View Full Version : Някои я предпочитат без шампоан
caseoftheex
04-28-2009, 06:17
Връщането към природата някои го разбират съвсем буквално...
Някак си приехме, че има жени, които предпочитат да не се обезкосмяват, а гордо и натурално да веят на вятъра каквото там имат.
Когато обаче „натуралистичната“ вълна повя и в косите, ни дойде малко в повече.
Става дума за това, че според някои американски фризьори това с ползването на шампоан било ужасна работа за косата, увреждало я и всъщност можем да минем само с вода и сода за хляб при миенето и всичко щяло да е от чудно по-чудно.
„Шампоаните отмиват естествения защитен слой мазнини на косата и я правят крехка и без блясък.
Много от моите клиентки вече се интересуват от по-натурални начини за поддържане на красотата и отказват да използват шампоан“, обяснява Лорейн Масей, собственичка на фризьорски салон в Охайо пред MSNBC.
Тя самата не е използвала шампоан от 20 години и твърди, че има разкошна коса.
„Използвам сода за хляб и ябълков оцет. Една лъжичка сода размесвам с малко вода и втривам в корените.
Това отнема излишната мазнина от косата. За да се предпазя от пълно изсъхване на скалпа обаче, после използвам ябълков оцет.
Той неутрализира действието на содата и косата ми става здрава и блестяща“, обяснява Лорейн.
Според други мацки, отказали се от шампоана, оплитането на косата и накъсването й вече били забравени, а къдриците ставали повече от изразителни.
Единственият неприятен момент бил в първите две седмици, докато косата отново започне да произвежда нормално, а не прекомерно количество мазнина, обясняват те.
На нас въпреки всичко ни звучи нечистоплътно и нямаме никакво намерение да се лишаваме от пяната, аромата и подхранващите съставки на шампоаните.
Да, съгласни сме, че шампоаните изсушават косата, когато ги изливате безогледно на косата си всеки ден. Но май на всички е ясно, че тя се мие поне през два дни.
Ако пък на вас идеята да зарежете шампоана ви звучи добре, не пречи да опитате. Ще ни е интересно да ни разкажете какво се е получило.
Дали е вярно?
http://www.tialoto.bg/article.php?cat=34&id=8364 8-)
sladkish_14
04-28-2009, 06:26
:shock: Интересно .. :wink:
hardball
04-28-2009, 08:43
И аз това мн се замислих и се чудя дали да не направя експеримент, защото и без това ми е сравнително суха косата :-o
gia_sena_mono
04-28-2009, 09:13
Не прочетох цялата статия,но идеята да забравим за шампоана е СМЕШНА!
suunnseT
04-28-2009, 09:57
Не прочетох цялата статия,но идеята да забравим за шампоана е СМЕШНА!
Всеки с принципите си. (:
А е възможно да е вярно.
аз съм се къпала без шампоан и после косата ми е отвратителна предпочетам да го използвам :)
AnIcHkAtA
04-28-2009, 10:09
Не ми се нрави изобщо.Това е коса, не е салата, та да й слагам оцет.Шампоаните минават през много тествания и обработки преди да стигнат до косите ни и мисля, че употребата им е напълно безвредна, дори полезна за косата.Ароматите им ги правят още по-привлекателни за употреба.Това същество нека си мие косата със сода, аз си оставам със шампоана, маската и балсама без отмиване.
П.П.:Когато хората са си миели косите така (ако изобщо е имало такъв период) със сигурност условията на живот са били много по-различни.В днешно време навсякъде е прашно и замърсено и цялата мръсотия се лепи по косата и тялото ни.Аз не съм чувала някой да си мие ръцете със сода, защото било по-щадящо към кожата.Содата и оцетът си имат много по-различно предназначение, ако можехме да се къпем с тях нямаше да съществуват шампоани, сапуни, душ гелове и тн.
Който иска нека опитва, аз не мисля, че идеята е добра..
mimsssssss
04-28-2009, 10:59
аз съм се къпала без шампоан и после косата ми е отвратителна предпочетам да го използвам :)
м да и аз така.и стои някак на клечки а в корените мазна.
действително оцета действа супер на косата като й придава много красив блясък-самата аз миналото лято го използвах и много хора ме питаха как си придавам този блясък на косата :)
но иначе аз си харесвам шампоана и не знам дали бих спряла да го използвам като го заменя със сода за хляб-а и как ще издържа две седмици да ми се нагласи косата към този вид измиване като в същото време си се омазнява на воля :-o тва е малко кофти.Иначе и аз мисля,че тез химии не са много полезни за нас обаче какво да се пррави...
не съм се къпала без шампоан и не смятам да опитвам, защото идеята не ми допада.знам, че косата се изсошава от шампоана, но какво да се направи.може да се ползват маски, а не оцет :-D
ice__kiss
04-28-2009, 13:49
със сапун косата има голям обем!така съм се къпала 2 3 пъти и е 4иста и има блясак!а тази идея е добра!
tItEufFf
04-28-2009, 14:25
действително оцета действа супер на косата като й придава много красив блясък-самата аз миналото лято го използвах и много хора ме питаха как си придавам този блясък на косата :)
но иначе аз си харесвам шампоана и не знам дали бих спряла да го използвам като го заменя със сода за хляб-а и как ще издържа две седмици да ми се нагласи косата към този вид измиване като в същото време си се омазнява на воля :-o тва е малко кофти.Иначе и аз мисля,че тез химии не са много полезни за нас обаче какво да се пррави...
Като маска ли използва оцета? Питам, понеже косата ми изведнъж си загуби блясъка, без да съм я третирала особено много..
И аз не мисля да го порбвам. Ако ще пробвам да я мия без шампоан, то ще я измия с яйце... Баба ми години наред си е мила с яйце косата и тя е все още здрава, лъскава...
caseoftheex
04-28-2009, 19:22
ами ако да кажем отначало използвам оцет, след това шампоана дали ще стане нещо? 8-)
Като маска ли използва оцета? Питам, понеже косата ми изведнъж си загуби блясъка, без да съм я третирала особено много..
И аз не мисля да го порбвам. Ако ще пробвам да я мия без шампоан, то ще я измия с яйце... Баба ми години наред си е мила с яйце косата и тя е все още здрава, лъскава...
в един литър вода слагам 2- макс3 супени лъжици оцет и след като си измия косата със шампоан си я измивам с тази вода и готово :) не мирише оцета :) аз го ползвах и като против пърхут-като че ли ми помогна :) опитай,мисля че ще останеш доволна
VerryBerry
04-29-2009, 20:36
не мисля да се отказвам от шампоана си 8-)
А бтв-жените едно време са си миели косите с домашен сапун и са имали страхотни коси..вярно,че шампоанът е бъкан с химия и какво ли не,но цялата тая играчка със содата и оцета..най-много да си уцеля окото :lol:
hahavteen
04-29-2009, 22:06
Факт е че шампоаните отмиват ествения слой на косата. Точно за това не се препоръчва косата да се мие често или поне не с шампоан.
Оцета наистина действа страхотно! И аз го разтварях във вода и си плакнех косата след като се изкъпя. :)
mArMaLaDkA
04-29-2009, 22:25
Не го прочетох,поразгледах мненията,нямам търпението просто да чета статии в момента.Купих си шампоан,който повъзстанови косата ми(беше много суха и изгорена,и твърда).Сега е мека,има форма,изобщо много съм доволна.Не бих се отказала от него,и не смятам да си правя експеримента с оцета.Аз оцет в супата си мразя,та камо ли да си къпя косата.Абсурд!
представям си после като я изсуша с сешоара как ще мирише...!?
:?
hahavteen
04-29-2009, 23:10
Всъщност оцета изветрява страшно бързо и след сушенето почти не мирише а като те духне 2 пъти вятъра миризмата съвсем изчезва :)
Всъщност оцета изветрява страшно бързо и след сушенето почти не мирише а като те духне 2 пъти вятъра миризмата съвсем изчезва :)
ok
DessieQueen
04-30-2009, 14:30
Не го прочетох,поразгледах мненията,нямам търпението просто да чета статии в момента.Купих си шампоан,който повъзстанови косата ми(беше много суха и изгорена,и твърда).Сега е мека,има форма,изобщо много съм доволна.Не бих се отказала от него,и не смятам да си правя експеримента с оцета.Аз оцет в супата си мразя,та камо ли да си къпя косата.Абсурд!
Може ли само до кажеш какъв е шампоанът ти? :)
happyfacex
05-01-2009, 15:38
^ след като шампоана е бил създаден значи е имало нужда от него
но може и да е вярно но не бих експериментирала а и без тва косата ми е перфе :grin:
Содата е по-лоша от какъвто и да е шампоан.