View Full Version : HELP!!!S.O.S!!!
preskaa85
07-24-2009, 07:27
Здравейте!Видях,че подобна тема имаше,но тук ви моля да дадете съветче,защото съм сигурна,че има и други такива случаи!НАистина не е болка за умиране,но е страшно неприятно едно малко досадно човече [малкия ми брат] да спи в твоята стая,всеки ден да те буди в 5 часа презноща,а майка ти да защитава само него!!!Това е адски досадно,а най-големия ми проблем е че с майка ми неможем вече да се гледаме една друга,постоянно сме изнервени,и не стига,че гледам брат денонощно докато майка ми ходи по кафета,гимнастики и прочие,но и на всичкото отгоре не получавам дори едно МЕРСИ!!!И най-лошото е че ситуацията е такава че майка ми си живее живота докато аз седа в къщи да дондуркам брат ми(защо в къщи?защото брат ми не е за пред хора.невъзможно лигав е)дааа брат ми е и адски много го обичам,но всичко това...и особено през лятото..ми дойде в повече!!!ЖИВЕЙ МИ СЕ!!!ПОЧИВКА СЪМ!!!А ВМЕСТО ТОВА... :-x Не казвам,че майка ми няма право да си живей живота,но имам чуството че малко прекалява вече и когато се опитах да поговоря с нея,че мога да гледам брат ми,нооо не винаги тя ми се развика и ми даде куп задължения!!!!ПОМООООЩ!!!
D12Respect
07-24-2009, 08:48
Ми че ще го гледаш няма къде да ходиш.Щеш нещеш той ти е брат
А да бе..кфо като и е брат? Веднъж два пъти добре..ама все пак майка му го е родила за да го гледа а не да го оставя на нея и да си живее живота..просто казваш че ти омръзна и няма да го гледаш и точка! Да си прави сметка,не си и детегледачка..
WildChild
07-24-2009, 11:30
Преди време и аз бях така само дето с майка ми си бяхма в перфектни отношения пък и тя си гледаше брат въпреки че и баба много и помагаше а аз си се веех насам натам и затова мисля че майка ти не е права се пак на тия години ти трябва да имаш време и за себеси.С това разбирасе не искам да кажа че не трябва да помагаш просто трябва да има граници. :)
Kallyn4eto
07-24-2009, 12:33
Ако знаеш колко познато ми звучи...
Моя брат е на 10. Аз съм почти на 14. Майка ми не позволява да се излиза между 12 и 16 часа. Сутрин той я излезе, я не. Ако не излезе ме буди, за да му правя сандвичи, чай и прочие. Ако и двамата сме в къщи, което е неминуемо, постоянно ме дразни. Ако съм на компа - пусни ми онази песеен!", "Искам да ми сипеш сок, аз винаги ти сипвам". Или "айде да си играеме" и то не е да иска някаква игра - примерно монополи или нещо такова - той иска на бебешки игри. Ако не стане неговото започва да ми пише по клавиатурата неща от типа "йахгксг", а аз да кажем си чатя и ги изпраща. Или пуска кучето в стаята, а то е още малко и диво и всичко що види - в устата му. Мога още 1000 реда да изпиша, но мисля, че придобихте някаква представа. Ако кажа на нашите - карат му се, наказват го - нищо не помага...Да добавя, че когато сме сами в къщи през 5 минути звъни на майка ми и и' казва, че съм го биела, а въобще не е така :? При мен положението не е същото, но все пак не си сам/а :-D
preskaa85
07-24-2009, 13:03
Мерси! ;-)
preskaa85
07-24-2009, 13:04
много благодаря на всички писали тук!!!
Моята разлика с брат ми е 11 години и аз доста често си го гледам когато мама има работа(сега съм на 18).И мен той понякога много ме дразни ама аз много си го обичкам и си го гледкам.
А на теб нищо не ти пречи да отидеш в парка с него на детската площадка и да вземеш приятелки и така хем ще го гледаш,хем ще си с приятелки.
майка пък не искаше преди да ми го оставя понеже изобщо не му обръщах внимание. мисля че детето го беше страх от мен..
YakUZa777
07-24-2009, 16:51
Нямам такъв проблем, но като нямате време за още едно дете ваще за какво са го направили ?! Аз като станах на 4 почнаха да ме оставят сам в нас и си бях на автопилот.
kalashnik
07-24-2009, 17:17
Аз не мога да помогна, защото имам по-голям брат с който обаче си живеехме супер докато живееше в нас, а сега като се връща си прекарваме пак супер. Никога не съм го тормозел, нито той мен и сега като чета това и просто се чудя с брат ми ли сме били сбъркани или е нещо друго.
Здравейте!Видях,че подобна тема имаше,но тук ви моля да дадете съветче,защото съм сигурна,че има и други такива случаи!НАистина не е болка за умиране,но е страшно неприятно едно малко досадно човече [малкия ми брат] да спи в твоята стая,всеки ден да те буди в 5 часа презноща,а майка ти да защитава само него!!!Това е адски досадно,а най-големия ми проблем е че с майка ми неможем вече да се гледаме една друга,постоянно сме изнервени,и не стига,че гледам брат денонощно докато майка ми ходи по кафета,гимнастики и прочие,но и на всичкото отгоре не получавам дори едно МЕРСИ!!!И най-лошото е че ситуацията е такава че майка ми си живее живота докато аз седа в къщи да дондуркам брат ми(защо в къщи?защото брат ми не е за пред хора.невъзможно лигав е)дааа брат ми е и адски много го обичам,но всичко това...и особено през лятото..ми дойде в повече!!!ЖИВЕЙ МИ СЕ!!!ПОЧИВКА СЪМ!!!А ВМЕСТО ТОВА... :-x Не казвам,че майка ми няма право да си живей живота,но имам чуството че малко прекалява вече и когато се опитах да поговоря с нея,че мога да гледам брат ми,нооо не винаги тя ми се развика и ми даде куп задължения!!!!ПОМООООЩ!!!
Знам какво ти е! Аз имам сестра на 6 и първите 2 години от живота си тя беше предимно под мои надзор но в един момент вече няма мн голяма нужда да я гледам смисал тя си играе в моита стая а аз кисна пред компа и кат иска нещо идва и ми казва. Чесно казано съм доста доволен че трябваше да я гледам докато нашите ходеха на работа докато беше малка защото се научих да готвя да пера и т.н. и съм сигорен че почти напълно съм готов след време да имам собствени деца(смисал след кат завърша :D 8-) ) Но както казах знам кво ти е щот и мен ме бяха хвнали за детегледачка :D но този период мина и са съм доволен щот рядко ми се случва да я гледам и имам доста време.
Ми че ще го гледаш няма къде да ходиш.Щеш нещеш той ти е брат
Така е.
Ти пък се възползвай малко от това, че стои повече при теж и го научи малко на самостоятелност и навици каквито ти смяташ за правилни... Научи го да не те буди например - като ще седиш вкъщи, поне се наспивай...
mArMaLaDkA
07-28-2009, 22:15
Има някои родители, и по-точно родителки, които си мислят, че момичето от малко трябва постоянно да лъсва къщата и да гледа малкото си братче/сестриче. Така, един вид, го учат на отговорност и домакински задължения. На мен обаче ми е глупаво това да оставяш двете си деца да се гледат взаимно, оставени на произвола.
asi_basi
07-28-2009, 22:53
Има някои родители, и по-точно родителки, които си мислят, че момичето от малко трябва постоянно да лъсва къщата и да гледа малкото си братче/сестриче. Така, един вид, го учат на отговорност и домакински задължения. На мен обаче ми е глупаво това да оставяш двете си деца да се гледат взаимно, оставени на произвола.
Pravilno
kinkygirl
08-02-2009, 17:51
preskaa85 мисля цхе трябва да седнеш и да поговориш с майка си и да и обясниш как стоят нещата обясни и че и ти имаш нужда от малко спокойствие и свободно време та нали е лято?! :) Надявам се майка ти да те разбере а ако не що за майка шще е тогава :| пожелавам ти успех :)