Влез

View Full Version : Стриите и целулита ..

LinaSmatkata69
06-22-2009, 19:38
Емм, малко ме е срам де.. ама каква е разликата между двете?
Аз имам стрии.. те не могат да с махнат нали?Казва ли са ми, че остават за цял живот х.х Вярно ли е? :D
А целулита, той маха ли се? :D

Ако пак може да се махне едното или другото с какво?!

Плс, осведомете ме?! :D :D

MidnightStar12
06-22-2009, 19:48
Целулита - маха се със спорт, много вода и понякога с кремчета
http://www.bb-team.org/articles/717/
Стриите - появяват се при разко отслабване или надебеляване, хванати в ранен стадий се заличават
http://www.bb-team.org/articles/789/ :)

tonie__
06-22-2009, 19:49
целулит-портокалова кожа;маха се с масажи,правилно хранене,спорт,вода;целулит имаш на дупето и бедрата

стрии-едни бели,сини,абе във всяка фаза различен цвят линийки;появяват се при драстично отслабване или надебеляване,предимно по гърдите,корема,дупето и къде ли още не'те не се махат,всъщност зависи кога си ги забелязала,но общо взето с мазила и тем подобни няма да се получи .

това знам аз,надявам се да съм помогнала :)

tonie__
06-22-2009, 19:51
също знам,че бременните жени се мажат с разни кремове по време на бременността,за да не се получат стрии след раждането,затова ако ще отслабваш повече от килограм-два-три ( 8-) ) мисля,че е хубаво да си купиш някакво кремче да не стане гаф

mArMaLaDkA
06-22-2009, 19:53
Само да добавя, че стриите се получават и от прекалено бързо израстване и не са за цял живот - заличават се НАПЪЛНО. Понякога от самосебе си, друг път от масажи.

tItEufFf
06-22-2009, 21:02
^^ Моите се заличиха от само себе си. Аз съм висока и имах един период, в който растях буквално като гъба. Имах стрии по дупето.. Много ме беше срам. Но вече повече от година не съм мръднала, а те са се заличили.

Loshotia
06-23-2009, 06:43
Стриите не знам дали могат да се махнат напълно. Иначе има мазила за тях- мама като е била бременна се е мазала със свинска маз и сега изобщо няма.

А за целулитът освен на бедрата и на дупето, може да има и на ръцете. Това, както пише в статията е заболяване, а целулитът по ръцете е крайната фаза и е ужасно.

LinaSmatkata69
06-23-2009, 10:52
Благодаря за отговорите.
Аз по принцип съм със съвсем нормална фигура, даже бих казала че съм слаба :D (на 14 съм).Целулит нямам, но стрии явно имам х.х едни такива малки бели..Не са много и не си личат особено, но все пак ме е малко срам от тях надявам се да са от растежа и поне малко да се заличат :D .Пия много вода и ям много плодове и зеленчуци, сега мисля да си купя едно дето го рекламират, не знам да ли ще има ефект, но предстои да разбера :D .

myHeartIsOnlyForYou
06-23-2009, 11:09
Само да добавя, че стриите се получават и от прекалено бързо израстване и не са за цял живот - заличават се НАПЪЛНО. Понякога от самосебе си, друг път от масажи.
+1 на мен ми се заличиха от само себе си.Незнам защо все говорят,че нямало начин да се заличат :? Всъщност знам - един чул от някъде казал на друг и така на друг друг...и всеки си мисли,че всичко което му кажат е истина :lol: Аз поня от личен опит знам :D