View Full Version : Съществува ли вечна любов?
doomkillerr
07-09-2009, 18:13
Интересно ми е да разбера, какво мислите по този въпрос! Съществува ли според вас толкова чиста, толкова голяма любов, че да я наречете "вечна"?
Според мен всичко е до време! :? Колкото и да се обичате с даден човек, в един мил момент нещата се променят и това чувство, което сте изпитвали до вчера вече го няма... Може би съществува само в приказките и във филмите, но в действителност има ли я или е просто "израз"? Хубаво е все пак да смятаме, че ще се обичаме с любимия "докато смърта ни раздели"... :)
3а мен съществува.Аз я изпитвам в момента.Пред нищо и никой няма да се спрем с гаджето ми,за да сме заедно.
Според мен не. В един момент след като се оженят, направят деца и ги отгледат мъжът и жената си стават просто приятелчета..партьнори в живота.
soul1199
07-09-2009, 18:42
според мен съществува :)
sladkalady
07-09-2009, 19:20
Според мен съществува вечна любов :) :) :)
NaNa_SladuRana
07-09-2009, 19:21
Съществува вечна любов,но тя не е насочена винаги към един и същи човек :)
doomkillerr
07-09-2009, 19:27
Тоест любовта е "разтегливо" понятие - така ли? Например днес си с голямата си любов, а утре със следващата още по-голяма? :?
Ilikeliljon
07-09-2009, 19:28
Според мен не. В един момент след като се оженят, направят деца и ги отгледат мъжът и жената си стават просто приятелчета..партьнори в живота.
Нищо лично към авторката на поста, ама нас това ни го дрънкаха в началните класове :D :D :D Според мен съществува, но израза вечна любов е неправилен според мен, но това вече са лингвистични уточнения, които все пак имат връзка с човешкия опит. Според мен нещата опират в това до каква степен обичаш, ако си с човека отстреща заради неща, които са любов, да тя с времето преминава в приятелство и както го казват взаимно уважение, а всъщност отдавна са си омръзнали и навика (под който се крият разни други работи) ги държи заедно и децата разбира се. Ако не ми вярвате влезте в раздел У дома и вижте темата за изцепките на родителите има интересни попадения :-P :-P :-P
Може би има но внимавайте защото ако поради някой грешки и обстоятелства я изгубите се превръща в един огромен стълб в който са вплетени разкъсваща болка и непоносимо голяма ярост...
moneycomeme
07-09-2009, 19:34
Чувствам че има! :) Не винаги сте заедноо с човека,когото обичаш!Дори понякога взаимната любов остава недоизживяна.Но ако някога си обичал и е било не само на думи ще го обичаш,докато помниш себе си,името си,живота си! :)
CharismatiC
07-09-2009, 19:35
Не съм много сигурен , но много ми се иска тя да съществува :-k :-# Понеже както сам написал на подписа си в момента наистина имам нужда някои да ме обича ... а съм сигурен , че при всеки е така дори и да не вярва в любовта ! :)
NaNa_SladuRana
07-09-2009, 19:36
Тоест любовта е "разтегливо" понятие - така ли? Например днес си с голямата си любов, а утре със следващата още по-голяма? :?
За мен любовта е чувство като всички останали,но просто поетчетата са си играли с него повече през вековете.През целият си съзнателен живот човек изпитва чуства (болка,щастие,радост,задово лство и т.н.) но тези чуства не са насочени, 80 години или там колкото ще живее, към един и същи обект. Човек е способен вечно да мрази или съчувства,но вечно ли това чувство ще е към един човек?
Ilikeliljon
07-09-2009, 19:40
Аз мисля, че проблема е в това, че се смята, че любовта е само една. Има разновидности майчина любов, братска любов, еротична любов, приятелска любов. Приятелската и еротичната любов правят любовта, за която всички говорят. Нима никой от вас не обича цял живот родителите си. Според мен няма вариант, в който обичаш общо без любовта ти да е насочена към даден обект или човек, защото тя е проявление на дадена активност, ако не я насочваш нанякъде как тогава обичаш. С какво се доказва това? Айде стига толкова :D :D :D
NaNa_SladuRana
07-09-2009, 19:43
Ilikeliljon съгласна
съществува,но като доста по-големи хора
такива тийнове на 13-14-15-16-17г. си мислят ,че никога няя скъсат с гаджето си ,ама мн се лъжетеее ..
хойм от 1 месец им мноуу се бичкамеее. съществува дааа НИКОГА НЯМА ДА СКЪСАМЕ
babylove
07-09-2009, 19:52
Според мен няма, или по-точно умира с времето. Когато мъж и жена се оженят...създавате семейство и т.н. Но има и задължения и отговорности... всеки ден да ходиш на работа, да се връщаш уморен, да се чувстваш отговорен за прехраната, или част от нея, на семейството си. После пък идват и децата, след раждането им жената се променя-напълнява ( в повечето случаи), после излизат първите бъчки ... така минават годините и след 20 години, когато хората са поостаряли и бз да усетят остават просто превързани, но вече не влюбени, вече страстта я няма, времето и забързаното ежедневие и отговорностите са я убили.
Ilikeliljon
07-09-2009, 20:06
Според мен няма, или по-точно умира с времето. Когато мъж и жена се оженят...създавате семейство и т.н. Но има и задължения и отговорности... всеки ден да ходиш на работа, да се връщаш уморен, да се чувстваш отговорен за прехраната, или част от нея, на семейството си. После пък идват и децата, след раждането им жената се променя-напълнява ( в повечето случаи), после излизат първите бъчки ... така минават годините и след 20 години, когато хората са поостаряли и бз да усетят остават просто превързани, но вече не влюбени, вече страстта я няма, времето и забързаното ежедневие и отговорностите са я убили.
Щеше да си страшно права, ако любовта имаше отношение спрямо външния вид, но няма, външния вид е едно от много неща, които са покрай любовта, той привлича, но не е той нещото, което ни кара да се влюбваме и обичаме 8) 8)
Като стана на 60-70 ще ви кажа :lol: :lol:
vampirekiss
07-09-2009, 21:18
Нищо вечно няма на този свят.Хора,лудовлюбине 1 в друг се женят..Минават години те още може да се обичат,но любовта им да е някак по-друга.Сякаш тя се дължи на дълъг съвместен живот,общи интереси,паснати характери.Често става така,но ако вече пламъка го няма каквато и да е любовта,то тя не е същата(не зная дали добри се изразих).Може и да има вечна любов,но не това мога да го кажа със сигурност.Може би ще мога чак след дооооста годинки.До тогава доста време ще мине и същевременно доста хляб ще изям.
Wrathchild
07-09-2009, 21:23
Съществува, но първо трябва да си намерил правилния човек. Второ, и двамата трябва да полагат усилия, за да се запази тази любов. Защото всяко нещо трябва да се поддържа и да се пази. Ако оставите една улица без някой да я поддържа, то тя се напуква, избуяват треви и на края от нея не става нищо.
myHeartIsOnlyForYou
07-09-2009, 22:09
Щеше да си страшно права, ако любовта имаше отношение спрямо външния вид, но няма, външния вид е едно от много неща, които са покрай любовта, той привлича, но не е той нещото, което ни кара да се влюбваме и обичаме 8) 8)
Точно това мислех и аз да кажа :) .Любовта е привързаност,две влюбени души не могат една без друга,те са като наразривно свързани части на едно цяло.А и какво аз ако съм на да речем 36 имам работа,която в дадени моменти харесвам,понякога мразя и все пак не се отказвам,като се прибера вкъщи уморена ще се радвам да видя човека,когото обичам(и който ме обича)и разбира се децата ни - нашето щастие,плод на любовта ни,това което заедно сме създали,ще остане след нас...За това хората се женят да се подкрепят да градят животите си заедно като едно цяло..Ако любовта не е била истинска наистина си омръзват.Познавам двойки,които са вече много стари,но отношенията им са в пълна хармония,а любовта в дома им се усеща...
unlimited
07-09-2009, 22:13
Оооооооо мама му старинна няма нещо като вечна любов!Това е измислено от производителите на картички!Все на някой ще му омръзне да ходи говори, или да стой с един човек заедно.Все на някой от въпросната двойка ще му писне!След време живота ще стане парадокс(дори не знам какво занчи това :D ) от едни и същи деиствия.Всеки ден едно и също.
Wrathchild
07-09-2009, 22:14
Ами, то е вярно, че първо външния вид забелязваш, ама после на дневен ред излизат други неща. Напълняването си е до човек, а първите бръчки никого не подминават.
Ilikeliljon
07-10-2009, 05:45
Оооооооо мама му старинна няма нещо като вечна любов!Това е измислено от производителите на картички!Все на някой ще му омръзне да ходи говори, или да стой с един човек заедно.Все на някой от въпросната двойка ще му писне!След време живота ще стане парадокс(дори не знам какво занчи това :D ) от едни и същи деиствия.Всеки ден едно и също.
Майка му, баща му така стоят нещата :D :D :D А ти си личи колко стоиш зад мнението след като дори не знаеш какво значат думите, които използваш :-P :-P
BallFace
07-10-2009, 06:20
ДА, МЕЖДУ МЕН И ЧИЧКО СТОМАТОЛОГ ВИНАГИ Е ЦАРЯЛО ХАРМОНИЯ И ЛЮБОВ
Take_That
07-10-2009, 08:51
НЕ мисля, че съществува вечна любов - след дълго време остава ужажението м/у партньорите и това, че са свикнали един с друг :) (лично мое мнение) :)
3а мен съществува.Аз я изпитвам в момента.Пред нищо и никой няма да се спрем с гаджето ми,за да сме заедно.
мнгоо голяма глупост каза но както ида е по темата
няма нищо вечно , любовта... компромисите към другия в името на силните чуства , копнежа , страстта , всичко..... отминава с времето , насищаш се , друго е че после вече си свикнал и любовта страстта става едно добро ПРИЯТЕЛСТВО което не е ненормално.. а също любовта отминава и с годините , не с годините прекарани с 1 жена а годините като възраст на 20 си разгонен но на 35 дори и да не си срещнал сериозна жена и да си ерген по някаква си причина повече мислиш за матРЯЛни неща от колкото за любов , с такова впечатление сам останал аз :-o
NeZaPoznat
07-10-2009, 08:56
Не !
gabsit000
07-10-2009, 09:12
няма нищо вечно на тоя свят..и любов вечна няма... !!!!!
sweetyytweety
07-10-2009, 09:28
амииии от една страна иска ми се да има но май няма :(
doomkillerr
07-10-2009, 18:45
В крайна сметка въпроса за "вечната любов" се оказа нещо подобно на това, дали сте виждали "бял еднорог"? - Всеки е чувал за нея, но никой не я е виждал... :? :oops:
NeverTheSame
07-10-2009, 19:07
вярвам във вечната любов,наистина..
за пример давам баба ми и дядо ми [родителите на майка],които след 40 години брак продължават да са щастливо женени.
все още са влюбени...личи си...супер сладки са като си викат на омалителни имена...страхотни са.
и двамата са чудесни хора и вярвам,че наистина са родени един за друг,открили са се и сега ще са заедно докато смъртта ги раздели.
всеки път,когато имам съмнение за любовта се сещам за това между тях и си връщам вярата.
вечната любов съществува,но да я откриеш е изключително трудно,а за много дори невъзмоно...
и как може хора,които изобщо не са се сблъсквали с нещо подобно,толкова категорично да твърдят,че не съществува...това,че не сте я изпитвали не значи,че я няма...пък наистина няма как да я изпитате..вечната любов като това чувство за повечето е нещо ново.
много `любови` може да има,докато открием едната...единствената,а може изобщо и да не я намерим...въпрос на късмет донякъъде.
doomkillerr
07-10-2009, 19:54
...много `любови` може да има,докато открием едната...единствената,а може изобщо и да не я намерим...въпрос на късмет донякъъде.
Може и да си прав за това, като се замисля... :)
youloveme
07-10-2009, 19:56
Съществува разбира се :-)
angel_spirit
07-10-2009, 20:27
Aбе вярвам ,че има и се надявам да съм права :cry: ... с времето ще разбера :]
YouCantStopMe
07-11-2009, 11:24
Повече от половината тийнове смятат,че щом имат гадже и уж се обичат,ще са заедно цял живот.ПЪЛНА ЗАБЛУДА! :lol: Често срещам такива,които ходят от месец-два и изведнъж: ТИ И АЗ-FOREVER! :smt007 ,,,, :razz: . Осъзнайте се малко.Знаете ли кооооолко любови ще имате през живота си?!
Така..по темата.
Ами мисля,че има-да.Но не можеш да я срещнеш на тази възраст.
Има много стари хора,които са заедно от 30-40-50 години и още се обичат.
При някои други любовта изчезва,което също е нормално.Както преди мен казаха-свикват един с друг,но онази изпепеляваща любов,която я е имало в началото просто изчезва.
Трудно е да срещнеш човек и с ръка на сърцето за заявиш,че ще останете заедно за цял живот.
Трудно,трудно,но понякога факт.
И аз ще дам пример с баба ми и дядо ми.Баба ми се е омъжила още на 19-20,а дядо ми е бил около 10 години по-голям от нея.Живяха дъъъъъълго и много щастливо заедно и се обичаха.Е,това за мен е вечна любов.
/мир на праха на дядо./
PurpleDream
07-11-2009, 11:50
ми да и това го има и според мен е едно от най-важните неща в брака,но това не пречи на хората да продължавата да се обичат като преди,може би не с всички е така,но мисля че има и такива хора и се надявам аз да съм една от тях :smt059 8-)
ImmortalForever
07-11-2009, 16:38
Не !
BlueGirl
07-11-2009, 16:44
Нищо не е вечно.Значи и любовта не е...
Jumbie483
07-11-2009, 16:50
Има !
Въпрос на късмет е дали ще я намериш и ще осъзнаеш или няма да я намериш и ще твърдиш, че несъществува.
ValLoveYa
07-11-2009, 19:20
Зависи от хората.Ако се разбират и обичат ще са щастливи вечно! :]
Аз мисля, че проблема е в това, че се смята, че любовта е само една. Има разновидности майчина любов, братска любов, еротична любов, приятелска любов. Приятелската и еротичната любов правят любовта, за която всички говорят. Нима никой от вас не обича цял живот родителите си. Според мен няма вариант, в който обичаш общо без любовта ти да е насочена към даден обект или човек, защото тя е проявление на дадена активност, ако не я насочваш нанякъде как тогава обичаш. С какво се доказва това? Айде стига толкова :D :D :D
+1
PurpleDream
07-11-2009, 19:53
+1
тва по скоро според мен е за разликата между Обич и Любов...
LedenooMomiche
07-12-2009, 00:49
Вечна любов - може и да има,може и да няма ! Вечна любов е възможно да има но чак ,когато вече си по-зрял.
съществува! вечно ще обичам себе си, нищо не може да ме накара да се намразя или да си стана безразличен към мен си.
тва е
съществува! вечно ще обичам себе си, нищо не може да ме накара да се намразя или да си стана безразличен към мен си.
тва е
+1 :D 8-)
Whyniser
07-12-2009, 11:40
Мисля,че съществува нещо като търсачка,ама кой да си прави труда .
По темата: Ми вечна любов едва ли,но виж сега спомена от тая любов едва ли ще ти избяга толкоз лесно.
krem4et0
07-12-2009, 11:49
Вечна любов може и да няма, но вечна обич има. Аз поне се надявам на това. разбира се, ако съумее човек да вижда разликата между тези неща. Иначе и аз ще си обичам себе си цял живот. Много ясно, че ще обичам сестра си, родителите си...Дали ще обичам приятеля си вечно не знам. Ще ми се сърцето ми да не остане безразлично....Това е най-лошото всъщност.
Хм, вечна любов?! А ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ТОЧНО ИМАТЕ В ПРЕДВИД .. защото дори и да е вечна това не означава,че няма да има трудности и че всичко ще бъде в розово .. Въпросът е човекът до теб да те подкрепя и разбира .. И чувствата му към теб да са чисти ,а дали ще е вечна - това никой не може да каже .. :smt120 И според мен това,че чувствата след време се променяли е вярно,но не означава ,че охладняват ,а че са по-спокойни .. Че вече не си създаваш някакъв идеал ,в който безрезервно вярваш,а че приемаш човека до теб такъв ,какъвто е и го желаеш с , не въпреки всичките му недостатъци :)
ima ve4na lubov.....
vmomenta q izpitvam no neznam do kade 6te stigne ve4e sme zaedno ot dosta vreme za koeto se radvam razbirase no 4estno da kaja ponqkoga
mi idva da mu kaja neiskam pove4e da se vijdame,no posle sajalqvam 4e sam izrekla tezi dumi........
ta za men ima ve4na lubov........ :) :) :) :)
Има вечна любов,разбира се.Аз не виждам как може да се обичате истински и чувствата ви да се изпаряват.
PainMonopoly
07-23-2009, 14:58
Няма. Това го има само по филмите.
Има вечна любов,разбира се.Аз не виждам как може да се обичате истински и чувствата ви да се изпаряват.
Към хормоните, които предизвикват чувството на любов, се развива толерантност.
ima ve4na lubov.....
vmomenta q izpitvam
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SunSmile
07-23-2009, 15:16
Да, съществува! Дали някой я е намерил или не ... но съществува. Съществува такова чисто, силно и истинско чувство, което да продължава до Края. Познавам хора, чуято любов е вечна. Много е красиво и романтично да намериш човека, с когото да я споделиш :)
gLypChenCee
07-23-2009, 19:27
НЕ!
Всичко идва за да си отиде .. :(
Assshley
07-23-2009, 20:08
Според мен вечна любов едва ли има . Има такава любов,която е оставила най-голям отпечатък в живота ти и никога няма да я забравиш . Може би първата любов е някак си вечна . Незнам ..
Има, обаче не всеки, който я срещне успява да я задържи... Всички искат да им е лесно и ей така хоп просто да няма никакви проблеми. А тяхното наличие не прави любовта по-слаба, даже май напротив - вечна и безпроблемна връзка/любов според мен са взаимноизключващи се...
Не казвам да се избиваме де, ама все пак...
"Кажете ми нещо вечно, че да повярвам във вечността" казал е Великия Аз 8-)
по темата: НЕ!!!!!!!!!!!
shmurkam
07-23-2009, 21:21
Аз да те питам:съществуват ли вечни хора?