.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Град
    В думите на хората ;)

Искат да ме местят....

Та такам ето го и проблема ми: Преди 2 месеца наще им писна от лоши оценки и ме заплашиха че ще ме преместят в частно училище ако не се случи чудо - да завърша с успех над 5.50 (първия срок ми е 4 и нещо).Проблемът ми е че в училището от което идвах преди гимназия не учехме Химия Физика Биология и История (буквално нямаше такива предмети просто подготве).Оценките ми по Биология са около 4 по Химия и Физика едва добутвам 3ка...По История е по добре защото винаги ми се е отдавала.Та утре майка ми ще говори с класната и най-вероятно ще ми тегли огромна майна и ще ме премести...Не искам да ходя в частно защото вече съм бил там и нито хората нито начина на учене ми харесва (повечето хора са чували истории и да верни са там нито се учи нито нищо и е пълно с богати разглезени пиклиовци/пикли).Идеята им е че там ще ми пишат по високи оценки и ще взема хубава диплома.И до тук.
    Въпросът ми е какво да направя говорил съм с тях , дадоха ми последен шанс но просто немога да мина Физика и Химия (крайно непонятни са ми) и нищо.Знам че вината е частично моя но все пак не смятам че това е добро решение.Някой има ли идеи какво да направя че наще да се осъзнаят?
    Мерси ако сте прочели темата и благодаря предварително...

Град
    Лондон
    Ami stqgai si gazeto i u4i ... trudno ili ne trqbva da izkara6 dobri ocenki daje tova da zna4i aa spre6 izlizaniqta za malko...Znam mn kakvo ti e, ne vseki predmeet e mnogo priqten i lesen no se nalaga u4ene mnogo v takiva sku4ia .
    Приятел ти е този, не който ти бърше сълзите, а този който не те кара да плачеш...

Град
    В думите на хората ;)
    Проблема не е в това че немога да седна да уча нямам проблем с това...проблема е че нямам почти никакви основи по Физика и Химия и не разбирам абсолютно нищо...

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Хах, извини ме за въпроса, но /евентуалното ти/ местене в частно училище, нещо като наказание ли се явява?
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Цитирай Първоначално написано от got2Bthe1
    Проблема не е в това че немога да седна да уча нямам проблем с това...проблема е че нямам почти никакви основи по Физика и Химия и не разбирам абсолютно нищо...

Просто обясни това на ваще .

А частни уроци по Физика и Химия?

Мега фен Аватара на Mi6inka
    родителите ти не са ли на ясно, че не можеш да бъдеш перфектен по всички предмети... И аз ще те посъветвам да поговориш пак с тях, да им кажеш, че се стараеш...полагаш усилия, но с химията и физиката ..така и така.. Обясни им, настоятелно, че не е по-добре да се местиш в часно даскало... Успех

Цитирай Първоначално написано от Seducti0n
    Хах, извини ме за въпроса, но /евентуалното ти/ местене в частно училище, нещо като наказание ли се явява?
    Да, защото дъртите си мислят, че там учиш много повече, че там, когато ти напишат 2, това веднага се узнава вкъщи, което както се сещате порсто не става, защото 2 не се пише...
    Коалиция "Писна ми от ХХ век"...

Значи и аз имах проблем със физиката, но се оправих и станах един от на-добрите! Говоря в минало време защото вече съм подготве, а ние не учим физика! Значи, моя съвет е ... хващаш учебника, назубряш ЕДНА теория и излизаш навън и й търсиш приложения във външния свят (имам предвид във сгради, растения и т.н.). Да вземем пример - теоремата за лост - един кран е един лост, само че на височина. Просто излизаш и търсиш приложение на физичния закон навън ... във истинския свят, защото ако се позамислиш целия свят около нас е физика!

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Цитирай Първоначално написано от Serendipitys
    Как точно реши, че 2 не се пише?
    мхм, пишат , пишат
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Ясно е като бял ден - родителите ти се оптиват да те нарпавят...айде няма да коментираме.....

Хората вече ти азаха какво може да направиш - учиш.

Вместо да киснеш в Интернет,това време го отдели върху учене,нито аз,нито някой друг няма да дойде да ти научи,а в същото време се оплакваш,че положеието е такова,ама не правиш опити да го поправиш. Прочети подписа ми!

LastFM
    Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!

Родителите ти .. да не мислят, че като те преместят в частно у-ще ще започнеш да разбираш химия и физика... ;х
    Stay up all night with the stars *

Чакай сега, ти като си бил подготве, би трябвало да учиш материала с една година назад. Така че за основите не е вярно.
    Освен ако не си се преместил в друго училище и сегашният ти клас да не е подготве.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Град
    40 Miles from the Sun
    Оф, и аз съм зле по химия и физика. ;д Но поне четворки хващам. ^^
    Според мен ще е по-добре да ходиш на частни уроци по тези предмети, вместо да те местят в ново училище. Поговори с тях за това. Успех. (:

Цитирай Първоначално написано от Serendipitys
    Как точно реши, че 2 не се пише?
    Имах предвид не буквално, че никой не пише 2, но просто нещата са доста по-различни според инфорамцията която имам, пък и всяко даскало си е отделно. Става дума, че частното даскало като наказание е просто малоумие..

Или назубри целия учебник и искай да те изпитат (буквално ти говоря) или попитай съответните г-жи за някакви консултации преди или след часовете.
    Пиши домашни ако ви дават и т.н. Слушай в час и се старай да разбираш, защото над 50% от уроците се учат в час.
    Щом видят, че се стараеш и искаш да научиш, всички ще ти сложат малко и от тях в оценката.
    Нали всички повтарят, че старанието е най-важно

Аз например по изобразително имам нарисувани над 20 рисунки, но нито една не съм предала. Г-жата всеки час ме вижда, че рисувам и заради старание ще имам 5 или може би 6 за годината и за срока
    Една приятелка, която има поне 10 предадени рисунки, остава с 4 защото не прави нищо в час, а рисунките просто се появяват..
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

ами аз бих поговорила с тях много обстойно или ще ги помоля тогава да ми помагат по тези предмети освен ако не им се дават пари за уроци де... иначе говори с тях.

Цитирай Първоначално написано от asi_basi
    Ami stqgai si gazeto i u4i ... trudno ili ne trqbva da izkara6 dobri ocenki daje tova da zna4i aa spre6 izlizaniqta za malko...Znam mn kakvo ti e, ne vseki predmeet e mnogo priqten i lesen no se nalaga u4ene mnogo v takiva sku4ia .
    ^ мнм
    you say im going nowhere
    and thats what keeps me dreaming
    you wish i would just shut-up
    and thats what keeps me screaming ;d

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си