View Full Version : Книгите за 8ми клас
kotetokateto
06-26-2009, 09:48
Хора, сега които завършихте 7ми клас, казаха ли ви кои книги трябва да четем за 8ми клас. На нас госпожата нищичко не ни спомена. Ако може някой да даде списъка с книгите.
Ако това си ти на снимката :-) :-) :-) Ето ти веднага списъка :
1. Н. Хитов - Дервилово Семе
2. И. Петров - Преди да се родя
3. Д. Дебелянов - Да се завърнеш в бащината къща
4. Е. Багряна - Потомка
5. Н. Илиев - Тихият пролетен дъжд
6. Х. Смирненски - Цикъл пройзведения зимни вечери
7. С. Милков - Дамата с ренгеновите очи (разкази)
8. Н. Вапцаров - Песен за човека (стихотворения)
9. И. Станев - Крадецът на праскови (повест)
10. И. Радичков - Нежната спирала (разкази)
faststep
06-26-2009, 11:57
Ако това си ти на снимката :-) :-) :-) Ето ти веднага списъка :
1. Н. Хайтов - Дервишово Семе
2. И. Петров - Преди да се родя
3. Д. Дебелянов - Да се завърнеш в бащината къща
4. Е. Багряна - Потомка
5. Н. Лилиев - Тихият пролетен дъжд
6. Х. Смирненски - Цикъл произведения зимни вечери
7. С. Минков - Дамата с ренгеновите очи (разкази)
8. Н. Вапцаров - Песен за човека (стихотворения)
9. Е. Станев - Крадецът на праскови (повест)
10. Й. Радичков - Нежната спирала (разкази)
Така е по-добре! :-D
От сега мога да ви предупредя, че по тъпи произведения от тези едва ли някога сте чели! Няма такава тъпотия просто.. Е, може би като изключим "Крадеца на праскови","Дамата с рентгеновите очи" и "Дервишово семе" другото всичко е помия..! :?
Millen4ety
06-26-2009, 13:18
От сега мога да ви предупредя, че по тъпи произведения от тези едва ли някога сте чели! Няма такава тъпотия просто.. Е, може би като изключим "Крадеца на праскови","Дамата с рентгеновите очи" и "Дервишово семе" другото всичко е помия..! :?
Отказа ме да ги чета 8-)
Отказа ме да ги чета 8-)
Не ти и тряа. :lol: :D
vesito13
06-26-2009, 13:46
Няма голям смисъл да ги четете след като абсолютно всяка книга дадена тук я има от до в учебника :? Тогава така и така ще си я четете пак :o
YouCantStopMe
06-29-2009, 08:27
Е,стига де..
аз точно тия съм ги чела вече. :D
целия учебник си прочети :) всичко е важно а и не са скучни творбите
Прочетох "Дамата с рентгеновите очи" и разказа наистина много, много ми хареса. Не можах веднага да извадя поуката, но в крайна сметка мисля, че успях.
FancyGirl
06-29-2009, 13:20
А ето аз с какво се сдобих миналата година когато започвах 7 ми клас..
:grin: :grin:
http://img43.imageshack.us/img43/2/290620091465.jpg
еми има си и хубави произведения, но тея стихотворения на Багряна не ги разбрах много, госпожата ни даваше задачи да размишляваме върху тях, но нещо не можех. Иначе Дамата с рентгеновите очи, Крадецът на праскови и Зимни вечери са хубави. Дервишово семе не ми хареса мн мн, някак странно ми е. Пък и на мен се падна честта да го чета в час и на моменти се бях разлигавила и се спуках да се смея на частта в която дядото обясняваше на момчето, че за да стане мъж, жената кръв трябва да пусне, пък то момчето ако не може мъжката, с пръсти да бута :D :-D А ако се чудите къде да бута и от какво излиза кръв...става въпрос за първата брачна нощ на момчето и момичето. :D А и накра момичето го отвличат, пък момчето не прави нищо цял живот, абе тъпа работа.
Biskfitka
06-29-2009, 14:51
^Аааа аз Дервишовото семе заради историята с кръвта го харесвам 8-) . Абе прочети си учебника за 8ми клас и готово,въпреки,че и за мен няма смисъл да четете книгите като пак ще ги учите..
elito6754
06-29-2009, 14:59
Н.Хитов :lol: Хайтов, хора! Относно книгите, мисля да прочета само Крадецът на праскови, за другото не ми се занимава.
NeverTheSame
06-29-2009, 15:41
За мен пък няма никакъв смисъл да ги четете..не са кой знае какви трудни произведения,нито пък супер дълги...оставате ги за учебната година,кфо ще се мъчите ваканцията :x
YouCantStopMe
06-29-2009, 15:51
Аз мисля да прочета повечето,а с тези,които сега не ми харесат няма да си губя времето.Нали после ще ги уча?
Ще си взема някоя друга,интересна книжка..