- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Английски език в частни школи
Здравейте!
Ходила съм 3 години на уроци в една безизвестна школа в София.Миналото лято реших да взема интензивно половин учебник, за да компенсирам тази година (не ходя на английски, защото ходя на БЕЛ и математика).Взех си го аз нивото, но се замислих, че когато общувам свободно с някого на английски ми липсват думички.Прегледах си речника и видях, че наистина сме писали малко думи-20-30-40 на урок.По моя преценка знам около 1000-1200.Решила съм това лято пак да уча, но този път в някоя друга школа.Ясно, че те ще ми дадат входен тест, но аз искам да знам долу-горе на какво ниво съм.На последното удостоверение, което ми е дадено, пише Intermediate 1.На 14 години съм, някой може ли да ме светне колко английски знам, много или малко е за възрастта ми и къде се падам по европейската езикова рамка?Мерси предварително.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
принципно нивото ти е средно, падаш се 2 нива под нивото FCE обаче нз дали това пак отговаря на A2 или В1 (FCE-то е В2). смятам освен това че знаеш повече от 1000 думи. тетрадката речник не я гледай, по всяка вероятност тя не съдържа и половината думи които знаеш. иначе в общи линии колко знаеш не винаги ти отговаря на удостоверението, ще разбереш когато ти направят входния тест.
Welcome to the end of the thought process.
Според мен думите не се учат в школата. Там могат да те научат как да боравиш с тях, но не и да ти ги набият в главата. Думите се учат в практиката с езика - четене, слушане и тн. За да си обогатиш речника, просто чети повече на английски. Не е нужно непременно да зазубряш всяка дума която срещнеш, просто като попаднеш на нея десетина пъти - щеш или не - ще я запомниш и когато опреш до нея в разговор - самичка ще си дойде, без да се налага да се замисляш за нея (което често се случва със зазубрените думи - знаеш ги, но трябва да се замислиш за да ги употребиш)