View Full Version : Рецепти
your_secret
06-17-2009, 15:12
Обичате ли да готвите вкъщи?
Мен нещо ме хвана тъпотията тези дни и реших да сготвя нещо и се оказа забавно :lol: /но не и толкова вкусно, но тва е др тема :lol: /
Споделете някакви лесни рецепти :) :)
TheNewReligion
06-17-2009, 17:45
Чорба....Във вряща вода слагаш нарязязани картофи, моркови, чушки, джоджен и ориз. Добавяш олио, а след като сварят домати и сол. 8-)
kinkygirl
06-26-2009, 21:27
аз най-много обичам да правя пържени филийки :grin: :---) значи 1-во:взимаш една купа и в нея слагаш : чупиш 2 сурови яйца,след това добавяш 1 чаена лъжичка сода бикарбонат :D добавяш и една чаша кисело мляко,и малко брашно за да заприлича на боза и взимаш филии хляб отделяш и една 1чиния така след тва палиш котлона слагаш в един тиган олио ии после взимаш филийки топиш ги в сместа слагаш вТоплоТо оЛио!! обръщаш ги като станат кафяви вадиш ги итей следващите докато не свървив като свършиш оправяш квот си взел :D и бон апетит :grin:
DivoTo_KoTe
06-26-2009, 21:42
Пържен картоф.
режеш картофите и пържиш.Добавяш сирене или кашкавал и воала :D
Не сериозно не ме бива в готвенето.
aloveyou
07-04-2009, 19:14
аз най-много обичам да правя пържени филийки :grin: :---) значи 1-во:взимаш една купа и в нея слагаш : чупиш 2 сурови яйца,след това добавяш 1 чаена лъжичка сода бикарбонат :D добавяш и една чаша кисело мляко,и малко брашно за да заприлича на боза и взимаш филии хляб отделяш и една 1чиния така след тва палиш котлона слагаш в един тиган олио ии после взимаш филийки топиш ги в сместа слагаш вТоплоТо оЛио!! обръщаш ги като станат кафяви вадиш ги итей следващите докато не свървив като свършиш оправяш квот си взел :D и бон апетит :grin:
Да'м става вкусно.. :P
Палачинки
Порции: 12
Продукти:
1 л. прясно мляко
600 г. брашно
4 яйца
1 к.л. сол
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват, добавя се млякото, брашното и солта. Бърка се до хомогенна смес. На тефлонов тиган се изсипва 1 черпак от сместа. Пържи се от двете страни.
aloveyou
07-04-2009, 19:21
Рецепти можеш да намериш и от :
http://www.gotvetesmen.com/
бърза пица от стар (2-3 дена) хляб:
продуктите са: хляб, кренвирши (2 за най-добър резултат), 1 яйце, 4-5 лъжици кисело мляко, подправки на вкус (и мирис :D ) и сирене
намазваш тава (размера зависи от каква пица ше правиш) с олио, нареждаш филиите хляб в тавата и после от други такива изрязваш частици да запълниш дупките. За да стане блат, смесваш 1 суров яйце с 4-5 лъжици кисело мляко в една купа и заливаш наредените филии така, че да е равно навсякъде, да няма дупки и т.н. Слагаш във фурната и... не мога да ти кажа колко време, но около 5-7 минути печеш... абе докато не стане готово (гледаш да не го прегориш). Вадиш тавата с вече готовия блат и намазваш с доматено пюре да покриеш блата, слагаш отгоре предварително нарязаните на кубчета кренвирши, стържеш с някакво ренде сирене, слагаш подправките на вкус... ако искаш за по-екзотичен вид, можеш да сложиш чушки, кашкавал вместо сиренето, маслини и каквото си прецениш... слагаш отново във фурната за около 6-8 минути... отново докато стане готово, все пак каквото направиш, такова ще ядеш, нали? :) и това е ;)
колкото и дълго да е описанието, цялата пица е готова за по-малко от 30 минути, лично тествано (а аз не съм много сръчен в ръцете)...
Приятен Апетит!
обичам да готвя, но никога не съм пробвал и не мога
но е яко