View Full Version : Козметика след бръснене
metalcheto
05-23-2009, 13:55
Значи искам да ви попитам какво да ползвам след бръснене, че да не ми излизат пъпки? Чувал съм за афтършейв и лосион за след бръснене, но не знам ко е по-доброто и кое как действа? Всъщност ще ми кажете ли какво представляват двете и въобще препоръчайте ми нещо от което не излизат пъпки и обриви. В какъв вид магазини се продават, колко струват ? И моля Ви, без тъпите коментари от рода на "тоа пъ кък шъ ни знай, мноу е прос", защото се рових в Гугъл и нищо не намирих и плюс това баща ми почина преди 4 години и по много други мъжки въпроси нямам кой да питам. Благодаря ви :) [/quote]
bubblebabe
05-23-2009, 14:36
Баща ми използва Нивея. Доволен е.
Canis_Dirus
05-23-2009, 14:41
Абе то не е само "след бръснене". Бръсненето си има чалъми.
Преди бръснене лицето се измива с топла вода и се оставя няколко минути да се отпуснат порите и да омекне кожата. След това с четката и крем / сапун се прави пяна. Който купува гел, или пяна е баси идиота - тия неща от флаконите яко изсушават кожата. Бръснене най-добре с бръснач, или бръсначки с по едно ножче. По-хигиенични са, защото се измиват добре от косми и мазнина от лицето. Жилет с по 3-5 ножчета не могат да се измият ножчетата. В топла влажна баня се множат яко бактерии.
Бръсненето - първо се започва с бузите, мустака, брадичка, врат. Първия път по посока на косъма. Ако си удряте контра - не директно на 180 градуса, а се завърта на 90 градуса по часовниковата стрелка. След това на 270 градуса спрямо първото бръснене и чак тогава е срещу косъма.
След бръснене лицето се измива със СТУДЕНА вода и се подсушава с чиста кърпа. За след бръснене - афтършейв без алкохол (изсушава кожата). Евтиния вариант са лосионите на нивеа. Скъпи - колкото искате.
aguilera
05-25-2009, 11:11
Моят баща също ползва продуктите на Нивея и мисля, че е доволен.