View Full Version : Как да избелим замърсен сребърен ланец?
Правя тази тема за тези който незнаят...значи вчера ми се наложи да избеля моя че беше доста мръсничък така почваме...Зимате си хебена сода или сода бикарбонат(едно и също е) слагате по преценка содата и после слагате ланеца вътре и пълните с вода докато не се покрие ланеца(а не цялата чаша да напълните).Оставяте го 24 часа след като минат часовете изкарвате ланеца зимате една стара четка за зъби която не използвате и почвате да търкате като по време на търкането зимате по малко сода на четката след като прецените че е готово зимате един леко мокър парцал и продължавате да търкате(ама само с парцала с нищо друго) след това измивате хубаво ланеца с водичка изтривате го и ЧЕСТИТО вие имате отново толкова бляскъв ланец(почти същия когато го купихте)...Надявам се да съм помогнал и спамерчетата да си запазят коментарчетата...
аз съм чувал с оцет, няма ли да стане също... или то май оцета не беше за сребро...
аз просто го търках със сода и падаше мъничко но ще опитам така за моята верижка , че доста е почерняла
аз съм чувал с оцет, няма ли да стане също... или то май оцета не беше за сребро...
Не с оцет нестава...
И ако искате да се запази така а не да почернее пак не влизайте да се къпите с него не влизайте в басейни в морета и най-вече никога в минерален басейн!!! :)
nikoleta93
07-12-2009, 14:54
смесваш сода и оцет и таркаш става като чисто нова
паста за зъби,и не го носи че ако те видя неотогварям,много ги мразя тес..
И кво нещо не разбрах кво мразиш?
Loshotia
07-12-2009, 19:32
Аз слагам вода и сода в една купичка и вътре сребърното нещо и оставям да поседи така известно време и после с четчица и става работата
mitternacht
07-12-2009, 22:11
Мил съм сребърна лъжица с паста за зъби и стана идеално.А сребърния ми синджир го бях давал на златар да го почисти, но вероятно пак по подобен начин.
j_adore2
07-12-2009, 23:02
Аз ги пускам на котлона,за 15 мин е идеално и не се занимавам после с парцали,четки и такива щуротии :)
Аз слагам вода и сода в една купичка и вътре сребърното нещо и оставям да поседи така известно време и после с четчица и става работата
Точно това имах предвид с тая тема! :)
SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
07-13-2009, 07:03
Вари с оцет и жули със сода :Д
rauwkost
07-13-2009, 08:40
По-лесно става, като направо сложиш малко сода на едно навлажнено парцалче и като потъркаш 2-5 минутки става идеално! :)