Влез

View Full Version : Английски език в частни школи

AnIcHkAtA
05-20-2009, 11:45
Здравейте!
Ходила съм 3 години на уроци в една безизвестна школа в София.Миналото лято реших да взема интензивно половин учебник, за да компенсирам тази година (не ходя на английски, защото ходя на БЕЛ и математика).Взех си го аз нивото, но се замислих, че когато общувам свободно с някого на английски ми липсват думички.Прегледах си речника и видях, че наистина сме писали малко думи-20-30-40 на урок.По моя преценка знам около 1000-1200.Решила съм това лято пак да уча, но този път в някоя друга школа.Ясно, че те ще ми дадат входен тест, но аз искам да знам долу-горе на какво ниво съм.На последното удостоверение, което ми е дадено, пише Intermediate 1.На 14 години съм, някой може ли да ме светне колко английски знам, много или малко е за възрастта ми и къде се падам по европейската езикова рамка?Мерси предварително.

bishop
05-20-2009, 17:47
принципно нивото ти е средно, падаш се 2 нива под нивото FCE обаче нз дали това пак отговаря на A2 или В1 (FCE-то е В2). смятам освен това че знаеш повече от 1000 думи. тетрадката речник не я гледай, по всяка вероятност тя не съдържа и половината думи които знаеш. иначе в общи линии колко знаеш не винаги ти отговаря на удостоверението, ще разбереш когато ти направят входния тест.

blago84
05-20-2009, 20:25
Според мен думите не се учат в школата. Там могат да те научат как да боравиш с тях, но не и да ти ги набият в главата. Думите се учат в практиката с езика - четене, слушане и тн. За да си обогатиш речника, просто чети повече на английски. Не е нужно непременно да зазубряш всяка дума която срещнеш, просто като попаднеш на нея десетина пъти - щеш или не - ще я запомниш и когато опреш до нея в разговор - самичка ще си дойде, без да се налага да се замисляш за нея (което често се случва със зазубрените думи - знаеш ги, но трябва да се замислиш за да ги употребиш)