Влез

View Full Version : Какво е да си студент

NaskoKaulitz
06-01-2009, 13:49
Всички ми казват че е супер айляк, няма изпитвания, само купони, а като гледам всички студенти ходят с тонове книги и са някви зубари :( :( страх ме е, утре ми е изпита, ще кандидатствам за английска филология ама дори не знам какво е да си студент :(

ReBeL
06-01-2009, 13:54
и аз съм чувала, че било много хубаво :) иначе всеки избира дали ще учи или само ще купонясва ...
Успех на изпита утре :)

BlackWings
06-01-2009, 13:56
Зависи къде и какво студентстваш.
Но ако си мислиш че като станеш студент ВЪОБЩЕ няма да ти се налага да учиш - ще трябва да те разочаровам. Няма такава опция - безкраен купонджия-айляк , вечно безгрижен и клатещ си краката. Рано или късно те притиска това , за което си се захванал.

afterforever
06-01-2009, 13:59
Наско, твойта кожа, разкарай се от тоя раздел :D:D

Да си студент не значи, че имаш само купони, и нямба зипитвания. Но е най-якото нещо, което ще ми се случи.. поне на мен. 8-)

NaskoKaulitz
06-01-2009, 14:06
Е тва не мога да разбера :D хем те спукват от учене, пък хем "най-якото време от живота" :(

NaskoKaulitz
06-01-2009, 14:06
и аз съм чувала, че било много хубаво :) иначе всеки избира дали ще учи или само ще купонясва ...
Успех на изпита утре :)Благодаря :)

NaskoKaulitz
06-01-2009, 14:07
Но ако си мислиш че като станеш студент ВЪОБЩЕ няма да ти се налага да учиш - ще трябва да те разочаровам. Няма такава опция - безкраен купонджия-айляк , вечно безгрижен и клатещ си краката. Рано или късно те притиска това , за което си се захванал.А като уча английски, какво трябва да уча..........смисъл думи, граматични правила........тва ли 8-)

afterforever
06-01-2009, 14:20
Но ако си мислиш че като станеш студент ВЪОБЩЕ няма да ти се налага да учиш - ще трябва да те разочаровам. Няма такава опция - безкраен купонджия-айляк , вечно безгрижен и клатещ си краката. Рано или късно те притиска това , за което си се захванал.А като уча английски, какво трябва да уча..........смисъл думи, граматични правила........тва ли 8-)

Не. Специално за АФ се предполага, че знаеш езика на доста добро ниво преди да влезеш. :lol: т.е. теб не знам как ще те земат :lol:

NaskoKaulitz
06-01-2009, 14:24

Не. Специално за АФ се предполага, че знаеш езика на доста добро ниво преди да влезеш. :lol: т.е. теб не знам как ще те земат :lol:Абе я :lol:

BlackWings
06-01-2009, 14:28
Добре аз ли да ти кажа?
Ти преди да решиш да кандидатстваш това , не се ли информира какво точно представлява и с какво аджеба си обвързваш бъдещето?
Незнам какво ще учиш. Само знам , че каквото и да е , няма да е свързано с безкрайно безделничене и вечни купони до края на света, така че не тръгвай с нагласата , че студентстването абсолютно винаги е айляк-работа.

BeboP
06-01-2009, 16:13
А като уча английски, какво трябва да уча..........смисъл думи, граматични правила........тва ли
Хубаво е, преди да решиш да кандидатстваш някаква специалност, да се информираш за учебния план. :)

lLady_MooN_RaiN
06-01-2009, 16:38
И аз не мога да разбера как така си решил какво да кандидатстваш, без да знаеш какво ще учиш. Иначе в АФ, думите и граматиката, които се учат са на някакво хипер високо профи ниво, а освен това ще имаш досадни предмети като история на езика(което съм чувала, че е едно от най-тежките неща) и разни други предмети. Незнам, защото не съм се интересувала, но ти би трябвало да знаеш. А по темата много зависи от това къде възнамеряваш да учиш. Но при всички положения ще ти се налага да си сядаш понякога на гъза и да понаучаваш по нещо, къде повече къде по-малко.

ThePowerOfLove
06-01-2009, 16:46
Има и учене, и купони :)

1n5ub0rd1na73
06-01-2009, 17:02
Чувал съм, че в СУ е голям гърч АФ. Не знам дали ще кандидатстваш там, де.

Аз съм се насочил към Скандинавистика и Китаистика, ама няма да ме вземат, мисля. :)

А студенството е такова, каквото си го направиш.

Успехи.

DjBaloon
06-01-2009, 17:44
Е тва не мога да разбера :D хем те спукват от учене, пък хем "най-якото време от живота" :(

поне още 2-3 години развитие ти трябва,за да разбереш

Cherryy
06-01-2009, 18:36
това ще са ти най-хуабвите години от живота, недей пита :D

strong
06-01-2009, 19:25
Еми след около 3 месеца и аз ще съм студент, и мисля , че да си такъв е супер яко. :D :grin:

PlamenMEN
06-02-2009, 12:31
Зависи какъв човек си. Сега завършвам първата си година. Една година студент - скука, тъпотия...
Ако си падаш по купони с бесни чалги, разговори ограничаващи се до "ебане, пиене, чалга, гльедай кфа мацка, напрво шъ и скъсам кръчьетътъ" и т.н. то за теб студенския живот ще е рай. Ако си позьор, то в ВУЗ-а си супер пич.
Ако обаче се държиш, както до сега в средното училище, ако искаш от време на време да си говориш нормални неща, слушаш музика, различна от общоприетата, обичаш такива заведения, в които се пуска такава различна музика, (абе направо да си кажем - нещеш да им ходиш по купоните, защото са въплъщение на простотията и селянията, не си падаш по техните интереси и музика), то се приготви за не чак толкова приятни моменти.
Ученето - смята се, че се учи само през сесията. Един месец здраво учене, през останалото време див купон. Ама не баш. През семестъра правиш контролни, точно както в училище. Някои даскали определят различни правила според тези контролни. При мен например по един предмет ако не си ги изкараш и двете, отиваш или на поправка, или на ликвидация директно. Зависи какво прецени даскалката. При други пък можеш да се осводиш от редовен изпит с оценките през семестъра. И т.н.

Важно е да не отдаваш чак такова внимание на този университет. Не си в Харвърд. Тегли една майна на всичко и готово. 4-5 години ей така ще минат...

NaskoKaulitz
06-02-2009, 12:54
Зависи какъв човек си. Сега завършвам първата си година. Една година студент - скука, тъпотия...
Ако си падаш по купони с бесни чалги, разговори ограничаващи се до "е**не, пиене, чалга, гльедай кфа мацка, напрво шъ и скъсам кръчьетътъ" и т.н. то за теб студенския живот ще е рай. Ако си позьор, то в ВУЗ-а си супер пич.
Ако обаче се държиш, както до сега в средното училище, ако искаш от време на време да си говориш нормални неща, слушаш музика, различна от общоприетата, обичаш такива заведения, в които се пуска такава различна музика, (абе направо да си кажем - нещеш да им ходиш по купоните, защото са въплъщение на простотията и селянията, не си падаш по техните интереси и музика), то се приготви за не чак толкова приятни моменти.
Ученето - смята се, че се учи само през сесията. Един месец здраво учене, през останалото време див купон. Ама не баш. През семестъра правиш контролни, точно както в училище. Някои даскали определят различни правила според тези контролни. При мен например по един предмет ако не си ги изкараш и двете, отиваш или на поправка, или на ликвидация директно. Зависи какво прецени даскалката. При други пък можеш да се осводиш от редовен изпит с оценките през семестъра. И т.н.

Важно е да не отдаваш чак такова внимание на този университет. Не си в Харвърд. Тегли една майна на всичко и готово. 4-5 години ей така ще минат...Благодаря, искренно се надявам да е така, а не 4-5 години ад и треперене

ПС За всички, които се изразиха "как ще ходиш на изпит като не знаеш какъв е".....мина перфектно, и си беше каквото очаквах...диктовка, есе и тест :-P

lLady_MooN_RaiN
06-02-2009, 14:31
Ние се учудихме от това, че ще ходиш на изпит, а не си се запознал с учебния план на специалността, която искаш да учиш. Не сме и намеквали, че не си запознат с формата на изпита...

NaskoKaulitz
06-02-2009, 15:28
Всички ми казват че е супер айляк, няма изпитвания, само купони, а като гледам всички студенти ходят с тонове книги и са някви зубари :( :( страх ме е, утре ми е изпита, ще кандидатствам за английска филология ама дори не знам какво е да си студент :(

ти никога няма да си студент. прекалено тъп и прост си

и стига с твойте тъпи теми че на повечето ни писна от теб :-xВсеки си има мнение 8)

Shift
06-02-2009, 18:53
Орк. Кристали - Студентски живот

lmao
06-02-2009, 19:06
бъдещи колеги, задължително първата седмица да идете да се разпишете в Плаза и Ориент и ще сте наясно как е живота ^^

bloody_tower
06-02-2009, 19:20
http://www.teenproblem.net/teenid/posts/bloody_tower/12840.html

ей това е :) и естествено това, че се чудиш какво да правиш без пари, но ти е супер забавно :)

rubi
06-02-2009, 22:29
да си студент филология си е шибано...особено английска филология...моя личен съвет е да не се набутваш...английския е изключително разпространен език и полсе много трудно се намира свястна работа освен ако не ти се става даскал,което в Бг е без бъдеще....
Другото е че освен езика се учи езикознание...история на езика или общо казано региона от който произлиза/е възникнал...учи се литература на тоя език...да не говорим горните години колко шибано става като почнеш да учиш видовете превод/дадат ти някой неизвестен роман да превеждаш и си е****ш майката....или пък ако учиш за даскал разните методики на обучение...видове преподаване и т.н...
аз го казвам от гледна точка че и аз се набутах да уча филология и то гръцка...сега си бия главата в стената и гледам да изкарам успех и да се разкарам...
а относно студентския живот-той ще е такъв какъвто си го направиш...ние с моите колеги хем излизаме да пием,хем сме сериозни и учим...прави си сметката и не си пропилявай живота :-)

NaskoKaulitz
06-02-2009, 22:33
да си студент филология си е шибано...особено английска филология...моя личен съвет е да не се набутваш...английския е изключително разпространен език и полсе много трудно се намира свястна работа освен ако не ти се става даскал,което в Бг е без бъдеще....
Другото е че освен езика се учи езикознание...история на езика или общо казано региона от който произлиза/е възникнал...учи се литература на тоя език...да не говорим горните години колко шибано става като почнеш да учиш видовете превод/дадат ти някой неизвестен роман да превеждаш и си е****ш майката....или пък ако учиш за даскал разните методики на обучение...видове преподаване и т.н...
аз го казвам от гледна точка че и аз се набутах да уча филология и то гръцка...сега си бия главата в стената и гледам да изкарам успех и да се разкарам...
а относно студентския живот-той ще е такъв какъвто си го направиш...ние с моите колеги хем излизаме да пием,хем сме сериозни и учим...прави си сметката и не си пропилявай живота :-) Няма просто какво друго да уча.......нито ми се отдава друго, нито го разбирам.Само английския си го знам и изкарвах 6-ци без да пипам нищо.За другите предмети едвам избутвах

rubi
06-02-2009, 22:44
а относно студентския живот-той ще е такъв какъвто си го направиш...ние с моите колеги хем излизаме да пием,хем сме сериозни и учим...прави си сметката и не си пропилявай живота :-) Няма просто какво друго да уча.......нито ми се отдава друго, нито го разбирам.Само английския си го знам и изкарвах 6-ци без да пипам нищо.За другите предмети едвам избутвах
тези предмети които си имал в училище не се учат в университета..или поне не изглеждат така...смятай че това че си имал шестици не ти гарантира че знаеш езика...простия пример за това е че преди 2 години,когато кандидатсвахме нашия випуск,всички с 6-ци по английски на изпита в СУ изкараха 3-ки :)
ням нищо лошо ако не можеш да избуташ по предметите в училище,обаче с език,който е толкова разпространен,нямаш почти никакво бъдеще...конкуренцията е прекалено голяма...а да отидеш в чужбина,няма как да преподаваш на англичани английски ,а няма да имаш никаква специалност...следователно и възможност за работа... :-o
според мен ако ти се отдават езици трябва да избереш някой екзотичен,някой който не се среща често в Бг и няма толкова голяма конкуренция...шанса е по-висок...
скандинавските езици,арабските...китайски/японски...гръцки...все езици които имат малко кадри....
надявам се да схващаш за какво говоря :)

plmn
06-03-2009, 16:23
ae kfo se zanimavate s toq uligofren i kofadjiq :razz:
samo se ebava vlezte v kofata da go vidite :-x :-x
toi student nqma da stane nikoga :razz:

ти ще станеш ли

fashion4etyy
06-03-2009, 16:39
ae kfo se zanimavate s toq uligofren i kofadjiq :razz:
samo se ebava vlezte v kofata da go vidite :-x :-x
toi student nqma da stane nikoga :razz:

+100 :D

lLady_MooN_RaiN
06-05-2009, 06:36
Лекцийте, филогийте...В кой университет по дяволите учиш, че и българска филология???

kosder
06-05-2009, 07:11
Лекцийте, филогийте...В кой университет по дяволите учиш, че и българска филология???може би се е вкарала във филма ?

ra4ence
06-05-2009, 07:51
Зависи кой факултет ще си, зависи коя специалност, зависи на какви преподаватели попаднеш, зависи на какви асистенти попаднеш. Много ЗАВИСИ.. :)
Може да имаш някакви контролни през семестъра,може и да нямаш. Пак зависи :) Но дойде ли сесията наистина ставаш като книжен плъх. И пак зависи...от теб :)

Loshotia
06-05-2009, 07:58
Лекцийте, филогийте...В кой университет по дяволите учиш, че и българска филология???

:lol:
Взе ми думите изпод клавиатурата!

LovEsIckk
06-05-2009, 08:05
студентски живот - ах сладък живот..

всъщност не е толкова сладък.Приятеля ми е студент и като гледам как те гъзят само и само да си вземеш изпита с 3-ка направоо :shock:

Naughty_
06-05-2009, 08:10
Ако станеш студент ще разбереш :shock:

YakUZa777
06-06-2009, 12:31
Ако имаш пари отивай във Варна в свободния, където ще ти е най - свободно :D задели си и пари да си плащаш изпитите

doomkillerr
06-06-2009, 13:52
Има и учене, и купони :)
Така си е! Ще има много време за купони, срещи, приятелства, гаджета и т.н., но пък след това идва времето на учението, курсови работи, доклади, задачи и какво ли не! Като цяло си е супер преживяване да си студент - жалко, че за мен вече свърши това време, ама какво да се прави - рано или късно идва времето и да завършиш! :grin: Като имате на предвид, че не с голямо желание кандидатствах, поради ред причини, в момента въобще не съжалявам, дори напротив много се радвам, че бях студент! :oops:

Destructive
06-06-2009, 16:29
Същото като в училище, но с повече свободно време и повече възможности за избор.