View Full Version : Задължителна ли е личната карта след 14 години.
Infinity
05-05-2009, 08:29
Е,това е въпросът ми!Очаквам отговора,защото след няколко дена ставам на 14 и ме интересува това. :)
sunnymim
05-05-2009, 10:02
Да задължителна е и да те светна, че ако не си я направиш до 1 месец има глоби ... и Ч.Р.Д. :)
дам , ама аз като си я изкарах бях на 15 май .. не помня точно :D
Ми,ако не искаш не си я изкарвай.Мен ми е почти все едно дали ще имам или не,но казвах,че ще е добре да ми я извадят,а те се шматкат и накрая заради тая глупост си отлежах седем часа в една килия :D
първата ми лична карта си изкарах преди 2 години като станах на 18 и никой нищо не ми каза :)
ThePowerOfLove
05-05-2009, 18:20
По-добре си направи, че май има някви глоби..
LittlePrincess
05-05-2009, 18:27
първата ми лична карта си изкарах преди 2 години като станах на 18 и никой нищо не ми каза :)
Мии то стана задължителна преди около 2 години за 14 годишните. Аз също имам, но си я изкарах половин година след като ги навърших.
по принцип няма голям смисъл глоба :20-30 лв. аз чак като станах на 16 си я напраих, то инъче по-рано за ко ми е ...
Cathylicious
05-05-2009, 19:34
Аз си направих едва миналата година .. на 17 бях .. то няма смисъл по-рано,така или иначе няма какво да я правиш тая лична карта .. Иначе глобата е символична,от рода на 20 лева ..
vlubeno_momi4e***
05-05-2009, 20:03
Аз мойта си я изкарах на 14... мм чувала съм за някакви глоби обаче ме съмнява някой да те глоби за това ;dd
Vincitore
05-05-2009, 20:04
Да задължителна е и да те светна, че ако не си я направиш до 1 месец има глоби ...
Не е вярно!От 14 до 16 НЕ е задължителна,а глоби има след като направиш 16 !!! Знам го със сигурност защото преди няколко месеца и аз това се питах та отидох няколко дена преди да стана на 16 и си подадох молба,глоби няма даже и ти е безплатна,защото не плащаш такса. : ))
не знам кво е задължително и кво не, аз първата си карта я направих на 17 години (тая година) и не е имало никакви глоби.
mynichka
05-06-2009, 08:18
Май не е задължително, аз си я направих на 16 8-)
Infinity
05-06-2009, 08:18
ОК,няма да си правя :P
Jumbie483
05-06-2009, 09:48
^ какво ще ти коства да си направиш ?!
Wrathchild
05-07-2009, 03:42
Да задължителна е и да те светна, че ако не си я направиш до 1 месец има глоби ...
Не е вярно!От 14 до 16 НЕ е задължителна,а глоби има след като направиш 16 !!! Знам го със сигурност защото преди няколко месеца и аз това се питах та отидох няколко дена преди да стана на 16 и си подадох молба,глоби няма даже и ти е безплатна,защото не плащаш такса. : ))Изобщо, ама ИЗОБЩО не е вярно това. Задължителна е, аз моята на 14 я изкарах и на баща ми му се размина на косъм глобата.
Аз моята първа я извадих някъде около 15-тия си рожден ден... тогава глоби нямаше...
PainMonopoly
05-07-2009, 07:43
По мое време не беше задължителна, обаче офертата се състоеше в това, че на 14 години беше безплатна.
gLoRiToO
05-07-2009, 10:08
Задължителна е и колкото по късно я направиш толко по зле за теб!!!
LittlePrincess
05-07-2009, 11:01
Не е вярно!От 14 до 16 НЕ е задължителна,а глоби има след като направиш 16 !!! Знам го със сигурност защото преди няколко месеца и аз това се питах та отидох няколко дена преди да стана на 16 и си подадох молба,глоби няма даже и ти е безплатна,защото не плащаш такса. : ))
Това е защото го приеха така че хваща тези от 94 нататък, а 93 чакат да станат на 16.
Да задължителна е и да те светна, че ако не си я направиш до 1 месец има глоби ... и Ч.Р.Д. :)
+1 ;-)
амии ако ти се плаща глоба 500-1000 лева не си изкарвай...
ако ще седиш до по-късно от 8 вечерта навън си изкарай да не плащаш ако те хванат
ако си седиш вкъщи няма смисъл ;)
rauwkost
05-07-2009, 17:42
ако ще седиш до по-късно от 8 вечерта навън си изкарай да не плащаш ако те хванат
500-1000 лв.?!?!?!?!?!?!!? :shock: :shock: :shock:
АМА ТИ СЕРИОЗНО ЛИИ???????
Infinity
05-08-2009, 11:15
Ами,в малък град сме и проверки правя много рядко,а пък и тук всичка,ама всички сме познати и проблем-никакъв. :)
Благодаря на всички,които ми помогнаха,темата може да бъде заключена. :)
lenito_sf
05-08-2009, 20:03
НЯМА НИКАКВИ ГЛОБИ !!! Спокойно аз си я направих в началото на годината .. всякакви глоби са отпаднали ... :shock: :)
Darkkiss
05-08-2009, 21:49
Е,това е въпросът ми!Очаквам отговора,защото след няколко дена ставам на 14 и ме интересува това. :)
не.... ако ти се плащат глоби или ти се ходи в затвор...
sladkish_14
05-09-2009, 07:39
Аз си направих едва миналата година .. на 17 бях .. то няма смисъл по-рано,така или иначе няма какво да я правиш тая лична карта .. Иначе глобата е символична,от рода на 20 лева ..
Как да няма смисъл по - рано бе :shock: ,, Е така ще си вървиш до 17-18 без никакъв документ за самоличност :? при положение , че е задължително на 14 - излагация :?
Задължителна е ! Не ги слушай кой на колко си я е вадил .. Една моя приятелка си я извади на 16 , когато трябваше вече 2 да си вади и я глобиха 100лв много хубаво и се усладиха!
Не знаеш вдруги ден какво ще ти се случи , ще ти поискат документ за самоличност и ти няма как да докажеш кой си ,, :?
sladkish_14
05-09-2009, 07:41
+ това ти трябва , ако решиш да излезеш от държавата ,,
Не се знае , утре на екскурзия може да решите да заминете и ти у вас ще си седиш без лична ,, :-D
afterforever
05-09-2009, 07:42
задължителна е, шот са ме спирали на 14 :razz:
ЛИЧНАТА КАРТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЛЕД 16 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ,А НЕ СЛЕД 14 ;)
естествено че е задължителна :) и както казаха по-горе след месец ако нямаш карта - глоба ;] айде и от мен Ч.Р.Д.
По принцип е задължителна,но това с глобата не е така :-D Никой няма да тръгне да проверява всеки непълнолетен (т.е. всеки над 14 години) дали има или не издадена лична карта!Глобата ще последва ако те хванат някъде след вечерния час и ти искат картата :-D Тогава обаче "мазалото" ще стане още по-голямо,защото ще ти напишат 2 или 3 акта,т.е. ще плащаш 2 или 3 глоби - една за това,че нямаш документи за самоличност в теб;втора,защото нямаш издадена лична карта и трета,защото си навън след вечерния час :-D
Една позната наскоро се оттърва на косъм от тези 3 глоби и то само,защото едната кука ме познаваше :-D и решиха да не се заяждат :-D
soul1199
05-09-2009, 13:30
задължителна е,аз мойта я извадих миналата год.,като бях на 14 :)
Wrathchild
05-09-2009, 13:53
Как да няма смисъл по - рано бе :shock: ,, Е така ще си вървиш до 17-18 без никакъв документ за самоличност :? при положение , че е задължително на 14 - излагация :?
Задължителна е ! Не ги слушай кой на колко си я е вадил .. Една моя приятелка си я извади на 16 , когато трябваше вече 2 да си вади и я глобиха 100лв много хубаво и се усладиха!
Не знаеш вдруги ден какво ще ти се случи , ще ти поискат документ за самоличност и ти няма как да докажеш кой си ,, :? Като цяло си права, обаче втора се вади на 18... да ме прощаваш.
Задължителна е ! Аз вчера ходих да си я вадя. съветвам те да провериш в нете какви документи тряа да носиш че една фр чакала 30мин. и я върнали да си носи там някви неща. Ако си седми клас и на изпита ще ти тряа (така ми казаха де) :) :) :)
Infinity
05-12-2009, 18:00
+ това ти трябва , ако решиш да излезеш от държавата ,,
Не се знае , утре на екскурзия може да решите да заминете и ти у вас ще си седиш без лична ,, :-D
Сега пък нищо не каза,вече...Граница се минава със ПАСПОРТ до 18 години!!!!!!!!!Това е лична карта не трябва,там затова поне съм сигурна. :) :)
The_Demon_Girl
05-18-2009, 13:56
Не слушай тези където казват, че личната карта не е задължителна .. Да, може би миналата година не е била, но вече е !!! ... Ако не извадиш лична карта, до 1 месец след като си навършила 14, се заплаща глоба от 20 до 150 лева ... (:
Задължителна е ! Аз вчера ходих да си я вадя. съветвам те да провериш в нете какви документи тряа да носиш че една фр чакала 30мин. и я върнали да си носи там някви неща. Ако си седми клас и на изпита ще ти тряа (така ми казаха де) :) :) :)
не е задължителна, защото аз ще ходя на изпитите след месец, а тогава още ще съм на 13,, така че ..
Carmen_Kass
05-18-2009, 15:19
Желателно е да имаш лична карта
xcomplicatedx
05-18-2009, 15:40
.........
уж е задължителна ,но аз си я извадих чак на 16 , просто нямах снимка и все отлагах , и отлагах ... Като си я извадих със закъснение никой нищо не ми каза , само дето ми взеха 20 лева глоба.
daa az sum na 16 i o6te nqmam i trqq da si izvadq ina4e 6te globqt mama
TwoSmokingBarrels
08-30-2009, 16:11
Мда вуйна ми работи в паспортното и беше станало на въпрос за личните карти и каза че вече са задължителни иначе яко глоби
След 14 е желателно, а след 16 навършени е задълвително. Аз си извадих, когато станах на 16 и полувина и никой не ме глоби. :grin:
thelideto
09-15-2009, 08:50
Мисля да
Не знаеш вдруги ден какво ще ти се случи , ще ти поискат документ за самоличност и ти няма как да докажеш кой си ,, :? Като цяло си права, обаче втора се вади на 18... да ме прощаваш.
Задължителна е,една приятелка я оръсиха 50 лева защото не си я беше изкрала(някаде два -три месеца след като ги навърши)