View Full Version : Помощ :(
Lady_AMG
05-17-2009, 15:16
Здравейте, много близък човек на моя приятел почина и той е съсипан. Искам да му помогна, но не знам как, дори не знам какво да кажа за да го успокоя :( Помощ :(
Гушкай го често говори ми успокояващи думи, казвай му че го обичаш и не засягай темата за починалия ;(
got2Bthe1
05-17-2009, 15:20
Гушкай го често говори ми успокояващи думи, казвай му че го обичаш и не засягай темата за починалия ;(
най-правилно...гледай да не мисли за починалия
Ilikeliljon
05-17-2009, 15:21
Един от начините е да не мисли за това. Тоест с нещо друго да му е зает ума. Може да го изслушваш за каквото му се говори, но принципно няма нищо, което да може да се каже с 100 процентна сигурност.
А и все пак само можеш да го разсееш, болката минава с времето.
Остави го да си каже каквото иска, да си реве колкото иска и така. Трябва да го преодолее и да разбере, че човека вече го няма и че живота продължава.
beachy_bunny
05-17-2009, 18:52
само не го задушавай със любовта си ...
sladka__droga
05-17-2009, 18:58
най-правилно...гледай да не мисли за починалия
;-)
unicorn_f
05-17-2009, 19:13
Остави го да си каже каквото иска, да си реве колкото иска и така. Трябва да го преодолее и да разбере, че човека вече го няма и че живота продължава.
съгласна съм но и w0lf e прав
Всичко в този живот е преодолимо ,раждаме се сами и си отиваме сами всичко останало идва и си заминава .. На мен в ръцете ми е умирал приятел от детство .... Иска се характер ,някои преодоляват стреса други немогат да се справят .. На този етап бъди само слушател и избягвай тази тема ,и остави нещата в ръцете на някои по-възрастен :smt023
DevilWish
05-17-2009, 20:28
Преди почти месец загубих ужасно важен за мен човек, но сега съм малко по-спокойна, защото се случват много неща в живота ми, имам си братче и тн ,та мисълта ми е , когато има някакви нови събития не мислиш толкова за това.Първата седмица и аз всеки ден плаках - нормално е ,остави го да си поплаче като му е гадно.Но му кажи, че трябва да продължи напред, защото си сигурна, че този негов приятел би искал да го вижда щастлив ;)
Моите съболезнования между другото :( Зная ,много добре какво е чувството ;)
Lady_AMG
05-18-2009, 08:31
. На този етап бъди само слушател и избягвай тази тема ,и остави нещата в ръцете на някои по-възрастен :smt023
Забравих да кажа, че аз съм на 20, а той на 22 и обмисляхме да правим годеж, в смисъл не че има някакво значение, но все пак да кажа, че прекарваме много време заедно, един вид ние двамата сме си като семейство. Лошото е, че той някак си откакто това се случи не ме допуска до себе си, разбирам че не иска да говори за това, но как да му помогна по този начин, когато той не споделя с мен как се чувства?
NeZaPoznat
05-18-2009, 09:28
Насила помощ ... не е добро решение :? Трябва той да те помоли иначе е кофти :?
scoobydors
05-18-2009, 09:34
Насила помощ ... не е добро решение :? Трябва той да те помоли иначе е кофти :?
Напълно съм съгласна. Примерно когато аз имам някакъв тежък период от живота ми адски много мразя някой да стои до мене и да ме разпитва добре ли съм, искам ли нещо или пък да ме успокоява. Не само че е дразнещо, ами и не помага, дори усложнява нещата.
Най-добре се опитай да го развличаш по различни начини, но не и да му обясняваш, че може да разчита на тебе и че всичко ще е ок, защото на него точно сега едва ли му се говори за това. ;)
Какво да правиш мацко... Както каза веднъж един мой приятел: "Живота е като детска дрешка - къс и наакан" ...
lipsvashh_mi
05-18-2009, 16:15
бъди до него и му покажи,че каквото и да става той може да разчита на теб и безрезервната ти подкрепа.В момент като този това е единственото,което можеш да направиш...Щом е мъж,съмнявам се да седне да плаче ,но нищо няма да навреди един разговор за починалия..всисъл това,да не засягаш темата,че е починал е погрешна.Нека осъзнае и приеме факта,пред който стой.Ако сега не го направи после ще му е много по-тежко...
Take_That
05-18-2009, 17:12
Съгласна съм
sugarcult08
05-18-2009, 17:14
едва ли има думи които могат да успокоят тази болка ... просто бъди до него колкото се може повече :)