View Full Version : Искат да ме местят....
got2Bthe1
05-13-2009, 18:48
Та такам ето го и проблема ми: Преди 2 месеца наще им писна от лоши оценки и ме заплашиха че ще ме преместят в частно училище ако не се случи чудо - да завърша с успех над 5.50 (първия срок ми е 4 и нещо).Проблемът ми е че в училището от което идвах преди гимназия не учехме Химия Физика Биология и История (буквално нямаше такива предмети просто подготве).Оценките ми по Биология са около 4 по Химия и Физика едва добутвам 3ка...По История е по добре защото винаги ми се е отдавала.Та утре майка ми ще говори с класната и най-вероятно ще ми тегли огромна майна и ще ме премести...Не искам да ходя в частно защото вече съм бил там и нито хората нито начина на учене ми харесва (повечето хора са чували истории и да верни са там нито се учи нито нищо и е пълно с богати разглезени пиклиовци/пикли).Идеята им е че там ще ми пишат по високи оценки и ще взема хубава диплома.И до тук.
Въпросът ми е какво да направя говорил съм с тях , дадоха ми последен шанс но просто немога да мина Физика и Химия (крайно непонятни са ми) и нищо.Знам че вината е частично моя но все пак не смятам че това е добро решение.Някой има ли идеи какво да направя че наще да се осъзнаят?
Мерси ако сте прочели темата и благодаря предварително...
asi_basi
05-13-2009, 21:56
Ami stqgai si gazeto i u4i ... trudno ili ne trqbva da izkara6 dobri ocenki daje tova da zna4i aa spre6 izlizaniqta za malko...Znam mn kakvo ti e, ne vseki predmeet e mnogo priqten i lesen no se nalaga u4ene mnogo v takiva sku4ia .
got2Bthe1
05-14-2009, 15:09
Проблема не е в това че немога да седна да уча нямам проблем с това...проблема е че нямам почти никакви основи по Физика и Химия и не разбирам абсолютно нищо...
Seducti0n
05-14-2009, 15:55
Хах, извини ме за въпроса, но /евентуалното ти/ местене в частно училище, нещо като наказание ли се явява? :-o
Проблема не е в това че немога да седна да уча нямам проблем с това...проблема е че нямам почти никакви основи по Физика и Химия и не разбирам абсолютно нищо...
Просто обясни това на ваще .
mArMaLaDkA
05-14-2009, 22:28
А частни уроци по Физика и Химия?
родителите ти не са ли на ясно, че не можеш да бъдеш перфектен по всички предмети... И аз ще те посъветвам да поговориш пак с тях, да им кажеш, че се стараеш...полагаш усилия, но с химията и физиката ..така и така.. Обясни им, настоятелно, че не е по-добре да се местиш в часно даскало... Успех
afterforever
05-15-2009, 07:49
Хах, извини ме за въпроса, но /евентуалното ти/ местене в частно училище, нещо като наказание ли се явява? :-o
Да, защото дъртите си мислят, че там учиш много повече, че там, когато ти напишат 2, това веднага се узнава вкъщи, което както се сещате порсто не става, защото 2 не се пише...
Коалиция "Писна ми от ХХ век"...
Значи и аз имах проблем със физиката, но се оправих и станах един от на-добрите! Говоря в минало време защото вече съм подготве, а ние не учим физика! Значи, моя съвет е ... хващаш учебника, назубряш ЕДНА теория и излизаш навън и й търсиш приложения във външния свят (имам предвид във сгради, растения и т.н.). Да вземем пример - теоремата за лост - един кран е един лост, само че на височина. Просто излизаш и търсиш приложение на физичния закон навън ... във истинския свят, защото ако се позамислиш целия свят около нас е физика!
Seducti0n
05-15-2009, 19:06
Как точно реши, че 2 не се пише?
мхм, пишат , пишат ;-)
MrUndaztood
05-16-2009, 09:34
Ясно е като бял ден - родителите ти се оптиват да те нарпавят...айде няма да коментираме..... :shock: :lol:
Хората вече ти азаха какво може да направиш - учиш.
Вместо да киснеш в Интернет,това време го отдели върху учене,нито аз,нито някой друг няма да дойде да ти научи,а в същото време се оплакваш,че положеието е такова,ама не правиш опити да го поправиш. Прочети подписа ми!
:?
LittlePrincess
05-16-2009, 09:43
Родителите ти .. да не мислят, че като те преместят в частно у-ще ще започнеш да разбираш химия и физика... ;х :?
Wrathchild
05-16-2009, 11:52
Чакай сега, ти като си бил подготве, би трябвало да учиш материала с една година назад. Така че за основите не е вярно.
Освен ако не си се преместил в друго училище и сегашният ти клас да не е подготве.
Оф, и аз съм зле по химия и физика. ;д Но поне четворки хващам. ^^
Според мен ще е по-добре да ходиш на частни уроци по тези предмети, вместо да те местят в ново училище. Поговори с тях за това. Успех. (:
afterforever
05-16-2009, 15:39
Как точно реши, че 2 не се пише?
Имах предвид не буквално, че никой не пише 2, но просто нещата са доста по-различни според инфорамцията която имам, пък и всяко даскало си е отделно. Става дума, че частното даскало като наказание е просто малоумие..
Jumbie483
05-16-2009, 16:45
Или назубри целия учебник и искай да те изпитат (буквално ти говоря) или попитай съответните г-жи за някакви консултации преди или след часовете.
Пиши домашни ако ви дават и т.н. Слушай в час и се старай да разбираш, защото над 50% от уроците се учат в час.
Щом видят, че се стараеш и искаш да научиш, всички ще ти сложат малко и от тях в оценката.
Нали всички повтарят, че старанието е най-важно ;)
Аз например по изобразително имам нарисувани над 20 рисунки, но нито една не съм предала. Г-жата всеки час ме вижда, че рисувам и заради старание ще имам 5 или може би 6 за годината и за срока :)
Една приятелка, която има поне 10 предадени рисунки, остава с 4 защото не прави нищо в час, а рисунките просто се появяват..
sex1to167
05-16-2009, 16:59
ами аз бих поговорила с тях много обстойно или ще ги помоля тогава да ми помагат по тези предмети освен ако не им се дават пари за уроци де... :) иначе говори с тях.
happyfacex
05-17-2009, 17:25
Ami stqgai si gazeto i u4i ... trudno ili ne trqbva da izkara6 dobri ocenki daje tova da zna4i aa spre6 izlizaniqta za malko...Znam mn kakvo ti e, ne vseki predmeet e mnogo priqten i lesen no se nalaga u4ene mnogo v takiva sku4ia .
^ мнм