View Full Version : Къдрене с дифузер
Вчера ми подариха сешоар с дифузер и аз реших да се направя долу-горе стана (аз попринцип съм с чуплива коса, но не къдрава), но четох в един др. форум, че трябвало не само пяна да се слага преди да се издухам с дифузера, но и с някакъв серум за къдрици ( или нещо такова :-D ). Ще ми кажете ли някои такъв серум? :-o
sHaDy_sOuL
07-12-2009, 13:59
На Avon имаше нещо подобно, но не съм много сигурна :)
На Avon имаше нещо подобно, но не съм много сигурна :)
Тва на Ейвън е серум за сухи краища. Иначе и само с пяна си стават къдриците. Имаше преди едни кремчета за къдрици на Сънсилк в зелена опаковка, ако не се лъжа Нивеа и Пантен също имат.
и само с пяна стават
аз съм ползвала един спрей на seri с него също стават добре
mimsssssss
07-13-2009, 10:45
на мокра коса става най добре.навеждаш си главата и почваш с дифузера хем после е мека хем не се омъзнява от пяната и др глупости.
GaBiIi__
07-13-2009, 10:56
на мокра коса става най добре.навеждаш си главата и почваш с дифузера хем после е мека хем не се омъзнява от пяната и др глупости.
а може и докато е мокра да сложиш съвсем малко пяна :) но аз до колкото знам задължително на мокра !
Зависи от косата ти. Ако е чуплива или къдрава можеш само да я навлажниш с вода и да сложиш малко пяна, да я намачкаш и да се изсушиш, но ако косата ти е по права или пък е мека и трудно и се пряват прически трябва да е чисто мокра да сложиш пяна и по възможност някакъв серум. Аз лично съм с по-чуплива коса и не съм ползвала никакъв серум, за да кажа.
докато е мокра слагаш пяна, после лак, после пак и от двете ако трябва. при мен става идеално
Len4etyYyy
07-24-2009, 14:09
Фиксатор на Rolland
sladi4ka_qni4ka
07-24-2009, 15:57
не е задължително със серуми .. аз отдавна се кудря с дифузер и само с пяна .. и ефекта е лол ... хаха :grin: :grin:
lovelysister
07-30-2009, 10:17
еми не знам аз съм си естествено къдрава ...
н0 мисля че се продава по парфюмериите и не е особено скъп .. попитай :oops:
Няма смисъл от серум. Във фризьорския салон едно момиче с права коса го направиха...уау :-D и то само с пяна.
ElinoOor
07-30-2009, 10:35
Прическа с дифузер
Стъпка 1: Върху добре измита и леко подсушена коса нанеси пяна за къдрици по цялата й дължина.Втривай я с пръсти, като леко мачкаш косата си, за да се получат ефирни спирали.
Стъпка 2: Наведи главата си и започни с дифузера да сушиш и оформяш косата си отпред, като задрържаш кичурите върху въздушната струя до пълното им изсушаване.
Стъпка 3: Продължи със сушенето отзад на тила.Много е важно този сектор добре да е изсушен, за да придаде цялостен обем на прическата ти.
Стъпка 4: След това позиционирай дифузера в горната част на главата и задръж до цялостно изсушаване на сектора. Накрая фиксирай с лак.
Добре е да знаеш:
-> За да се получи добър ефект, косата трябва да е много добре изсушена.В противен случай няма да има необходимия обем.
-> Не е нужно да въртиш дифузера в различни посоки,за да не оплетеш и накъсаш косата си.Просто събери кичурите и ги задръж върху него.
-> Добре е лакът, който използваш накрая, да е с лека консистенция и да не лепне. Пръскай върху косата си от растояние (около 20 сантиметра).
Това можеш да намериш в списание "cosmopolitan" откъдето преписах статията,там има и снимки от които ще ти стане още по-ясно как става. :)