мен предполагам и това е спомогнало за състоянието ми .. надявам се всичко да спре..ако пък не поне да не бъде толкова драстично ,както е в момента :)

bloodyF
06-26-2010, 09:01
^ ако имаш анемия,трябва да имаш ПОНЕ 1 от следните симптоми:

* Недостиг на въздух (задъхване)
* Замайване
* Главоболие
* Хладни ръце и стъпала (изстиване на крайниците)
* Бледа кожа
* Болка в гърдите

ако нямаш никой => нямаш анемия ;)

а иначе боядисвай се с безамонячна боя..тя не уврежда косата много..

sisonkasisi
06-26-2010, 09:06
Симптомите ги имам :( и затова се притесних .. Майка ми е лекар и ми е направила другите изследвания ..сега вече просто незнам какво да правя .Просто се опитвам да е възможно по далечен момента с употребата на боя .. наистина много си харесвам косата просто това драстично побеляване ..незнам откъде се появи :(

Converse333
06-26-2010, 09:25
Аз също имам бели коси, но хубавото при мен е, че косата ми е светла и не си личат много. При мен се оказа на нервна основа, при прекалено много проблеми на всеки се отразява по някакъв начин, на мен ми излязоха бели коси.

LipSy
06-26-2010, 09:30
В тая възраст най-много се поевяват бели коси от стрес и нерви. Ами боядисай се с някаква боя, която е близка до цвета на твоята естествена коса. Сега ги има какви ли не бои за коси! :)

XheroineX
06-26-2010, 09:33
Пфхах вероятно говориш за така наречените бебешки косъмчета то всеки ги има обикновенно са отпред на главата и такам тва е не прави драми за нищо :-D

Пфф...не всеки ги има :(

sisonkasisi
06-26-2010, 09:34
Мерси ,но въреки всичко ще изчам малко ако не вече нямам избор ще се боядисам :)

ameli
06-26-2010, 09:47
що не се боядисаш на кичури :D

PsychoBitchFromHell
06-26-2010, 10:22
Боядисай се . :?

maybeline
06-26-2010, 11:11
една моя приятелка беше 6 клас когато й намерихме бял косъм :) ама тя си го откъсна.. :D явно често се случва..

UrbanLegend
06-26-2010, 11:51
аз наскоро видях на улицата момче на около 17-18 с 50% бяла коса.Да те кажа хич не му дремеше на човека.Беше толкова готин,че хич и не обърнах внимание на косата :D

cw3tty
06-26-2010, 11:55

:lol: :razz: къната била вредна .. :razz: :lol:

аз имам около 10-тина бели косми - от стрес..и си ги късам 8-)

Nadunda
06-26-2010, 12:51
имам си цял кичур... дори не ми пука кефи ме

iiordanova
06-26-2010, 12:56
що не се боядисаш на кичури :D

И аз това питам. Така няма да се забелязва много , ако успееш да уцелиш цвета с кичурите. 8-)
Или се боядисай.
Аз лично щях да го направя , за себе си. Не ми пука майка ми дава или не, косата си е твоя. И все пак самочувствието ти става все по-малко ..
Направи това , което мислиш , че ще се чувстваш добре!

sisonkasisi
06-26-2010, 16:00
при мен проблем с даването нямам :) и със самочувствието не ми пука особенно нито ме сдухва нито нищо чувствам се супер .. просто се чудех от какво е и ме е страх да не е някакво заболяване ..на такава възраст тази коса :shock: Иначе мерси за съветите ..,ако се боядисам ще е цялостно :)

footballgirl
06-26-2010, 16:46
Ми отиваш в магазина , взимаш боя и се правиш ! майка ти после квото иска да прави - нейн проблем :( как може да я търпиш да ти забранява нещо толкова НАЛОЖИТЕЛНО :x

Sisi7u
06-26-2010, 17:24
Ъъ и аз имам доста ..
не ги оскубвай ..
стават повече .. :-D
да не ти пука .. ;]

elz95sladki64etoy
06-27-2010, 08:32
вземи си шампоан оцветител :) :)