View Full Version : Приятелство !?
ifkataAa
06-10-2009, 19:26
Някой хора трърдят, че приятелство между двама човека от един и същи пол не може да има, понеже си завиждат един на друг и рано или късно всичко се проваля .. :(
Други пък твърдят, че приятелство между двата пола не може да съществува, понеже един ден чисто приятелските чувства се превръщат в нещо много повече .. :?
Щом има толкова различни мнения по този въпрос, всяко би трябвало да е подкрепено с нещо .. аргументирано .. Лично аз не мисля, че тези глупости са вярни.Имам много добра приятелка, която е всичко за мен и мога да и доверя апсолютно всичко, без да имам някакви съмнения спрямо нея.Имам и много добър приятел, към когото чувствата ми са чисто приятелски.На него също мога да споделя всичко и да поискам съвет от мъжка гледка точка.Никога не бих се влюбила в него, а и мисля, че когато дадена личност, знае всичко за друг човек не може да се влюби в него.Това разбира са си лично мои разсъждения.
Та въпроса ми към вас е .. според вас може ли да съществува истинско приятелство между мъж и жена или към двама човека от един и същи пол.Ако можете да аргументирате отговорите си, защото хора всякакви ги има, по един-двама не можем да отсъдим всички.Има единици от обществото, които са истински хора и никога не биха градили щастието си за сметка на някой друг :)
kobrichka
06-10-2009, 19:51
Само ще ти кажа никога не казваи никога " Никога не бих се влюбила в него"
Да смятам, че има приятелство и пола няма никакво значение. За щастие са ми доказали моите приятели, че мога да разчитам на тях, както те на мен.Доказали са че мога да им вярвам поне за сега. Не мога да кажа, че ще останем приятели завинаги, защото вечни неща няма не знам утре къде ще ни отведе живота. Но за сега те са моята опора и винаги до този момент съм могла да разчитам на тях.
bloody_tower
06-10-2009, 20:25
Няма значение пола...просто зависи от характера. Те както знаеш се променят с течение на времето, от приятели можете да станете врагове или просто познати всичко е възможно. Моя най-добър приятел е момче, познаваме се от много отдавна и си говорим за всичко. Ест карали сме се обаче сме такива характери, които си пасват само като приятели. :)
GregoryHouse
06-11-2009, 03:39
Отговора на Алеко най пасва според мен "Разни хора,разни идеали."
sh3_1s_7h3_0n3
06-11-2009, 04:15
В момента седя на терасата с най-добрия си приятел и сърфираме в нета, приказвайки си. Аз нямам по-специални чувства към него, а и той си има приятелка в България. Но сега сме през повечето време заедно, както и живеем заедно и мога да разчитам на него за много неща. Така че определено мога да потвърдя, че има приятелства между 2-та пола. (((:
NeZaPoznat
06-11-2009, 08:07
Някой хора трърдят, че приятелство между двама човека от един и същи пол не може да има, понеже си завиждат един на друг и рано или късно всичко се проваля .. :(
Други пък твърдят, че приятелство между двата пола не може да съществува, понеже един ден чисто приятелските чувства се превръщат в нещо много повече .. :?
Щом има толкова различни мнения по този въпрос, всяко би трябвало да е подкрепено с нещо .. аргументирано .. Лично аз не мисля, че тези глупости са вярни.Имам много добра приятелка, която е всичко за мен и мога да и доверя апсолютно всичко, без да имам някакви съмнения спрямо нея.Имам и много добър приятел, към когото чувствата ми са чисто приятелски.На него също мога да споделя всичко и да поискам съвет от мъжка гледка точка.Никога не бих се влюбила в него, а и мисля, че когато дадена личност, знае всичко за друг човек не може да се влюби в него.Това разбира са си лично мои разсъждения.
Та въпроса ми към вас е .. според вас може ли да съществува истинско приятелство между мъж и жена или към двама човека от един и същи пол.Ако можете да аргументирате отговорите си, защото хора всякакви ги има, по един-двама не можем да отсъдим всички.Има единици от обществото, които са истински хора и никога не биха градили щастието си за сметка на някой друг :)
Чисто теоретично жирафа не би могъл да оцелее като вид.
Амииии .... :?
doomkillerr
06-11-2009, 08:25
1. Според мен приятелството между хора от един и същи пол може да съществува, но под различна форма. Бил съм свидетел как "най-добри приятели" са с мен на кафе на пример (като под "най-добри приятели" имам в предвид както и момичета така и момчета) или някаде сме отишли заедно. Седим някъде, а те си говорят приятелски все хубави неща обсъждат, но след малко единя/едната става и си тръгва щото има работа примерно... секунди след това другото момче/момиче почва да ми се жалва какъв/каква бил/била видиш ли той/тя - тоест говорят глупости за най-добрите си приятели. Е каква е тая работа питам аз? Може ли това да са приятели въобще? Не е ли вярно, че най-добрия приятел е човек, на който винаги можеш да разчиташ, както в хубави така и в много трудни и лоши за теб моменти?!?! Такива хора не мога просто да ги разбера... Аз винаги съм помагал с каквото мога на мой приятели, били те момичета или момчета! Радвам се когато мога да им помогна, но тайничко се надявам ако един ден и аз попадна в затруднено полужение и те да сторят същото за мен!
2. За приятелството между половете - Да то със сигурност съществува и в това няма спор. Въпросът е че никога не се знае кога едно добро приятелство между момче и момиче може да прерасне в нещо повече... Точно за това се казва че не можеш да контролираш любовта, както и в кого ще се влюбиш някой ден било и това най-добрият ти приятел/приятелка!!! =P~
ifkataAa
06-11-2009, 08:34
[quote="doomkillerr"]1. Според мен приятелството между хора от един и същи пол може да съществува, но под различна форма. Бил съм свидетел как "най-добри приятели" са с мен на кафе на пример (като под "най-добри приятели" имам в предвид както и момичета така и момчета) или някаде сме отишли заедно. Седим някъде, а те си говорят приятелски все хубави неща обсъждат, но след малко единя/едната става и си тръгва щото има работа примерно... секунди след това другото момче/момиче почва да ми се жалва какъв/каква бил/била видиш ли той/тя - тоест говорят глупости за най-добрите си приятели. Е каква е тая работа питам аз? Може ли това да са приятели въобще? Не е ли вярно, че най-добрия приятел е човек, на който винаги можеш да разчиташ, както в хуваби така и в много трудни и лоши за теб моменти?!?! Такива хора не мога просто да ги разбера... Аз винаги съм помагал с каквото мога на мой приятели, били те момичета или момчета! Радвам се когато мога да им помогна, но тайничко се надявам ако един ден и аз попадна в затруднено полужение и те да сторят същото за мен!
Много хора постъпват по по- горе опиасанич начин.Това за мен не е отношение на човек който дръжи на теб и ако го направи, значи не е истински приятел и не може да се има доверие на този човек .. :(
TooLittelTooLate
06-11-2009, 15:15
Има, разбира се, съществува приятелството. Няма много голямо значение дали сте от един пол или от различен, зависи от характерите ви.
Аз примерно си имам най-добра приятелка от 5-6 години и мога да кажа, че с нея съм изживяла най-хубавите и най-тъжните си моменти. Винаги сме били заедно каквото и да стане и честно казано досега (а надявам се и за по нататък) не сме се карали сериозно. Спорили сме- да, много пъти; викали сме си, но никога нищо по сериозно. Мога да кажа, че сме истински приятелки.
А за другия пол. Да, имам най-добър приятел, даже са малко повече от един. И тук мога да дам примери и за двата случая : чисто и птосто приятелство; той се влюбва в мен.
Начи при първия случай всичко е ясно, е него сме си от доста години заедно и никой не е имал нищо по силно към другия. Супер много си говорим и си допадаме като характери, даже и с приятелката му съм много близка.
А при втория случай, с него бяхме постоянно заедно докато не ми каза, че е влюбен. Но и двамата искахме да си продължим приятелството. Тка че след 2 месеца, в които бяхме само на "здрасти", успяхме да върнем нещата по старо му. И сега сме отново само фр.
Таа според мен, ако има желание, можеш да откриеш приятели и от двата пола. А ако имаш и воля, можеш да си запазиш приятелството, въпреки всичко. :)
LiSicHkAa
06-11-2009, 17:40
Приятелство между момиче и момче НЕ съществува.
sexy_eJlz
06-11-2009, 17:46
Няма значение пола...просто зависи от характера. Те както знаеш се променят с течение на времето, от приятели можете да станете врагове или просто познати всичко е възможно. Моя най-добър приятел е момче, познаваме се от много отдавна и си говорим за всичко. Ест карали сме се обаче сме такива характери, които си пасват само като приятели. :)
Напълно съм съгласна!
Съществува приятелство и между двата пола ,и между един пол.
И аз като повечето хора имам (добри приятели) о момчета и момичета.
С едно -2 момичета сме си приятелки над 11 години,ето ти живо доказателство,че няма завист и злоба.
XTREMEFREERIDE
06-11-2009, 18:06
Приятелство между момиче и момче НЕ съществува.
Уоуу.. не прибързвайте така с крайните заключения. Защо пък да не съществува? Аз и най - добрият ми приятел се познаваме от 13 години. От както се помня той е бил до мен. Спали сме заедно у дома, в тях. Били сме заедно на едно легло в детската градина. Толкова неща сме преживяли. Дори първата ми целувка с език е била с него. Просто ей така приятелски за да опитаме. Никога не сме били гаджета! И продължаваме да сме си приятели. Обичам го адски много, като брат. Така че, твърдо казвам - ДА, приятелство между момче и момиче има.
Колкото до приятелството между момиче и момиче, вярно, завиждаме си. Никой не може да го отрече. Понякога дори нарочно се дразним една друга, но това не ни пречи да си имаме доверие и да си споделяме..
Приятелството между момче и момче, незнам как стоят нещата... момчетата да кажат.
Хахахах със най-добрия ми приятел сме вече 13 години заедно никога нищо не ние разделяло освен той или аз да сме разбрали за пола си :) а сме напо 24 години аз като имам пари той има и обратното него бият мене бият и обратното има и случей само един от нас ама не се сърдиме че не скочил като не си прав е така и такива неща :) затова е най- добрия приятел за едно сме си обеща ли за жена да не се караме и за сега 13 години не имало такова нещо и мисля и че няма и да има :)
Take_That
06-11-2009, 18:31
Според мен може да има приятелство м/у двата пола :)