Влез

View Full Version : НЕ издържам вече... съвети?

Dizziness
07-16-2009, 08:32
Аз съм момиче на 17 години, вечно съм била под строг контрол, едва тази година нашите се поотпуснаха малко. С майка ми вече нямам никакви проблеми, но с баща ми вечно имам. Той е бивш майор, вечно гледа реда, дисциплината, страхува се постоянно за мен, пуска ме до 22:00 ч. (сега го приемам, понеже го въведоха като закон.) и винаги с думите "времената са такива" и това се наложи да приема, защото виждам нашето поколение с какви цели и обноски е. Нашите постоянно ходят на вилата и преди да тръгнат ме уговарят: "Заключи вратата, два пъти! И няма да правиш купони (приположение, че не правя никога, а доста хора биха се възползвали.) и най-важното, няма да правиш бели! (Под "бели" - се определя фактът, че мога да спя с моя приятел, понеже ние не знаем какво означава презерватив!?)". Тогава попитах баща си: Защо винаги с тези уговорки, нямате ли ми доверие?! И тогава получих удър под кръста... "Ами може би не си го заслужила!!! (Все едно крещи...)". По принцип съм силен човек... не съм плакала с години, да не кажа, че никога не съм плакала... нищо не успя да ме разплаче за всичките тези 17 години, баба ми почина, която обичах най-много от цялата ни противна рода... после майка се наложи да влезе в болница, но исках да гледам позитивно, тя вече е добре, но това... тези думи! После легнах на леглото в моята стая, пуснах си адски неподходящи песни (балади...) и те ме видяха, че плача, АЗ?! И те бяха в шок и той най-нагло каза на майка ми: "Това е, защото много си я разлигавила!" След тези думи аз излязох от стаята, единственото, което му казах беше: Мислех, че след всички мои действия съм си заслужила доверието... Това се случи миналата седмица. Днес, те бяха станали в 05:00ч, за да ходят на вилата, по работа, аз станах към 08:00ч и реших за пореден път да помогна на майка в нас. Оправих леглата, подредих, оправих обувките, измих чиниите, купих им закуски, когато се прибрах, оправих всичко и седнах на PC, тогава бащата звънна, но буквално като побъркан, отварям аз и той ме посреща с думите: "Айдеее бее, от колко време звъня, какво се бавиш?!" Аз нищо не казах, след това майка ми му каза: "Виж как е оправила, почистила е, дори ни е взела закуски." А той отвърна: "Оффф, айде, че бързам!". Наказах го с мълчание с часове, даже още не му говоря, започна да се държи мило, но аз пак не казах нищо, а просто си отидох в стаята. Какво ще ме посъветвате, как да постъпя с него, как да му покажа, че съм достатъчно голяма, за да се грижа за себе си, за да ми има доверие (макар, че съм му го показвала много пъти и съм гледала да му спечеля доверието същот толкова много пъти.) Е... вашето мнение?!

Благодаря за вниманието. :)

Mr_Crowley
07-16-2009, 12:45
Не се притеснявай. С всички пенсионирани военни е така. Не може да си бил цял живот под ред и шапка и да си командвал една тумба малоумници и после да се промениш. Пренася се и вкъщи. Проблема с бившите военни е доста психологически. В един момент си някой - имаш чин, подчинени както се казваше в онази реклама - те те уважават, те те обичат и разни такива...и в следващия момент си пенсионер. Г-н Никой! Нито имаш чин, нито подчинене и никой не те бръсне за слива. И затова изперкват. Няма да се стягаш :)

NeZaPoznat
07-16-2009, 13:41
Родители са - притесняват се. Не виждаш ли какво става напоследък ?!

Jumbie483
07-16-2009, 13:42
По това, която си написала съдя, че майка ти е по-разбран човек. Защо не поговориш с нея, а след това я помоли да поговори с баща ти. Кажи и, че неговите думи са те наранили и би искала да знаеш в какво точно си сгрешила..

ZaGadKkAa
07-16-2009, 16:53
Не се притеснявай. С всички пенсионирани военни е така. Не може да си бил цял живот под ред и шапка и да си командвал една тумба малоумници и после да се промениш. Пренася се и вкъщи. Проблема с бившите военни е доста психологически. В един момент си някой - имаш чин, подчинени както се казваше в онази реклама - те те уважават, те те обичат и разни такива...и в следващия момент си пенсионер. Г-н Никой! Нито имаш чин, нито подчинене и никой не те бръсне за слива. И затова изперкват. Няма да се стягаш :)

до къде стигнахме!!

keri123
07-16-2009, 16:58
Не си единствената с такъв проблем, споко! Някои родители не са видели лоши деца! Моите също са такива! Търпиш и това е :)

aloveyou
07-29-2009, 09:55
По това, която си написала съдя, че майка ти е по-разбран човек. Защо не поговориш с нея, а след това я помоли да поговори с баща ти. Кажи и, че неговите думи са те наранили и би искала да знаеш в какво точно си сгрешила..

+1

pLqmi92
07-29-2009, 13:16

+1

И аз съм на това мнение.Баща ти изобщо не е прав.Щастливец е,че има дъщеря като тебе,но явно още не го е осъзнал.Какви деца има,не се прибират изобщо,какви момичета има постоянно с някакви момчета по улиците се натискат и т.н..А ти,ти не си такава.С нищо не си заслужила неговите думи и постъпки,не е ли така? :)

YakUZa777
07-29-2009, 13:22
Тайната е да ги ядосваш повече отколкото те теб 8-) Аз не съм им говорил по седмица, накрая на тях им писва 8-)

Boyd
07-30-2009, 11:53
По принцип военните са ненормални. И те стават такива, заради по-дъртите в армията!
Хубаво е, че се разбираш с майка си. Тя ще те защитава винаги - това е ясно. Баща ти..видяла си сама, че като му се нацупиш и му се сърдиш сам омеква. Може всичко да е, но ти е родител и очевидно те обича.
Най-голямото наказание за него, според мен, ще е мълчанието и студеното държание. Сама си видяла как е почнал да се държи мило с тебе, след като си му се нацупила. В крайна сметка оправия с тия няма. Като нещо не ти изнася му го покажи, така че да разбере и да му стане кофти.
Пък и нямаш ли приятел/ка, с която да го споделиш това!? Защо го пишеш по форумите..?

dimitar123
07-30-2009, 19:02
баща ми е полицай , при мене е сащото :-x добре че майка ми е купонджийка и след 15/16 год нямам проблеми ... и зеха да ми имат доверие след 1вите няколко купона ... просто кажи на баща си ,че си пораснала независимо дали му харесва

Nakadah
07-30-2009, 19:04
НЕ издържам вече... съвети? :)

гръмни се !!!

mariqqqqq
08-01-2009, 11:28
и аз съм ан мнението,че баща ти яжно не е виждал лоши деца..жалко,че не оценява дъчеря като тебе :?

lipstik
08-01-2009, 12:15
Нищо не можеш да направиш,той няма да се промени.Не му обръщай внимание.

Sladurchoo
08-01-2009, 12:24
мога да ти кажа, че са щастливци, че си им дъщеря .. като се има в предвид в днешно време какви ги има .. просто баща ти не го осъзнава .. по-добре първо поговори с майка си .. може би тя може да ти помогне като говори и с него .. надявам се да те разберат .. успех все пак .. :)

ByK
08-01-2009, 13:03
Родителите винаги мислят за най - доброто на тяхното дете и за това те предпазват :) но може би понякога те и нервят с техните забрани :( .. познато :x