PDA

View Full Version : FCE

x3m4et0_f
06-12-2009, 07:06
КОй се явява днес на изпит по английски FCE?Ако сте се явявали преди, споделете :)

Seducti0n
06-12-2009, 07:15
:) аз съм утре на изпит,
но честно казано нямам големи очаквания
уменията не са ми на добро ниво, особено при риидинга и първата част на юуз оф инглиш... :(

x3m4et0_f
06-12-2009, 07:40
аз съм днес на устен и утре на писмен :-o Така съм се паникьосала хаах

Seducti0n
06-12-2009, 07:44
спокойно, ще се справиш :-)

x3m4et0_f
06-12-2009, 07:48
и на теб ти пожелавам успех :-)

Seducti0n
06-12-2009, 08:13
:) благодаря

sladur4etyYy
06-12-2009, 10:09
и аз съм утре. вие къде сте? :)

Seducti0n
06-12-2009, 10:18
френската гимназия господ нея пааази я 8-)

леле, като си представя, че на тоя изпит се явяват хора с по 3-4 години по-малки от мен и ме хваща срам :oops: :lol:

sladur4etyYy
06-12-2009, 10:32
^ 8-) що? ти в кой клас си?

Seducti0n
06-12-2009, 11:05
:) 10-ти

sladur4etyYy
06-12-2009, 11:17
еее, не си толкова стара 8-) аз съм 9- ти. и да ти кажа, струва ми се, че на някой в 7- ми примерно, ще му е доста трудничко да го вземе. а и нали знаеш, че както има по- малки, дето се явяват, така има и разни батковци и каки с по 15 години по- големи :D ние сме си добре. :P айде успех на всички, които ще си пробват знанията (късмета 8-) )

plmn
06-12-2009, 12:06
11 клас съм. утре ще се явявам на 1вата част (без speaking-а) в Стара Загора :p

Seducti0n
06-12-2009, 15:56
:) успех и на теб

иначе, миналата неделя бях на пробен /от курса, на който ходя ми го организириха/ там имаше 2 момчета и 1 момиче, и тримата седмокласници -бетон ти казвам 8-)

по 100% на риидинг, лисънинг
е така бях---> :shock:

А на спиикинга /преди 2 седмици/ с някакъв турчин се паднах да говоря, нали са по 2-ма или по 3-ма
принципно са ми противни, но този някакъв кавалер се оказа на 30 и няколко :lol:

sladur4etyYy
06-12-2009, 16:24
хахаха 8-) май си случила на 1 от малкото кавалери от турски произход ;д (или пък тоя се е преструвал, за да го оценят по- високо :razz: )
а на тоя пробния можеш ли да ми кажеш какви са били темите за writing- a :) аа и за listening- a.. от касетофон ли го слушахте или всеки си имаше слушалки да си слуша? понеже някой ми беше казал, че дават слушалки, ама на мен не ми се вярва. :Д

Seducti0n
06-12-2009, 17:17
:) леле, ако дадат слушалки ще е перфектно просто

иначе за райтинга първата, задължителна част беше отговор на писмо от приятел.Ставаше въпрос за някакво момче, което отишло в друг град при приятел и се запознал с неговата компания.И там имаше разни въпроси.Сещаш се.

Второто-избрах си да пиша артикъл за участие в състезание.

Лисънинга-от компютър го слушахме.

Enitto
06-12-2009, 18:33
Хм. Аз съм 7ми клас, за пръв път чувам за FCE :? Какво представлява този изпит и за какво може да ти послужи изкарването му? Не се смейте.. :D

TikvenaElhichka
06-12-2009, 19:06
Ени, това е изпит, който се полага, за да вземеш сертификат за владеене на английски на ниво B1 (или май B2...). Има 5 части - Reading, Writing, Use of English, Listening, Speaking.

П.П. Успех на всички утре :)

Enitto
06-12-2009, 19:12
^Аха. Ясно. Аз имам сертификат за ниво B1, ама понеже ходя на частни. Както и да е. Мерси за инфото :) .

Seducti0n
06-12-2009, 19:16
:) всеки има правото да не знае и това не е повод за присмех

Изпита се дели на 4 части и плюс една допълнителна /спиикинг/
другите са:
-рийдинг /включва 3 части с няколко текста във всяка една.Относно първата част-отговаряш на въпроси свързани с текста, втората-имаш липсващи изречения, които трябва да сложиш на правилното място и третата част-няколко отделни текста между 5 и 7- и имаш различни въпросчета под формата на твърдения или пък едно и също нещо е казано чрез синоним и ти трябва да посочиш в кой от текстовете е и така.За всичко това имаш 60 мин

Лисънинга
-първата част въпроси с по 3 възможности за отговор
-втората-имаш текст и пропуснати думички-слушаш и попълваш
-третата е няколко човека говорят за нещо и са ти дадени възможни отговори примерно какво правят или как се чувстват
-четвъртата-обикновено е интервю и пак въпроси с отговори, подобно на първата част

на разположение тук имаш 40 минути, като чуваш всяко едно нещо по 2 пъти
райтинга
-1 задължителна-формал или информал летър обикновено
-2-рата по избор-стори, артикъл...

юуз оф инглиш
-първа част-текст с изпуснати думи и за всяка такова място имаш възможност да избереш между 4 думички
-втората-текст с пропуснати думички и ти ги пишеш
-3-та трансформация на думи
-4-та дадени са ти изречения, които трябва да трансформираш, да кажеш едно и също нещо, но чрез синоними или цели конструкции

45 минути ти е юуза

got2Bthe1
06-12-2009, 20:08
FCE е лесен после на CAE стават ташаци.... на втория път го взех със С

Seducti0n
06-12-2009, 21:47
8-) сега си прочетох инструкциите
явно ще сме със слушалки
идеаааално :grin:

TikvenaElhichka
06-13-2009, 05:19
Ако си взел FCE с А, малко вероятно е да не хванеш C на CAE. ;)

ImmortalForever
06-13-2009, 12:45
Върнах се току що от изпита.Стара Загора съм 11 клас.Доволна съм.По-лесен изпит не знам дали е имало.Единствено ме притеснява listening-а , но мисля че все ще изровят 60 % за да мина.. А пък Writing-a така се вкарах във филма с тая story, че не е истина..Доволна!

Seducti0n
06-13-2009, 13:34
:) дамз и аз съм доволна най-много от райтинга и от него очаквам най-висок резултат, но ще видим

големите филми станаха и при мен, особено на сторито 8-)

ридиинга също не беше много труден, третата част беше приятна
и в 3-те нямах много непознати думи, с изключение може би на втория параграф на първата част

Юуза-долу горе добре мина,
лъсининга-и той

:oops: и все пак ще преброим пилците на есен

п.с-квестора ни беше някакъв супер неориентирания батко
:lol:

plmn
06-13-2009, 16:16
тъкмо се връщам от стз и аз. нашата квесторка беше неква опасна. не можеш да се почешеш без да те погледне :lol: иначе не мисля, че беше много трудно.

flowerlina
06-13-2009, 16:43
Аз ходя на курсове, пробния го взех с 80%, но реших да не се явявам тази година, а направо другата на 2рия

got2Bthe1
06-13-2009, 17:25
Ако си взел FCE с А, малко вероятно е да не хванеш C на CAE. ;)

8-) 8-) 8-) И двата ги взех с С 8-) 8-) 8-)

ImmortalForever
06-13-2009, 18:40
:) дамз и аз съм доволна най-много от райтинга и от него очаквам най-висок резултат, но ще видим

големите филми станаха и при мен, особено на сторито 8-)

ридиинга също не беше много труден, третата част беше приятна
и в 3-те нямах много непознати думи, с изключение може би на втория параграф на първата част

Юуза-долу горе добре мина,
лъсининга-и той

:oops: и все пак ще преброим пилците на есен

п.с-квестора ни беше някакъв супер неориентирания батко
:lol:

Стига бре!Кфо писа? Аз писах ,че ми е звъннал my husband и ми е казал че дъщеря ни е отвлечена.После се връщам в сегашно време.Аз работя в Пр компания и от 1999 година работя за някаф mR Stone , който е boss на Advertismant studio и на последната реклама не съм задоволила очакванията му и той поискал да му върна парите, па аз не съм искала.. И той сега kidnapped my daughter!!! Bustered! Големияя филм и накрая писах, че сме направили размяна след "We had been driving for six hours to get there!!!Yo man! :lol: :razz: :lol: :razz: :lol: Адския филм!

plmn
06-13-2009, 18:46
^ advertisement*

Sissy90
06-13-2009, 19:25
Аз го държах преди 3 години този изпит и го взех с А. Падна се сравнително лесен тест, някои от пробните бяха в пъти по-трудни.

Salvation
06-13-2009, 19:42
Върнах се току що от изпита.Стара Загора съм 11 клас.Доволна съм.По-лесен изпит не знам дали е имало.Единствено ме притеснява listening-а , но мисля че все ще изровят 60 % за да мина.. А пък Writing-a така се вкарах във филма с тая story, че не е истина..Доволна!

Когато държах FCE миналата година, единият Writing беше Short Story и реших, че мога да използвам доста въображението си и всъщност се получи експресивна и силна история :D А колкото до днешния изпит, изглеждаха доволни тези, които видях.

Seducti0n
06-13-2009, 20:38
8-) съвпадение...

аз писах, че нали съм била в офиса, телефона е звъннал и съм чула непознат глас, който ми е казал да се прибера незабавно вкъщи.Била съм много изплашена а-у , взела съм такси.Като съм се прибрала в нас съм се успокоила и съм разбрала, че си имаме внуче.

хах, това е цялото ми "стори" в съвсем резюмиран вариант

plmn
06-14-2009, 07:57
8-) съвпадение...

аз писах, че нали съм била в офиса, телефона е звъннал и съм чула непознат глас, който ми е казал да се прибера незабавно вкъщи.Била съм много изплашена а-у , взела съм такси.Като съм се прибрала в нас съм се успокоила и съм разбрала, че си имаме внуче.

хах, това е цялото ми "стори" в съвсем резюмиран вариант

8-) 8-)

моето стори .. в резюмиран вариант. телефона звъни. шефа ми, който е на бизнес среща в Азия, ми казва, че трябва да говорим за нещо важно блабла. научавам, че вече не се нуждаят от мен в офиса и било по-добре да си подам оставката :lol: прибирам се, и виждам, че жена ми ме напуска. не съм й обръщал достатъчно внимание, и съм бил вглъбен в работата :lol: 'Вече нямам работа, доволна ли си?', I shouted. She said nothing and left the house silently. :lol:
отварям си бира, пускам ТВ-то и заспивам на дивана. събуждам се след няколко часа и виждам, че дават лотарийно шоу на живо, в което наскоро съм участвал. неочаквано, чувам името си и осъзнавам, че съм спечелил! :lol: тва е в общи линии. не знам как го събрах в 180 думи, рязах от всякъде :D

etitoooo6996
06-14-2009, 09:31
Не знам за вас, но на мен ми беше доста труден.Доста време уж се подготвях,ама...Use of english имаше за късмет две думи ,който не знаех и съответно не са ми верни на Part 3.Part 1 също имаше места където се колебаех.Readinga си мисля,че беше доста труден,най-вече Part 2 и просто не знам какво да очаквам... :( :( :( Вие къде и колко време се готвихте?

plmn
06-14-2009, 09:37
Не знам за вас, но на мен ми беше доста труден.Доста време уж се подготвях,ама...Use of english имаше за късмет две думи ,който не знаех и съответно не са ми верни на Part 3.Part 1 също имаше места където се колебаех.Readinga си мисля,че беше доста труден,най-вече Part 2 и просто не знам какво да очаквам... :( :( :( Вие къде и колко време се готвихте?

use of english -> думата 'alter', която според г-жата ни не беше за нашето ниво. аз писах altering... а то май трябвало да е unaltered. другите думи не бяха трудни.
reading-a беше приятен.
listening-a имаше много подвеждащи + акцента им, който объркваше допълнително + това, че някои говореха бързо. докато запишеш 1 казва още 5 работи :lol:

etitoooo6996
06-14-2009, 11:28
ми аз съм объркала едната буква там на memorable и сега съответно няма да ми се полагат точки а ти Part 2 на readinga сещаш ли се как си го подредила като букви?А на Use of Englisha първата и втората част как ти се сториха? А ти откаде си plmn? :)

plmn
06-14-2009, 11:31
ми аз съм объркала едната буква там на memorable и сега съответно няма да ми се полагат точки а ти Part 2 на readinga сещаш ли се как си го подредила като букви?А на Use of Englisha първата и втората част как ти се сториха? А ти откаде си plmn? :)

мemory беше подвеждащо да. няколко човека казаха, че са писали memorial 8-)
рийдинга не мога да ти кажа как съм го подредил... не ги помня
use of english, 2рата част с попълването на думите (които ти трябва да измислиш) ми се стори по-кофти. особено последните 2 там със Бритиш, Американ кво беше не помня. даже не разбрах смисъла. иначе не беше много трудно.
от Сливен съм, явявах се в Стара Загора. другата събота speaking-а е пак там.

x3m4et0_f
06-14-2009, 11:48
На мен Readinga ми беше труден.Иначе другото не чак толкова :) И аз писах story xaxa. Писах,че съседа ми се е обадим и ми е казал, че някой е влизал взлом в къщата ми и аз трябва незабавно да отида и т.н.Абе пълни простотии.А ти etitoooo6996 как си подредила втората част на readinga?

etitoooo6996
06-14-2009, 11:48
успех на устния ти пожелавам :) А иначе да втората част същто беше кофти....Аз се надявам с B да го взема.А ти каде и колко време се готви :)

plmn
06-14-2009, 11:50
успех на устния ти пожелавам :) А иначе да втората част същто беше кофти....Аз се надявам с B да го взема.А ти каде и колко време се готви :)

готвих се в частно езиково училище тук в моя град
от октомври

etitoooo6996
06-14-2009, 11:50
Ами да ти кажа и аз не си спомням подредбата на буквите :? Ако ти си спомняш долу горе кажи та взема да се сетя поне и аз какво съм писала :)

x3m4et0_f
06-14-2009, 12:01
ми то и аз на теб разчитах, че и аз да се сетя :-D :-D а да ви питам, за да имаш А над 80% ли трябжа да имаш?

etitoooo6996
06-14-2009, 12:13
ми мисля,че да :(

plmn
06-14-2009, 12:16
да, над 80% е A.

x3m4et0_f
06-14-2009, 12:35
a кога излизат резултатите?

etitoooo6996
06-14-2009, 12:40
за мое голямо съжаление на 1 август :-x до тогава ще се побъркам :shock:

x3m4et0_f
06-14-2009, 12:59
ужас ужас.Ще гледам да не мисля много зза това :-D :-D

gilotinator
07-02-2009, 20:11
Здравейте,поздрави на всички.Някои да се е явявал на CAE на 17.06 тази година.Аз се явих,притеснявам се за това,което направих.Ако има някой да споделяме мнения и имам няколко въпроса.Ааа,някой да знае дали вземат много точки,когато си писал article,който е по-кратък от стандартния(220-250 думи).Моят беше някъде кам 180-190,но при това много добре написан

ImmortalForever
07-29-2009, 15:24
Хора колкото повече наближава, толкова повече ми е спичащо..анализирам всяка секунда от шибаното изпитче... а не искам много и C ще удовлетвори мяота душа..Имам въпрос.. Ако съм скъсана на Part 2 на Reading-а примерно, и на Part1 от Listening-a верно ли ми пишат Fail и не минавам?? :shock: :shock: :shock: Или е както си мисля, че сумират всичките и ако имаш над 60 % минаваш.. нали нали нали нали нали??

ninny
07-31-2009, 09:13
Ако на дрте компоненти имаш над 80% и си скъсана на 2 компонента, минаваш. ВАжното е да имаш над 60% като се сумира всичко...
btw, https://cambridgeesol-results.org тук пише, че трябва да изкарат резултатите в 10ч. днес...

ninny
07-31-2009, 09:36
Дерзайте, изкараха резултатите... Взех го с Б :grin:

plmn
07-31-2009, 10:30
Аз нямам нужните данни за достъп до този сайт, г-жата ще ги проверява вместо нас 8-) и аз ще разбера скоро колко имам...

ImmortalForever
07-31-2009, 14:21
Скъсаха ме..

plmn
07-31-2009, 15:19
Скъсаха ме..

Тоест имаш под 60% ..? :(

ImmortalForever
07-31-2009, 17:01
50% имам

l0f3
08-02-2009, 16:21
az go vzeh s B .. 1 tochka ne mi dostiga za A :? :x

Kum40Val40
08-05-2009, 14:44
Хайде моля ви се да споделите къде сте се готвили за тези изпити? Доволни ли сте?
Вярно ли е, че вече FCE и CAE са две- или тригодишни, а не доживотни като преди?

ninny
08-05-2009, 15:00
^ Аз ходих на курсове в училище "Европа". Сертификатите са доживоти.
Доволна съм обучението в "Европа" изпита ги взех с 77%. Ходих на курсовете за един месец и научих мн неща....

l0f3
08-06-2009, 19:28
i az ycha v Europe school ... mnogo sum dovolna :)

Hrupanka
04-28-2010, 11:34
айде хора какво ще правим сега юни месец :( :(

gost89
04-28-2010, 12:13
Ами, ще се явяваме на 12-ти, какво да правим :-D Аз още не съм получил имейл, къде ще ми е изпита и кога ще е устния, Вие ?

LoupGarrou
04-28-2010, 14:49
Не, не сме, ама чакаме :-D

Аз също ще се явявам и малко се притеснявам от 'use of English', защото имам доста внушителни пропуски в граматиката, които гледам да избягвам, като не навлизам във въпросната материя прекалено много :D ! Иначе слушане, четене и писане ги обичам ^^ ! Говореното също ми е проблем едно на ръка защото нямам кой знае какво произношение, друго че се притеснявам да говоря с непознати. Като се сетя само какво заекване падна на изпита по френски тази година :-D .

Ама все пак съм си казал, че трябва да вярвам в себе си, независимо от мнението на другите. Ако аз не си вярвам няма кой друг ! Не се очакваше нито да си зема изпита по френски с хубава оценка, нито пък да се справя с едни езични състезания, ама го направих, така че даскалите могат да си гледат работата. 8-)

Вие как се чувствате, убедени ли сте в уменията си :D ?

Hrupanka
04-28-2010, 19:10
Хаха и аз още не съм получила имейл и се надявам това да стане в най-скоро време , че.... дано се справим всички

LoupGarrou
05-14-2010, 11:27
Oтваряйте пощите, имаме 'подаръчета' :D ! Да ви е 'честито' на всички. :D Иде, иде изпитът :grin:

gost89
05-15-2010, 01:56
Аз още нямам нищо :?

divaneee
06-05-2010, 08:58
Наскоро чух за този изпит и имам някои въпроси, ако може тези, които са ходили да ми разяснят малко. Значи разбрах какво представлява самият изпит, но не мога да разбера къде трябва да се запиша, трябва ли да плащам нещо. Също така за какво са тези сертификати?

Chacho
06-05-2010, 11:04
Наскоро чух за този изпит и имам някои въпроси, ако може тези, които са ходили да ми разяснят малко. Значи разбрах какво представлява самият изпит, но не мога да разбера къде трябва да се запиша, трябва ли да плащам нещо. Също така за какво са тези сертификати?

Плаща се да, около 80 паунда се въртяха изпитите преди две години (по спомен). Записването доколкото знам става в британското посолство, аз лично се записах в курса ми по английски (събраха пари и данни, и ни записаха цялата група).

Предполагам, че тук има всичко, което ти е нужно да знаеш:

http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-exams-cambridge-register.htm

Като цяло FCE е пълна гавра, за разлика от другите два приложението му е почти липсващо. По-добре се готви и се насочвай поне към CAE или направо на CPE. Също така, за да издържиш теста ти трябва минимална оценка "C", но тежестта на един сертификат при оценка "А" и оценка "С" е огромна.

Ето тук е наместена оценката от втори сертификат на скалата на европейската система за оценяване на нивото на владеене на чужд език. Също така надолу е направен списък с фирми и университети, признаващи сертификата. (не са всичките, просто по-големите)

Естествено за трети сертификат списъка се разширява доста, а нивото се качва в C2.

Като заключение ще кажа, че SAT и TOEFL имат още по-голямо приложение, защото са временни сертификати. FCE, CAE и CPE са доживотни. Но пък е приятно да ги имаш в портфолиото си.

gost89
06-11-2010, 11:19
След два часа ми е устния утре си е писмения за всички. Само за устния ми е даден един такъв час 16:31 :D не знам дали като ида ще чакам или е изчислено да идеш и да влезеш максимално бързо, както и да е дано да се справя на усния :) успех и яко някой друг има днес.

LoupGarrou
06-11-2010, 18:04
Успех утре на всички : ) ! Дано се справим : ))))

gost89
06-11-2010, 21:56
Speaking-a май мина добре 8-) Айде успех и от мене на всички, остават към 7 часа само ;)

kindergarden
06-12-2010, 06:09
може ли и аз да се разпиша днес ми е спийкинга ама за адванса :D
ужас
първия го минах едва едва преди 2 години ама нз за тоя :( грр :(

dogtag
06-12-2010, 08:06
може ли и аз да се разпиша днес ми е спийкинга ама за адванса :D
ужас
първия го минах едва едва преди 2 години ама нз за тоя :( грр :(
Оле и аз съм на CAE Speaking днес от 15:48 в Стара Загора.Ти откъде си?

kindergarden
06-12-2010, 08:19
Плевен...радвай се имаш повече време аз съм от 13.08 :(

Chacho
06-12-2010, 10:47
Speaking-a да ви е проблем. Айде кажете после как сте се представили.

kindergarden
06-12-2010, 10:52
такъв спек не е имало...не можахме да си довършим обсъждането на картинките и да изберем две нали ама то не беше честно попринцип успяваме :? оф кат да е мина

LoupGarrou
06-12-2010, 12:14
Оф, свърши FCE-то : ) ! За резултатите знам, но случайно да пускат изпита и ключ към него ? Или поне изпита ?

Мисля, че няма такива работи, ама, все пак да попитам, тези които са минали вече по този път ...

Hrupanka
06-12-2010, 12:24
страшния listening, нищо не се чуваше, нямам думи....

LoupGarrou
06-12-2010, 12:29
Не знам, на мен най-тегаво ми беше с "Use of English". Голяма мъка беше 8-).

Sowinlove
06-12-2010, 12:58
е аз все още уча ама здравата и сум сигурна че ще го взема щото съм сигурна ж знанията си :D

dogtag
06-12-2010, 17:24
И аз да се отчета.Значи днес следобед бях на CAE Speaking.добре мина общо взето,паднах се с човек,който познавам.Само се тревожа,че на третата част,където водим дискусия,говорихме малко по-първия въпрос,иначе достигнахме agreement и свършихме навреме.Какво мислите? :)

gost89
06-12-2010, 20:36
Use of English-a беше много гаден :?

gost89
07-30-2010, 09:41
Та днес излезнаха резултатите, как сте се представили?

LoupGarrou
07-30-2010, 10:43
Аз много се притеснявах, че ще бъда скъсан ... Имам 76% (B). Изненадата беше, че на reading-ът и listening-ът, където се забелязваше тенденция да се представям добре бяха "Good", а при writing-ът, където не блестях особено и нито веднъж нямаh отлична оценка на изпита ми е "exceptional":) ! Граматиката, както си знаех хич не е блестяща :lol: !

При теб как е положението ? :)

s7efan
07-30-2010, 11:14
И аз го взимам с В(75%).Мисля си,че можех и по-добре да се представя,но явно Writing-а ми е прецакал оценката,тъй като той е най-зле.Но въпреки това съм доволен,че го взех

kindergarden
07-30-2010, 11:56
брей кви сте умни аз го взех с ЦЕ втория сертификат :D :D

gost89
07-30-2010, 12:42
И аз с B изненадата беше че writing-a ми е най-слабата част, винаги съм писал добри writing-и ама не знам сега какво се е объркало то от Б до А е супер малко разликата :x

YourFavouriteDrug
07-30-2010, 14:06
97 % :P :P :P

s7efan
07-30-2010, 15:56
Между другото и моите Writing-и са ми най-слабата част от този изпит,а на пробните си вадих доста хубави оценки.В интерес на истината мислех,че те по-скоро ще ми вдигнат оценката,отколкото да я свалят,но шанс.Другото,което ме изненада беше,че Listening-a и Use of English-a са ми Exceptional при положение,че по принцип те ми бяха най-слабите.Общо взето пълна изненада относно компонентите