View Full Version : Не е за тук, но не знам къде да я сложа. Прочетете!
Хора, преди няколко дни един от най-добрите ми приятели почина при катастрофа, беше голям шок за всички близки и приятели. Толкова е нелепо млади хора да си отиват така. Не е честно, не трябваше да става така. :-k но това е живота - кратък и в много случаи гаден. Не го пожелавам на никого. Чувството да загубиш близък човек по-такъв глупав начин е неописуемо и жалко.
Но мисълта ми е друга. На погребението му като започнаха да качват ковчега в катафалката, ковчегът не можеше да влезне, сякъш нещо го спираше. Някой се провикна, че момчето не иска да си отива от този свят и носеха ковчега до гробищата :О Освен това когато обядвах същия ден в къщи на терасата вятъра бутна една бутилка с червено вино, тя се счупи и виното се разля по земята. Днес вдигнахме наздравица с приятели за момчето, и всеки отля малко от питието си за него, но след 1-2 мин една приятелка бутна чашата си и тя се разля. "На някой му се е пиело" казаха всички. Замисляла съм се дали има живот след смъртта, но никога не бих дала отговор за това нито аз, нито някой учен. След тези неща се замислям над това.Сякъш има някаква сила, някаква магия. Какво е всъщност това? Какво мислите вие по темата? Имали ли сте подобнаа случка?
П.П. до всички настоящи и бъдещи шофиори: Замислете се над тези неща, над безбройните катастрофи по улиците на държавата ни и ШОФИРАЙТЕ РАЗУМНО. Само 1 секунда без внимание може да промени целия ви живот или живота на околните. :( Да не дава Господ на никой подобна случка. :(
Просто ви липсва и несъзнателно отказвате да приемете смъртта му и за това са всички тези "Съвпадения"
Nadelina
05-08-2009, 20:47
Хората казват, че, когато някой почине душата му си отива от този свят на 40-тия ден от смъртта, нали Христос на 40-тия ден възкръсва. И аз иначе много пъти съм мислила за това, но отговор няма как да получим. Но аз вярвам, че има нещо такова, щом хората "изпитвали" клинична смърт го потвърждават.
got2Bthe1
05-08-2009, 20:51
съжалявам за загубата ви но лично вярвам че няма връзка между този и задгробния живот...
justbebsi
05-08-2009, 20:58
Мойте съболезнивания .И аз съм чула че душата на мъртвия остава на тази земя 40 дена след като е умрял.Ти не трябва да обръщаш толкова внимание на това суеверие и на другите като него . Знам че ти е тежко , но се опитай да не мислиш постоянно за това .Колото и трудно да ти е трябва да приемеш смъртта му
не е точно по темата ... ама шофьорите в българия са боклуци
got2Bthe1
05-08-2009, 21:19
не е точно по темата ... ама шофьорите в българия са боклуци
За повечето си прав но има и добри...
така е. обаче тфа енай шибания начин даумреш горото момче
ThereIsNoWayOut
05-08-2009, 21:44
Моите съболезнования.
Аз лично винаги съм се чудил какво става със съзнанието ти след смъртта.Някак си твърде нереалистично звучи да има задгробен живот.От друга страна съм ставал свидетел на какви ли не странни случки.Пример като малък съм викал Дама Пика (предполагам доста от вас са го правили) и незнам , може би заради самата нагласа да се случи нещо , но определено ставаше нещо странно.Прозорците трепереха и имаше една странна хладина в стаята .. Нищо не е невъзможно.
Nadelina
05-08-2009, 22:01
Относно Дама Пика мога да кажа, че като бяхме викали едно време, едно шише падна на земята, уплашихме се и едно от момчетата хвана картата, скъса я на малки парченца и я хвърли, при връщането си, падна на земята и от ръката му падна парченце от картата - точно главата на дамата.
BigFakeSmile
05-08-2009, 22:16
не, това не е съвпадение..поне така мисля
когато дядо ми почина баща ми си изгуби цигарите и спорика и си крещяха с майка 2 часа къде ги е сложила тя...
докато не ги намериха и не се сетиха че в ковчега на дядо трябва да сложат кутийка цигари, понеже той пушеше доста
аз мисля че той просто си ги е искал..
нз..имаше и нещо друго подобно но ся не мога да се сетя..
не мисля че е съвпадение
Може може . Аз вярвам в такива работи
CucAgMuH
05-09-2009, 00:55
Подценявате човешкото :)
Нормално е под въздействието на силни емоции, особенно при поставяне пред свършен факт на който не можете да противодействате да сте разсеяни и объркани. При това положение, търсите логиката в ситуациите и се опитвате да си обясните фактите - за да не изпаднете в тотално объркване и паника. Тук идва мистицизма, задгробният живот, духовете и тем подобни. Лесно е да обясним нещо използвайки легенди, митове и предания без да се уповаваме на научно доказани факти или уповавайки се на псевдофакти.
Да, има странни неща - не отричам. Бил съм свидетел как дядо ми ни извика и обяви че ще умира същата нощ, а пък искал да се види със синът си(баща ми, бел.авт.). Преглеждаха го доктори - в перфектно здраве. Баща ми поел веднага да се връща, но дядо ми почина в 4 и 30 през нощта. В перфектно здраве. Баща ми пристигна около 5. Самовнушение? Или просто е знаел че нещо не е наред? Нещо което докторите не са видели? Според тях - естествена смърт. Не ми се спори много кой прав, кой крив. За съжаление трябва да призная че човека се беше отписал и беше готов да умре без капка страх в очите или някакво притеснение. И тогава изчезваха цигари, разливаха се вина - традиция. Всеки виждаше някакъв символ някъде си - малко петънце на мрамора от който беше направен паметника му - това не е просто произволна жилка в камъка. Дядо ми обичал да ходи с черен костюм, черна риза, черни обувки и бяла вратовръзка(тъкмо за това ми натякват че съм приличал на него - остава ми само бялата ватовръзка 8-) ). Беличката жилка в черният мрамор познайте кое било... именно. Според мен напълно произволно. Естествено можехме да се заядем с тоя дето е правил паметника и да си имаме изцяло черен, нали? :)
Баба ми - същата история. Извикала ги, казала им че ще умира и питала за мене. Айде юруш. Че ако търсите символиката, почти на същото място бях на което беше баща ми когато са го извикали за дядо ми. Според мен - пак случайност. Аз пък, да ми се невиди още по-зле и от баща ми - час и половина съм закъснял. Тъкмо пристигам и некви копеленца отпреде се моткат с ковчег. Ей много криво ми стана. Направо ги подминах като малък камък и хванах къра към Бузлуджа/Шипка. Повървях си два-три километра извън града докато ми дойде акъла. После се сетих че наблизко съм си погребал котката - на едно закътана полянка от дърветата с ручейче :) Ходих, четох си надписа "fide et аudax - pantera domesticus". Малко изтъркан, ама ако вкараш въображение и се разчита. Извиках си такси да се върна. Като ми казаха какви били последните думи на баба ми и пак ми стана криво - събудила се, питала "Ники дойде ли...", те казали че всеки момент пристигам, а жената казала "Ами аз ще си полегна ей тука да подремна, събудете ме като дойде...", ама нещо номера със събуждането не сработил :)
Разбира се, предсмъртното желание и на баба ми и на дядо ми били да бъдат погребани заедно, за да са заедно за вечни времена(а у, old school любов :) ). И на гроба на дядо ми какво мислите има - лале, едно. Дето никой не го е сял, никой не го е копал(има само някаква зеленинка, ниска като тревичка по принцип...). Познайте на баба ми какви й били любимите цветя - лалета. Естествено - ето пак, логика. Дядо ми посрещал баба ми с любимото й цвете. :) На погребението то не бях ветрове, не бяха чудеса - всички свещи гаснат, аз тичам като някакъв пироман, фен на Прометей паля всичко наред. Вятъра бутнал виното върху гроба - аааайде символ... И както си духаше и ми изкарваше душичката с тия свещи, така изведнъж - оп слънце, няма сумрак и вятъра утихна. Баща ми като почна със "те са се събрали и вече са спокойни" и тем подобни... Да, баща ми, добре - те определят времето над половината България...
Това което виждам аз е низ от произволни събития. Толкова. Останалото е нагаждане на фактите според случеят от хората които се чувстват засегнати. Защитна реакция срещу силата на природата. Трудно е да приемеш че рано или късно си заминаваш безвъзвратно. Инстинкта за самосъхранение не го позволява. Затова и хората търсят нещо с което да се успокоят. Богове. Духове. Задгробен живот. Ад. Рай. Не може всичко да свършва със смъртта. Търсят доказателства с които да си подкрепят предствите. И ги намират. И са спокойни. Без да осъзнават че случките са напълно произволни, въпреки че те намират смисъла в тях.
Помислете малко. Колко време е било необходимо на мрамора за паметника на дядо ми да се формира? Земните пластове се движат за дядо ми? :shock: Ами що не за някой друг? И защо се е формирал някъде наблизко, ами не да речем в Австралия? Каква е вероятността някой да извлече точно това парче мармор от много такива? Каква е вероятността да попадне точно в този град? Ами да попадне точно на този познат на баща ми, който дялка паметника? Ами каква е вероятността да го издялка точно до там, че да се появи бялата нишка(и вероятността да изберем тази форма)? И каква е вероятността бялата нишка да се падне точно от предна страна, ами не отстрани или отзад? И ВИЕ МИ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ТОВА Е ЗАМИСЛЕНО ОТ НЯКЪДЕ СИ И ОТ НЕЩО СИ САМО ЗАРАДИ ЕДНО СЪЩЕСТВО?!? No way, baby, no way(превод: "Без въй, бабо, без въй" - бургазлии ще ме разберат ;) ). За да се подредят така нещата за едно живо същество би означавало да се разредят за поне сто други. А за да подредите нещата за две живи същества(взаимносвързани като баба ми и дядо ми), за да запазим коефициента - трябва да унищожим последователността за 100^2, т.е. сто на квадрат = десет хиляди(теория за взаимносвързаните вероятности - ВМ). Звучи нереално, нали? За да се получат нещата за 2-ма човека, зарязваме 10к човека? Щото някой в същият град може да е носел бял костюм на черни райета, а подобен мрамор да не се е формирал - само черен с леки бели нишки. Да не изпадам в повече подробности(че пак се олях :oops: ).
Всичко е напълно произволно, вие сте тези които му придават значение(или не му придават). Щом така ви е по-добре - заповядайте. ;-)
lipsvashh_mi
05-09-2009, 04:54
първо,моите съболезнования до авторката на темата!Ужасно съжалямав за загубата ви,но това,което не ни убива ни прави по силни,така,че смело напред...
за знаците,не мисля,че са случайни-няколко дена след смърттта на единия от 3мата ми най-близки хора,видях отражението му в огледалото..понеже бяхме у леля ми,а там е пълно...и нито съм сънувала ,нито нещо..просто презнощта образа му се появи и ми се заусмихва от огледалото..да не ви разправям каква паника бях,въпреки,че беше той :?
Може малко да се отклоня от темата,но е доказано,че когато човек очаква нещо дори и да не се случи той си го ...представя,ако мога да кажа...Нещо като случая с викането на дама пика...Когато я викате вие се надявате да се появи,нещо да стане.Дори "символ" като духане на вятър от незатворен прозорец ви се струва необичаем...Гледах и такъв "експеримент" в езерето Лохнес(чудовището Неси) по National Geographic...Потапят и дърпат надолу един прът по средата на езерото и хората идват с надяването да видат "Неси" и после като ги питат какво беше това..Те отговарят,че са видели главата,гърба на "Неси"...Пробваха това и в обикновена река(езеро.. не се сещтам какво беше) пак със същия метод с пръта...Питат хората какво са видели--->прът,дърво...Не обръщайте внимание на такива "символи",въпреки че и аз вярвям в тях 8-) ...
Моите съболезнования за момчето...
nikkiiii
05-09-2009, 06:56
мойте съболезнования..ужасно е един човек да си отиде така..
:( Бях много малка (7-8 години) и леля ми почина.Бяхме мнооого близки имахме някаква връзка като майка и дъщеря .. така малко се отклоних ..и една вечер странно аз започнах да рисувам счупено сърце и в този момент мама ми каза че тя е починала и от тази вечер нищо не беше същото .. вечер я виждах и я усещах навсякъде около мен чувах гласа и :(
kristito3
05-09-2009, 08:41
много съжалявам за това, което се е случило ;( мисля, че има нещо такова :-o до 40-тия ден духът все още витае...чувала съм, че през тези дни той прави това, което е обичал, когато е бил жив :)
Niakoitam
05-09-2009, 10:31
Моите съболезнования.
CucAgMuH,според мен малко грешиш като използваш законите на науките за доказателство.
1.Ти напълно ли си сигурен че всички науки и всички закони в тях вече са ни напълно или поне отчасти познати?
2.Ти сигурен ли си че в този задгробен живот законите и науките са същите или поне малко си пасват с тези в нашият материален свят.Може пък и да нямат нищо общо.В нашият свят доказателствата и изчисленията са обърнати спрямо материята,а в задгробният свят може да са обърнати спрямо духът.Ако приемем фактът че духът е нещо много по висше нещо от материята,защото все пак я задвижва за да е жива оттук може да следва че ние с тези закони и науки изобщо неможем да докажем нищо,защото нещата в задгробният живот са на съвсем по различно ниво,което нас ни е непознато или може би все още не сме дораснали дотолкова че да го разберем.
Ще ти дам един пример с мен.Преди доста години почина дядо ми по майчина линия.Той беше болен от рак на дебелото черво и му го отрязаха цялото.Дойде си в блока му.Но понеже баба ми и дядо ми са от София,а ние не сме,ходехме в почивните дни на всяка трета или четвърта седмица.Един път пак едни такива почивни дни отидохме там.Беше добре и се подобряваше.Аз и брат ми бяхме малки.
Дойде времето да си тръгваме.Като излезнахме на мен леко започна да ми става гадно,но не му обърнахме внимание Бяхме минали почти половината от пътя и бяхме близо до Окръжна болница.Тогава ми стана толкова гадно че вече не можех да се държа на краката си.Родителите ме заведоха в болницата.Там казаха че трябва да ми направят много изследвания и съответно ме приеха в болницата за няколко дни.Направиха ми куп изследвания и не откриха нищо.Уж кръвната ми захар се била покачила малко.Същевременно родителите ми се върнаха да нощуват при баба ми и дядо ми,защото не можеше всеки ден да пътуват по 30км.И понеже трябваше да се грижат за дядо ми пък и да идват при мен рано или поради незнам какви причини пратили брат ми при леля ми и лелинчо ми.Пак казвам дядо ми уж бил добре,доколкото позволявало състоянието му.Същата нощ за часове,даже и за минути се парализирал напълно и можел да си мести само очите.До сутринта починал.Последните му издихания били...В СКУТА на майка ми,неговата по голяма дъщеря.
И баба ми по бащина линия почина в скута на майка ми тя от запушване на черният дроб.Последната и реакция е била следната:
Започнала да си лъха с ръката пред очите.Майка ми я попитала какво прави,а тя и отговорила Нищо и веднага след това починала.
Незнам дали си чувал че някой котки усещат смъртта на даден човек 3-4 часа преди да е настъпила и се гушват в негоТе все пак усещат и земетресенията предварително,а ние още неможем.
И това е отклонение от темата,но ти чувал ли си за кристалните черепи и други подобни неудобни открития.
Как са направени кристалите черепи толкова перфектни и по този начин,никой неможе да каже.Според сегашната наука тези черепи изобщо не трябва да съществуват,защото са направени така че преминават през няколко осеви линии на кристала.В такъв случай трябвало да се пръснат на малки парченца още докато ги дялат за да им придадат тази форма.Има една версия с пясък,която повечето хора отхвърлят,защото това значи един такъв череп да е правен 300-400 години по 24 часа работа всяко денонощие,а нямало следи от надрскване от пясък дори гледащо се през най-добрите съществуващи днес микроскопи.
Чувал съм и още две версии.Едната е че са направени от много по развити от нас същества,с технология,която още не познаваме.другата е че може да са били част от организъм с кристален скелет.
Та това е далече от темата,но просто исках да ти покажа че не можем да използваме научни доказателства и да отхвърляме неща,които са ни непознати като невъзможни или просто поредица от случайности.Аз все повече започвам да се убеждавам че случайности на този свят няма.
hamacs563
05-09-2009, 10:47
Първо,мойте съболезнования до авторката на темата. И аз съм чувала,че до 40-тия ден душата на мъртвия витае и прави това което е обичала да прави приживе.Няма да излъжа ако кажа,че знам как се чустваш :( преди 11 месеца изгубих най-добрия си приятел с когото много се обичахме и бяхме неразделни и бяхме и нещо повече от приятели :) и на мен все още продължават да ми се случват странни неща :? нз може би е внушение или нещо подобно,но запомни,че няма да спираш дори за ден да се сещаш за него... особено в някой по важни случай :( :( :( :( :(
Като за начало - моите съболезнования :(
А иначе и аз съм ставала свидетелка на подобни аномалии (ако мога така да се изразя).Когато прабаба ми почина и баба ми се захвана да меси няк'ва пита всички яйца,които счупи бяха с по 2 жълтъка ( :shock: ).Като за капак баба ми меси 4 пъти тестото,но все не ставаше и го хвърляше ... Това се повтори и 40-тия ден и на 1-та година :? Аз супер много се бях шашнала от тези "съвпадения",а баба ми спокойно ми каза "Ината на баба ти ще се проявява и след смърта й :) Явно пак нещо не й се харесва ..." ( :shock: )
Що се отнася до катастрофата ... В Силистренса община (аз съм от Силистра по принцип) от началото на годината до сега са загинали общо 14 младежи и повечето на едно и също място ... :? Кофти е,но нищо не може да се направи :? Докато има шофьори,които се мислят за нещо повече от другите и не си дават сметка за последствията ще е така ...
Ivalinka
05-09-2009, 11:28
хубаво е да мислиш, че има нещо след смъртта, че не всичко свършва с нея.
каква би била реакцията на човека, ако му кажат , че със смъртта всичко свършва. живял си, усещал си и после нищо???????
това си е чиста присъда.
а ние имаме право да се защитим. като доказателства използваме всички тези странни неща, които ни се случват, разказите на други и т.н.
Колкото до мен, не мога да кажа, че 100 % вярвам в задгробния живот, но повече от всичко на света искам наистина да има ( и да не е като ''ад'').
И като се замислим, как душата умира? възможно ли е изобщо да умре.
тялото, ясно.... но душата? всъщност без нея тялото е едно нищо. нещо материално със срок на годност ( както всичко останало). Но душата?
И такива въпроси възникват ... 'в подкрепа' ... на теорията за задгробния живот. Горното е в кавички... просто защото ми прозвуча малко странно, докато го произнасях.
soul1199
05-09-2009, 12:32
Подценявате човешкото :)
Нормално е под въздействието на силни емоции, особенно при поставяне пред свършен факт на който не можете да противодействате да сте разсеяни и объркани. При това положение, търсите логиката в ситуациите и се опитвате да си обясните фактите - за да не изпаднете в тотално объркване и паника. Тук идва мистицизма, задгробният живот, духовете и тем подобни. Лесно е да обясним нещо използвайки легенди, митове и предания без да се уповаваме на научно доказани факти или уповавайки се на псевдофакти.
Да, има странни неща - не отричам.
Помислете малко. Колко време е било необходимо на мрамора за паметника на дядо ми да се формира? Земните пластове се движат за дядо ми? :shock: Ами що не за някой друг? И защо се е формирал някъде наблизко, ами не да речем в Австралия? Каква е вероятността някой да извлече точно това парче мармор от много такива? Каква е вероятността да попадне точно в този град? Ами да попадне точно на този познат на баща ми, който дялка паметника? Ами каква е вероятността да го издялка точно до там, че да се появи бялата нишка(и вероятността да изберем тази форма)? И каква е вероятността бялата нишка да се падне точно от предна страна, ами не отстрани или отзад? И ВИЕ МИ ТВЪРДИТЕ ЧЕ ТОВА Е ЗАМИСЛЕНО ОТ НЯКЪДЕ СИ И ОТ НЕЩО СИ САМО ЗАРАДИ ЕДНО СЪЩЕСТВО?!? No way, baby, no way(превод: "Без въй, бабо, без въй" - бургазлии ще ме разберат ;) ). За да се подредят така нещата за едно живо същество би означавало да се разредят за поне сто други. А за да подредите нещата за две живи същества(взаимносвързани като баба ми и дядо ми), за да запазим коефициента - трябва да унищожим последователността за 100^2, т.е. сто на квадрат = десет хиляди(теория за взаимносвързаните вероятности - ВМ). Звучи нереално, нали? За да се получат нещата за 2-ма човека, зарязваме 10к човека? Щото някой в същият град може да е носел бял костюм на черни райета, а подобен мрамор да не се е формирал - само черен с леки бели нишки. Да не изпадам в повече подробности(че пак се олях :oops: ).
Всичко е напълно произволно, вие сте тези които му придават значение(или не му придават). Щом така ви е по-добре - заповядайте. ;-)съгласна съм с теб,но просто на някой хора им трябва да вярват в нещо,едни вярват в ада,други в рая....колко ли неща не съм чувала :-o
Като за начало..Моите съболезнования на авторката на темата ....
Вярвам,че има някаква сила след смъртта ... няма да разказвам какво се е случвало при мен ... Има толкова много неща,които са необясними за нас,за науката ... Пирамиди,кристални черепи и т.н...... Както се казва "никой все още не се е върнал,за да каже.." чела съм,че когато умират хората стават по-леки (не помня точно колко) и се твърди,че това е душата им ...
littlebaby
05-09-2009, 14:33
Моите съболезнования....
първо,моите съболезнования до авторката на темата!Ужасно съжалямав за загубата ви,но това,което не ни убива ни прави по силни,така,че смело напред...
за знаците,не мисля,че са случайни-няколко дена след смърттта на единия от 3мата ми най-близки хора,видях отражението му в огледалото..понеже бяхме у леля ми,а там е пълно...и нито съм сънувала ,нито нещо..просто презнощта образа му се появи и ми се заусмихва от огледалото..да не ви разправям каква паника бях,въпреки,че беше той :?
Точно мислех да разкажа случка с огледало.Когато дядо ми почина, огледалото в нас се счупи и то само.Без никой да го бара или квото и да е.Е така пред очите ми.Казах на майка ми и тя ми отвърна, че когато някой роднина или близък човек умре, огледалата се закриват с нещо, за да не може мъртвият да види отражението си....
Take_That
05-09-2009, 16:25
Моите съболезнования :(:(:(
Вярвам в задгробния живот, така да го кажа и не мисля, че това са съвпадения - винаги съм мислила, че когато наш близък човек почине - роднина, приятел, той винаги е с нас :)
DevilWish
05-09-2009, 16:52
Моите съболезнувания.Напълно те разбирам.Преди по малко от месец почина изключително важен за мен човек :( самоуби се ;( Още не мога да излезна от шока ,така че ти влизам в полужението.
Само искам да ти кажа да бъдеш силна и сама се уверих, че трябва да продължим живота си ,защото този човек би искал ние да сме щастливи ;) А иначе и на мен първата седмица след като почина ми се случиха доста нелепи неща и аз съм си обеснила всичко ,с неговата смърт.Зная, че е някъде около мен ;)
Много древни народи са вярвали в задгробния живот,има и доста ритуали свързани с тази тема,но никой не се е върнал,за да каже и според мен не може всичко това да е плод на фантазия.
На някой му се пие,яде или нещо друго често се казва,но това според мен са думи,който са се превърнали в нещо като "придружение" към смъртта.Може и да има недовършена работа тук на този свят,може и просто много да ви липсва..
CucAgMuH
05-09-2009, 18:16
Бях се разписал на дълго и на широко. Явно ви е трудно да си представите че няма нищо след смъртта(дори за момент, никой не ви е накарал да вярвате). (изкушавам се да седна да викам "21-ви век сме" и "Коооолко сте ограничени..." 8-) надявам се сега осъзнавате колкот тъпо звучат тия реплики...)
Темата е обширна, но доколкото съм учил физика(това ми е била специалността 5 години... плюс математиката) мога спокойно да ви заявя че на планетата Земя просто липсват условия за съществуване на тия неща на които твърдите че ставате свидетели :) Тоест е много по-вероятно да са плод на въображението ви, отколкото пропуск в науката.
Присъствал съм на експерименти по физика, с анти-частици, йонизирани частици и какви ли още не глупости - релно невидими за невъоръжено око, но съществуващи. Там, пред теб. Заставаме 20-тина човека и ни питат какво виждаме. Единият казва "Облак", втори се намесва "прилича на сфера", трети "да, вярно, като някаква топка...", според четвърти се върти... даже някой виждаше миниатюрно копие на Земята - от двайсет човека около петнайсет виждаха нещо. Кимаха утвърдително. В тоя момент аз си изпротестирах че нещо не ми е наред с очите, щото нищичко не виждам. Тогава главният тип дето водеше демонстрацията каза: "Спокойно, ние още не сме почнали експеримента, тия хора не ги знам какво виждат, ама си въобразяват, защото там в момента освен въздух друго няма...". :lol:
Контролиран експеримент(пример който си спомням от един учебник по психология) беше следният: Разделят сто човека на по групи от 50. Казват им че на едните ще сложат инжекции с ваксина срещу токсин във въздуха който предизвиква затруднено дишане, на другите няма да им поставят и после ще ги пуснат заедно в стая с този токсин, да видят как ще реагират - успешна ли е ваксината. Инжектират им нещо безвредно(не помня какво, ама беше от сорта на глюкоза...). Пускат тия 100 човека в помещение с перфектната вентилация, с температура 20-тина градуса поддържана от климатици - перфектните условия за човек. Хората които са били инжектирани си стоят прави и корави - нищо не усещат. Повечето от тези които не са били инжектирани започва да им прилошава, почервеняват, задъхват се, викат и молят експеримента да бъде прекратен. Веднага след изваждането от помещението на хората на които им е било зле - те се оправят изведнъж, убедени че вече дишат нормален въздух. От неинжектираните остават 3-ма човека които стоят прави и нямат видими признаци за проблеми. При интервюто обаче, тези трима човека споделят че са имали проблеми с дишането, прилошавало им, но го подтиснали и не било лесно да изкарат десетте минути вътре! От петдесетте човека които били инжектирани всички били добре, но гледката на другите 50 неинжектирани човека ги е потресла и са убедени че ако не са били инжектирани са щели да бъдат зле.
Въображението е нещо силно и както казах вие го подценявате. И аз съм го подценявал :) Най-трудното е да осъзнаеш в един подобен момент дали въображението и подсъзннието ти въртят номера или не.
Колкото до науката която не можела да обясни някои неща - бях се разписал много, но... ще ви го синтезирам: "Спокойно можем да изкопираме напълно непозната технология в рамките на 2-3 години - вече е правено от руснаците 40-те години на миналият век - ей така, между другото(иначе можеше и по-бързичко ако си го бяха поставили за цел номер едно)".
ПП. Странно ми е да говорим за науката. Знаете ли че има лед с който можете да разтопите друг лед(лед с температура над 50 градуса по целзии)? Сух лед, с който можете да взривите подводен обект? Лепнещ лед(мяташ го по нещо и той залепва за него като магнит за метал)? Или пък звукова вълна с която да накарате частиците в стъклото да се движат и да втечните флуида(т.е. да "разтопите прозорците с звук")? Апропо, знаехте ли че стъклото, например това на прозореца ви дори в момента е течно и се стича надолу под въздействието на гравитацията(флуид с голям вискозитет)? :) Това е нещо, което се приема за абсолютно нормално в средите на науката... все едно снежният човек да каже "Мирише ми на моркови". През 80-те и 90-те години се стига до абстрактните неща като плазмена обвивка, вакуумна бомба, обстрелване на обекти с античастици, изграждане на обекти от анти-материя.... йонизиране на материя... без да си говорим за честотните резонанси предизвикващи молекулярен разпад, хипноза или "пътуване във времето".
Честно казано съм по-склонен да повярвам че на 28-ми Октомври, 1943-та, американският USS Eldridge се е телепортирал, вместо да стане невидим(експеримента "Филаделфия" (http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Experiment)), отколкото в тия неща. Науката е доста по-напред отколкото някои хора предполагат, и все още не може да даде доказтелства за съществуването на духове, богове и други такива - даже напротив - отхвърля ги...
И аз предпочитам вместо да съм някакъв фанатик които вижда духове на всеки ъгъл, да съм здраво мислещ човек. Това разбира се не означава да не почитаме мъртвите. Започвате да ми напомняте на амишите между другото :) С това отричане на научният прогрес... До момента не е открито неоспоримо доказателство за наличието на задгробен живот, духове или богове - точка. И за извънземни. Точка. И за баба Яга. Точка. 8)
Niakoitam
05-09-2009, 20:30
Май не е мястото точно в тази тема да говорим затова,но това,което ти описваш с опита в стаята се казва плацебо ефект.Показва силата на съзнанието и как човек може да се почувства по добре или по зле само поради причината че е повярвал на това и е успял да притъпи всички свои усещания и да излъже мозъка си.Каква ти е гаранцията тогава за нормалните усещания.Има хора с болка,която не е физическа,а се получава на психическо ниво и все пак усещането е като за силна физическа болка.Гледах един експеримен.На един човек поради дадена причина или инцидент му е отрязана ръката.Той усеща постоянна болка с години,защото мозъка му подава импулси да си стегне ръката,но понеже тя липсва,той стяга,стяга и от това се получава болката.Та експеримента беше следният:Сложиха му здравата ръка в една огледална кутия отвътре.Скриха му другата ръка и го оставиха да гледа здравата си ръка и отрежението и.Той започна да си стиска здравата ръка много здраво в юмрук,но можеше да я контролира.И болката му изчезна.Тази болка беше от противоположната страна на лицето му,защото невроните са близки.След тази манипулация болката му изчезна.Отдадоха го на бързото пресвързване в други връзки на неврните в мозъка му,които започнаха да се използват за другата му ръка.Мозъкът му си бил "преначертал картата" и затова не усещал болка.Това значи че ако си повярваш много силно и болката може да изчезне.Колко хора има повярвали си и се излекували от заболявани над които лекарите са вдигали ръце.
Гледай този филм пък ще видим какво ще кажеш:
http://zamunda.net/details.php?id=139237&hit=1
Все пак Използваме само 4-5% от мозъците си такаче нищо не се знае.
Ще пропусна многото неща,които каза,защото за повечето не е дадено никакво научно доказателство.Може и да се крият де,незнам.
И много ясно че не можем да копираме нещо като не знаем технологията му пък и не сме стигнали дотам.Мислиш ли че някои неандерталец например ще може да изкопира една сегашна совалка или подводница?Аз мисля че не.Защо ли някоя мравка не построи например Големият Адронов Колайдер,а?Ми сигурно,защото не е еволюирала дотам можеби?
А за извънземни трябва да си много наивен за да вярваш че НЕ съществуват.Как може така Вселена,която уж е безкрайна каквото и да значи това,с толкова много планети и в нея една субатомна частица спрямо нея наречена Земя и ние сме единствените.Голямо самонавиване,голямо нещо пада обаче.Та ние незнам дори къде и в какво точно се намираме и дали всъщност всичко не е една симулация,ти си тръгнал да обясняваш как видиш няма извънземни,няма задгробен живот,науката знае всичко и никой не може да го успори.Учените смятаха че и в клетките ни почти нямало електрически вълни,а впоследствие се оказва че имало и те били доста мощни.И като човек почине всичко просто се укротява и спира след определено време разбира се,а нищо в природата не се губи.Човек олеква няколко грама след като почине.Експериментирано е.Къде отива съзнанието ни?Опитът ни трупан цял живот?съжалявам,но не можеш да ме убедиш че всичко е накрая да се разпаднем на частици.То в такъв случай микроорганизмите не искам да казвам другата дума,защото все пак не пишем в най-подходящата тема затова трябва да са по висши от нас,защото просто им ставаме храна,а нали който е по нагоре в хранителната верига бил и по висш.Да това е самонавиване.Навиваме се че сме най-развитите и няма задгробен живот просто,защото на някои хора им се иска да живеят за мига и изобщо да не се замислят за последствията.Съжалявам,но аз не се смятам за компютър или някаква такава бездушна машина,на която след като и изтече срока на годност просто се разваля и отива на боклука.
CucAgMuH
05-09-2009, 21:50
А за извънземни трябва да си много наивен за да вярваш че НЕ съществуват.
Имам среща в 1 часът, което ми дава много малко време да ти отговоря, но чети внимателно, какво съм казал по-горе...
До момента не е открито неоспоримо доказателство за наличието на задгробен живот, духове или богове - точка. И за извънземни. Точка. И за баба Яга. Точка.
Или ти имаш доказателства за баба Яга? :) Баба Яга спокойно може да си съществува някъде, например в Алфа-Кентавър, или пък на 200 километра под Северният Полюс. Извънземните - също. Но не е доказано. Инжектоплякторните моркуляризаторчета - също. Вие твърдите че нещо съществува, като нямате доказателства за това. Аз твърдя че не съществува, докато не ми покажете доказателства.
Все пак Използваме само 4-5% от мозъците си такаче нищо не се знае.
Глупости. Учените използват меджу 2 и 3% от капацитета на мозъка си. Ако си мислиш че ти или аз минаваме 2% - лъжеш се. А ако си мислиш че някакво лапенце което мисли само как да се изпраска с някой друг използва повече от един процент...
И много ясно че не можем да копираме нещо като не знаем технологията му пък и не сме стигнали дотам.
Правено е. Ще ти го надраскам набързо:
Краят на Втората Световна Война - обединените сили на САЩ&Русия(и други, но разглеждаме тези двете в момента) мачкат Нацистка Германия. САЩ използва бомбардировачите B-29 за да поразява цели в сърцето на Германия. Част от тези самолети биват ударени и единственият им избор е да паднат по пътя назад, или да кацнат в съюзнческа Русия. Сещате се - избират да кацат в Русия. Определено количество от самолетите B-29 просто "изчезват" безследно след кацането си в Русия(тук амеркинаците може да виждат съдба, глупости - истината - екипажа е бил екзекутиран след кацането - самолета откраднат и скрит).
След краят на Втората Световна Война Русия разполага с поне 4(потвърдени) непокътнати бройки на B-29. Туполев(авиационен конструктор, да не се бърка с Топалов моля) получава нареждане да направи нaпълно функционално копие на B-29. Все едно да паднат три-четири летящи чинии от небето и ние да седнем да им правим копия. Материалите от които е изграден B-29 са напълно непознати като сплави на руснаците(използват гофриран алуминии, а не композитни сплази от дуралуминии), начина на пресоване е бил мислен за невъзможен до този момент(отнема месеци да постигнат същата плътност и здравина), напречното сечение също не било постижимо според Туполев(още няколко месеца експерименти...). Аеродинамичните характеристики плюс теглото и тягата от двигателите изглеждало на руснаците сякаш това нещо теоретично не може да се отлепи от земята и с два тона динамит - пък било то и празен самолет.
За няколко години Туполев извършва грандиозен за времето си reverse enginnering и създава самолет който се различава по харектеристики с плюс минус 1-2% от оригиналният. Русия започва да произвежда сплави каквито до момента не са произвеждали. Двигатели каквито не са и планували да произведат. Този самолет получава името Ту-4. Параметри?
Дължина: (Ту-4 : 30,18 m) (B-29 : 99 ft 0 in (30.2 m))
Размах на крилете: (Ту-4 : 43,05 m) (B-29 : 141 ft 3 in (43.1 m))
Площ на крилете: (Ту-4 : [b]161,7 m
Niakoitam
05-10-2009, 09:50
Значи това за процентите съм го чел на много места.Писал съм го на много места от Езотерични форуми(ако може така да ги наречем),до чисто научни форуми и ти си единственият който държи че това не е така.Истината е че един средностатистически човек в днешно време ползва от 4-5 до 7 % от мозъка си взависимост.За сравнение Алберт Айнщайн,които е бил един от най умните сред хората,гении е използвал около 12% от мозъка си и въпреки че е бил толкова гениален е бил смятан от съвременниците си за малко чалнат,дори луд.За сравнение,не всички луди,но една част от тях е установено че ползват около 14%-15% от мозъците си.Абсолютният максимум достигнат от човек,но са в лудницата.Може би защото просто не могат да бъдат разбрани от един средностатистически човек,който използва два пъти по малък процент от мозъка си,или както се казва в една мисъл:"Хората,които са надраснали времето си,доста често са принуждавани да го дочакат в не особено удобни за тях помещения".
Веднъж даже бях чел една такава историйка.Незнам доколко е вярна.Умрял един от известните военни пълковдци от ранга на Хитлер,Сталин и други.Не си спомням кой точно беше затова нама да му споменавам името.Известен беше.Събрали се сумата учени за да му отворят главата за да видят колко ли много гънки има мозъка му.Всички чакали с голямо нетърпение.И о чудо като отворили главата му мозъкът му бил почти идеално гладък и имал само някоя и друга лека гънка.След това двама яки мъжаги довели от близката лудница един човек който само траел,гледал втренчено в една точка и премигвал с очи без дори да се съпротивлява.Убили го и отворили и неговата глава.И отново чудо.Мозъкът му бил изключително набръчкан и имал много голямо количество и дълбоки гънки.
Знаеш ли че човек има три фази на съня.Първата е подготовка за втората,а втората е подготовка за третата фаза,която трае около 5 минути и се нарича Р.Е.М.,ако не се лъжа бързо въртене на очите.Другите две фази са много по дълги и протичат с определени
изменения на организма като:блокиране на повечето органи,обездвижването на цялото тяло(докато спим тялото ни е парализирано с цел да не се нараним),прочистване на невронните връзки и така.След като почти цялото тяло ни е изключен,в буквален и преносен смисъл(има едно заболяване,което не го пожелавам на никой,да се събудиш докато тялото ти е в парализа,казват че е изключително гадно усещане,можеш да си местиш само очите и нищо друго)Та както казах всичко това и много други изменения са
подготовка за 5 минутният Р.Е.М.Тогава сънуваме,тогава ако сме трениранирали достатъчно(това съм го чул от научнопопулярен филм)може да имаме осъзнато сънуване т.е. да командваме съня си,тогава може да си отговорим на разни въпроси или да направим разни открития,тогава организма ни се зарежда.Какво пречи както някои хора предполагат това да е един бърз скок с връщане до задгробният живот и обратно.През тази фаза става и нещо друго.Мозъчните вълни са доста по активни отколкото в будно състояние.Почти всичко друго е изключено,но мозъкът работи целият и на пълни обороти.Изключва се единствено предната част,която влияе на логическото мислене и
разсъжденията ни.т.е. пренебрегват се така споменаваните от теб науки.В сънищата няма логика,няма физични и математически правила и закони,можеш всичко и всякога.Там времето не съществува.Тези 5 минути могат да ти се сторят и като часове,даже и дни.В допълнение ще кажа че през тази 5 минутна фаза мозъкът ни се нуждае от два пъти повече кръв за нуждите си отколкото в будно състояние му трябва.Та така
Относно това прекопирване на самолета,за което ми говориш.Американците и руснаците:
1 са хора от един вид с еднаквакви мозъчни способности та дори и едните леко изостанали
2 са хора от една епоха с еднакви разбирания
Според един мои учител навремето душата расте много по бавно от тялото и откакто се е появило човечеството досега душите ни са на около 12 години.
Да речем че е така в случая.Ако се появят някакви извънземни на,които душите са им на
около 16 години например едва ли ще успеем да копираме летящите им чинии;
1 защото ако са толкова развити че да дойдат тук и някои се опита да им открадне машинката ще бъде разложен примерно на съставните си частици.
2 ако се разбие по всяка вероятност ще бъде повредена и ние пак няма да можем да поправим,а ако е толкова важна технология ще изтребят голяма част от човечеството и пак ще я прикрият ако трябва.
3 Ако е съставена от вещества и материали,които на нас не са ни познати и/или не съществуват на Земята пак не можем да я копираме.
Това незнам каква връзка има ама айде
Опитът не бил наследствен,Разбира се че е наследствен.Ти когато порасна как разбра че огънят гори.Твоите родители ли ти казваха:"Не пипай апи"или ти предпочете да си опържиш ръцете и сам се научи.И брат ми като малък си свалил кожата от печката,ама това не значи че не са го предупредили.Винаги ли се учи по трудният начин.Ти как започна да палиш огън като растеше.Първо с камъните и ремъка,после с двете клончета или директно разбра от родителите си че тая работа става по лесно с кибрит.Пък ако му сложиш и малко нафта още по добре?
Естествено че и хората и жовотните имат души.С тая разлика че хората уж имат разум,който понякога страшно ни пречи.
И един въпрос така от обща култура.Как според теб като хората нямаме души се получава че някои в по тежко състояние на операционната маса упоени,със запушени уши и скрити очи успявам да преразкажат на лекарите всичко което са правили до най-малките подробности като видяно и чуто въпреки че тези техни осезателно органи са били покрити и запушени пък даже са били и в упойка?А сега?Въпрос с повишена трудност.
А за времето било вечно казваш,а?Какво е всъщност времето?Някакво понятие измислено от човека с цел да улесни живота ни и да можем да си построим графика за ежедневните нужди.Такова понятие като време в действителност не съществува,затова и в сънищата ни както казах по горе 5 минути ни се струват като часове,дни,а понякога дори
и месеци.Може би има единствено цикли,които отвреме навреме се повтарят.
Ivalinka
05-10-2009, 10:38
наистина не е уместно да се уповаваме на науката, когато става въпрос за нещо, което няма нищо общо с нея. в крайна сметка науката е измислена от човека, а човекът е далеч от съвършенство и са му непознати безгранични познания....
Kostadin_682
05-10-2009, 10:40
Хора, преди няколко дни един от най-добрите ми приятели почина при катастрофа, беше голям шок за всички близки и приятели. Толкова е нелепо млади хора да си отиват така. Не е честно, не трябваше да става така. :-k но това е живота - кратък и в много случаи гаден. Не го пожелавам на никого. Чувството да загубиш близък човек по-такъв глупав начин е неописуемо и жалко.
Но мисълта ми е друга. На погребението му като започнаха да качват ковчега в катафалката, ковчегът не можеше да влезне, сякъш нещо го спираше. Някой се провикна, че момчето не иска да си отива от този свят и носеха ковчега до гробищата :О Освен това когато обядвах същия ден в къщи на терасата вятъра бутна една бутилка с червено вино, тя се счупи и виното се разля по земята. Днес вдигнахме наздравица с приятели за момчето, и всеки отля малко от питието си за него, но след 1-2 мин една приятелка бутна чашата си и тя се разля. "На някой му се е пиело" казаха всички. Замисляла съм се дали има живот след смъртта, но никога не бих дала отговор за това нито аз, нито някой учен. След тези неща се замислям над това.Сякъш има някаква сила, някаква магия. Какво е всъщност това? Какво мислите вие по темата? Имали ли сте подобнаа случка?
П.П. до всички настоящи и бъдещи шофиори: Замислете се над тези неща, над безбройните катастрофи по улиците на държавата ни и ШОФИРАЙТЕ РАЗУМНО. Само 1 секунда без внимание може да промени целия ви живот или живота на околните. :( Да не дава Господ на никой подобна случка. :(
НА един приятел преди 1 седмица почина братовчедката, заедно с компанията... и е направо гадна работа ,да си отидеш по тоя начин, ама така става като пият и карат бързо.. :?
Lonelysoul
05-10-2009, 12:45
Хората казват, че, когато някой почине душата му си отива от този свят на 40-тия ден от смъртта, нали Христос на 40-тия ден възкръсва. И аз иначе много пъти съм мислила за това, но отговор няма как да получим. Но аз вярвам, че има нещо такова, щом хората "изпитвали" клинична смърт го потвърждават.
Не че нещо ама Христос Възкръсва на Третия ден след като е умрял а на 40тиристия се възниса обратно на небето , има разлика :)
А по темата знам колко е гадно като някои загуби свои близък особенно при нелепа катастрофа , една моя приятелка ми се обади един ден плачейки като ми каза че иска да се видим като отидох ми каза как днес починал неин мн близък приятел от катастрофа цял ден неможах да я успокоя макар да не познавах момчето ми стана толкова гадно като я гледах така а и си представях ако бях на неиното място как бих се чувствал много е гадно недаи господ на мен да ми се случи нещо подобно ще се пресуша от плач какъвто съм емоционален
Preslawa
05-10-2009, 15:34
Мисля,че има някакъв живот след смъртта.Неможе някой човек да си отиде просто така.. неможе да се изпари,неможе да изчезне.Той оставя аурата след себе си..Особено смъртта при катастрофи е едно внезапно прекъсване на живота на човека.Всичко,което е постигнал,което има остава след смъртта му..Но той не си е отичал.Не е умрял по старост,просто тази катастрофа е прекъснала живота му.Това,което ти се е случило е много гадно наистина искренно съжелявам.Това което ти е направило впечатнелие мисля че е истинско .. Той все още е с вас,подкрепя ви и съм сигурна че винаги ще е до вас.Вие сте му най-добрите приятели..няма просто ей така да ви изостави.
CucAgMuH
05-10-2009, 22:43
Niakoitam, хич не ми се спори в момента :) Особенно след тази 23 часова среща съм размазан.
Все едно да стоим пред затворена врата и да спорим какво има от другата страна. В случеят ти казваш че има нещо, аз казвам че не е доказано че има каквото и да е(следователно всяко очакване за нещо конкретно е тотална грешка - стреляте с предположения на посоки, като в случеят си харесвате една теория и я възприемате масово, дори зачерквате научно доказани факти или ги изопачавате).
Страх ви е че няма нищо след смъртта? Или ви е страх че не знаете какво има след смъртта? :) Мисля че именно затова търсите начин да си го обясните. И в случеят, разбира се, ще приемете теорията която го обеснява по най-малко плашещият за вас начин и ще се убеждавате в нея - било то като посъзнателно си въобразявате или виждате в произволните събития - знаци.
Преди време ми казах че съм зъл :) Препоръчаха ми да си хапвам ей тия неща:
http://badmin.org/sysadmin/arx1226959434x.jpg
Сега за да не съм лош, ще си хапна едно - да ме отпусне. 8)
Вие може да си градите теории какво има колкото си искате - даже може да си вярвате. Никой не ви го е забранил :) Просто ми е интересно колко налудничави звучат теориите ви на моменти и какви псевдо-доказателства имате за тях. Губите връзката с реалният свят...
Все пак всеки е совбоден да си вярва в каквото иска... Ето сега аз оставям едно такова до лаптопа на леглото:
http://badmin.org/sysadmin/n1071693231_354802_8384.jpg
Отивам да си метна един душ, а като се върна искам една елфка да е паднала в капана... :oops: Не друго, ами не ми се дреме сам :smt011
Niakoitam
05-11-2009, 08:31
Добре,реших да използвам един жокер макар че сигурно пак ще кажеш че говоря с псевдофакти и всичко пак е случайност...но къде ги тези случайности на всеки ъгъл ебаси.
Та започвам да разказвам:
Преди време по стечение на обстоятелствата започнах да си пиша в един форум на лични съобщения с едно момиче набор 88 и си писахме няколко месеца.Сега вече не си пишем.Та и тя като теб беше малко песимистично настроена към тези неща,защото се опитваше да си ги обясни с науката,която познаваме досега.
Та тя ми каза следното:
С дядо и който вече е починал имали много силна връзка.Много се уважавали и си споделяли неща от всякакъв тип.Няколко години преди да почине дядо и постреснат от един негов сън и го разказал.
Сънят бил следният:
Дошъл някакъв човек,който бил много близък приятел на дядо ,но преди време,незнам колко,бил починал.Казал на дядо и:"Айде няма ли да идваш вече при мен да ти покажа как е тук"
Точно в същото време семейството на това момиче било в доста затруднено положение.Дядото явно и подсъзнателно усещал че не си е довършил работата и без него точно в този момент много трудно ще се справят.
Отговорил на приятеля си следното:'На мен ми е още рано,имам семейство,имам и внуци сега са в труден период и трябва да им помогна доколкото мога.Иди при,казал името на някакъв техен общ приятел,питай го него.Той е сам,няма за кой да се грижи,може и да се съгласи да дойде с теб....
И досещаш ли се какво е станало.Пълна случайност нали?Точно същият ден бил починал този техен общ приятел,на който дядото споменал името в съня си.И още по голямата случайност.Бил починал на леглото си,на което спи.Каточели даже изобщо не се бил събуждал тази сутрин.
След още няколко години и дядото починал,но семейството му вече било в много по-добро състояние.
Та за теб такива работи може и да са случайност и псевдофакти,но за мен не са.Не може като видим нещо по странно,което ни е по непознато да извръщаме глави и да казваме"А,това е случайност"
Както казах аз мисля че случайности няма.
Tomorrowww
05-11-2009, 08:35
моя мн долра приятелка почина преди половин година при катастрофа .. знам какво ти е и аз съм го преживяла :? .. и да , аз вярвам че има живон след това
CucAgMuH
05-11-2009, 17:48
Niakoitam, сериозно - опитвам се да не ставам лош :)
Но не видях смисълът от твоят жокер... Вероятността например комар да се удави в моето кафе, преди две минути - при положение че има мрежи против подобни гадини на прозорци и врати, летящо-гадино-трепач устройство в стаята и че комар не бях виждал от поне 6-7 месеца - е нищожна. Всъщност ако седна да я сметна ще се окаже в процентно изражениече е в пъти по-малка от тази на жокер който си ползвал :)
Но се случи. Според мен напълно произволно. Намерил е начин да мине през мрежичката, развил е тип резистентност към устройството(или устройството не бачка правилно...) и ми се е цопнал в кафето. Сега, аз ще отида да си направя ново кафе. Не защото виждам знака, или пък за упокой душата на комара. Просто не съм свикнал да си дъвча кафето.
Няма смисъл да ме убеждаваш в каквото и да е :) Не виждам и защо се опитваш. Нямаш доказателства... а пък аз искам доказателства. Такива - неоспорими, изследвани. Например за духовете. От какво са съставени, каква маса имат, подчиняват ли се на физичните закони(и ако не - защо), къде по дяволите отиват(точни координати във вселената, ако може по формата на НАСА), като отидат там какво правят, вечно ли го правят, защо го правят и още много други въпроси. На всичките ще ми отговориш с "Не знам", "Не можем да го разберем все още", "Не ни е познато" или "Не може да бъде обяснено".
Как искаш да повярвам в нещо подобно? :) Дори и да е реално. По същият начин спокойно можеш да вярваш в невидими с просто око летящи розови слончета, охраняващи сладоледа. Слончета които тежат частици от грама и могат да се телепортират. Живеещи на обратната страна на Луната, например. Които науката все още не се е развила за да може да потвърди съществуването им, а още по-малко да ги изследва...
Примера с розовите слончета е пресилен, да не седнете сега да го оборвате и да ми описвате разликите(както правите по принцип...) :)
Смисълът е че вие и идея си нямате какво е това там, реално ли е или е плод на въображението ви, подсъзнанието ви или просто се движите по акъла на останалите. И въпреки всичко вие сте убедени и вярвате че това е нещо конкретно, съществуващо и неоспоримо... дори повече - вие виждате знаци! :) Яко, к`во. 8-)
Виждайте си ги, бъдете спокойни че има "живот след смъртта"(самият израз е една голяяяяма ирония, ако не сте забелязали...). Аз съм си спокоен и без да вярвам че има нещо. Като се гътна, ще видя има ли нещо или няма. Дотогава, освен ако не се докаже противното - приемам че няма нищо, понеже не е доказано че има нещо.
Ако имахте сносно образование по физика и знаехте дефинициите на нищо и нещо, щяхте да ме разберете по-добре :) Накратко: нищото няма свойства, не може да бъде изследвано или да му се въздейства(да ви напомня за "нещо" в което вие вярвате? :P ). Тоест, нищото е абстрактно понятие за несъществуващото. В момента в който нищото бъде открито - то се превръща в нещо. Нещото има свойства, може да бъде изследвано, манипулирано и преобразувано от едно нещо в друго нещо. Тоест нищото може да става на нещо, но нещото не може да става на нищо. Само на друго нещо. Нещото от своя страна може да мени съставът си, масата си, размерите си и още куп неща. Но не може да стане на нищо. Понеже винаги ще има свойства, ще може да бъде изследвано и така нататък...
Сега схващаш ли къде ви куцат теориите на всички... 8)
Ivalinka
05-11-2009, 18:56
:-D :-D :-D
а, не.... това се превърна в един ...мм..забавен спор.
защо забавен? think about...
Niakoitam
05-12-2009, 08:33
Втори случай.Едно момиче в същият форум,за който писах каза две седмици преди да дойде една дата я назова и каза че е сънувала че тогава ще стане нещо лошо и по всички медии ще се говори затова.И аз имах сън за същото нещо,но няма да го описвам,защото беше далеч по неочеваден от съня на това момиче.Ако държиш ще намеря и датата,знам къде е.
Нарочно чаках с нетърпение този ден и влизах всеки път да не го пропусна.И забележи още едно съвпадение.Няколко дни преди тази дата стана пожара във влака София-Кардан и момичето след това написа че в този пожар са загинали много нейни близки познати.Познай какво стана на датата ,която беше обявила преди две
седмици.Беше обявена за ден на траур в цяла България.И аз имам един сън,които следя пък като дойде времето ще видим дали ще стане.Неискам много да говоря за него,защото първо много хора ще кажат че съм луд и второ ако вземе та нестане ще ме линчуват за нанесените вреди.
Но малко се отклоних.
Да прав си,ако знаех отговорите на тези въпроси,за които ме питаш,може би щях да съм в НАСА или да контролирам света,защото информацията е власт.Може би се прераждат,може би отиват на друго място,а може и да има n брой непознати ни измерения и да отиват навсякъде(колкото и да ни звучи непознато това)от най малките частици до всичко обгръщащо ни.И тъй като ми говориш за розови слончета пазачи на сладоледи ще ти дам един банален и често повтарян пример.Знаеш играта Pacman две измерения-едно
напред назад и едно наляво надясно.Да речем че отидеш в света на Pacman как ще обясниш на тамошните жители,които познават само две измерения,че всъщност има и трето-нагоре надолу като те изобщо не познават такова измерение.Та така и ти ме питаш неща,които не са ми познати,защото не си спомням да съм бил там.Всичко с времето
си.Някога науката може да достигне и дотам че да разбираме преди да починем.Та в тая връзка има два вида хора по тоя показател-едните,които вярват сляпо че науката е стигнала своя край,водят се сляпо по нея и ако учените не открият нищо ново още 1000 години все ще си мислят че това е максимума.Вторите се опитват да търсят
какво не е открито,те са учените,които откриват нещата и дават фантастични и невъзможни за другите идеи и никога не са съгласни че науката няма накъде да върви.Аз смятам че съм от вторите и ми се иска някога да участвам в един нов голям научен проект.
А сега ти ми дай доказателства че хората нямат душа?Не си спомням случай учените все още да са направили нова материя(антиматерията я изключваме,защото това не е нова материя,а еквивалент).Да си чувал ти,учените все още да са създали някакъв жив организъм,дори и най-миниатюрната жива клетка или бактерия,защото аз не.Да си чувал от нежива материя да е създаден жив организъм колкото и прост да е той?Не говорим още за хора.Аз не съм чувал за такъв случай.Такаче като искаш доказателства за мойта позиция дай първо за твоята.Още не съм чул за човек направен в лаборатория.Отсега да
си кажа,клонирането не важи.Еднакви организми,но различни души.
А и един леееек въпрос по твоята логика.Какво ще рече безкрайно?Вселената била безкрайна,това може ли да го пипна,помириша,опитам,изме я,притегля и т.н. Та същото и с душата.
Това дотук го писах вчера,но не можах да го изпратя,защото нямах време.Днес все пак ми дойдоха някакви идеи за понятито душа или дух.
Все пак и аз съм човек на днешното време,а не съм дошъл от далечното бъдеще такаче не искай много от мен.
Ще се опитам да ти го обясня на доста достъпен език,защото все пак си се кръстил тук системен администратор.
Та според мен душата е някакъв вид странна енергия(непозната ни),аура или някаква друга.Тази енергия е нашето "Аз".Тялото е един вид "превозно средство",което поради някаква причина да речем размерите и вида на нещата в заобикалящата ни среда е нужно
на душата.Мозъкът е една сложна машина Свързваща душата (потребителя),с превозното средство (компютъра).Той е нещо като BIOS.Хем съдържа хардуер(невроните и нервната система,хем софтуер(информацията,която се натрупва в него и е нужна на потребителя).На този BIOS обаче не му е нужна програмка около 8KB,а доста по голяма ???B BIOS-а се препрограмира.Често е направен да може да се препограмира само от разбиращи хора за да не могат да ръчкат разни "разбирачи",защото могат да си изгорят цялата машинка.В последно време започваме да установяваме че и при мозъка е
така.Стига да знаем как,може да си го препограмираме.Показателн за това са плацебо ефекта,който вече дискутирахме,хипнозата(ако искаш могат да те накарат например да усещаш болката от вадене на зъб като приятно усещане,да се справиш със страхове,зависимости и т.н),медитацията(аз не съм я пробвал,но казват че действа),осъзнатото сънуване и т.н..Всичко това е един вид препрограмиране на мозъка.
Може би затова по време на Р.Е.М. мозъкът е толкова активен.Защото
душата(потребителя) се отдалечава и той се опитва да я задържи за да не се отдалечи толкова много за да няма BIOS error,защото ако стане това потребителя няма как да се върне да препрограмира този BIOS.
На всяко наша машина в ежедневито ни,независимо каква е тя е нужен човек,който да я накара да работи и да и казва какво да прави.Независимо дали ще я бута или чрез команди.Ако ти приемаш че нямаш душа,значи все пак с половин уста признаваш че си
контролиран от някакво друго същество,което те кара да правиш това,което води до неговото благо,а нямаш собствена воля.Нещо като при нас с машините.За каквото ни потрябват съответно затова ги използваме.Ти за машина ли се считаш или за разум???
NeZaPoznat
05-12-2009, 10:18
http://www.teenproblem.net/news/s/920.html
Не наистина, направихте страшен спор тук, а на мен просто ми беше интересно какво мислят и дрги хора по въпроса. Една приятелка е санувала момчето, което почина, как е на купон и казва, че не иска да си ходи от тоя свят, че му се живее. В тоя момент е дошъл негов двойник и го отвел, без да каже нищо. Не мога да кажа че на 100 % вярвам на тези неща, но все има нещо, не знам. Не ме е страх какво има след смъртта. Не ме е страх да умра. По-скоро ме е страх да не се случи с някой мой близък. Станаха ми интересни тези неща, които разказвате, ако имате още такива истории, разкажете.
CucAgMuH
05-12-2009, 23:41
За предсказания и сънища изобщо не ми се говори :) Та нали сънувах почти две седмици подред всяка нощ как всичко покрай мен умира, а пък аз си стоя непокътнат. Интересно че нищо подобно не се случи...
Общо взето - глупости на търклета. :) Има в пъти повече случаи когато се доказва че всичко е произволно и в пъти по-малко случаи когато може да бъде намерена някаква връзка. Не виждам къде е смисъла да вадиш отделни примери че има някаква зависимост, когато ежедневно, всяка минута получаваш поне няколко примера че всичко е произволно...
И тъй като намесихме компютрите - според теб възможно ли е програма генерираща произволни числа между 1 и 100, да генерира 18 пъти подред 42? Виждал съм го. И на всичкото отгоре, 19-тият път беше 43... Естествено последва редица напълно произволни числа в диапазона. Напълно логично, пуснах програмата още няколко пъти подред - нямаше повтарящи се едно след друго числа(генериране на 100 резултата, с числа между 0 и 100). Заядох се. Пуснах програмата да върви докато спя - да записва и следи за поредици от повтарящи се числа. Резултата беше следният - най дълга повтаряща се редица 4 поредни еднакви резултата, за близо 8 часа генериране.
Наясно съм че използвам крайно несъвършен алгоритъм за произволност. И го използвам в малък диапазон. Но още при първото пускане да изкра толкова поредни еднакви? И после без никаква промяна да не изкарва повече поредни еднакви, дори и на 1/2 от предната дължина на последователността? Вероятността да настъпи събитието много грубо казано е (1/0,1)^20, a дa настъпи за определеното число 42 е (1/0,1)^21. Без да отчитаме че след като един път се е случило, вероятността да настъпи отново непосредствено след това пада с корен квадратен...
Ето за такива случайности си говорим. Има ги и в живота. Само че там е по-сложно. Възможно е да не обръщаме внимание на определени фактори, да омаловажваме значението им или просто да не ги забелязваме подсъзнтелно. Нещо като да пропускаш че между 42-ките има напълно произволни числа. И да виждаш 50 поредни 42-ки. Или ако все пак някой ти натика пред очите че има числа между тях, да му отговориш: "Това не можем да го разберем, щото не сме напреднали...". А, да - добре. :)
Искаш доказателства че човек няма душа? :shock: Сега ще ти обесня - за несъществуващите неща не се дават доказателства. Понеже след като не съществуват не могат да бъдат изследвани, манипулирани или наблюдавани(и т.н.). По принцип се прави така - дават се доказателства за съществуващите неща. За което не можеш да представиш доказателства - приема се че не съществува. По тази причина не съществуват например инжектоплякторчетата. Понеже никой не е доказал че съществуват. Още по-малко какво предствляват или с какво се занимават. А ти вярваш ли че инжектоплякторчетата съществуват?(теоретично - идеално олигавено тяло с пренибрежимо малко триене, зелено на цвят, непровеждащо на електрически импулси, с маса близка до нулата, непроменящо се по маса, обем или какъвто и да е параграф при каквато и да е температура, наподобяващо бучка желе с малко интелект).
Инжектоплякторните тела са идеални за теоретични задачи по физика. Но за съжаление никой не е доказал че съществуват. Следователно ще е невероятно тъпо да вярвам че някъде там има зелени интелигентни плазмодии с невероятни качества, наречени инжектопляктори. И тези същества подскачат по наклонени плоскости, опъват нишки, хващат се и провистват от наклонени плоскости или стоят и чакат вятъра да ги мести по 2D плоскост, за да мога аз да изучавам движението им.
А и един леееек въпрос по твоята логика.Какво ще рече безкрайно?Вселената била безкрайна,това може ли да го пипна,помириша,опитам,изме я,притегля и т.н. Та същото и с душата.
Безкрайното пак е абстрактно понятие. Няма пипане, мирисване, опитване или претегляне. По същият начин цифрите са абстрактно понятие. 1,3,5,9 ... мога да ги напиша, мога да пипна листа на който съм ги написал, да помириша мастилото с което са написани, да го опитам и така нататък... но самите цифри - не. Цифрите нямат цвят, вкус, тегло - нищичко. Физичните им изражения имат. Много хора избщо не се замислят за това, нали? А цифрите са една нищожна част от абстрактните понятия които човек ползва всеки ден.(колко процента от мозъка си викаш използвал човек? :P )
Дали вселената е безкрайна - ей тоя човек - едновремешният ми преподвател по физика (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B9_% D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0 %B2) може да ти говори с дни. Не се шегувам. Евентуално ще имаш малко трудности при разбирането, ако не знаеш базови понятия по физика(малко над нивото "нищо" и "нещо" - например повечето от теориите за пространство и време....). Всъщност като се замисля на моменти и на мен ми беше трудно да му следя мисълта... :-o Както и да е.
Ако е както ти каза - "Та същото е и с душата" - означава че душата е напълно абстрактно понятие. Нещо което не съществува и сме измислили за улеснение при представяне на теоретични задачи? Не мисля че си имал това в предвид. Твоята теза е че душата НЕ Е абстрактно понятие, а е нещо което реално съществува. :) Затова не я сравнявай с подобни абстрактни понятия. ;)
Колкото до сравненията ти за BIOS и Р.Е.М. - има известна логика. Но отново прекалено много неизвестни и откъслечно доказани факти. Съвсем спокойно може да се окаже нещо далеч по-различно от това което си представяш... имаш прекалено много променличи които не си наясно какви са за да градиш теория върху тях. Тоест - една на ръка че могат да бъдат изградени няколко напълно противоречиви теории върху тези факти, второ на ръка че не можеш да докажеш че някоя от тях е грешна...
Ако ти приемаш че нямаш душа, значи все пак с половин уста признаваш че си контролиран от някакво друго същество,което те кара да правиш това,което води до неговото благо, а нямаш собствена воля.
Ако нямам душа не мога да действам по инстинкти, логика, разум, натрупан опит и лични предпочитания? А че ни контролират други същества - прав си. Котарака ми. Правя неща които водят до неговото благо. Да не мислиш че умирам от кеф да ходя в 2 през нощта да му купувам риба? Можех да си запуша ушите и да не му обръщам внимание как врещи от глад. И племенника пада в тая категория. И русото момиченце което успя дa ме накара да играя "air hockey" тази вечер(не вярвах, ама беше яко, к`во 8-) който не е играл е изпуснал много...)
В крайна сметка - освен да се съгласим че нямаш достатъчно доказателства за да потвърдиш съществуването на нещо конкретно, като задгробен живот, душа или така нататък май друго няма да постигнем :) А пък изказвания от типа на "Има нещо" - пф, перфектни сте! Понятието "нещо" се отнася към всичко открито до момента, и всичкото нищо, което по някое време ще стане "нещо". Да бъдете малко по-конкретни ли? Щото да не е като старият виц с умиращият баща, който извикал синовете си и им казал:
- Зарових съкровище в земята...
- Къде по-точно, татко, къде?!?
- Слънчевата система, третата планета - планетата Земя...
Вашето "има нещо" е далеееч по не-конкретно от вицът... :)
Niakoitam
05-13-2009, 08:59
Както казах не идвам от бъдещето за да ти кажа конкретно.
Но иначе колко удобна логика за всички рационалисти само.Щом нещо не е напълно доказано значи не съществува.Някой учен беше казал:"Човек никога,няма да полети,защото машина,която е по тежка от въздуха няма как да се издигне"Е,малко по разчупено мислещите са го опровергали.То и Земята била плоска и,който кажел че е кръгла,отивал на клада и Земята се беше държала на четири слона върху една костенурка и слънчевите затъпнение били нещо странно и повече от еди колко си КB нямало да са нужни на обикновенните потребители,но всичко това се е променило нали.
Скоро в един филм за пътуване във времето казаха следната мисъл:"Все повече като говорим затова идва времето,когато не се обръщаме като хората едно време да видим дали не ни следят с усмирителната риза".Нещо такова беше.Та и сам каза че си схванал малко логика във връзката между BIOS и Р.Е.М..Съжалявам,и аз живея в твойто време и даже не съм учен,който се занимава с това,а съм едно 23 годишно момче,което все пак успява да подаде някаква логика на един рационалист.Не мислиш ли че и това е много засега.След време знам ли може да се открие нещо,но аз не смятам че един хардуер може сам да си се движи без ничия помощ пък бил и той с малко заложен при раждането и след това софтуер.Бъди сигурен че ако аз някога успея до докажа напълно твърденията си за душата,тези или други,името ми ще е окачено сред имената на най-великите учени и ще се помни с поколения напред.А може и да е с лошо,знае ли човек.Защото ако се разбере че душа има,как да се стигне до нея и при зложелателство как евентуално да и се спре напускането от тялото това вече е проблем.Малко към фантастика вече го докарах,но представяш ли си да си затворник даже и след смъртта си.
Относно сънищата ако искаш на ЛС мога да ти напиша за този мой сън,който казах.Не е гарантиран че ще стане,но все повече неща започват да ми правят впечатление.Той е от 12-тина,години,когато избщо не се интересувах от тия неща и е адресиран по всяка веротност за след около 3-4 години.Може да си го запазиш и да го гледаш.Ако не се случи нищо,добре,но ако се случи и сме живи след това и двамата и изобщо има компютри вече ще си е чисто нахалство да кажеш:"Това се случи напълно случайно,защото си е просто някакъв алгоритъм".И аз не съм сигурен че ще се сбъдне,но си имам нещо напредвид.И това където си сънувал че покрай теб всичко умира,може да е в преносен смисъл,но ако е в пряк "не се притеснявай",може да е по късен дублаж на моя сън.
Моите съболезнования..
Ами по темата в момента имаме книгата на Алена вкъщи и майка ми взе оня ден да разправя как трябвало да махнем всички некролози на дядо ми отвсякъде, защото държи ли се некролог душата му няма покой. Тя изгори всички.. :cry:
littlebaby
05-13-2009, 10:56
CucAgMuH, значи не вярваш и в съществуването на Бог?
CucAgMuH
05-13-2009, 14:16
Но иначе колко удобна логика за всички рационалисти само.Щом нещо не е напълно доказано значи не съществува.
Добре де, розовият слон не те ли убеди? :) Ако приемаме и недоказаните неща за съществуващи, то не биха ли съществували безкрайно много неща? Тоест да съществува всичко за което си помислиш? :) А пък избирателно да избираме кои недоказани неща съществуват - на каква основа? Кои казва кое недоказано нещо съществува и кое - не? Някой болен който се изживява като сътворител на Вселената?
Концепцията за Discworld на Тери Пратчет още от малък ми е допадала. Също така за Смърт и Багажа :) Но в един подобен свят можеш да обясниш много неща. Може би ако си чел поредицата "Войната на Безсмъртните" (от Филип Хосе Фармър - Philip Jose Farmer) ще се сблъскаш с интересни теории, не като тези на Тери Пратчет. Неговите спокойно може да са истина и никой не може да докаже противното. Но никой не може и да докаже че са верни - затова книгите му са в раздел "Фантастика".
Да не споменавам любимата ми поредица "Хрониките на Амбър" (от Роджър Зелазни). Ами ако той е прав? Ако всичко се гради на Ред и Хаос, а всичко останало са сенки на Реда и Хаоса? Изкривени, неточни изображения на оригиналите, преплитащи се и създаващи безкрайно много вариации на двата свята? :) Отново никой не може да докаже че са грешни. Но и неговите книги са в раздел "Фантастика".
Що се отнася до откритията - който е казал че нещо по-тежко от въздуха няма да полети е бил тотален лумпен и не е виждал комар, птица или пък пеперуда. Тоест - живял е в пещера и не е излизал навън :) Повечето погрешни разбирания и схващания са основани на липста на факти и граденето на теории върху непотвърдени факти.
Знаели са че звездите сменят положението си спрямо Земята периодично, включително и Слънцето. Решили че земята е център, около който се въртят звездите. Идеално, какво. Липсвали са им факти, но са си изградили теорията и никой не е можел да докаже за момента че грешат.
По абсолютно същият начин по който ти градиш теорията си за душата. Липсват ти факти. Но си изграждаш теорията и я приемаш за вярна понеже няма доказателства за противното...
Науката е прекрасна защото се самокоригира. Да ти дам ли пример? Каква формула за път, скорост и време си учил в училище? S=V.t ? Изминатият път (S) е равен(=) на скоростта(V) умножена(.) по времето(t). За съжаление това не е точно така. Отклонението което получаваш по формулата е пренебрежимо малко, ако ползваш малки числа. Опитай се да изчислиш колко път ще измине обект движещ се с 210 000km/s за период от 15 години. Отклонението което ще получиш е ОГРОМНО. Как? Защо? Каква е абсолютно точната формула за изминат път? Учи физика(или отиди на безплатните уроци които дава бившият ми преподавател... питай).
По абсолютно същият начин можеш да се запиташ дали знаеш нещо още по-простичко - след като достигнеш светлинна скорост и се опиташ да ускориш над нея - какво се случва? Стар Трек минава на 5-та светлинна скорост, нали? Е, на практика не е така. Веднъж след като дотигнеш светлинна скорост, това е предела. Няма повече. Не може. Всеки опит да ускориш скоростта си, води до забавяне на подсветлинна скорост. V=V1- 1/V2, където V е текуща скорост, V1 e достигнатата светлинна скорост, V2 е скоростта с която се опитваш да ускориш. И отново. Тази формула не е перфектно вярна! Открита е и вярната формула, която заема има-няма един лист формат A4. Защо горната не е вярна? Понеже се базира на S=V.t, непълната формула за равноускорително движение, непълната формула за 3-та космическа скорости още няколко(с цел да се получи що-годе лесно смилаем за публиката резултат). Възниква и редица други интересни въпроси...(дори и просташки неща като "спряла светлина - точка източник") които няма да започвам да обеснявам - учете си физиката, питайте си учителите.
Всичко де що е доказано, а не е вярно - значи се основава на други неверни факти или е било прието на доверие, без достатъчни доказателства. Същото което искаш да направят и хората, приемайки безприкословно че имат души, че има задгробен живот и така нататък :)
Сънищата ми са си една камара безсмислици. Пряк или преносен смисъл - все там. Един път беше малко странна ядрена бомба, друг път всички хора просто замръзваха на място, посиняваха от студ, падаха и умираха, трети път пък просто се "кристализираха" на място, след което последва звук като от свирка и всички се пръснаха на части, четвърти път пък се давеха от голямо наводнение - потъваха като ютии. Познати, непознати... всички. И аз все си стоях и наблюдавах безпристрастно. Понякога се опитвах да помогна на някого - безуспешно. Друг път се радвах че всички умират. Все там. Връзка нямаше никаква. Връзка още няма. Няма и да има, защото дори един сън да се сбъдне, това означава че 13 други няма да се сбъднат. Човек умира само един път, доколкото ми е известно :) А пък и досега най-дръзко се твърди за едно възкръсване, не за 13. Както и да - тоталните идиотщини ;)
Вярвам ли в Бог? Тц. Нивгаш. Но пък за сметка на това уважавам другите които вярват :) Стига да не ме занимават с вярата си. Опитвали са се да ми "покажат правият път". Тия занимателните хора им описвам как да се обърнат на 180 градуса, да си изместят центъра на тежестта напред, започвайки ритмично да си слагат единият крак пред другият редувайки ляв, десен, ляв, десен... и хоп - на майната си :) Останалите както казах ги уважвам. Ходих да гледам как на един метъл му гонеиха бесовете. Верно - малко приличаше на побой с пръчка. Но щом се чувства добре от това - кой съм аз да му преча. Жалко че виното им не струва. Споменах ли че последният път като влизах в църква беше заради облог дали ще се подпаля или няма? Е, спечелих пет лева и убедих две колежки че не съм вампир :)
Деца, зарязвам ви че гостенката ми се събужда 8)
ПП. Докато се върна :)
http://www.theinternetjournalist.com/wp-content/uploads/2008/04/funny-pictures-cat-talk-to-the-hand.jpg
CucAgMuH daje ne mi se 4etat otgovorite ti, ne kazwam 4e ne si prav, noo prekaleno dulgo i shiroko obqsnqwash wsi4ko ne sme maloumni. durven filosof :) sorry ama si e taka, ne iskam da te obidq. kakto i da e
Niakoitam
05-13-2009, 14:56
Както и да е.Видяло се е че нито ти,ното аз ще успеем да се убедим в нещо.Само ще кажа нещо.Този учен,който е казал това за самолета е бил от тогавшните толкова уважавани рационалисти,и много хора са му вярвали тогава.Че как да не му повярват,учен е бил,пък и науката тогава не е била кой знае колко развита,на картинка не са виждали даже и прототип на самолет,камо ли пък космически кораб да речем.Та как да не му повярват.И някой автор(не помня много имена)беше написл за научнофантастичната машина,подводен кораб и то пък вярно се оказа че един куп време след написването на тази книга е измислена подводницата ама карай.Другите теми няма смисъл да ги подхващам.Най-малкото не им е тук мястото.Светлината имала най-голяма скорост и неможела да се подмине.Нищо напротив това твърдение.Така е...засега,но едно време са твърдяли че и скоростта на звука не може да се подмине.Все повече хора включително и учени смятат че подминаването на светлинната скорост значи пътуване във време-пространството.Я си представи сега да кажем че душите извън тялото се движат със скорост много по-голяма от светлината.Ще ги изследваме с нашите знания...ама тамън никога.Може пък и затова да не сме ги видели още научно.Но както казах май никой не може да убеди в нищо другият.А относно сънищата,ако имаш желание първо се запознай по отблизо и тогава ще говорим че много трябва да изпиша,а и не съм запознат още на ниво учител.Само едно ще ти кажа.20 сънища,може да са насочени към едно и също нещо,може да са породени от емоции,а може и да показват нещо,може да са преки или косвени.То се разбира и човек,който ги сънува трябва да е малко запонат иначе по-добре от теб никой неможе да ти каже какво си сънувал.Но както и да е.Ти си рационалист.Щом това те задоволява напълно бъди такъв.Аз предпочитам да не съм,защото от най-налудничавите на пръв поглед теории са се появили едни от най великите изобретения и открития.Добре че е минало онова време,където са хвърляли на клада за малко по-различни идеи от възприетите,защото аз сигурно щях да съм сред печелившите.
Edit:Само още нещо да кажа.На доста хора в днешно време като им заговориш за антиматерия мислят че им говориш научна фантастика.
Но както и да е,момичето културно ни намекна да не и оспамваме повече темата с нашите спорове.
Мисля, че много се отклонихте от темата, хораааа.. Имате интересни мисли всеки за своята теза, ама в крайна сметка всеки може да вярва в това, което иска. Аз все пак съм между двете теории. Един ден всички ще разберем каква е истината.
Почивай в мир, приятелю. Винаги ще те обичаме и ще ни липсваш!!!
CucAgMuH
05-13-2009, 17:20
CucAgMuH daje ne mi se 4etat otgovorite ti, ne kazwam 4e ne si prav, noo prekaleno dulgo i shiroko obqsnqwash wsi4ko ne sme maloumni. durven filosof :) sorry ama si e taka, ne iskam da te obidq. kakto i da e
Защо обеснявам "като на малоумни" - нямате представа какво означават елементарни понятия като "нещо" и "нищо" или пък не знете кои понятия са абстрактни и какво точно означава "абстрактен". :) Ако имате дипломи ви препоръчвам да ги скъсате и да се върнете към 4-ти или 5-ти клас. Дотогава - ще ви обеснявам "като на малоумни" за да можем да ползваме точно и правилно понятията на които се позовавате за да защитавате твърденията си. :)
(и тази латиница ме дразни - има си БДС: в = "v", "ч = ch", "я = ya", ж = "zh", ъ = "y" и така нататък...когато пишете на латиница, поне пишете на правилна латиница :) )
Niakoitam, светлинната скорост е едно, а пътуване чрез изкривяване на време-пространство е съвсем друго :) Т.е. ако ти се телепортираш по някакъв начин на разстояние няколко светлинни години за части от секундата, това НЕ означава че си надминал скоростта на светлината, а че си изкривил пространственото измерение или времевото. Тоест формулите s=v.t или пълната формула не могат да се прилагат за изчисляване на скоростта ти. В случеят ти ще изминеш невероятно малък(за теб) път, за невероятно кратко време, което би изстреляло V до небесата - огънал си пространството/времето, възползвал си се, след което пак си го върнал в нормално положение и чак тогава изчисляваш скоростта си. На теория по горните формули ще си надминал скоростта на светлината, на практика - не(ако изчислиш V с данни за огънатото пространство/време, а не за реалното ще получиш истинските резултати, по които ще си много, ама много далеч от скоростта на светлината). Всъщност що се гъна да обеснявам - ако се замислиш и сам ще стигнеш до извода след 10-тина секунди :)
Имам далеч по-важни или по-интересни или по-полезни дейности от това да се занимавам да тълкувам сънищата си, които "евентуално" може да имат някакъв смисъл... мисля да заложа на това в което със сигурност има смисъл... :)
Айде, стоп спам. Сега мисля много смислено да изляза и да поиграя още малко air hockey :)
ПП. Не бях ли кратък тоя път 8-)
Niakoitam
05-13-2009, 22:14
Аз пък ще съм още по кратък и ще кажа още няколко думи за скоростта на светлината и толкова:
светлина,светлинна скорост,гравитация,черни дупки,хоризонт на събията,огъване на време прострнството в тях-само теоритично смятано.
Надявам се разбра какво имам напредвид
Стоп спам :)