View Full Version : Амбиция
alexandra00
05-28-2009, 17:46
Проблемът ми е следният:
Както повечето деца и аз искам да кандидатствам в Американския колеж. Вярно, че взимат най-добрите, но и аз се старая.
Всички родители искат децата им да са добри ученици и да успеят в живота, но нормално ли е до такава степен? Аз в момента завършвам 6 клас и на изходното по БЕЛ (не ме бива) изкарах 4 и за т'ва майка ми не ми говори 3 дена! :shock: Даже още малко и щеше да ме накаже. Каза, че никъде няма да ме приемат и за това ще работя като продавачка! При баща ми положението е различно. На него мога да разчитам за училището. Майка ми дори и за 5.50 казва, че това не е 6 и трябва още да се старая. Моля, ви кажете ми и вашите ли са така?
Не.
Майка ти е параноичка, избягвай я! Но е хубаво да са само 6-ци оценките, ако са заслужени!
Punisherrr
05-28-2009, 18:06
Е чак да не ми говори майка ми за няква оценка... тц :?
Просто от теб се изисква доста явно... при мен не е чак така.
Ето днес казах на майка ми,че имам 5 на класното по литература и тя само каза ''ее..5... може и 6 да бъде ;) ''
Нещо такова ;)
и в други теми съм коментирала..
родителите ми не са строги по отношение оценки
но когато им донасям 6 се радват :)
всъщност аз се старая;добра ученичка съм и съм много по-строга по отношение ученето;за разлика от родителите ми :)
сега съм приета в елитна гимназия;уча;старая се
а родителите ми се радват на успехите :-P
никога не биха ми се скарали и за 2 ...
казват-споко!не се натоварвай:) здравето е най-важно
:)
При мене не е така 4 е нормална оценка не ниска.
Krokozubel4o
05-28-2009, 18:22
Наскоро попитаха един известен наш режисиор по радиото"Умни ли са зубарите?" Той отговори "не,умни са тези който без никакво учене изкарват четворки,петици и шестици"От тогава наще погледнаха по-добре на мен :grin:
Наскоро попитаха един известен наш режисиор по радиото"Умни ли са зубарите?" Той отговори "не,умни са тези който без никакво учене изкарват четворки,петици и шестици"От тогава наще погледнаха по-добре на мен :grin:Значи съм умен,юпиии!
Cathylicious
05-28-2009, 19:04
Майка ми беше същаъа,когато бях колкото теб .. Не в някаква налудничева степен,но й ставаше гадно,когато й казвах,че имам 5-ци примерно .. Повечето са го минали,сега се изграждаш като човек,нормално е родителите да искат да бъдеш идеална във всяко отношение ;)
Krokozubel4o
05-28-2009, 19:04
Не се имам за много умен,но се задоволям със сегашното ми положение разбира се,занапред още.Исках да кажа че това че имаш само 6-тици не означава че си умен,вавжното е какво ще запомниш :)
alexandra00
05-31-2009, 16:23
Благодаря ви за мненията. Всъщност си поговорихме и се държат много по-различно. Разбирам ги.
А как се трие темата? :D
LetTheMusicTalks
05-31-2009, 17:44
Не.
Майка ти е параноичка, избягвай я! Но е хубаво да са само 6-ци оценките, ако са заслужени!
:D
Мойте от тая гледна точка са най-добрите на света. :D
Дори за 2 не са ми се карали,само казват да се постарая повече. :)
Доста странно,аз едва ли бих била чак толкова толерантна на тяхно място. :D
Наскоро попитаха един известен наш режисиор по радиото"Умни ли са зубарите?" Той отговори "не,умни са тези който без никакво учене изкарват четворки,петици и шестици"От тогава наще погледнаха по-добре на мен :grin:
Хехе гордея се със себе си.
Майка ми супр рядко ме пита за оценки,достатъчно и е да види с колко завършвам срока и годината
Shushu11
06-01-2009, 14:22
И аз имам една приятелка със същия проблем,само дето е по-голяма от тебе с 4 години. Ужас!!! Ти поне си в шести клас.Предполагам,че след 1-2 години майка ти ще спре да се цупи за оценки,защото това е глупаво.Все пак оценките не показват колко си умен!!!
gia_sena_mono
06-01-2009, 14:32
Само едно ще ви кажа - оценките са вятър работа!
XTREMEFREERIDE
06-01-2009, 15:20
Майка ти е бележкарка. :?
alexandra00
06-01-2009, 18:46
Не, не става въпрос, че е бележкарка!!!!!! Говорих си с нея, след като четох някои от вашите отговори и вече и 2 се държим различно!!!!! :grin: :grin: :grin: Как да заключа темата?
Благодаря за отговорите.
ANTIHUMAN
06-01-2009, 21:42
Майка ми беше същаъа,когато бях колкото теб .. Не в някаква налудничева степен,но й ставаше гадно,когато й казвах,че имам 5-ци примерно .. Повечето са го минали,сега се изграждаш като човек,нормално е родителите да искат да бъдеш идеална във всяко отношение ;)
Извинявай, но болните амбиции на родителите, детето им да стане това което те на са били е психическо разстройство. Не мога аз да искам от детето си да има 6 по Биология, защото съм искал да стана ветеринар. На детето ми не му харесва този предмет, труден му е, не го влече. Заради моите болни амбиции които не съм успял да усъществя, защото съм слушал моите родители и съм създал тяхното перфектно дете . . . Ще ме извиняваш, но аз не искам от детето ми да си правя клонинг. То има своите слаби и силни страни в учението. Каквото и да правя, не мога да направя детето ми да стане като мен. Детето ми има собствени интереси, амбиции и мечти.
Такива родители са нуждаят от психотерапевт и т.н. болно състояние за мен!
alexandra00
06-03-2009, 18:45
Съжалявам за теб, ама моите не са такива. Ако четяхте и др. отговори мисля, че щяхте да ми кажете как да заключа или изтрия тема. Нова съм.
само по английския съм добре другото не ме *** :D
Съжалявам за теб, ама моите не са такива. Ако четяхте и др. отговори мисля, че щяхте да ми кажете как да заключа или изтрия тема. Нова съм.само модераторите могат да трият и заключват теми :)
alexandra00
06-04-2009, 18:24
Благодаря ти мн за информацията!!! :twisted:
и в други теми съм коментирала..
родителите ми не са строги по отношение оценки
но когато им донасям 6 се радват :)
всъщност аз се старая;добра ученичка съм и съм много по-строга по отношение ученето;за разлика от родителите ми :)
сега съм приета в елитна гимназия;уча;старая се
а родителите ми се радват на успехите :-P
никога не биха ми се скарали и за 2 ...
казват-споко!не се натоварвай:) здравето е най-важно
:)
+1 :)
Майка ти иска най-доброто за теб,но все пак оценките НЕ са най-важното.Може да имаш и 2 висши и пак да работиш като продавачка в ХС у нас нищо не се знае.....
^ Това и го обясни с 2 думи......
alexandra00
06-05-2009, 14:40
Да, вече си говорихме. Все пак и тя е права. Но в никакъв случай не е луда, опасна или лош родител. Много е печена и след като й обясних, и аз се старая повече и тя го оценява :grin:
Jumbie483
06-05-2009, 19:12
Браво на вас с майка ти :)
пп: изяла си една буква в подписа ;)
ThePowerOfLove
06-05-2009, 19:22
Съгласна съм с ANTIHUMAN. Поведението на майка ти може да се разглежда като болестно състояние. Както майката на clever, така и мойта мисли, че здравето е най-важно :) За оценки никога не съм имала проблеми. Дори като имам двойка се радва, че съм си признала ;)
Щом баща ти е по-нормален, може той да поговори с майка ти.. Важното е тя да разбере, че такова отношение не ти влияе добре и не те мотивира - дори напротив.
Много мразя когато родителите си прехвърлят амбициите на децата си :?
alexandra00
06-06-2009, 11:58
ееее сега подписът :-D Но вече се разбираме. Благодаря за мненията и за това, че някои се радват за мен.
xcomplicatedx
07-09-2009, 18:53
.........
Аве доколкото си спомням и моята малко ми се караше за оценки в 5 6 клас но после е различно ,защото все пак в 6 клас си е лесно доколкото си спомням аз съм имала само 6ци :D
Seducti0n
07-10-2009, 10:05
:) Не, родителите ми не са такива хора, че да правят циркове за оценки, да ми налагат забрани, наказания и какви ли не още извращения.Все пак бъдещето ми зависи изцяло от мен и ако аз не съм отговорна пред себи си и ако не уча заради самата мен, никакви скандали не биха помогнали.Още повече, че има предмети, които така или иначе няма да ми бъдат необходими за бъдеще, като физиката и химията примерно.Висшето ми образование, ше бъде изцяло на хуманитарна основа и заради това влагам усилия в добра подготовка по литература, история, география, езици.
:) :)
Pliok0019
07-10-2009, 10:29
Майка ми дори не ми е погледала годишните оценки.
когато нося 6 майка ми зема контролното и го подписва без да каже нищо-даже не се и усмихва. ако донеса 5 - гледай да не се повтаря. ако пък имам 4 (редовно по мат :razz: ) тя ми казва- още една четворка и никакъв интернет- стягай се!
3 и 2 зася няма :P
lipsvashh_mi
07-11-2009, 20:26
виж,наистина имаш висока цел...и за да я постигнеш 4ка не те задоволява..поне аз така си мисля..остави ваще какво говорят и мисли теб тази оценка одовлетворява ли те и какво ще предприемеш,за да я промениш..ако наистина влезеш в някое добро училище или Американския няма да ти описвам ваще как ще се радват и гордеят с теб..те искат само най-доброто и да постигнеш мечтите си-хич,не е хубаво да гледаш детето си да е разочаровано от неуспеха си..
аз също съм си поставила височка цел-медицинска академия и когато имам по-лоша оценка..5ца примерно по био или химия мама от време на време ми казва,че трябва да имим по-високи оценки или да съм се отказвала от сега..знам,че е гадно,но го казва за мое добро.. :?
krisscha
07-14-2009, 08:45
Майка ми също има амбиции по отношение моето бъдеще. Също ми се цупи за оценки и понякога ми изнася речи за това колко много трябва да се трудя, какви възможности имам, колко много съм постиганала без труд и колко повече мога и трябва да се старая... И аз знам, че е права. Просто в момента не съм открила своя път, а тази година се представих по-слабо от предишните. Всичко става по-трудно, мен ме мързи и нямам никакъв стимул. Но така е, всеки родител иска най-доброто за детето си, отношението им не трябва да е толкова остро, но пък е напълно разбираемо... Просто не се влияй толкова и, ако ти самата имаш желание, положи двойно повече усилия, нахъсай се и радвай себе си и родителите си, но мисли само за резултатите в бъдеще :)
Моята майка също е голяма амбиция,разбирам защо е такава и не я виня,но понякога наистина ти излиза през носа.Аз много се дразня,когато започне да разпитва как са се справили приятелките ми в сравнение с мене и как ми ги навира в очие,ако са по-добри в някой предмет..ъъъ..гадост !!!
Разчитай на баща си или търси утеха в него,ако искаш,опитай се да поговориш с майка ти,за да те разбере,но предполагам,че вече си пробвала и накрая всичко е завършвало със скандал .. и при мен е така.Затова не се опитвам да я променя или да я карам да ме разбере,просто преминавам през периода,моята поне ми ,,прощава,, бързо. :?
sladkish_14
07-14-2009, 10:42
И двамата ми родители държат на оценките , но в последно време не ме напъват особенно много.Всъщност няма и защо до 8 клас завършвах с отличен , никога несъм падала с оценка по - малко от 5 и нещо поне за годината ! И не мисля да падна под 5 , като годишни оценки , важното е не да мислиш за тяхното удовлетворение от твоите оценки , а за собственото ти удовлетворение , когато си добър ученик.
А колкото до майка ти , разочаровала се е явно .. За 6 клас е ниска тази оценка ..
Иначе амбицийте са си само мои , не се съобразявам с тези на родителите си и какво те искат да постигна.АЗ ЗНАМ какво искам да постигна и съм го сложила на 1во място в списъка си с неща , който трябва да станат ФАКТ в живота ми .. Знам , че няма да ги разочаровам , ако и те ми помагат :)