- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Книгите за 8ми клас
Хора, сега които завършихте 7ми клас, казаха ли ви кои книги трябва да четем за 8ми клас. На нас госпожата нищичко не ни спомена. Ако може някой да даде списъка с книгите.
Ако това си ти на снимката![]()
![]()
Ето ти веднага списъка :
1. Н. Хитов - Дервилово Семе
2. И. Петров - Преди да се родя
3. Д. Дебелянов - Да се завърнеш в бащината къща
4. Е. Багряна - Потомка
5. Н. Илиев - Тихият пролетен дъжд
6. Х. Смирненски - Цикъл пройзведения зимни вечери
7. С. Милков - Дамата с ренгеновите очи (разкази)
8. Н. Вапцаров - Песен за човека (стихотворения)
9. И. Станев - Крадецът на праскови (повест)
10. И. Радичков - Нежната спирала (разкази)
Така е по-добре!Първоначално написано от WooDy
![]()
Male
От сега мога да ви предупредя, че по тъпи произведения от тези едва ли някога сте чели! Няма такава тъпотия просто.. Е, може би като изключим "Крадеца на праскови","Дамата с рентгеновите очи" и "Дервишово семе" другото всичко е помия..!![]()
~* Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano*~![]()
![]()
Отказа ме да ги четаПървоначално написано от bebe7o
![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Първоначално написано от Millen4ety
Не ти и тряа.![]()
![]()
~* Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano*~![]()
![]()
Няма голям смисъл да ги четете след като абсолютно всяка книга дадена тук я има от до в учебникаТогава така и така ще си я четете пак
![]()
Е,стига де..Първоначално написано от bebe7o
аз точно тия съм ги чела вече.![]()
целия учебник си прочетивсичко е важно а и не са скучни творбите
`Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
А ето аз с какво се сдобих миналата година когато започвах 7 ми клас..
![]()
![]()
![]()
Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?
еми има си и хубави произведения, но тея стихотворения на Багряна не ги разбрах много, госпожата ни даваше задачи да размишляваме върху тях, но нещо не можех. Иначе Дамата с рентгеновите очи, Крадецът на праскови и Зимни вечери са хубави. Дервишово семе не ми хареса мн мн, някак странно ми е. Пък и на мен се падна честта да го чета в час и на моменти се бях разлигавила и се спуках да се смея на частта в която дядото обясняваше на момчето, че за да стане мъж, жената кръв трябва да пусне, пък то момчето ако не може мъжката, с пръсти да бута![]()
А ако се чудите къде да бута и от какво излиза кръв...става въпрос за първата брачна нощ на момчето и момичето.
А и накра момичето го отвличат, пък момчето не прави нищо цял живот, абе тъпа работа.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
^Аааа аз Дервишовото семе заради историята с кръвта го харесвам. Абе прочети си учебника за 8ми клас и готово,въпреки,че и за мен няма смисъл да четете книгите като пак ще ги учите..
Н.ХитовХайтов, хора! Относно книгите, мисля да прочета само Крадецът на праскови, за другото не ми се занимава.
За мен пък няма никакъв смисъл да ги четете..не са кой знае какви трудни произведения,нито пък супер дълги...оставате ги за учебната година,кфо ще се мъчите ваканцията![]()
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Аз мисля да прочета повечето,а с тези,които сега не ми харесат няма да си губя времето.Нали после ще ги уча?
Ще си взема някоя друга,интересна книжка..