.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Голям фен

НЕ издържам вече... съвети?

Аз съм момиче на 17 години, вечно съм била под строг контрол, едва тази година нашите се поотпуснаха малко. С майка ми вече нямам никакви проблеми, но с баща ми вечно имам. Той е бивш майор, вечно гледа реда, дисциплината, страхува се постоянно за мен, пуска ме до 22:00 ч. (сега го приемам, понеже го въведоха като закон.) и винаги с думите "времената са такива" и това се наложи да приема, защото виждам нашето поколение с какви цели и обноски е. Нашите постоянно ходят на вилата и преди да тръгнат ме уговарят: "Заключи вратата, два пъти! И няма да правиш купони (приположение, че не правя никога, а доста хора биха се възползвали.) и най-важното, няма да правиш бели! (Под "бели" - се определя фактът, че мога да спя с моя приятел, понеже ние не знаем какво означава презерватив!?)". Тогава попитах баща си: Защо винаги с тези уговорки, нямате ли ми доверие?! И тогава получих удър под кръста... "Ами може би не си го заслужила!!! (Все едно крещи...)". По принцип съм силен човек... не съм плакала с години, да не кажа, че никога не съм плакала... нищо не успя да ме разплаче за всичките тези 17 години, баба ми почина, която обичах най-много от цялата ни противна рода... после майка се наложи да влезе в болница, но исках да гледам позитивно, тя вече е добре, но това... тези думи! После легнах на леглото в моята стая, пуснах си адски неподходящи песни (балади...) и те ме видяха, че плача, АЗ?! И те бяха в шок и той най-нагло каза на майка ми: "Това е, защото много си я разлигавила!" След тези думи аз излязох от стаята, единственото, което му казах беше: Мислех, че след всички мои действия съм си заслужила доверието... Това се случи миналата седмица. Днес, те бяха станали в 05:00ч, за да ходят на вилата, по работа, аз станах към 08:00ч и реших за пореден път да помогна на майка в нас. Оправих леглата, подредих, оправих обувките, измих чиниите, купих им закуски, когато се прибрах, оправих всичко и седнах на PC, тогава бащата звънна, но буквално като побъркан, отварям аз и той ме посреща с думите: "Айдеее бее, от колко време звъня, какво се бавиш?!" Аз нищо не казах, след това майка ми му каза: "Виж как е оправила, почистила е, дори ни е взела закуски." А той отвърна: "Оффф, айде, че бързам!". Наказах го с мълчание с часове, даже още не му говоря, започна да се държи мило, но аз пак не казах нищо, а просто си отидох в стаята. Какво ще ме посъветвате, как да постъпя с него, как да му покажа, че съм достатъчно голяма, за да се грижа за себе си, за да ми има доверие (макар, че съм му го показвала много пъти и съм гледала да му спечеля доверието същот толкова много пъти.) Е... вашето мнение?!

Благодаря за вниманието.
    Н-А-М-А-Л-Е-Н-И-Е: ЧАНТИЧКИ, ДЖУНДЖУРИЙКИ, ОБУВКИ, РОКЛИ и други. Приятно разглеждане: http://avalanche666.snimka.bg/gradua...94205.23552145

Град
    Кофите до парламента, лявата със затворения капак и надпис - Тук охранявам аз!
    Не се притеснявай. С всички пенсионирани военни е така. Не може да си бил цял живот под ред и шапка и да си командвал една тумба малоумници и после да се промениш. Пренася се и вкъщи. Проблема с бившите военни е доста психологически. В един момент си някой - имаш чин, подчинени както се казваше в онази реклама - те те уважават, те те обичат и разни такива...и в следващия момент си пенсионер. Г-н Никой! Нито имаш чин, нито подчинене и никой не те бръсне за слива. И затова изперкват. Няма да се стягаш
    Най-много мразим чалга и McDonald's!!!

Есть только миг между прошлым и будущим.
    Именно он называется жизнь!

Супер фен Аватара на NeZaPoznat
    Родители са - притесняват се. Не виждаш ли какво става напоследък ?!

По това, която си написала съдя, че майка ти е по-разбран човек. Защо не поговориш с нея, а след това я помоли да поговори с баща ти. Кажи и, че неговите думи са те наранили и би искала да знаеш в какво точно си сгрешила..
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Цитирай Първоначално написано от Mr_Crowley
    Не се притеснявай. С всички пенсионирани военни е така. Не може да си бил цял живот под ред и шапка и да си командвал една тумба малоумници и после да се промениш. Пренася се и вкъщи. Проблема с бившите военни е доста психологически. В един момент си някой - имаш чин, подчинени както се казваше в онази реклама - те те уважават, те те обичат и разни такива...и в следващия момент си пенсионер. Г-н Никой! Нито имаш чин, нито подчинене и никой не те бръсне за слива. И затова изперкват. Няма да се стягаш
    до къде стигнахме!!

Не си единствената с такъв проблем, споко! Някои родители не са видели лоши деца! Моите също са такива! Търпиш и това е

Супер фен Аватара на aloveyou
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    По това, която си написала съдя, че майка ти е по-разбран човек. Защо не поговориш с нея, а след това я помоли да поговори с баща ти. Кажи и, че неговите думи са те наранили и би искала да знаеш в какво точно си сгрешила..
    +1
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Цитирай Първоначално написано от aloveyou
    Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    +1
    И аз съм на това мнение.Баща ти изобщо не е прав.Щастливец е,че има дъщеря като тебе,но явно още не го е осъзнал.Какви деца има,не се прибират изобщо,какви момичета има постоянно с някакви момчета по улиците се натискат и т.н..А ти,ти не си такава.С нищо не си заслужила неговите думи и постъпки,не е ли така?

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Тайната е да ги ядосваш повече отколкото те теб Аз не съм им говорил по седмица, накрая на тях им писва

Град
    София
    По принцип военните са ненормални. И те стават такива, заради по-дъртите в армията!
    Хубаво е, че се разбираш с майка си. Тя ще те защитава винаги - това е ясно. Баща ти..видяла си сама, че като му се нацупиш и му се сърдиш сам омеква. Може всичко да е, но ти е родител и очевидно те обича.
    Най-голямото наказание за него, според мен, ще е мълчанието и студеното държание. Сама си видяла как е почнал да се държи мило с тебе, след като си му се нацупила. В крайна сметка оправия с тия няма. Като нещо не ти изнася му го покажи, така че да разбере и да му стане кофти.
    Пък и нямаш ли приятел/ка, с която да го споделиш това!? Защо го пишеш по форумите..?
    Don't tell me what I can or can't do !

баща ми е полицай , при мене е сащото добре че майка ми е купонджийка и след 15/16 год нямам проблеми ... и зеха да ми имат доверие след 1вите няколко купона ... просто кажи на баща си ,че си пораснала независимо дали му харесва

Мега фен
    Град
    Earth...

Re: НЕ издържам вече... съвети?

Цитирай Първоначално написано от Dizziness
    НЕ издържам вече... съвети?
    гръмни се !!!

и аз съм ан мнението,че баща ти яжно не е виждал лоши деца..жалко,че не оценява дъчеря като тебе

Нищо не можеш да направиш,той няма да се промени.Не му обръщай внимание.

Голям фен Аватара на Sladurchoo
    Град
    Бургас
    мога да ти кажа, че са щастливци, че си им дъщеря .. като се има в предвид в днешно време какви ги има .. просто баща ти не го осъзнава .. по-добре първо поговори с майка си .. може би тя може да ти помогне като говори и с него .. надявам се да те разберат .. успех все пак ..

Мега фен Аватара на ByK
    Град
    Княжество Кофата.
    Родителите винаги мислят за най - доброто на тяхното дете и за това те предпазват но може би понякога те и нервят с техните забрани .. познато

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си