View Full Version : Писна ми
girl4eety
05-23-2009, 13:16
Здравейте.
Да ви разкажа да моя проблем, значи писнало ми е от наште постоянно ми правят забележки за нещо:
-не си изчистила това /а всеки ден оправям кревати мия чинии но все намират косур/
-стига си яла ще станеш като прасе
-кажа нещо те веднага го обръщат че съм се била зъбела
Оня ден /четвъртък/ мама взе сладолед и аз в петък се прибрах в нас в 3 беше ми много топло и извадих сладоледа /той беше в една голяма кутия 1200мл / и ги озядох половината че и повече
мама се прибира вечерта вади сладоледа леелеее ти пак си яла много не те ли е срам за 1 ден да ядеш сладаледа баща ми вика тя за товна е толко дебела /а не съм само имам корем/
Другото е че нищо не искат да ми купуват харесам си нещо - Не скъпо е нямаме пари
Така миналата събота излязохме и си харесах едни къси панталонки за 15 лв и мама а не скъпи са нямам пари отива в другия магазин тя си хареса чанта за 42 лв и си я купи --- НИЩО НЕ КАЗАХ ПРЕМЪЛЧАХ СИ
и всякакви е такива проблеми
казвам ви честно идвами да се кача горе на блока и да скоча писна ми да живея в тоя ад писна ми :-x :-x
Моля ви който може нека помогне без това да говоря с тях не помага
на 16 съм.
А и още нещо въобще не ги е грижа какво става с мен
казах им днес че трябва да ме заведат на лекар защото сутринта се събудих цялата в кръв от носа ми а те ми се изсмяха и мама вика - за най-малкото ще ходиш на лекар ти добре ли си?
и тати вика- мани я луда е
просто хора откачам идва ми да се самоубия или да се махна на някъде моля ви помогнете ми
poisonrose666
05-23-2009, 13:30
В кофти положение си.Говори с тях,може би има някаква причина,за да се държат по този начин с теб.Успех!
problem4ety
05-23-2009, 13:36
сигурно е ужасно да има6 такива радители :( поговори с тях и им обясни :neutral: аз съм по малка от теб но каквото и да съм поискала всико са ми купили може да не е то4но веднага но съм го полу4ила
WaterLilly
05-23-2009, 14:33
Лично в моя случай говоренето не помага. Затова ти предлагам друг вариант, за да имаш някакъв избор. Примири се. Прави каквото искат от теб за чистенето, за да избегнеш караниците, и по същата причина винаги се съгласявай и казвай, че са прави. Вярно, че ти пречупва гордостта, но е най-лесния начин за мир вкъщи. А и не е задължително да ти става гадно, при положение че си знаеш истинското мнение и си наясно с каква цел им играеш по гайдата. Не прави това, което знаеш, че няма да им хареса пред тях, ако ще ядеш сладолед примерно яж навън или като тях ги няма, или си прикривай следите след това, така че да не разберат. Ще живееш още няколко години под един покрив с тях, така че ще трябва да ги търпиш, докато си купиш твой апартамент. После няма да е нужно да играеш по техните правила.
За мен това са крайни мерки.
Лично в моя случай говоренето не помага. Затова ти предлагам друг вариант, за да имаш някакъв избор. Примири се. Прави каквото искат от теб за чистенето, за да избегнеш караниците, и по същата причина винаги се съгласявай и казвай, че са прави. Вярно, че ти пречупва гордостта, но е най-лесния начин за мир вкъщи. А и не е задължително да ти става гадно, при положение че си знаеш истинското мнение и си наясно с каква цел им играеш по гайдата. Не прави това, което знаеш, че няма да им хареса пред тях, ако ще ядеш сладолед примерно яж навън или като тях ги няма, или си прикривай следите след това, така че да не разберат. Ще живееш още няколко години под един покрив с тях, така че ще трябва да ги търпиш, докато си купиш твой апартамент. После няма да е нужно да играеш по техните правила.
За мен това са крайни мерки. +1
sladur4etyYy
05-23-2009, 15:12
ужас. за такова нещо няма решение или поне не цялостно. опитай да си по- самостоятелна. така ще се налага да прекарваш много по- малко време с вашите. например, ходи по магазините с приятелки. така ще можеш да си купуваш, каквото на теб ти хареса. а ако не ти дават пари, започни работа някъде. на 16 си, все ще те вземат в някое кафе, магазин, или да раздаваш листовки... като не ти се налага да плащаш разходи за апартамента, всичките пари ще са си за теб. а и сега идва лятото, ваканцията- ще си свободна по цял ден и ще имаш възможността да работиш, стига да имаш желание. на другите забележки не обръщай кой знае какво внимание. казвай само ''добре'', ''ясно'' и ''извинявай'', ако се налага. пропускай си всичко покрай ушите, пък те нека си дрънкат.
girl4eety
05-23-2009, 15:37
sladur4etyYy питала съм за работа но ми искат пълномощно от 2-та родители че са съгласни, попитах ги но те не ми дадоха ... отговориха ми така : абе ти луда ли си на 16 години да работиш я ходи и си играй с куклите, тръгнала да ми работи почнаха да се смеят
WaterLilly опитвала съм се да се примирявам но не става, търпя търпя и накрая нервите ми избиват и да си взема навън сладолед пак не става за месец ми се дава по 10-15 лв. и аз гледам да ги пестя за да си купя нещо дреха.А не да не кажеш че нямат пари имат но не ми дават двата общо взимат около 1500 лв но всичко си остава за тях... :(
Днес баща ми работил там на некой си и били 3 и на 3 тоя им дал по 100лв и аз му викам : Може ли утре или когато си свободен да ми купиш обувки защото с маратонките ми е топло, а той започна да ми вика - 1000 пъти съм ти казвал писна ми да повтарям 1-во ще си купа аз после майка ти и на теб ще ти дам 10 лв да си купиш обувки но нищо повече..
Просто това не се търпи, писна ми винаги да рева и като гледам другите от моя клас винаги с нови дрехи, нагласени а аз НЕ....
Казвам ви много искам да хвана и да се метна пред некой трамвай но това че после те ще си живеят по-добре сигурна съм че въобще няма да им пука
:(
Biskfitka
05-23-2009, 18:05
Аз горе долу те разбирам.Само,че мойта майка не ми прави нищо...ако е в настроение е супер....ама баща миии...ужас :-x В понеделник имаше голям скандал у нас (м/у мен и него) Та от тогава избягва да се кара с мен 8-) 8-) 8-) Само,че освен,че прави тъпи забележки (той е като Монк буквално) и ме обиждаше... :-x :-x :-x
И идеята да говориш с тях е добра..по друг начин едва ли ще се оправиш....
А и не навсякъде искат такова пълномощно за работа от родителите (аз за първи път чувам за тва...)
LetTheMusicTalks
05-23-2009, 18:08
Не се давай :wink: Казвай че той/тя се1 го правят по добре ии ..
stealthyGirl
05-23-2009, 22:09
Редактирано:
Опа извинете - за друга тема беше. 8-)
Оххх това е много гадно.Да ти се смеят,че ти е текло кръв от носа,да ти се смеятче няма да ти дават пари.Опитай се да поговориш с тях.Кажи им как се чувставаш,опитай се да разбереш причината за тяхното държание.То едва ли ще помогне де,но пробвай.И в крайна сметка за какво вършиш всичко което ти кажат,а те накрая да се отнасят с теб така.
LetTheMusicTalks
05-24-2009, 08:24
:)
Абе сори,ама тея твойте `родители`,кой ги е пуснал от лудницата?!Определено имат някви психични проблеми.Колкото до тебе-еми премести се да живееш при баба ти или при някой друг,ако има при кой и почни някаква работа.Ако няма при кой,изчакай още 2 години и да те няма.