Влез

View Full Version : Какво бихте избрали?

nevinnataTi
05-24-2009, 21:00
Представете си следната ситуация:
Вие сте момиче,което живее в България и се влюбвате лудо в много добро хубаво момче.Заедно сте,обичате се.Връзката ви става сериозна.Истинска любов.НО В БГ нямате добра реализация и възможности за работа и ви предлагат да идете да учите и работите в чужбина.Какво бихте избрали?
Да останете в родината си с любимия си и да продължите голямата си любов или да се реализирате,като преуспял човек ,с добра работа и добра бъдеща професия? Аз вече зная какво съм избрала,вие какво бихте направили?Просто искам да разбера колко хора мислят ,като мен.

Hilary_
05-24-2009, 21:02
Любовта... 8)

Giva
05-24-2009, 21:02
Няма ли възможност да си взема приятеля в чужбина?

vampirekiss
05-24-2009, 21:03
Ами от опит знам,че ''голямата любов'' и месец понякога не изтрайва,така че бих заминала.Може да звучи дажи гадно,но за мен така стоят нещата.

haritov
05-24-2009, 21:03
зависи за колко време ще бъда там и колко сериозна е връзката ни ако е за 1 2 години ще отида естествено ще има периоди когато ще връщам в бг

п.п
горките моряци

Evanescense
05-24-2009, 21:04
Щом тук е целия ми живот, тук бих останала :)

sh3_1s_7h3_0n3
05-24-2009, 21:06
Бих избрала да замина и да се реализирам, ако успея. :)
Защото не се знае тази 'любов' колко време ще изтрае. Не бих могла да рискувам сякаш. ;)

CheriHool
05-24-2009, 21:28
оставам.в.България

не.за.друго,а.защото.не.иска м.да.ходяпо.чужбини,да.се.'р ализирвам'.другаде.

С.любов,без.любов,ще.седя.ту к!!!

machoka
05-24-2009, 21:33
^^ако беше малко по-амбициозна и искаше да покориш света, щеше да мислиш по друг начин.
Но мога да кажа и друго:

Тая тема никога няма еднозначен отговор 'да, ще замина' или 'не, ще остана'. Който се чувства готов да го даде, значи е наивен и още с нищо не се е сблъскал. Защото животът нито е само черен, нито е само бял, иначе всичко щеше да е прекалено лесно.

CheriHool
05-24-2009, 21:47
^ем,кво.да.ти.кажа,прав.си.
Дкато.си.писах.мнението,сер иозно.се.замислих.как.бих.п стъпила,и,чесно.казано,
вероятността.да.ненаправя. ова,което.твърдя,е.голяма.
Просто,явно,за.сега.искам.д .съм.си.тук,първо.да.видя.ту ка.ква.е.хавата
все.па.не.забравяй.че.още.съ м.ученичка..
де.да.знам,и.тук.може.да.изн кне.нещо,което.да.си.ме.зад волява.напълно......

coldteardrop
05-24-2009, 21:56
аз бих направил следното : зарязвам и двете защото любовта е за слабите .. отивам в някоя планина в канада или северна америка отварям старинна книжарница или магазин за индиански магични предмети .. сменям името си на Нощен Гарван и заживяцам щастливо !

А сега в реалността ... бих предпочел работата , защото ако отида в чужбината и мъжа ми ме обича той ще ме последва , ако си остане там аз ще си намеря друг в новата обстановка

MalKa_BLuDnica
05-24-2009, 21:58
На мен ми се случва нещо подобно в момента. Но той не отива в чужбина ами заминава на морето...а там всички знаем че е пълно с риски зажаднели курви :D Та той избра да замине нищо че връзката ни ще иде по дяволите колкото и усилия да положим. НЕзнам защо...аз не бих заминала може би съм много сантиментална за да оставя една любов тук ..може и да не съм права ама..тва е положението. Още повече - чужбина..и дума да не става!

ELiTyYy
05-24-2009, 22:36
ще остана при него.
не всичко е пари...и тук може да се намери добра работа...
щом съм щастлива с него...дали би ми било добре без него там...

egois74e
05-24-2009, 22:37
чужбина :-$ ... за мен няма вечна любов но като се реализрам и преуспея (добре казано .. дай Боже) ще си уредя живота и все ще срещна някого с когот е се 'залюбим' и ще се 'вземем' хих

Blab
05-24-2009, 22:43
Защото не се знае тази 'любов' колко време ще изтрае. Не бих могла да рискувам сякаш. ;)
аз не рискувам.
в момента гледам само себе си. аз съм най-важната.
та, да, това е моят отговор, лишен от всякакви мъглявини и кръжащи сърчица и звездни пудрички.
любовта, обаче, води до временна невменяемост, кога по-кратка, кога - продължителна. "и всяка приказка си има своя край..."

MalKa_BLuDnica
05-24-2009, 23:29
Blab ако всеки се страхува да се влюби защото всичко хубаво си има край всички трябва да сме сами! За какво ти е кариера някъде далеч от семейството ти и от всичко като няма с кой да я споделиш? За какво са ти пари след като няма с кой да ги споделиш? Любовта е временна невменяемост -да но е най-хубавата лудост в живота не един човек! Извиняваи че оборвам личното ти мнение но ме жегнаха думите ти.

w0sh
05-24-2009, 23:40
този прочувстван коментар дойде от "малка блудница"

Нямам какво повече да кажа

LiveFlower
05-25-2009, 00:08
с любов и без любов,с мъж или не,оставам тук ...

lipsvashh_mi
05-25-2009, 05:30
колкото и да ми е трудно,ще избера образовението..не знам колко голяма ще е голямата ми любов,но искам да се изуча и да имам добър живот след години..и все пак ако има някакъв компромисен вариант и той да дойде с мен-най-добре :)

Aicken
05-25-2009, 05:32
то тука аудиторията като е на 15-16 год естествено че ше избере любовта , а аз мога да кажа маинатата ти любов , отивам д а изкарвам парици беемвета и къщи :smt098

miss_asi
05-25-2009, 05:32
Що за въпрос?!? :shock: Избирам любовта! :-)

lipsvashh_mi
05-25-2009, 05:42
то тука аудиторията като е на 15-16 год естествено че ше избере любовта , а аз мога да кажа маинатата ти любов , отивам д а изкарвам парици беемвета и къщи :smt098
хъх,все пак има и 16 годишни,които не мислят само за любов..бъдещето е също доста важно! :?

machoka
05-25-2009, 07:12
Блаб-е, учудваш ме 'брат' )) (сестро би звучало грозно, ето че всичко води към мъжете)

Всеки трябва да си има своята приказка. Стига толкова мелодрами и човешки трагедии. Прекалено сив персонаж ставаш в един момент, на фона на битийната новела. Дори да си преуспелият.
Колко преуспели имат щастливо семейство? Кариеристите са щастливи, защото са самотни и защото работата е техният спътник в живота.
Не вярвам и 0.5% от този форум да се вписват в тази графа, макар и в зародиш.
Предпочитам да си живуркам с момичето на живота, дечурля да щъкат и да възпитаваме след години, пък нека нямам своя финансова империя или милиони в сметката. Ако имаш нещо в главата, и тук можеш да живееш спокойно и да си устроиш европейски живот.

Аз избрах своят път преди години. Можех да стана социопат, но да ме слушаш вечерно време на диск преди да заспиш. За сега поне мисля, че намирам някаква среда, макар и още да не е златната. Но поне опитвам.

Който не желае да живее в собствена приказка и се тръшка на всеки по-труден житейски урок, принизен в тъжната си своя социална действителност му казвам - беше ми приятно мен.. успешен жизнен път и всичко хубаво от тук нататък.

Bellatrix
05-25-2009, 07:27
Хах, никаква чужбина :D Имам намерение да си забогатея тук и мисля, че ще си ми е много добре.
А освен това, защо сте решили, че в чужбина 100% ще срещнете някои друг по-харен момък? Не се ли сещате, че там се говори на друг език и дори идеално да го знаете, омайването на мъж е по-трудно. Друго си е да седнеш някъде на по биричка и да си дрънкаш кат пич за каквото ти дойде. Освен това положението сега на България пред другите страни не е златно и блестящо и едва ли всички чужденци се бият за българско момиче.
Приемете го. Гледате много филми и представата ви е силно романтична. Преди е било друго. Сега в чужбина не ни харесват особено.
Родени сте в България. Може да ви се струва кофти, но само тук ще можете да сте щастливи.

kris4en
05-25-2009, 07:27
Любовта!!! :) според мен ако си щастлив с даден човек,каквото и да става ще се справите заедно :) Никога не бих помисляла да се разделям от човека който обичам.Бъдещето мога да си го направя и тук и да не съжалявам че е могло да бъде по добре и да съм имала по добра работа.Щом съм с човека който обичам :)

hisy
05-25-2009, 08:33
Ще избера любовта :)

mickelangelo
05-25-2009, 08:50
Заради човека до себе си ... Е*авам майката на всичко и всички .. оставам тук ! ! !

Dollystar
05-25-2009, 09:20
Бих заминала

elsy
05-25-2009, 09:42
Няма ли възможност да си взема приятеля в чужбина?
А така 8-)

sexa_na_kompleksa
05-25-2009, 10:12
Романтична натура съм и най-вероятно бих избрала да остана тук. А и като цяло не ми харесва идеята за живеене в чужбина.

Blab
05-26-2009, 16:42
Няма какво да се учудваш, Мачо.
Непостоянството на хората и угнетеността у ранимите са предостатъчни обяснения/извинения за мнението ми.;

MalKa_BLuDnica, всеки търси щастието си някъде.(А пълното такова е една добра фикция.) Сам за себе си преценява къде минусите могат да се преглъщат с обяда и кога солта идва в повече.;
А за разликата м/у влюбване и обич няма да отварям дума.
Страхът е опрадван, когато цели да те опази.:)
Толкова.

fenasf
05-26-2009, 17:46
оставам.в.България

не.за.друго,а.защото.не.иска м.да.ходяпо.чужбини,да.се.'р ализирвам'.другаде.

С.любов,без.любов,ще.седя.ту к!!!

^^ако беше малко по-амбициозна и искаше да покориш света, щеше да мислиш по друг начин.
Но мога да кажа и друго:

Тая тема никога няма еднозначен отговор 'да, ще замина' или 'не, ще остана'. Който се чувства готов да го даде, значи е наивен и още с нищо не се е сблъскал. Защото животът нито е само черен, нито е само бял, иначе всичко щеше да е прекалено лесно.

съжалявм но това че си патриот не значи че не си амбициозен...

GossipGirl89
05-26-2009, 17:53
Хм... накара ме доста да се замисля и в крайна сметка не знам кое бих избрала... От една страна знам, че бъдещето ми трябва де е преди всичко друго, но пък от друга - ако тази любов се окаже истинската и единствената тя ще се превърне в част от това бъдеще, а аз ще съм я изпуснала и най-вероятно цял живот ще съжарявам... Не знам, наистина не знам кое бих предпочела. Може би ще направя всичко възможно или да взема приятелят си с мен в чужбина или да си намеря най-доброто в България... :?

tonie__
05-26-2009, 17:57
бачкането :) любовта няма да те храни,нали ?

lifelesscorpse
05-26-2009, 18:53
Много зависи.След няколко години и аз ще се изправя пред този проблем,но...Мразя да трябва да избирам...Ако е възможно ще взема приятеля си с мен(живи и здрави)и ще си бъдем заедно.Ако ли не...може би ще си остана тук...Ще рискувам всичко за него,колкото и налудничаво да звучи...Няма смисъл да продължавам,ако нямам вдъхновение(така да се каже)...Не знам...Дойде ли ми на главата,ще мисля...

ThePowerOfLove
05-26-2009, 19:00
Дано не ми се случва да избирам, но сякаш ще замина :( Все пак откъде мога да съм сигурна, че точно този човек е 'истинската' любов? Че ще бъдем заедно още 40 години? ами ако след 2 месеца се разделим и съм пропуснала шанса си да замина? :? А и бъдещето е важно и не смятам да го жертвам заради умопомрачението от любовта ;)
А и каквото и да избере човек, винаги ще съжалява за направения избор и ще се пита какво щеше да стане ако беше избрал другия път ;) Освен ако не срещне 'по-истинска' любов :D в чужбина.

3oPuTy
05-26-2009, 19:04
Ако реално погледна на нещата аз никога няма да отида в чужбина за да уча или работя :? ... В момента уча "Екология" и за мен ще е огромен плюс ако след 13 клас замина в чужбина,но не мисля да го правя ...
А иначе ако си представя,че все пак някога попадна в тази ситуация ... Най-вероятно ще седна да поговоря с приятеля си и ще го помоля да замине с мен :) Ако той наистина ме обича ще дойде (стига да е приключил с ученето естествено)

Whyniser
05-26-2009, 19:51
Бих заминал, за да се реализирам. Ще си я взема с мене 'любовта' . Тя,ако ми е 'любов' ще ме разбере ако не Сбогом 'любов'

billytalent
05-26-2009, 20:42
Любовта... 8)

+1

EeeBobii
05-26-2009, 20:55
То е хубаво да се реализира човек, ама когато му липсва най-важната част от живота, за какво са ти парите.

"ще си намеря друг/а" - Ако не можеш да намериш по-добър/а ?
"Любовта" - Процента да се разделите е голям... все някога.

BlueFace
05-26-2009, 21:00
Учението!Ако се разделите ще е яд че си си пропиляла живота!
След като се изучиш и реализираш ще имаш време за любов ;) Според мен образованието и реализацията не трябва да се прекъсват заради тиинейджърска любов ;]

moneycomeme
05-27-2009, 00:21
Ако си достатъчно амбицизозна ще преуспееш и в БГ ....

LiRRRa
05-27-2009, 11:29
Зависи от хиляди неща....Бих направила всичко за да осъществя и двете, но ако нямам опцията "средна позиция"... Може би ще замина...

xXxMixXx
05-27-2009, 11:32

Ако има вариант, все пак бих го взела с мен.. :)

Sarityyy
05-27-2009, 12:51
Ехх, любов, любов! 8-) Ако е истинска, няма нищо по-ценно от нея, нито пари, нито кариера. :-D Това е нещо уникално и не трябва да се изпуска. :)

sadsad
05-27-2009, 13:25
Приятелят си бих избрала. И тук може да се намери хубава работа, просто трябва от рано човек да се подготвя. ;)

raia338
05-27-2009, 14:22
както вече казаха ,,не се знае тази любов ,каква любов ще се окаже,,
така че май бих предпочела да се реализарам ,защото ако не го направя заради въпросното момче полсе какво правя ,ако се разделя с него ?няма ми я хубавата работа и няма връщане назад

XTREMEFREERIDE
05-27-2009, 16:06
Зависи. Бих отишла, но не бих жертвала любовта си за това. Първо бих потърсила някакво компромисно решение, което да удовлетворява и мен и приятелят ми и в същото време да не попречи на любовта ми. Но ако трябва строго да избирам, бих избрала него. Вече един път избрах ученето (макар, че не се отказах от приятеля си), няма да повторя грешката. А ако някой си мисли, че когато има голяма и истинска любов, разстоянието не пречи, то той много се лъже. Отнесох се. Любовта бих избрала.

Jumbie483
05-27-2009, 16:17
Ще замина !

justbebsi
05-27-2009, 17:07
Бих заминала . Според мен реализацията е по-важна . Ако остана тук и се разделя с това момче ще съм пропиляла мн ценна възможност

mechtaq_za_teb
05-27-2009, 17:13
Бих си го взела с мен.... ако има възможност. Иначе любовта. :-)

rosencetooo
05-27-2009, 17:49
ще остана при него.
не всичко е пари...и тук може да се намери добра работа...
щом съм щастлива с него...дали би ми било добре без него там... :smt007

bellzee
05-27-2009, 17:52
винаги има и трети вариант :wink:

tItEufFf
05-27-2009, 21:25
Бих заминала.
Тогава ще съм на 18-19 - целият живот ще е пред мен. Колко му е едно момче? Дори и да обичам някого, бързо го забравям като не го виждам известно време.

Но.. аз вече заминах за чужбина.. Нямам намерение да ходя другаде, тук ми е супер.

Soy_tu_mujer
05-28-2009, 06:16
Доста интересен въпрос, на който не за първи път се замислям...
Логично е да избереш реализацията по принцип, защото както вече казаха неможеш да знаеш докога тази любов ще изтрае. Докато реализацията ще те накара да постигнеш нещо важно в живота си. Въпреки това аз на твое място не съм сигурна какво бих избрала. Аз по принцип не бих заминала за много дълго в чужбина, освен на почивка или ако ми се наложи. БГ не е много реализирана страна, по-скоро казват, че е "в процес на реализация", но ще видим доколко е вярно. Колкото и да ми "пада в очите" България понякога заради ... негативните неща, случващи се в последните месеци, тя е страна, която заслужава да бъде обичана. Знам, че много ще ми липсва. Колкото и да ми се е искало да изляза от БГ за малко да си почина от всичко тук, колкото и недостатъци да има - знам, че тя е моята, нашата страна! И ние трябва да сме тези, които да я оправим. Не само политиците... Все пак кой прави катастрофите, убииствата, престъпленията? Народа му хлопа дъската вече... и поне за да имаме по прилична страна, народа трябва да се оправи.
И както винаги много се отплеснах, далеч съм от въпроса ти, просто говоря истини, поне истини за мен...
Значи... сигурна съм, че ако отидеш там много ще ти липсва всичко тук. Но с времето се свиква. Ако останеш тук с любовта... може пък да си останеш само с чакането на хубава реализация.
(В днешно време малко хора биха останали само заради любювта честно казано...). Инъче не ми е на главата, че да кажа окончателно какво бих направила. Приятеля ти неможе ли да дойде с теб? Ако да - това ще е перфектната алтернатива. :)
Трябва да помислиш и да решиш сама.
Ти не спирай обаче да търсиш тук в БГ.... Ще се надявам да ти излезе скоро късмета ;)
Успех и всичко хубаво.

RadaHristova
05-28-2009, 14:03
Бих заминала,защото любов можеш да намериш навсякъде,но не се знае дали ще получиш такава възможност отново ....