.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Някои я предпочитат без шампоан

Връщането към природата някои го разбират съвсем буквално...
    Някак си приехме, че има жени, които предпочитат да не се обезкосмяват, а гордо и натурално да веят на вятъра каквото там имат.

Когато обаче „натуралистичната“ вълна повя и в косите, ни дойде малко в повече.

Става дума за това, че според някои американски фризьори това с ползването на шампоан било ужасна работа за косата, увреждало я и всъщност можем да минем само с вода и сода за хляб при миенето и всичко щяло да е от чудно по-чудно.

„Шампоаните отмиват естествения защитен слой мазнини на косата и я правят крехка и без блясък.

Много от моите клиентки вече се интересуват от по-натурални начини за поддържане на красотата и отказват да използват шампоан“, обяснява Лорейн Масей, собственичка на фризьорски салон в Охайо пред MSNBC.

Тя самата не е използвала шампоан от 20 години и твърди, че има разкошна коса.

„Използвам сода за хляб и ябълков оцет. Една лъжичка сода размесвам с малко вода и втривам в корените.

Това отнема излишната мазнина от косата. За да се предпазя от пълно изсъхване на скалпа обаче, после използвам ябълков оцет.

Той неутрализира действието на содата и косата ми става здрава и блестяща“, обяснява Лорейн.

Според други мацки, отказали се от шампоана, оплитането на косата и накъсването й вече били забравени, а къдриците ставали повече от изразителни.

Единственият неприятен момент бил в първите две седмици, докато косата отново започне да произвежда нормално, а не прекомерно количество мазнина, обясняват те.

На нас въпреки всичко ни звучи нечистоплътно и нямаме никакво намерение да се лишаваме от пяната, аромата и подхранващите съставки на шампоаните.

Да, съгласни сме, че шампоаните изсушават косата, когато ги изливате безогледно на косата си всеки ден. Но май на всички е ясно, че тя се мие поне през два дни.

Ако пък на вас идеята да зарежете шампоана ви звучи добре, не пречи да опитате. Ще ни е интересно да ни разкажете какво се е получило.

Дали е вярно?
    http://www.tialoto.bg/article.php?cat=34&id=8364

Интересно ..

♫ Beautiful.. ♫
    Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
    Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
    че те обичам както никой друг,
    искам те, искам да си тук!
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
    Не спира да боли, живота ми това си ти,
    сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.

И аз това мн се замислих и се чудя дали да не направя експеримент, защото и без това ми е сравнително суха косата

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Град
    Roma, Italia
    Не прочетох цялата статия,но идеята да забравим за шампоана е СМЕШНА!
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Цитирай Първоначално написано от gia_sena_mono
    Не прочетох цялата статия,но идеята да забравим за шампоана е СМЕШНА!

Всеки с принципите си. (:
    А е възможно да е вярно.
    Death is inevitable.
    Our fear of it makes us play safe,
    blocks out emotion.
    It's a losing game.
    Without passion you are already dead.

Супер фен Аватара на galu6a
    аз съм се къпала без шампоан и после косата ми е отвратителна предпочетам да го използвам
    http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Не ми се нрави изобщо.Това е коса, не е салата, та да й слагам оцет.Шампоаните минават през много тествания и обработки преди да стигнат до косите ни и мисля, че употребата им е напълно безвредна, дори полезна за косата.Ароматите им ги правят още по-привлекателни за употреба.Това същество нека си мие косата със сода, аз си оставам със шампоана, маската и балсама без отмиване.

П.П.:Когато хората са си миели косите така (ако изобщо е имало такъв период) със сигурност условията на живот са били много по-различни.В днешно време навсякъде е прашно и замърсено и цялата мръсотия се лепи по косата и тялото ни.Аз не съм чувала някой да си мие ръцете със сода, защото било по-щадящо към кожата.Содата и оцетът си имат много по-различно предназначение, ако можехме да се къпем с тях нямаше да съществуват шампоани, сапуни, душ гелове и тн.

Който иска нека опитва, аз не мисля, че идеята е добра..
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от galu6a
    аз съм се къпала без шампоан и после косата ми е отвратителна предпочетам да го използвам
    м да и аз така.и стои някак на клечки а в корените мазна.

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    действително оцета действа супер на косата като й придава много красив блясък-самата аз миналото лято го използвах и много хора ме питаха как си придавам този блясък на косата
    но иначе аз си харесвам шампоана и не знам дали бих спряла да го използвам като го заменя със сода за хляб-а и как ще издържа две седмици да ми се нагласи косата към този вид измиване като в същото време си се омазнява на воля тва е малко кофти.Иначе и аз мисля,че тез химии не са много полезни за нас обаче какво да се пррави...

Град
    Велико Търново
    не съм се къпала без шампоан и не смятам да опитвам, защото идеята не ми допада.знам, че косата се изсошава от шампоана, но какво да се направи.може да се ползват маски, а не оцет
    Бъди себе си, има достатъчно други хора

със сапун косата има голям обем!така съм се къпала 2 3 пъти и е 4иста и има блясак!а тази идея е добра!
    Един ден любовта казала на приятелството: - Защо съществуваш ти когато мен ме има ?
    А приятелството отговорило:
    - За да донеса усмивка, там където ти оставиaш сълзи!

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Цитирай Първоначално написано от shell
    действително оцета действа супер на косата като й придава много красив блясък-самата аз миналото лято го използвах и много хора ме питаха как си придавам този блясък на косата
    но иначе аз си харесвам шампоана и не знам дали бих спряла да го използвам като го заменя със сода за хляб-а и как ще издържа две седмици да ми се нагласи косата към този вид измиване като в същото време си се омазнява на воля тва е малко кофти.Иначе и аз мисля,че тез химии не са много полезни за нас обаче какво да се пррави...
    Като маска ли използва оцета? Питам, понеже косата ми изведнъж си загуби блясъка, без да съм я третирала особено много..

И аз не мисля да го порбвам. Ако ще пробвам да я мия без шампоан, то ще я измия с яйце... Баба ми години наред си е мила с яйце косата и тя е все още здрава, лъскава...

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

ами ако да кажем отначало използвам оцет, след това шампоана дали ще стане нещо?

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от tItEufFf
    Цитирай Първоначално написано от shell
    Като маска ли използва оцета? Питам, понеже косата ми изведнъж си загуби блясъка, без да съм я третирала особено много..

И аз не мисля да го порбвам. Ако ще пробвам да я мия без шампоан, то ще я измия с яйце... Баба ми години наред си е мила с яйце косата и тя е все още здрава, лъскава...
    в един литър вода слагам 2- макс3 супени лъжици оцет и след като си измия косата със шампоан си я измивам с тази вода и готово не мирише оцета аз го ползвах и като против пърхут-като че ли ми помогна опитай,мисля че ще останеш доволна

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    не мисля да се отказвам от шампоана си
    А бтв-жените едно време са си миели косите с домашен сапун и са имали страхотни коси..вярно,че шампоанът е бъкан с химия и какво ли не,но цялата тая играчка със содата и оцета..най-много да си уцеля окото
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Факт е че шампоаните отмиват ествения слой на косата. Точно за това не се препоръчва косата да се мие често или поне не с шампоан.
    Оцета наистина действа страхотно! И аз го разтварях във вода и си плакнех косата след като се изкъпя.

Не го прочетох,поразгледах мненията,нямам търпението просто да чета статии в момента.Купих си шампоан,който повъзстанови косата ми(беше много суха и изгорена,и твърда).Сега е мека,има форма,изобщо много съм доволна.Не бих се отказала от него,и не смятам да си правя експеримента с оцета.Аз оцет в супата си мразя,та камо ли да си къпя косата.Абсурд!

представям си после като я изсуша с сешоара как ще мирише...!?

• I never had to say goodbye
      You most have known i wouldn't stay
      While you where talking about our life
      You killed the beuty of today

You never see me again
      So no ones gonna cry for you

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от Cameo

Всъщност оцета изветрява страшно бързо и след сушенето почти не мирише а като те духне 2 пъти вятъра миризмата съвсем изчезва

Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    Цитирай Първоначално написано от Cameo

Всъщност оцета изветрява страшно бързо и след сушенето почти не мирише а като те духне 2 пъти вятъра миризмата съвсем изчезва
    ok
    • I never had to say goodbye
      You most have known i wouldn't stay
      While you where talking about our life
      You killed the beuty of today

You never see me again
      So no ones gonna cry for you

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
    Не го прочетох,поразгледах мненията,нямам търпението просто да чета статии в момента.Купих си шампоан,който повъзстанови косата ми(беше много суха и изгорена,и твърда).Сега е мека,има форма,изобщо много съм доволна.Не бих се отказала от него,и не смятам да си правя експеримента с оцета.Аз оцет в супата си мразя,та камо ли да си къпя косата.Абсурд!
    Може ли само до кажеш какъв е шампоанът ти?

^ след като шампоана е бил създаден значи е имало нужда от него
    но може и да е вярно но не бих експериментирала а и без тва косата ми е перфе
    you say im going nowhere
    and thats what keeps me dreaming
    you wish i would just shut-up
    and thats what keeps me screaming ;d

Содата е по-лоша от какъвто и да е шампоан.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си