PDA

View Full Version : Въпрос относно солариума

chuppiz
06-04-2009, 07:13
Аз съм ходила на солариум няколко пъти, но след като се заговори за какви опасности криел и т.н се чудя, трябва ли да се използва такъв крем със защитен фактор против UV??

LovelyGirl
06-04-2009, 07:19
Да, няма да е зле :)

Just_say_no
06-04-2009, 07:51
Солариума много уврежда кожата и не само това... бях чела някъде, че ПРЕКАЛЕНОТО пържене можело да увреди по някъв начин и вътрешните органи. (ама не знам до колко е достоверна тази информация де :D )

Така, че :arrow: няма да е лошо да ползваш някакво кремче. Порови се из Гугъл там има хиляди теми за това.

LovelyGirl
06-04-2009, 09:50
^ Да, аз наистина чух за смъртен случай на момиче.Вътрешностите й са се изпържили.
Но това става с ПРЕКАЛЕНОТО много минути.Няма да стане, ако си ходиш нормално и не се пускаш на повече от 12-15мин., които на мен пак ми се виждат много
:-o

mynichka
06-04-2009, 10:01
^това за момичето истина ли е, аз си мислех, че ме лъжат за не ходя :shock:

Nadelina
06-04-2009, 12:01
^ Да, аз наистина чух за смъртен случай на момиче.Вътрешностите й са се изпържили.
Да, да! Имаше го в един филм това с изпърженото момиче, ама сега не се сещам как се казва. И освен това съм чувала, че можело да хванеш рак, ама не вярвам особено на тия неща.

Decu
06-04-2009, 12:41
Final Destination се казва филма. :Д

Cherryy
06-04-2009, 15:11
ааах тоя филм е жесток и двете се изпържиха, направо се препържиха :D така им се пада, като се лакомят за още повече тен :-D

koshtramba
06-04-2009, 15:13
Абе лакомят се... !!! Просто бяха затиснати с един дървен лост хоризонтално залостил и двата солариума!

Cherryy
06-04-2009, 15:23
ама и си увеличиха градусите сами, до като онзи приказваше по гсм 8-)

LovelyGirl
06-04-2009, 15:59
Аз не говоря за филм, а за действителен случай.
А това за рака на кожата е много по-възможно.
Солариума се отразява на кожата след 30 години някъде.Тогава се хваща рак, ако се хване.
Така ни го обяснява г-жата по биология.

Decu
06-04-2009, 16:21
Мм, аз имам въпросче. 8-)

За 1-2 пъти става ли нещо? Смисъл, не дали ще ми се увреди кожата, а дали ще хвана някакъв 'тен'..

LovelyGirl
06-04-2009, 16:45
Не, малко е.
А и ти още на 1вия път трябва да се пуснеш на малко минути-5-6.
И след това почваш да ги увеличаваш.
Зависи от кожата и от солариума, но започва да си личи към четвъртия път някъде.

Decu
06-04-2009, 16:52
Мерси. То аз съм почерняла малко.. ;д

TeenSpirit
06-04-2009, 17:45
За да не пускам нова тема: Аз до сега не съм ходила на солариум, но мисля да отида, та... от 1 серия от ходения/ докато почернея/ може ли да има някакви нежелани последствия като рак и т.н. ?

LovelyGirl
06-04-2009, 20:59
Ама не се шашкайте всички с този рак.
Те хората са казали, че и от слънцето е възможно, но ходим на море нали?!
След като солариумите са станали масови, не е проблем да си ходиш от време на време.
И както обясних рак не може да се получи от няколко ходенета на солариум.Последствията, ако има такива, се появяват след доста години.

lipstik
06-05-2009, 08:36
Каква ви е тая мания да ходите по солариуми не знам.Хаиде зимата ясно,ама лятото?При положение,че си има слунце,което е безплатно и е по-полезно.Пък и да не говорим,че в хоризонталните солариуми се хваща много лесно гъбички.

dypencity
06-05-2009, 10:24
http://vbox7.com/play:94b4bd40 - 4AST OT FILMA :D

TeenSpirit
06-05-2009, 14:48
Каква ви е тая мания да ходите по солариуми не знам.Хаиде зимата ясно,ама лятото?При положение,че си има слунце,което е безплатно и е по-полезно.Пък и да не говорим,че в хоризонталните солариуми се хваща много лесно гъбички.

Ами понеже нямам възможност да отида на море това лято... а и в басейните да не би да е по-малко вероятно да се хванат гъбички?... Предпочитам в солариум, отколкото в някой басейн, в който по цял ден се киснат всякакви екземпляри...

POLLINA
06-05-2009, 18:27
http://vbox7.com/play:94b4bd40 - 4AST OT FILMA :D
БРУТАЛНО . хохо днес бях на солариуммм .жива съъъмм :D :grin:

lipstik
06-05-2009, 18:33

Ами понеже нямам възможност да отида на море това лято... а и в басейните да не би да е по-малко вероятно да се хванат гъбички?... Предпочитам в солариум, отколкото в някой басейн, в който по цял ден се киснат всякакви екземпляри...

О на басейн определено не е желателно да се ходи.Аз и на море не ходя всяка година,но пак съм си почерняла лятото.Можеш да отидеш да се попечеш на някоя полянка,или на терасата или както правя аз на село.