View Full Version : Въпрос.
С какво основание ми триете коментарите под неграмотно написаните статии?
Критиката никога не е излишна, че даже минава за полезна.
За втори път го забелязвам, поне някакво обяснение ми се ще да получа. Инак, не ми е проблем въобще да не отварям линковете, но сгрешени заглавия ми бъркат в здравето.
ПП: Да, не е "бубулечка", нито пък "16 годишна" без тире.
"История от историите" подсказва богат речник, а "заобикалят навсякъде" е просто смешно. "Можете да я срещат" не пишат и първолаците, пунктуацията, хайде, подминаваме я.
swords1010
04-28-2009, 16:46
Зависи какви са коментарите ти. А ако забележиш грешка можеш да се свържеш с екипа. :)
Добронамерени, както винаги.;
Прочети ми послеписа.
ПП: Не мога да се "свързвам с екипа" по 4-5 пъти на ден, ще ме прощаваш.
gPa3HuTeJl
04-28-2009, 19:15
с1щото се1 аз да питам защо ми се трият мненията... ш'ото сте се с1брали едни цветенца в екипа да си еб*е дроба... 8-)
Няма място за сравнение.;
MakeMeLaugh
04-28-2009, 20:08
с1щото се1 аз да питам защо ми се трият мненията... ш'ото сте се с1брали едни цветенца в екипа да си еб*е дроба... 8-)
Защото си неумен и нямаш елементарна култура, което противоречи понякога на правилата на форума.
Този въпрос е разрешен ;)
Зависи какви са коментарите ти. А ако забележиш грешка можеш да се свържеш с екипа. :)
'айде, свързвам се:
"дезедорант"?:Д
SWASTIKA
04-29-2009, 16:32
Защото си неумен и нямаш елементарна култура, което противоречи понякога на правилата на форума.
"...неумен..."
Ти ме разбиваш, приятел... :-D
Wrathchild
04-30-2009, 03:24
"...неумен..."
Ти ме разбиваш, приятел... :-DЕ директно да му каже 'ти си тъп' ли? :razz:
какво ми спамкате темата, а управата я подминава тихомълком:Д
PainMonopoly
05-03-2009, 09:03
"...неумен..."
Ти ме разбиваш, приятел... :-DЕ директно да му каже 'ти си тъп' ли? :razz: Примерно.
абе, суорд, коментари като "ujs" и "мноо лейм статия" не се трият, гледам:Д
Аз не съм виновна, че писачите са неграмотни, в крайна сметка.
Хайде наистина да се обърне повече внимание на правописа.Изключително много нервират подобни смешни заглавия и грешки,като споменатите от Blab .Който се е нагърбил с трудната задача да бъде админ,нека се помъчи да ги редактира,защото това е по-лесно,отколкото всички деца да се научат да пишат.
П.П казвам го с надеждата администраторите да са достатъчно грамотни,но все пак говорим за елементарни правила,не за нещо кой знае какво.
TheBlackStranger
05-07-2009, 17:30
Защо подяволите толкова ви вълнува как пишат другите ?
Какви "други", бе?
Статии не се пишат без елементарна езикова култура.;
И се предполага, че лапетата трябва да се ограмотяват, да сравняват и подобряват правописа си с четене на книги и публикации. А тук се получава точно обратното.)
TheBlackStranger
05-07-2009, 18:34
Бла, бла, бла къде пише, че не може да се пишат без препинателни и пунктуационни знаци ? И защо толкова се палиш, нали ти си пишеш правилно ? Какво те вълнува лапетата дали са грамотни или не ?
о.О
Ти си нереален!
Това е моята държава, моята родина, децата са моето, нашето бъдеще!
А относно първото ти изречение - :lol:
TheBlackStranger
05-08-2009, 10:38
о.О
Ти си нереален!
Това е моята държава, моята родина, децата са моето, нашето бъдеще!
А относно първото ти изречение - :lol:Бъдеще... и с какво тези "деца на бъдетещо" ще ти помогнат на теб. Никой няма да дойде и да ти даде пари за това че пишеш правилно плюс това не можеш да накараш "децата на нашето бъдеще" да пишат както ти искаш. Админите не са длъжни да поправят Станчо и Данчо че те не са се научили къде какво се пише !
ПС: Съжилиавъм че не сум написъл поста като ората. Само недей да ме обивъш.
ВРЪЪ МУ ГУ !
Извинявам се за въпроса, но ти добре ли си?
За медии чувал ли си? А за журналистика?
"Както ти искаш", вика:Д Имаш предвид на български?
Станчо и Данчо не са засегнати в темата и конкретното ми питане, научи се да четеш!:)
ПП: Ако ти мислиш само за себе си и търсиш лична изгода от всяко нещо, то има хора, които все още ги е грижа за останалите.
Със здраве!
TheBlackStranger
05-08-2009, 19:37
Отклонихме се от това, за което говорех(ме). Както и да е...
Не сме се. Ти си баеш встрани от темата:Д
"За нас е изключително важно добрия_ изказ"
"онези хора, който искат"
...
Wrathchild
05-11-2009, 03:35
Не може в определени произведения да се допускат правописни грешки. Романи, енциклопедии, СТАТИИ включително. Има места, където трябва да се спазват езиковите правила. Дори да е написана по-разговорно, пак не трябва да се допускат грешки при пунктуацията и правописа.
Тук във форума, как да е, ама я си представете как си купувате някой в-к, Труд да речем. И виждате на първа страница нещо от сорта на:
'Избурите за пърламент ште се състуят еди-кога-си.'
И след това да следва една статия с нахвърляни на случаен принцип запетаи.
Ами, има си значение правописът, да.
Първият благотворителен сезон на VIP Brother завърши. Победителя_ е... Део. Всъщност това не бе никаква изненада, защото той се бе очертал като победител още преди време _ когато събра над 100 000 лв. само за няколко часа. Той повтори това си постижение и вчера на живото предаване, което продължи повече от 10 часа.
Трябва да признаем, че подобно предаване до сега у нас не е правено и брадърите успяха да разплачат не малка част от България, а друга _ най-малкото да ги(?) разчу_стват. На сцената се качиха деца с увреждания, които изпълняваха песни заедно със звездите. Длъжни сме да отбележим, че и екипа ни се разчу_!!!ства от последното живо предаване на този формат _ и с радост да отбележим, че всичките ни критики срещу предаването са повлияли по някакъв начин върху организаторите и те надскочиха себе си. Причината за първи път да поздравим брадърите е факта, че този благотворителен проект няма да бъде "ден до пладне", а ще продължи във времето. От Нова телевизия ще организират периодично подобно благотворителни концерти за събиране на пари за тези 8, а и много нови каузи, което е повече от похвално. Това показва явно желание и промяна на мисленето на българите и вкарването на благотворителността в ежедневието ни.
Ето и някой интересни кадри от вчерашната нощ.
---------
Съвсем случайно избрана статия. За изказ и богатство на езика въобще няма да отварям уста.
http://www.teenproblem.net/news/s/13328.html
В този възкратък текст има 10-ина грешки.
Само така!;
Loshotia
06-12-2009, 18:08
Блаб, понеже явно нашият глас е глас в пустиня, предлагам да copy-paste-ваме статиите и да поправяме грешките, за да могат лапетата, които прекарват повече време пред компютрите си да виждат поне тук грамотен български език.
Аз съм на абсолютно същото мнение. Не може сайт, който има издадена книга и започва да излиза извън интернет с изяви по медиите да предлага статии, в които да се слагат запетаи между "въпреки че", да не се слагат преди "когато", да се няма понятие за разликата между "ии" и "ий" или пък "който" и "когото"
Loshotia
06-12-2009, 18:17
Аз 8 намерих
http://www.teenproblem.net/news/s/13996.html
това... писание(???) какво място има в този сайт?
Това новият ник на Инчето ли е, или сте открили още по-възвишена госпожица (покланя се)? Та и тя неграмотна...
ПП: И друго, Ф1 и колата на Роналдо вълнуват тийновете, но изкуствата - не?
Или сте зад решението - комерсиален спорт за момченцата, клюки, чалга и секс - за момиченцата?
ППП: Кой определя (темите на) публикациите?
искаме голо, искаме плът!
Sham-е, бъди обективна. Не може да се пускат новини, които на теб ти допадат. Нормално е да има новини от всякакъв тип - и образователни, и музикални, и чисто 'информационни', и клюки, и 'жълти', и т.н.
да, нормално е, но тенденциозното залитане към пошлото не прави добро впечатление.
Някой(не съм сигурна, че беше ти) преди време каза, че тук "статиите" са съобразени с тийнейджърската аудитория, таргет групата на сайта. Имайки предвид немалкия брой подрастващи потребители и факта, че тук се (до)възпитават и (до)образоват тези деца, Алекс да се замисли за "реформи" в съдържанието.:Д
Нищо нередно не виждам в статиите по този параграф. Никой не е тръгнал да ви учи как се свива тревичка. А 'критичното' представяне на някои факти, като въпросната новина за Ема Уотсън, си е цяло направление в журналистиката )
Да, булевардна, жълта, евтина...
Все си мисля, че сайтът претендира за някакво ниво, моя грешка:Д
Шам-е, към момента на 'последни' новини има 2 екземпляра от различен тип - 'жълти' за Ема Уотсън и 'информационна' за преднамерено убийство на хипопотами. И двете от днес, дори тази за хипопотамите се появи сравнително по-рано.
Към този момент хипопотамите са прочетени 391 пъти, а другата 1087..
сама си прави сметката, щом гащите на някаква си там са по-важни от изтребването на животни... и не забравяй основоположното правило в мениджмънта, че 'търсенето обуславя предлагането'.
край на коментара по повод новините.
Маче, следвайки сляпо слогана, предлагам Фандъкова да смени, както следва:
математика със сметкаджийство
БЕЛ с езика на тялото + СИП френски
физика - мускулатура - ъпгрейд и употреба
химия - прахчета и анаболи
биология - практически упражнения
география - КМЧП, в превод - кръчмите и мъжете на чалга певиците (работно заглавие)
история - биографични справки на гореспоменатите + западни "звезди"
пхахаххахаха
СМЕШНИ СТЕ!:Д
Който ми изтри коментара под пожарната ласка, да бъде така добър да обясни защо, както и с какво моят е по-различен от останалите под "статията"? Комуняги сте, в кръвта ви е!:Д "Мутра" отдавна не е мръсна дума. Както каза Бойко тази сутрин - "закле'ам се!":Д
Swinkenhoffer
07-27-2009, 17:04
На мен ми изтриха два коментара в статията "Нов трус въвПловдив".
Не стига, че правят малоумни грешки, ами са и нагли, замазвайки простотията си.
Вече можете да станете фен на ТеenProblem.net във Фейсбук. За целта просто кликнете тук! Ето и някой от настоящите ни фенове:
faststep
07-30-2009, 08:49
На мен ми изтриха два коментара в статията "Нов трус въвПловдив".
Не стига, че правят малоумни грешки, ами са и нагли, замазвайки простотията си.
И на мен ми изтриха мнението във въпросната статия, но пък после тихомълком заглавието беше променено, сякаш нищо не се е случило.
Не мога да разбера защо авторите слагат такива глупави заглавия на статиите. За пример давам "Откриха древен кристален череп направен с технология от бъдещето". Като прочетох заглавието, останах с впечетлението, че са открили въпросната находка завчера, а не, както пише в статията, преди повече от 80 години. Има и други случаи, в които заглавията("Риана се разхожда по цици в новия си клип", "Алисия ще участва в Бягство към победата"...) са лъжливи и когато някой напише коментар за това, мнението бива ИЗТРИТО. Защо!?
Мен ме обижда подобно отношение.
Милото_... се казваше Ралица, ако не греша, хич не е мило да триеш коментари, най-човешки зададени и по темата.
Виждам, че интересите(=>погледите) са насочени другаде, но е смешно и неспортсменско, ако щеш и некоректно, подобно поведение.;
Трият мненията щото са супер велики.....Тийн проблем със статиите на чалга тематика..номер 1 сте..и едно въпросче:
Какво пускате новина за Емануела, че бившото и гадже бил гей..нас какво ни интересува а? Аман от тъпи новини - статии..пропаднахте и вие много надолу в помията..а някой като изказва точна критика веднага триете мнения и никове нали?...колко сте жалки само...мишки!
^Абе като е толкова пропаднало и ти е под нивото, ситото и лопатката ли си търсиш тук? Е, ще те разочароавам - няма да ги намериш. Като си толкова велик и интелигентен защо пускаш една тема по 3 пъти в 2 различни раздела, лишена от всякакъв смисъл? Аре бягай и си спами в шибаното ти форумче и изчезвай. Хипер нагъл, нахален и кух си и се чудя, админа как те търпи. Ти отдавна си ревеш за бан, ама какво ли чакат!?? Лапетия недоразвита. :?
Точно твоето мнение слабо ме интересува...
^^ а мен пък точно твоето, така че от сега нататък си го пази за себе си, че стана леко досадно да те чета във всяка тема. Един път да беше, два пъти да беше - ок, но не и във всяка тема. Така че, имай го предвид ;)
Мерси предварително.
Е това е България все пак не мога да разбера защо се чудите.Ама аз ги оправдавам тия хора...знаете ли какво на какво напрежение са подложени?От всеки ъгъл ги дебнат полицаи,пожарникари,тайнит е служби и не знам си кой още.Това са думи на световния конспиратор Мачо-Пичо /Мачока/:)
Така,че подминавайте с насмешка тези "дреболии" и им се смейте!
Въпросът е принципен.
Защо под материала за Башар стоят:
-KiSsMyAsS
2009-08-01 21:17:45
този ако е Българин, аз ще стана циганка.... к'во е това име за Българин? :O :(
-sladkish_14
2009-08-01 23:36:36
Турчин живеещ в България , той даже не живее в България , а в САЩ и на нас какво ни пука .. ,
а моят отговор, за разлика от тези - уместен, е изтрит.:Д
//Не питам вече, 'щото със стените не съм започнала да си говоря, само отбелязвам, да се знае.:Д
edit 26.08:
е, няма такива идиоти о.О
"Спрете се, абсолютно неадекватни сте!" под "трейлъра" на "филма" в "новините" с какво нарушава правилата, бе, гении?:Д "Чакаме, чакаме..." си е наред обаче?:Д:Д:Д
deni4eto
08-27-2009, 13:14
защо няма търсачка..като напиша дадена тема от форума да ми излиза...а не да търся с векове?