PDA

View Full Version : Спортно-хранителен режим за стегнато женско тяло.

Страници : 1 [2] 3 4

Celence
08-18-2009, 18:11
Aз лично не мога да си представя да бягам на тая жега около и след 10 часа :D аз при самата мисъл фъшвам и се изморявам 8-)

ДаркКис, разкажи нещо за експириънс-а ти. От колко време тренираш, как се запали, нещо такова. В предните страници спомена, че наското си спечелила медал, честито за което. На колко състезания си ходила, на някакви балканиади или международни? Похвали се :-D

veselomomi4e
08-18-2009, 18:14
Абе кажете нещо за целулита....От личен опит знам, че с тренировки не се маха...или поне не само с бягане не зная :? :---)

Celence
08-18-2009, 18:36
Ми до колкото знам с кардиото се маха + повечко течности. По-специално знам за лимон+вода. Имаше и някакви рецепти там с кафе, мед не-знам-си-какво. То така или иначе всички имат целулит, голяма работа 8-)

DarkKisss
08-18-2009, 18:49
Celence

Имам 10 медала(4 от тях златни), 4 купи за година и половина труд. Ходила съм на 1 световно, 1 европейско, 1 балканиада(утре заминавам за втората балканиада :) ) Запалих се .. Еми .. Бях проблемно детенце ... Много се биех и баща ми реши, че понеже съм от Варна е крайно време да се науча да плувам. Случайно попаднах на треньорката. Тя рабитеше с треньор по петобой, който кат ме видя из 30 бъхтещи се давещи се лапенца каза "ей тая девойка ще стане петобойка", но аз не знаех за това .. Той тогава за мен беше нещо недостижимо .. "тренера" той негово величество, неговото мнение решаващо ала бала .. лека полека започнах да идвам при него на трейнинг .. после обаче заминах в ездата и тренера дълго ми бучеше дрън дрън та се върнах в петобоя .. после исках да отлабна от което дойде мотивът за бягане. Станах 4-та на трибой до 14 годишни и мн ме хвана яд и реших, че искам да съм слаба и да взема медал. После взех първия си медал на 18 годишните и тренерката започна да ме хвали и да разправя на ляво на дясно че съм била "медалистка" и мен ми стана гузно щот тя викаше "тя ще вземе злато" а за мен тогава тва беше ехеееееей .. и кат взех злато всичко се нареди .. тогава вече бях психар .. и до ден днешен:) леко съкратена я написах:)

DarkKisss
08-18-2009, 18:51
Абе кажете нещо за целулита....От личен опит знам, че с тренировки не се маха...или поне не само с бягане не зная :? :---)

с масажче и много течности, също и друсането т.е. бягането:)

vampirekiss
08-19-2009, 20:15
Айде де някой няма ли да каже дали може да скъсам нещо .ако отида в болница ще е по ваша вина ей :D :D Не наистина някой да каже да натрия носа на мойта френдка.На предишната страница попитах.(да голям нахалитет съм)

Celence
08-20-2009, 15:38
И аз има въпросче към авторката.На скоро една позната се изцепи,че има риск да скъсам сухожилие или..абе така да се каже да си навредя,ако правя 100 преси в серия при почивка от 2-3 минути между сериите.Има ли такова нещо?Мерси предварително и се извинявам за въпроса. :mrgreen:

Каква връзка има почивката със скъсването на СУХОЖИЛИЯ на корема?
:lol: приятелката ти греши :)

Bianca
08-20-2009, 15:39
Оф, имаше предвид, че самият брой преси е доста, а почивката не е голяма.

Celence
08-20-2009, 16:10
знам, аз и отговорих? -> "приятелката ти греши"
Мен треньора ме кара по 250 на веднъж да правя без почивка.

TheGirlNextDoor
08-21-2009, 19:22
не знам за вас,обаче аз повече от 3 обиколки на стадиона не мога да направя наведнъж : ((
и имам чувството,че откакто започнах да бягам редовно (всяка сутрин) постоянно съм гладна 8-)

adizitk1
08-21-2009, 19:45
Това става с тичане сутрин около 30 минутки (без спиране по възможност) и скачане около 15 минути на въже.

Ето от тази удебелената дума нататък спрях да чета и разбрах, че статията е написана от човек, който не разбира от спорт, или поне от елементарна медицина... СУТРИН КРЪВНОТО НА ЧОВЕК ОЩЕ Е МНОГО НИСКО, ОРГАНИЗМЪТ ОЩЕ НЕ СЕ Е СЪБУДИЛ И КАТО ЗАПОЧНЕШ ДА ПРАИШ РАЗНИ ГИМНАСТИКИ, ОСОБЕНО ПЪК ДА ТИЧАШ, КРЪВНОТО ТИ ПАДА ОЩЕ ПО-НИСКО И ТАКА СЕ ПОЛУЧАВАТ ПРИПАДЪЦИ, МОЖЕ И ДА УМРЕШ! Баща ми е виждал черно - бяло от ниско кръвно и е припадал на улицата, а аз понеже съм наследила точ негов проблем съм виждала всичко буквално на 'пиксели', точно все едно гледаш картина с лоша резолюция (слава Богу не съм припадала). Ако след този пост още ви се тича сутрин - желая ви успех. Много по-добре е , обаче да отидете в някоя чиста заличка някъде към следобяд и да потичате 20-30 минути на бягащата пътека. :)

myHeartIsOnlyForYou
08-21-2009, 20:09
Това става с тичане сутрин около 30 минутки (без спиране по възможност) и скачане около 15 минути на въже.

Ето от тази удебелената дума нататък спрях да чета и разбрах, че статията е написана от човек, който не разбира от спорт, или поне от елементарна медицина... СУТРИН КРЪВНОТО НА ЧОВЕК ОЩЕ Е МНОГО НИСКО, ОРГАНИЗМЪТ ОЩЕ НЕ СЕ Е СЪБУДИЛ И КАТО ЗАПОЧНЕШ ДА ПРАИШ РАЗНИ ГИМНАСТИКИ, ОСОБЕНО ПЪК ДА ТИЧАШ, КРЪВНОТО ТИ ПАДА ОЩЕ ПО-НИСКО И ТАКА СЕ ПОЛУЧАВАТ ПРИПАДЪЦИ, МОЖЕ И ДА УМРЕШ! Баща ми е виждал черно - бяло от ниско кръвно и е припадал на улицата, а аз понеже съм наследила точ негов проблем съм виждала всичко буквално на 'пиксели', точно все едно гледаш картина с лоша резолюция (слава Богу не съм припадала). Ако след този пост още ви се тича сутрин - желая ви успех. Много по-добре е , обаче да отидете в някоя чиста заличка някъде към следобяд и да потичате 20-30 минути на бягащата пътека. :)
Ееее и аз съм така,дори два пъти съм припадала.Но ето ме жива съм :D ...не съм чувала някой да е умрял от ниско кръвно :D ..повече се тръшкат от високо с удари :D ....Пък и авторката не е казала хоп ставаш,още не знаеш къде се намираш и тръгвай да тичаш...Всеки се досеща,че става,закусва,оправя се и вероятно минава 1 час след ставането и тогава вече отива да тича.Тя го е написала,защото смята ,че тогава е най-прохладно и приятно..Ако беше написала по-гоещите часове щеше да бъде опрекната.Ако беше написала вечерта всички ще кажат,че тогава най-много илизат с приятели или там,с който излизат.Пък и никой не казва да почнеш веднга да спринтираш..Лека полека от ходене се преминава в бях и темпото постепенно се увеличава...А естествено не се и спира изведнъж,а отнова постепенно.Ти нали някога си тичала :-D ....А това за чистичката зала и пътечката..направо :razz: ..Много по-приятно е да тичаш на воля в някой парк..да се любуваш на природата..да дишаш свеж въздух и т.н.А в "чистичката" зала ще усещаш вероятно мириса на пот около си...Пътечката си има и добри страни - може да се контролира натоварването,но човек сам може да направи това в естествени условия,като променя темпото и наклона на терена.Все пак една машина измислена от човек не може да бъде по-добра от него.
Да адвокатка съм на ДаркКиссс :grin:

jfgfgg
08-22-2009, 18:40
Ох, значи спазвам и аз режима. Не ям нищо, което е пържено, газирано, тестяно и т.н. и спортувам, обаче тичането е най-лошо.. :o Изморявам се след 2рата минута и просто нямам сили да продължа. Имам доста за сваляне 15 кг ще е перфектно, няма значение з аколко време, но тичането.. Добре ли ще е всеки ден да увеличавам с една убиколка /от задния двор на ендо училище, който е голям, но все пак за 1 мин се минава с бавно темпо/ или дайте някакъв съвет. Моля ви. :( :( :(

NnIkITYy
08-24-2009, 09:08

кой не разбира от спорт бе? оле .. ама тва че ти имаш проблеми с кръвното не означава че и другите имат. Ти скъпа си от онези слабоумните женски, които не ядат нищо и искат да бягат по 10км и да не припаднат. Еми няма да стане така. А ако искаш отиди да бягаш в 15:00 на най-големия пек и може да не припаднеш от слънчев удар, желая ти успех :wink:

NnIkITYy
08-24-2009, 09:12
Ох, значи спазвам и аз режима. Не ям нищо, което е пържено, газирано, тестяно и т.н. и спортувам, обаче тичането е най-лошо.. :o Изморявам се след 2рата минута и просто нямам сили да продължа. Имам доста за сваляне 15 кг ще е перфектно, няма значение з аколко време, но тичането.. Добре ли ще е всеки ден да увеличавам с една убиколка /от задния двор на ендо училище, който е голям, но все пак за 1 мин се минава с бавно темпо/ или дайте някакъв съвет. Моля ви. :( :( :(

Дарккиссс: "Еми пак повтарям. че бягането става БАВНО! И да, увеличавай с по една обиколка всеки ден, а твоите 15 кг пък ако наистина са толкова, то супер бързо и лесно могат да се свалят, но ще се наложи да ги поддържаш иначе ще си върнеш предишния облик+5 кила отгоре. Успех)

Celence
08-24-2009, 16:04
И какво стана със състезанието 8-) :)

DarkKisss
08-24-2009, 16:29
2 златни медала, мацкааа!

http://i32.tinypic.com/309m2w7.jpg (в средата)

http://i28.tinypic.com/2i94hz4.jpg засичам си бягнето 8-)

g1rl4eto_
08-24-2009, 16:31
Айде Честито !!! :-) =D>

Complicated
08-24-2009, 16:33
Честито! :-) :-)

DarkKisss
08-24-2009, 16:37
Благодаря:)

iiordanova
08-24-2009, 17:11
Честито и от мен. :P

TheGirlNextDoor
08-24-2009, 17:24
амм..ако спазваш само спортния режим ще се получи ли нещо ;D

пп:и от мен честито : )) http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/liebe/g026.gif

DarkKisss
08-24-2009, 17:29
^ искаш да кажеш, че да спортуваш както казвам, но да ядеш каквото ти скимне!? нее .. така няма да се получи. Само при добра спортна програма комбинирана с хранителен режим ще стане:)

TheGirlNextDoor
08-24-2009, 17:41
опитвам се да спра вредната храна..ама изведнъж не става : (( ..сиг ми е нужна повече воля
мерси за отговора иначе http://www.cheesebuerger.de/images/midi/sportlich/f026.gif

Celence
08-24-2009, 19:19
ми то не е казано изведнъж да спреш всичко вредно. то дори изведнъж ще е много по-зле, ще си стресираш организма. :? карай си бавно, лека полека, следи си как ти се отразява на теб. Недей си задава само въпроси "ама с това ще стане ли" , "с онова ще стане ли". При едни може да стане, при други - не. :)

--
Честито за медалите ;) =;

TheGirlNextDoor
08-24-2009, 19:57
около месец гледах да се храня по здравословно..без много боклуци и забелязах веднъж като си взех тостер направо ми стана тешко такова..гадно
иначе съм махнала по 1см талия..ханш
не е много ама аз съм си доволна..в смисъл старая се : ))

ri41
08-25-2009, 06:59
като свикнеш здравословно и после от боклуците ти натежава

iiordanova
08-25-2009, 10:23
И аз се старая да се храня здравословно и да спортувам.
По мой си начин , но има ефект.
Отслабнала съм с 3 кг.
От другата седмица съм на 90 дневната диета.
DarkKisss ти препоръчваш ли я .. ? Питам просто от интерес.

П.С. Темата не е ли за важна.. ?
:P

DarkKisss
08-25-2009, 10:30
^Соред мен всички диети за ЛАЙНА. Какво значи диета? Диета е някакъв срок време, в което се стараеш да се придържаш към "упътването" да се храниш така, да спортуваш... А когато този срок свърши? Тогава какво? Връщаме се в Мак Доналдс, сладкарници, спираме да се движим? Не! Няма такова понятие диета. Диетата ти дава някакво начало, основи може би, но тя не бива да свършва, а да се привърне в твой начин на живот. Постоянно трябва да се движиш, да се храниш здравословно, а не само някакъв откъс от времето 5-10-20-90 дена ... Постоянство, хора!:)

RaI4etO
08-25-2009, 12:18
^Соред мен всички диети за ЛАЙНА. Какво значи диета? Диета е някакъв срок време, в което се стараеш да се придържаш към "упътването" да се храниш така, да спортуваш... А когато този срок свърши? Тогава какво? Връщаме се в Мак Доналдс, сладкарници, спираме да се движим? Не! Няма такова понятие диета. Диетата ти дава някакво начало, основи може би, но тя не бива да свършва, а да се привърне в твой начин на живот. Постоянно трябва да се движиш, да се храниш здравословно, а не само някакъв откъс от времето 5-10-20-90 дена ... Постоянство, хора!:)
Искрено ти се възхищавам! :-) :-) :-)
Аз откакто се помня ям здравословно,никога не съм наблягала на чипсове,снаксове,солети,да не говорим за Мак Доналдс(вярвате или не никога не съм яла бургери и нищо оттам),дюнери и т.н. и винаги съм си спортувала(е не професионално,но...)

DarkKisss
08-25-2009, 16:19
^ Кво му е да не си яла никога Мак Доналдс? Аз никога не съм вкусвала КФЦ или пък не съм пила бира, да не оворим за ром, водка и подобни ферментирали лайна. Не изпитвам нужда от това:)

stefity
08-25-2009, 16:44
И аз никога не съм яла от КФС 8-) 8-)

TheGirlNextDoor
08-25-2009, 17:14
обаче как така има хора,които си ядът каквото им падне и не им личи..не е чесно просто ;d
Аз до скоро бях така ама вече не става тоя номер : ((

DarkKisss
08-25-2009, 17:20
^ Нарича се ген, който се решава още преди да се родиш. Аз бях писала че структурата ми е да бъда дебела, но аз тръгнала против всичко и не съм дебела, а съм склонна към пълнеене. Да има момичета на които не им личи и то е до определена възраст това, примерно 25 от там когато организъмът спре растежа си, си казва думата нездравословният живот:)

TheGirlNextDoor
08-25-2009, 17:35
аз до към зимата си се тъпчех меко казано и си бях слаба..ама вече усещам как попрекаля ли ми се отразява веднага : ((
А и не знам за гена,защото майка ми е слаба(при положения,че е раждала два тъпи) няма нито целулит нито нищо..но на баща ми родът всички са дебели ;x

DarkKisss
08-25-2009, 17:36
^ и при нашите е така между другото:) аз съм в родата на баща ми. Абе може и да си го внушаваш знам ли!? Психиката е невероятно нещо, щом го мислиш то ще стане .. чела съм доста психология:)

TheGirlNextDoor
08-25-2009, 17:44
знче,ще си казвам,че ще станее
http://www.cheesebuerger.de/images/midi/froehlich/a028.gif

btw..7 номер,а?
най-добрите http://www.cheesebuerger.de/images/midi/froehlich/a048.gif 8-)

DarkKisss
08-25-2009, 17:48
7-ми номер да ебба майката 8-) ама финиширах напред налиии!? :D иначе тва след плуването .. мразя го тва лайняно плуване, винаги след плуването съм в задника, а после с бягането навасквам .. а фехтофката съм си твърдо в тройката! :)

TheGirlNextDoor
08-25-2009, 18:01
ее как няма да финишираш напред..цял форум тука стиска палци ;D

DarkKisss
08-25-2009, 18:08
^ цял форум обсъжда колко грозни плочки имам :D ала бала .. не се впечатявам особеноо:) аз отивам да скачам на въже и да вдигам малко гири:)

TheGirlNextDoor
08-25-2009, 18:26
ами то всеки с вкуса си..като не ги харесват да не гледат 8-)

Celence
08-25-2009, 19:38
Аз пък се хванах последните 2-3 седмици малко горната част на тялото - рамо, гръб, бицепс, трицепс да оформям. 2 седмици яко протеини и фитнес и ебати бицепса дето направих! Много се кефя. <3 Някои ги влекат плочки, други бицепси :D Аз като не мога да си оправя корема, поне на ръцете да се радвам 8-)
Много ми е морно с тия лицеви обаче, така и не се научих да ги правя като хората. Дупето все нагоре ми стърчи, а главата забучена в земята :lol:

DarkKisss
08-25-2009, 20:01
Аз пък се хванах последните 2-3 седмици малко горната част на тялото - рамо, гръб, бицепс, трицепс да оформям. 2 седмици яко протеини и фитнес и ебати бицепса дето направих! Много се кефя. <3 Някои ги влекат плочки, други бицепси :D Аз като не мога да си оправя корема, поне на ръцете да се радвам 8-)
Много ми е морно с тия лицеви обаче, така и не се научих да ги правя като хората. Дупето все нагоре ми стърчи, а главата забучена в земята :lol:

о познато ми е:) хехе сложи една снимка да мотивираш някой друг потребител:Р 8-)

RaI4etO
08-26-2009, 07:08
^ Кво му е да не си яла никога Мак Доналдс? Аз никога не съм вкусвала КФЦ или пък не съм пила бира, да не оворим за ром, водка и подобни ферментирали лайна. Не изпитвам нужда от това:)
До преди месец не знаех какво е КФЦ,не че и сега знам де :oops: :oops: :oops: .Виждала съм им заведенията,но не съм влизала и нямам намерение...

djuki
08-26-2009, 15:40
До преди месец не знаех какво е КФЦ,не че и сега знам де :oops: :oops: :oops: .Виждала съм им заведенията,но не съм влизала и нямам намерение...какви жертви сте склонни да правите за да не качите едно кило ... никакъв алкохол или пък макдоналд и КФС никой няма да умре ако изяде един сандвич в месеца :-D ако ти се яде и се лишиш ще станеш раздразнителен , всяко нещо в повече не е на хубаво всичко може да се яде в умерени количества съчетано със спорт няма да имате проблеми

DarkKisss
08-26-2009, 15:55
така си е:) по-лесно е да се ограничиш обаче.

Celence
08-26-2009, 16:46
какви жертви сте склонни да правите за да не качите едно кило ... никакъв алкохол или пък макдоналд и КФС никой няма да умре ако изяде един сандвич в месеца :-D ако ти се яде и се лишиш ще станеш раздразнителен , всяко нещо в повече не е на хубаво всичко може да се яде в умерени количества съчетано със спорт няма да имате проблеми

То пък ебаси жертвата да не ядеш лайняни хамбургери дето кой знае кой селянин с гадните си пръсти ги е бутал без да си измие ръцете от кенефа, направо съм си пропиляла живота да ти кажа. Както и алкохола - цирозата е супер яко нещо, нали. Това, че дадено нещо се употребява масово, в абсолютно никой случай не го прави по-малко вредно. :)
П.П. Аз ям сандвичи и по 20 пъти на месец, само че не такива каквито ги има по закусвалните.

И освен това наистина ми е супер странно, как разсъждавате (някои де). Сега, всеки си има различен режим, но вие си мислите, че спортистите ядат само ябълки и домати ли?! Твърдя и заставам напълно зад думите си, че спортистите ядат по-разнообразна храна от тези, които ядат "нормално" [точка] Аз не се включвам в тази категория в никакъв случай, но съм израстнала с хора, дето пък те са порастнали по игрища и фитнеси. :) Имаше една тема "менюто ви днес" и като гледам какво ядат повечето: закуска: активия, обяд: супа после: чипс вечеря: салата.
Е, тук храна ли е, обяснете ми? Един спортист яде 5 пъти повече храна на ден и 10 пъти по-разнообразна, ПРОСТО ЗАЩОТО МУ Е НУЖДА НА ОГРАНИЗМА, а вие се стряскате колко много се лишавали... представата ви е супер сбъркана.

stefity
08-26-2009, 16:51
^
Сългасна съм с теб... :) Но нали се сещаш, че някои примерно може да нямат финансови възможности да ядат неща по 5 или повече пъти на ден. :) Аз примерно съм имала такъв режим, в който ям по 5 пъти на ден... и все здравословни неща. Нито съм се ограничавала, нито нищо, обаче ако нямаш достатъчно финанси за да си доставиш тези неща няма как да стане. Пресмятала съм примерно колко ми излизат нещата, които майка ми взима за да готви за през деня и моите неща, които са в режима... И ако не ходиш на работа или не си що годе добре с парите няма как да се получи номера 7 дни в седмицата да си купуваш неща, които трябва по 5 пъти на ден да ги ядеш. :) Иначе е хубаво да водиш такъв начин на живот. Да признавам така е... но не винаги човек има възможност.

DarkKisss
08-26-2009, 17:03
^^ Така е, спортиста яде за да живее, а не се буди с мисълта "кво да ям? не знам кво ми се яде" и т.н.

Celence
08-26-2009, 17:08
^
Сългасна съм с теб... :) Но нали се сещаш, че някои примерно може да нямат финансови възможности да ядат неща по 5 или повече пъти на ден. :) Аз примерно съм имала такъв режим, в който ям по 5 пъти на ден... и все здравословни неща. Нито съм се ограничавала, нито нищо, обаче ако нямаш достатъчно финанси за да си доставиш тези неща няма как да стане. Пресмятала съм примерно колко ми излизат нещата, които майка ми взима за да готви за през деня и моите неща, които са в режима... И ако не ходиш на работа или не си що годе добре с парите няма как да се получи номера 7 дни в седмицата да си купуваш неща, които трябва по 5 пъти на ден да ги ядеш. :) Иначе е хубаво да водиш такъв начин на живот. Да признавам така е... но не винаги човек има възможност.

ми не знам ама аз харча по-малко пари, от както почнах да ям както трябва. вместо да дам 2 лева за дюнер, ще дам един лев за пълнозърнест хляб , който ще ям с нещо, което майка ми е купила за всъщи и хем ще ми остане за другия ден , хем един лев ще си спестя :)

MP
08-26-2009, 17:10
Да нямаш финанси за храна? Че това е най-важното нещо,особено ако спортуваш и искаш да постигнеш нещо.Ако нямаш финанси,ще търсиш начин да си ги набавиш.Най-лесно е да кажеш,че нямаш възможност да ядеш,но в повечето случаи това не е така,а е предизвикано от липса на желание и мотивация.Вместо да си купуваш по 10 кутии цигари на седмица,ще си купуваш пилешко месо,примерно.

stefity
08-26-2009, 17:14
Е да ама.... не се яде само пълнозърнест хляб, нали :) а и аз ако ям здравословно само аз ще ям така.. всички други в нас ядат каквото родителите ми купуват. А знам те как са финансово и да тръгна да им искам допълнително пари само защото съм решила да ям здравословно... не става. А да накарам цялото ми семейство да спазва моят режим също няма да стане... :) И така... аз си разполагам с 10лв на седмица джобни, с които трябва да си купя храната за режима, да изляза някъде с приятели на кафе или където и да е било другаде и все пак да гледам да спестя някой лев... :) мислиш ли, че е постижимо?

stefity
08-26-2009, 17:17
Да нямаш финанси за храна? Че това е най-важното нещо,особено ако спортуваш и искаш да постигнеш нещо.Ако нямаш финанси,ще търсиш начин да си ги набавиш.Най-лесно е да кажеш,че нямаш възможност да ядеш,но в повечето случаи това не е така,а е предизвикано от липса на желание и мотивация.Вместо да си купуваш по 10 кутии цигари на седмица,ще си купуваш пилешко месо,примерно.

Ако това се отнася за мен... преди спортувах, сега вече не :) как да тръгна да си набавям финанси след като съм на 16 и през повечето време завися от родителите си. За да искаш да постигнеш нещо, само волята не стига. :) За физическите дейности е така... ако искаш да бягаш отиваш на стадиона, тичаш, скачаш и никой не ти взима пари.. и волята ти е достатъчна. :) Но при храната е различно.

Celence
08-26-2009, 17:33
Не ми се спори, ще кажа само тривиалното "който иска намира начин, който не - търси причина". :)

...тръгна да им искам допълнително пари само защото съм решила да ям здравословно... не става... и ...разполагам с 10лв на седмица джобни, с които трябва да си купя храната за режима, да изляза някъде с приятели на кафе или където и да е било другаде... - всеки си прави избор сам за себе си, но след време, като те хванат 20 различни болести, не обвинявай света или който намериш за удобно. :) чичо ми е спортист, в момента е на 58, а не можеш да му дадеш 45, сериозно. Колоездач е повече от 30 години, от години дори не е имал настинка, не е пил хапчета не знам от кога, и на всичкоото отгоре не си дава много зор ;) До толкова е "усвойл" всичко в тази област, че може да ти каже едно дете на улицата, по начина по който изглежда, от какви болести ще страда. Ако се замислиш, дори не е толкова трудно - наднорменото тегло ти дава индикации за чернодробни проблеми и сърдечни проблеми, а какви видове и колко на брой неща могат да те хванат това е отделен въпрос. А отделно, ако имаш генетични и т.н. Като се има предвид, че повече от 50% от населението страда от ставни проблеми като артрит , чиито причини са точно такива - седене на едно място, недостатъчно калци и т.н. и т.н.
Аз лично не смятам да си провалям живота вбъдеще , защото сега ме е домързяло да си дам малко зор да се огранича от хот доз-и , кока коли и т.н.

;) peace

между другото много оспамихме темата, нека спрем :P

djuki
08-26-2009, 19:51
Не ми се спори, ще кажа само тривиалното "който иска намира начин, който не - търси причина". :)

...тръгна да им искам допълнително пари само защото съм решила да ям здравословно... не става... и ...разполагам с 10лв на седмица джобни, с които трябва да си купя храната за режима, да изляза някъде с приятели на кафе или където и да е било другаде... - всеки си прави избор сам за себе си, но след време, като те хванат 20 различни болести, не обвинявай света или който намериш за удобно. :) чичо ми е спортист, в момента е на 58, а не можеш да му дадеш 45, сериозно. Колоездач е повече от 30 години, от години дори не е имал настинка, не е пил хапчета не знам от кога, и на всичкоото отгоре не си дава много зор ;) До толкова е "усвойл" всичко в тази област, че може да ти каже едно дете на улицата, по начина по който изглежда, от какви болести ще страда. Ако се замислиш, дори не е толкова трудно - наднорменото тегло ти дава индикации за чернодробни проблеми и сърдечни проблеми, а какви видове и колко на брой неща могат да те хванат това е отделен въпрос. А отделно, ако имаш генетични и т.н. Като се има предвид, че повече от 50% от населението страда от ставни проблеми като артрит , чиито причини са точно такива - седене на едно място, недостатъчно калци и т.н. и т.н.
Аз лично не смятам да си провалям живота вбъдеще , защото сега ме е домързяло да си дам малко зор да се огранича от хот доз-и , кока коли и т.н.

;) peace

между другото много оспамихме темата, нека спрем :Pти определено си параноясала върви се прегледай :)

RaI4etO
08-27-2009, 09:37

;) peace

между другото много оспамихме темата, нека спрем :Pти определено си параноясала върви се прегледай :)
Tя няма да има нужда да се преглежда скоро,не бой се!
След няколко години " непараноясалите" ще имат тази нужда...

djuki
08-27-2009, 18:26
След няколко години " непараноясалите" ще имат тази нужда...време е да спрете да дишате въздуха, защото е доста мръсен или се изнесете на самотен остров :)

Само да кажа нямам нищо против здравословното ядене като начин на живот, но не мания ! Живеем в свят , в който не е много ясно точно което е полезно и кое не ... за бога една чаша вино да изпиеш е полезно , една бира също помага за камъни в бъбреците изчиства пикочните пътища, ама вие не пиите! ужас 10 калории отгоре :-D

dimetto
08-27-2009, 18:43
Само да ги нямаше тея Активии и всичко щеше да е добре..

:grin: :grin: Права си

tonie__
08-27-2009, 18:46
^ ;-)

ri41
08-27-2009, 18:48
След няколко години " непараноясалите" ще имат тази нужда...време е да спрете да дишате въздуха, защото е доста мръсен или се изнесете на самотен остров :)

Само да кажа нямам нищо против здравословното ядене като начин на живот, но не мания ! Живеем в свят , в който не е много ясно точно което е полезно и кое не ... за бога една чаша вино да изпиеш е полезно , една бира също помага за камъни в бъбреците изчиства пикочните пътища, ама вие не пиите! ужас 10 калории отгоре :-D
всеки сам избира, аз също се храня здравословно и да не пия бира, но не защото е калорична а защото не я обичам, това е моя начин на хранене и ти не го разбираш, за това коментирай и нападай привържениците на бързата храна, който умират на 30 г. от инфаркт!

zvezdichkaaa
08-27-2009, 20:11
Аз съм съгласна,че здравослоното хранене и спорта са си супер!Много по-добре е и то не само да ти е цел за отслабнеш,ами и да се поддържаш.Въобще това си е начин на живот.И на психиката всъщност влияе това да знаеш,че днес си се нахранил добре и си спортувал,вместо да си ял junk food през телевизора(не че всички не го правим от време на време).Абе всеки си прави избора,но аз все си мисля,че въобще такива компании,като Макдоналдс,КФС и пр. трябва да се затворят(не че това някога ще стане),тъй като не само че храната им е ОТВРАТИТЕЛНА,ами и е толкова нездраословна :? .

А забелязали ли сте в мола например пред Макдоналдс-а колко повече хора има,отколкото пред местата където сервират здравослона храна.... :-o

terawatt
08-27-2009, 21:14
Я да ви питам - какво разбирате под "здравословна хранене"???

DarkKisss
08-28-2009, 05:43
^ е прочети темата пак :wink: или въпросът не е отправен към мен?

RaI4etO
08-28-2009, 06:30
Не си броя никви калории,алкохол не пия,защото вкуса му е отвратителен за мен...така че ....

terawatt
08-28-2009, 07:46
Ами към всички е отправен, които казват "храня се здравословно". Като прегледах темата за менютата, ми стана ясно, че някой вообще не са наясно с това. Това, че не се яде някакъв вид храна (пърженяци, консерви и др.) не означава, че се храни здравословно. Има си особености както в комбинирането на храните, така и още сумати правила. Вафлички, пиене по време и веднага след хранене или плодове на десерт не са никак здравословни... И още много подобни... Не е редно някой да се изкушава и да прави грешки и да твърди, че всичко е на 6 при него. "Да се храниш здравословно" и "да се опитваш да се храниш здравословно" са съвсем различни неща.

DarkKisss, моля да не нападаш като миналия път :) Просто искам да видя кой как разбира нещата.

Отивам да тренирам, после ще продължа. Приятен ден от мен :)

Bianca
08-28-2009, 07:51
Аз съм съгласна,че здравослоното хранене и спорта са си супер!Много по-добре е и то не само да ти е цел за отслабнеш,ами и да се поддържаш.Въобще това си е начин на живот.И на психиката всъщност влияе това да знаеш,че днес си се нахранил добре и си спортувал,вместо да си ял junk food през телевизора(не че всички не го правим от време на време).Абе всеки си прави избора,но аз все си мисля,че въобще такива компании,като Макдоналдс,КФС и пр. трябва да се затворят(не че това някога ще стане),тъй като не само че храната им е ОТВРАТИТЕЛНА,ами и е толкова нездраословна :? .

А забелязали ли сте в мола например пред Макдоналдс-а колко повече хора има,отколкото пред местата където сервират здравослона храна.... :-o
Аз пък винаги ходя да ям в Мола там, където се сервира БГ кухня. :)

faststep
08-28-2009, 07:53
все си мисля,че въобще такива компании,като Макдоналдс,КФС и пр. трябва да се затворят(не че това някога ще стане),тъй като не само че храната им е ОТВРАТИТЕЛНА,ами и е толкова нездраословна :?
Тя е толкова отвратителна и затова имат такъв голям оборот. :-o

MP
08-28-2009, 08:29

Време е да спреш да пишеш глупости,защото не повлияват добре на умственото ти развитие.Нито бирата е полезна,нито е 10 калории.Гледната ти точка е ясна,обаче аргументацията ти е смешна.То не си само ти така де.Всички,които нямат волята и желанието да направят нещо за себе си,за здравето си и ядат каквото им скимне се кефят и хвалят,че не се ограничават от нищо и че така трябвало.Еми не се ограничавай,яж си сладкиши,то в малки количества нищо нали не било вредно,нагъвай чат пат банички,пий си биричка за бъбреците,а не говори много за хората,които се стараят да се грижат за себе си по някакъв начин.

terawatt,а за теб какво е здравословно хранене?Не е лесно да се отговори на този въпрос,но спазването на определени хранителни навици и ограничаването от боклуци би трябвало да е достатъчно.Честото ядене (поне 4 пъти на ден),без тъпчене, на определени храни (без боклуци,в това число газирано,сладко,тестено,пъ жено,джънк фууд,полу-фабрикати,салами,кренвирши ...) по определен начин и в определени количества,в зависимост от целите.Тук вече идва мястото на различните хранителни режими,а определените храни са месо,млечни продукти,картофи,ориз,пълн зърнести изделия(спагети,хляб,макар ни),ядки,плодове и зеленчуци.Друг е въпросът,че в името на комерсиализацията,качеств то на повечето от продуктите,които се продават може да бъде поставено под съмнение,но не всичко е толкова зле.Човек трябва да внимава какво купува.

DarkKisss
08-28-2009, 09:29
Ами към всички е отправен, които казват "храня се здравословно". Като прегледах темата за менютата, ми стана ясно, че някой вообще не са наясно с това. Това, че не се яде някакъв вид храна (пърженяци, консерви и др.) не означава, че се храни здравословно. Има си особености както в комбинирането на храните, така и още сумати правила. Вафлички, пиене по време и веднага след хранене или плодове на десерт не са никак здравословни... И още много подобни... Не е редно някой да се изкушава и да прави грешки и да твърди, че всичко е на 6 при него. "Да се храниш здравословно" и "да се опитваш да се храниш здравословно" са съвсем различни неща.

DarkKisss, моля да не нападаш като миналия път :) Просто искам да видя кой как разбира нещата.

Отивам да тренирам, после ще продължа. Приятен ден от мен :)

Не съм чак такава психарка както изглеждам с плочките ала бала и аз съм човек:) Аз не си отделям ориза, хляба, картофите. Примерно ясно ми е че печени картофи с хляб не се комбинира, но аз си го комбинирам и с мярка. Ясно ми е, че не се преяжда, че не се яде примерно кенвирш с шоколад ... Това са някакви елемнатни неща:) В общи линии аз тренирам по 3 пъти дневно и той тренера си ми е съставил режим, аз обаче се храня в по-намалени количества. Общо взето ... Споменах в темата основните храни които се употребявт и кои не:)

Какво тренираш?

terawatt
08-28-2009, 18:27
terawatt,а за теб какво е здравословно хранене?Не е лесно да се отговори на този въпрос,но спазването на определени хранителни навици и ограничаването от боклуци би трябвало да е достатъчно.Честото ядене (поне 4 пъти на ден),без тъпчене, на определени храни (без боклуци,в това число газирано,сладко,тестено,пъ жено,джънк фууд,полу-фабрикати,салами,кренвирши ...) по определен начин и в определени количества,в зависимост от целите.Тук вече идва мястото на различните хранителни режими,а определените храни са месо,млечни продукти,картофи,ориз,пълн зърнести изделия(спагети,хляб,макар ни),ядки,плодове и зеленчуци.Друг е въпросът,че в името на комерсиализацията,качеств то на повечето от продуктите,които се продават може да бъде поставено под съмнение,но не всичко е толкова зле.Човек трябва да внимава какво купува.
Някъде да си прочел в мой пост да пиша "аз се храня здравословно"? А на твоя въпрос си отговори и сам "не е лесно да се отговори на този въпрос"... Лично аз се опитвам да доставям на организма си нужните му вещества и елементи, не консумирам всякакви хранителни боклуци, спазвам и сумати правила на хранене. На това съм се учил няколко години под ръководството на учител по йога и бойни изкуства, който за мен е един феномен. Причината за да тръгна по такъв път беше сериозно заболяване на сърцето и кръвоносните съдове. И въпреки че правя много по-въпроса с храненето, пак не мога да кажа, че при мен е здравословно. Някой неща може да ги осъзнаеш след часове, а даже дни. За качеството на продуктите - спор няма. Особено напоследък с този ЕС - не само при животинските, а и при растителните продукти вече качеството е ниско.

DarkKisss, аз не те имам за психарка, но ти се учудих на острата реакция в една предна тема. Както и да е :) Според мен кафето на закуска никак не е от полза за организма. Давам пример какво мярнах в темата с менютата :D

Тренирам триатлон (плуване, колоездене, бягане). Занимавам се от 6 месеца с този спорт. Иначе тренирам плуване от 14 години. Форма поддържам с много други тренировки.

А теб съм те мяркал на няколко пъти на басейна. И да те питам нещо. Преди имах една треньорка - Ваня Колева. Още ли води тренировки, че не я видях това лято :)

DarkKisss
08-28-2009, 19:42
^Не съм я чувала да ти кажа. От 2-3 години съм там и не съм я чувала, вероятно не води тренировки вече. Абе как ти от Варна ли си? Уу .. колко хора вече ме били мяркали ала бала .. еми кажеме ми нещо де едно здрасти .. 8-)

terawatt
08-28-2009, 19:46
^ Тя ме учеше да плувам докато живеех във Варна. Първата треньорка ми беше... Иначе в момента живея в София. Това лято бях на море за 1 месец - почивка от хората в столицата, но не и от спорта. Другия път като идвам, ще ти сигнализирам :)

DarkKisss
08-28-2009, 19:53
^ супер, ще се радвам:) дори може да спретнеме един 10 км крос :-D

terawatt
08-28-2009, 20:19
^ Може разбира се... А ти по 10км на ден ли тичаш??? И друг въпрос. Какви са ви дистанциите на състезания за плуването и бягането?

zvezdichkaaa
08-28-2009, 21:02
все си мисля,че въобще такива компании,като Макдоналдс,КФС и пр. трябва да се затворят(не че това някога ще стане),тъй като не само че храната им е ОТВРАТИТЕЛНА,ами и е толкова нездраословна :?
Тя е толкова отвратителна и затова имат такъв голям оборот. :-o

Ами въпрос на вкус мен не ме кефи(за което се радвам :D ).
Bianca и аз понякога ям там....

DarkKisss
08-29-2009, 04:53
^ Може разбира се... А ти по 10км на ден ли тичаш??? И друг въпрос. Какви са ви дистанциите на състезания за плуването и бягането?

на ден ако имам тренировка бягане ако е на дълго то да към 10км, ако е на късо се бягат нещо от сорта на 10 по 600м или 15 по 300м + 4-5 км разбег ала бала ... Плува се по 4 км. Другото си върви ...
На състезание плувам 200м. кроул, 3км бягане на интервал 3х1км. а между тях стреляш(тип биатлон), играе се фехтофка всеки срещу всеки(примерно ако са 50 участника с теб, то играеш на 1 туш 49 боя) и ездата теглиш жребий за кон и каквото ти се падне-спокоен добре, буен еми оправяй се и скачаш 12 препядствия стараеш се без отбиви и бутания. Това общо взето ми е едно петобойско състезание и уточнявам, че е в един ден всичкото.:) Тежко, но така съм го избрала.

terawatt
08-29-2009, 05:29
^ Ясно... Специално за фехтовката и ездата съм наясно. Мой приятел, който е бивш национал ми е обяснявал за тези 2 дисциплини...

Евала!!! Продължавай в същия дух. Дано повече млади хора има като теб :)

П.С. На мен не ми се струва тежко :D

hardball
08-29-2009, 06:29
^ Не би ли трябвало и ти като тренираща да оцениш колко много усилия влизат в това? :-o

Иначе евала ви правя за това, което правите. Особено Дарккис, защото тя училището добре си води също. Вдъхновява на макс :P

DarkKisss
08-29-2009, 09:34
^ Ясно... Специално за фехтовката и ездата съм наясно. Мой приятел, който е бивш национал ми е обяснявал за тези 2 дисциплини...

Евала!!! Продължавай в същия дух. Дано повече млади хора има като теб :)

П.С. На мен не ми се струва тежко :D

е тежко е човек .. по 4 спорта да се тренрат на ден+ коремните преси и нямам проблеми със спането :D

Celence
08-29-2009, 09:45
Да питам тука, някой може да знае - от какво може да ми посиняват ноктите? Днес яката се изморих и по едно време си гледам ръцете - ноктите ми ще кажеш лакирани :D Не точно, де... обаче цвета им беше един по-лилаво-син :-o Друг път не съм забелязвала, дали може да е от преумора

YouCantStopMe
08-29-2009, 10:38
DarkKisss,първо:Браво и евала,че си постигнала такива резултати.Аз съм от хората,които харесват тялото ти,но да си призная,аз никога не бих постигнала такъв ефект.Всмисъл,че едва ли ще мога да изглеждам като теб,пък и може би няма да ми отива.Поздравявам те,че си постигнала това,което искаш и имаш прекрасна фигура,а най-важното-ТИ СЕ ХАРЕСВАШ!И на мен ми са странни малко тия плочки,но всичко друго ти е перфе.Естествено,че ще има хора с негативно мнение,всеки с вкуса си.
Такаа.. второ:Изчетох цялата ти тема и направо да ти кажа ме вдъхнови. :D Аз си похапвам стабилно и сякаш не мога да се откажа.Искам,но волята ми малко куца.Това не е на физическо ниво,а на психическо.Трябва да се преборя някак,защото виждам,че имам нужда.Трябва да сваля килограми,защото съм ъъ....едричка,бих казала.Не съм дебела,но маааалко пълничка и едричка.Така се определям.НЕ се харесвам и искам да се променя,но.. когато огладнея всички мисли отиват по дяволите ии хооопп..нападам к'вото има за ядене.
Ще се опитам да спазвам съветите,които даде.
Аз не искам да отслабвам бързо.Предпочитам бавно,но славно,както се казва.Понякога скачам на въже и правя упражнения,но сега ОПРЕДЕЛЕНО ще увелича и ще правя всеки ден.За съжеление няма как да се запиша на някакъв спорт,а много искам.
Когато бягам се изморявам бързо,а уж не започвам силно.Увеличавам темпото малко по-малко.Дали след време ще свикна?Освен това по колко клякания на серия може да има?Колко би ме посъветвала.И добре ли ще е да увеличавам всеки ден с по едно-две,например?Какво мислиш за въртенето на обръч?
Ти напълно ли си отказала солта?Аз се опитвам да ям без сол и като че ли свикнах малко.Понякога обаче ям мед.Все пак е по-добре от някоя вафла,нали?
И последен въпрос:Всяка активиа ли е подходяща?Аз мисля,че някои дори са вредни..Гррр.

DarkKisss
08-29-2009, 11:39
^ Еми прочетох ти поста и искам да ти кажа, че в началото е адски трудно. Не съм го споменвала преди, но когато започнах ревах имах промени в настроението иглеждах морално слаба, много зле, 17 дена без сладко, после кусах малко и реших, че ще надебелея и повърнах, което е ГОЛЯМА глупост просто като се сетя къв дебил бях в началото. Трудно ми бе първия месец да свикна с редовните упражнения, ту ми се спи, ту ме мързи, все не можех да се накарам и март месец 2008 станах редовна, стабилна с пресите и с храната ми беше по-лесно, просто не мислех, когато огладнеех си казвах ами какво имаме сега, а мюсли, еми то е вкусно, а реално осъзнавах, че ще повърна вече от толкова малко и само мюсли ала бала ... Но стана ми навик, спорта ми помогна поне 40% да се справям с хранителния режим и това, че исках отчаяно да ме приемат в национала ме теглеше напред, завиждах за златните медалисти, исках и аз да се кача на 1-вото място и когато това стана, аз полудях, исках още и още .. станах 48 кг с 167см, което си бе значителен напредък, защото бях 54кг. сметнииииииииии ... В момента съм 174 висока и 52-54 кг(колебае се) което за моята мускулна маса и спорт е перфе дори и малко, ходила съм на изледвания с мазнини проценти ала бала .. Мисълта ми бе, че в началото винаги е адски трудно, намери сили за първия месец и после всичко си идва като навик, нормално :)

stefity
08-29-2009, 13:32
^
Ае мацка.... ти така и не даде снимки как си изглеждала преди всичките тия хранителни режими и тренировки и всичкото му там... 8-) Айде дай да те видим, че аз все не вярвам, че ще си толкова зле колкото се описваш 8-)

terawatt
08-29-2009, 16:15
Да питам тука, някой може да знае - от какво може да ми посиняват ноктите? Днес яката се изморих и по едно време си гледам ръцете - ноктите ми ще кажеш лакирани :D Не точно, де... обаче цвета им беше един по-лилаво-син :-o Друг път не съм забелязвала, дали може да е от преумора
По принцип е свързано с оросяването. Но знае ли човек - може и друго да е... Няма да задълбавам, че DarkKisss ще се кара, че въпросите са насочени към нея :D

е тежко е човек .. по 4 спорта да се тренрат на ден+ коремните преси и нямам проблеми със спането :D
Въпрос на физическа подготовка... Едно време като имах проблеми ми беше тежко и 1км ходене... Сега не мога да се спра - на ден тренирам минимум 5ч. - 2ч. ми отиват за плуване, 1ч. бягане и 2ч. - колоездене. Някой дни съм на 2-разови плуване, а и колоезденето ако реша да гоня повече километри се трупат още часове. До там ми е свикнал организма, че движението по скоро ме зарежда, а не уморява. Според мен всичко зависи от режима, в които се вкараш - спорт, храна, сън, възстановителни процедури, нерви... А и триатлона се води по тежък спорт от петобоя :D За това имах предвид, че не ми изглежда чак толкова тежък петобоя - по скоро се набляга на техниката в различните спортове.

DarkKisss
08-29-2009, 16:25
^Край изпроси си го, Стефи :D

Преди 2 години:

http://i26.tinypic.com/2niunx5.jpg
http://i28.tinypic.com/16lxon9.jpg

СЕГА:

http://i32.tinypic.com/27xo4g5.jpg
http://i30.tinypic.com/scx2tx.jpg

Разликата е ОЧЕВИДНА, като не броим глупавото ми изражение на снимките от преди и начина ми на снимане, тялото е отваратително по сравнение със сега.

DarkKisss
08-29-2009, 16:30
^^ Всеки спорт си има тежки и леки страни. И аз се измарям в дни в които примерно трябва да почина, но не мога да бачкам като машина без да ми се отрази, все си казвам че съм кораво копеле, но по дяволите женско съм. Абе мъчя колкото сила има и това е.Важни ми бяга плочките и да отслабна де, но медали бяха последствия хаха, но сега гоня съвсем различна от отслабването цел-медали, европейски, световни ала бала да се представям добре и съм си 2-ра година в национала, за сега е окей работата:)

terawatt
08-29-2009, 16:39
^ Аз не съм казал, че е слаба работа петобоя, нито пък ти. Даже напротив... Млада си още за това ти идват тежки. С годините ще усетиш как ще наслагваш формата и всяка тренировка е от значение за дисциплините. Много спортове си изискват постоянно трениране и режими. Сбърка ли се някъде - спадове във формата, а може и по-сериозни последствия. А и хубавото в твоя спорт е, че се сменят дисциплините, т.е. различни натоварвания. Не ги мисли толкова тези плочки. Сърцето и дишането са ти най-важни и най-трудни за трениране :)

stefity
08-29-2009, 16:44

Преди 2 години:

СЕГА:

Разликата е ОЧЕВИДНА, като не броим глупавото ми изражение на снимките от преди и начина ми на снимане, тялото е отваратително по сравнение със сега.

Еееее не човек! 8-) 8-) 8-) Т'ва е нещо уникално! Смисъл... преди не си била толкова дебела, колкото се описваше. (признай си, много слабичка си си била даже...) 8-) като изключим лееекото коремче... 8-) Обаааче... разликата е ОГРОМНА! Бтв... мноо луд бански :D
Иначе... не знам.. ти си била и много по-малка тогава... и ако не беше почнала със спорта не мога да си представя сега как щеше да изглеждаш примерно... 8-)

ElItoOoO
08-29-2009, 16:48
хах аз в момента съм г/д като теб преди 8-) :P

cactus
08-29-2009, 17:14
преди си била далеч по-добре

DarkKisss
08-29-2009, 17:18
^ Ау направо :lol:

s1NNer
08-29-2009, 17:44
Адски много ти се радвам на плочките и много искам и аз плочки на корема от доста време, макар и да знам, че няма да имам .. Обаче да разправяш, че преди си била дебелаааа .. е тва не го възприемам 8-) аз реших, че си била кой знае ква някъде към 60-70 кила и си станала толко слабичка - а ти .. :D .. иначе човек ти си ми вдъхновението нищо, че няма да имам твойте плочки. 8-)

Beautyful
08-29-2009, 17:46
Леле,момиче преди си била пъти по-добре,в сравнение със сега!Не,че си по-стегната,но изглеждаш далеч по-женствена,докато сега това е малко съмнително! 8-)

UnaBletoLoVeU
08-29-2009, 17:52
Опф.
6 дни на морето не съм яла почти нищо, защото не ми се ядеше.
Като се върнах 2 дни съм яла общо пакет сухари, малко сладолед и 1/5та кренвирш с кашкавал.
43 кг съм.
А като си стоя имам ШКЕМБЕ. Същото като преди, майка му, е айде малко по-малко, ама пак го има............................................ ....... :shock:
Защо не се маха?

ElItoOoO
08-29-2009, 18:04
Опф.
6 дни на морето не съм яла почти нищо, защото не ми се ядеше.
Като се върнах 2 дни съм яла общо пакет сухари, малко сладолед и 1/5та кренвирш с кашкавал.
43 кг съм.
А като си стоя имам ШКЕМБЕ. Същото като преди, майка му, е айде малко по-малко, ама пак го има............................................ ....... :shock:
Защо не се маха?

Защото не става изведнъж,иска се постоянство и много спорт :? :-)

UnaBletoLoVeU
08-29-2009, 18:12
^Аз не спортувам, ама не съм и дебела като цяло. По принцип мога да го махна като не ям, но сега си стои тъпото ;(

akinom
08-29-2009, 18:21
[14.8.2009 г. 01:10:06] NAS: ок като начало яж на ден по 110г белтъци като 50г от животински произход
[14.8.2009 г. 01:10:55] NAS: 92г мазнини като 25 от растителен произход
[14.8.2009 г. 01:11:22] NAS: и 335 г въглехидрати не повече
[14.8.2009 г. 01:11:39] YouCantStopMe*: bazika6 sa s men nali .. :D
[14.8.2009 г. 01:12:26] NAS: не принципно това са нормалните количества на вещества които трябва да изяжда едно момиче на ден
[14.8.2009 г. 01:12:48] NAS: освен това не трябва да пропускаш да закусваш
[14.8.2009 г. 01:13:20] NAS: иначе напълняваш
[14.8.2009 г. 01:13:54] NAS: закуската трябва да е стабилна обяда нормален вечерята лека
[14.8.2009 г. 01:14:34] NAS: не е хубаво да стоиш до по-късно от 23 часа при крайни случаи 24
[14.8.2009 г. 01:14:52] NAS: сутрин е добре да ставаш поне в 9
[14.8.2009 г. 01:15:18] NAS: иначе най-добре 8 8.30
[14.8.2009 г. 01:15:59] NAS: и да правиш по няколко обиколки около блока на сам натам малко загрявка
[14.8.2009 г. 01:16:23] NAS: а през деня да правиш по 200 -300 коремни е достатъчно
[14.8.2009 г. 01:17:14] NAS: можеш да направиш и 50 клякания за разнообразие
[14.8.2009 г. 01:17:48] NAS: а и 50 лицеви за гърди няма да ти навредят
[14.8.2009 г. 01:18:20] NAS: в смисъл ръцете ги слагаш по раздалечени и така натоварваш гърдите
[14.8.2009 г. 01:19:11] NAS: и горе долу това е една нормална програма с която за 1-2 седмици ще си супер
[14.8.2009 г. 01:19:29] NAS: не че сега не си де ама ако искаш

terawatt
08-29-2009, 18:35
^Аз не спортувам, ама не съм и дебела като цяло. По принцип мога да го махна като не ям, но сега си стои тъпото ;(
Ми те като ти са слаби мускулите нормално да не се виждат плочки... С лишаване от храна няма да постигнеш ефекта, който идва от упражнения или спорт...

akinom, освен "обяда нормален вечерята лека " и че закуската е наистина важна (но не чак стабилна), другото са абсолютни глупости!

bezkomentar
08-29-2009, 18:53
temichkata e strashna i bravo na si4kite det ste postignali nqkakav efekt ;]

YouCantStopMe
08-29-2009, 18:54
[14.8.2009 г. 01:10:06] NAS: ок като начало яж на ден по 110г белтъци като 50г от животински произход
[14.8.2009 г. 01:12:26] NAS: не принципно това са нормалните количества на вещества които трябва да изяжда едно момиче на ден
[14.8.2009 г. 01:13:54] NAS: закуската трябва да е стабилна обяда нормален вечерята лека
[14.8.2009 г. 01:14:34] NAS: не е хубаво да стоиш до по-късно от 23 часа при крайни случаи 24
[14.8.2009 г. 01:15:59] NAS: и да правиш по няколко обиколки около блока на сам натам малко загрявка
[14.8.2009 г. 01:16:23] NAS: а през деня да правиш по 200 -300 коремни е достатъчно
[14.8.2009 г. 01:18:20] NAS: в смисъл ръцете ги слагаш по раздалечени и така натоварваш гърдите
[14.8.2009 г. 01:19:11] NAS: и горе долу това е една нормална програма с която за 1-2 седмици ще си супер
Моля?
Нещо не схванах.Никога не съм си писала с теб. 8-)

akinom
08-29-2009, 18:56
Ми те като ти са слаби мускулите нормално да не се виждат плочки... С лишаване от храна няма да постигнеш ефекта, който идва от упражнения или спорт...

akinom, освен "обяда нормален вечерята лека " и че закуската е наистина важна (но не чак стабилна), другото са абсолютни глупости!

Ami momcheto, koeto dade savetite trenira ushu i tova go znae ot treniora si .. neznam ako si po- kompetentna/en v tova otnoshenie, izvinqvai, no toi naistina e dobre zapoznat :)

i ne sa gluposti 4e izglejdam dobre :D:D

akinom
08-29-2009, 18:58
Моля?
Нещо не схванах.Никога не съм си писала с теб. 8-)

Oh, ne samo tvoq nickname e takav..

bezkomentar
08-29-2009, 19:16
;]]]]]]]]]]

terawatt
08-29-2009, 19:26
Ami momcheto, koeto dade savetite trenira ushu i tova go znae ot treniora si .. neznam ako si po- kompetentna/en v tova otnoshenie, izvinqvai, no toi naistina e dobre zapoznat :)

i ne sa gluposti 4e izglejdam dobre :D:D
Той може да тренира каквото и да е... Но... между момиче, което тренира ушу, което тренира петобой, което се разхожда по цял ден и което си седи на задника по цял ден има разлика в необходимите му хранителни вещества и елементи. Какви количества храни си е индивидуално за всяка една от тях. Също така тези пропорции растителни-животински са пак индивидуални... Лично според мен това са прекалено много мазнини. Не е задължително при пропускане на закуската да се напълнява - зависи от другите хранения. Закуската не трябва да е "стабилна", а трябва да е да даде достатъчно енергия и да е бързосмилаема за да тласне организма в деня. Гърдите се тренират най-добре с по близко разположение на дланите една спрямо друго. Когато са по-раздалечени вече се включва повече гръбните мускули. Според теб 8 ранно ставане ли е ???

Аз не съм на 15-18 години, че да се правя на знаещ (никъде не съм казал, че съм знаещ). Но да се пишат глупости - веднага ще ги поправя... Спортувам от години и работата ми е свързана със спорт. За треньора не мога да изразя мнение тъй като се явява 4-то лице в случая и не общувам пряко с него. Но както има добри треньори, така има и слаби и некадърни такива.

BomberStomper
08-29-2009, 20:08

Преди 2 години:

СЕГА:

Разликата е ОЧЕВИДНА, като не броим глупавото ми изражение на снимките от преди и начина ми на снимане, тялото е отваратително по сравнение със сега.а бе ти нещо не си У ред, тази мания за перфектно тяло, като гледам снимките от преди две години си хубаво момиче и пак хващаш окото, ти нещо си чалната, спорта ти изпива мозъка, хубаво е да тренираш, ама твоето е крайно, живота ти се върти само около това! :(

chefzz
08-29-2009, 20:32
Хаха...Айде кажи ми ако живота й не се върти около спорта как искате после на олимпиади световни и т.н. България да бъде запомнена ? Може би като си седим на задниците и чакаме опонентите ни да направят по-слаби резултати от нас?Не трябва да чакаме те да сбъркат, а да ги минем ;)

MadeOfWater
08-30-2009, 05:57

Преди 2 години:

СЕГА:

Разликата е ОЧЕВИДНА, като не броим глупавото ми изражение на снимките от преди и начина ми на снимане, тялото е отваратително по сравнение със сега.а бе ти нещо не си У ред, тази мания за перфектно тяло, като гледам снимките от преди две години си хубаво момиче и пак хващаш окото, ти нещо си чалната, спорта ти изпива мозъка, хубаво е да тренираш, ама твоето е крайно, живота ти се върти само около това! :(

абе не си ти тоя дет ще казва дали е чалната или не! :x на нея ако и харесва пък и по-релефна ще стане...Защо винаги гледате да нападнете тези които са по-различни от вас :-x :?

veselomomi4e
08-31-2009, 09:10
незнам питах ли или непитах.. :( ама все пак какво правиш с целулита..от личен опит знам че с тренировки не се маха :?

DarkKisss
09-03-2009, 18:07
Emi az nqmam celulit i ne e problem za men, no sum 4uvala 4e s masaj i mnogo te4nosti se razglajdat pone malko mastnite strupvaniq(celulita).

P.S. Sorry za latinicata, ne sum si v Bulgaria i za tova. :)

Anarion
09-06-2009, 08:37
DarkKisss, браво за всичко, което си постигнала - за тялото, медалите, волята и това, че не си се надула покрай всичките успехи :)

Сега и моите въпроси. Стремежът ми е да постигна атлетично тяло, не чак мускулесто, но с добре оформен задник, корем, вътрешна страна на краката, горна част на ръцете. Преди тренирах таекуон-до за година и половина, но се отказах. Тогава имах натрупани 5-6 излишни килограма и не можех много-много да видя какво се крие под мазнините. След спрях таекуон-дото, спрях и упражненията :( Не съм се разтягала качествено от март месец, нито съм правила кой знае колко много упражнения, а само съм тренирала 3 месеца всеки ден на кростренажора в нас за по 80 минути и около 3 по 40 и всеки ден вървя по 1-2 часа поне пеша. Което е крайно недостатъчно, нали? Не минутите толкова, колкото еднообразието. В момента единствените ми по-оформени мускули са прасците и предната част на бедрата. Не съм дебела (172см, 54кг, на почти 17), нито разплута, но знам, че ако до някаква възраст съм слаба с помощта на следене на калории, то след години отделни зони от тялото ми определено ще се превърнат в проблем. Целулит нямам и ще направя всичко възможно да не го получавам...

1) Както казах, искам да си стегна дупето (Достатъчно ли са упражнението, в което лягаш по гръб и си вдигаш задника, докато се получи равна линия с цялото тяло, и лягане по корем и вдигане на краката изпънати нагоре?)

2) За корем - като се има предвид, че отдавна не съм правила почти никакви упражнения, а само инцидентно, по колкото да започна и колко дни в седмицата (навита съм и на 7, но не знам дали е правилно). Сега имам тлъстинки, които много искам да премахна... И btw има ли вариант - плосък корем без плочки (или да са само леко очертани) Тичането по 30 минути звучи ок, мога да го издържа, пробвала съм и 40, но пак - всеки ден ли да е, трябват ли някакви почивни дни?

3) Относно храненето - избягвам всякакви храни в шумящи опаковки, друго освен билков чай и вода не пия, обичам много плодове, зеленчуци, млечни продукти и ядки, гледам хлаба да го ограничавам, а сладки неща - ако съм мн на зор, си взимам сушени плодове или в много краен случай вафла, ако не издържа. Проблемът е с месото и рибата - почти не консумирам, дори и да обичам, защото в нас не се готви много-много от тях, единственият вариант май е да тръгна сама да си готвя, което не съм сигурна, че ще го направя 8-)

Много, много ще съм ти благодарна, ако ми дадеш насоки :)

kateri4ka
09-08-2009, 00:43
здр обръщам се кам DarkKisss :) а с това което препоръчваш да се прави и да се хапва дали ще мога да отслабна на 15 г сам и тежа 63-4 кг имам големи паласки и много отпуснати крака , нямам вазможност да се запиша на някакав спорт :( , това за изваяната фигура ми хареса 50 накланяния в страни дали ще подейства да махна паласките ? :( Мога да ти кажа едно голямо БРАВО изглеждаш супер продалжаваи в същия дух и успех от мен :)

Luscious_Heart
09-08-2009, 17:50
незнам питах ли или непитах.. :( ама все пак какво правиш с целулита..от личен опит знам че с тренировки не се маха :?
На мен пък от тренировките ми се махна значително. :grin: Сега имам на тъпия си гъз, ама като се замислим, съвсем наскоро почнах упражнения за тази част..
Ама вижте... Тва дали ще имаш целулит се влияе от още неща.. Бях чела, получавало се при недостиг на белтъчини или нш такофа..

clever
09-13-2009, 22:18
супер
има малко момичета които обичат да спортуват
аз много обичам и всеки ден правя гимнастика вкъщи;плувам и ходя да бягам;карам колело-не всеки ден но почти всяка седмица
гимнастиката само правя всеки ден и тя се състои от коремни преси;клякания;лицеви опори;упражнения с гири
от 2 години правя това всекидневно и ми се струва много полезно и приятно
спортувам от кеф-не защото се нуждая от отслабване например ...
и осъзнавам че спортът те прави по-силен и стегнат
чувствам се отлично согато спортувам и това дори ми е хови
спортувайте-здравословно е
поздравления за старанията и постиженията на авторката :)

ri41
09-14-2009, 10:04
аз също съм с един доста сериозен въпрос към дарккис, та нали и аз спазвам режима от пролетта, отначало спрях всякакъв хляб, после по настояване на наще почнах по 1 филийка на ден, после по 2 и не ми повлия пак отслабнах, но от време на време(по принцип когато пия кафе) започва едно парене в корема, което ме мъчи цял ден, понякога и два, все едно киселини и четох, че кафето не се препоръчва при гастрит а това моето парене не е на добре, нещо като бъдещ гастрит и за да си облекча страданието пия студено, ям варени яйца и кисело мляко, това ми се е случвало и преди режима, ако ям кисели храни, та какво може да се прави, с какво да се храня за да ме засища и да не ми се случва това, а същевременно да си запазя кг, не искам да се разболея от гастрит
:( много моля за съвет

ElItoOoO
09-14-2009, 14:43
^^ еми недей да пиеш кафе,щом ти се получава така

Luscious_Heart
09-14-2009, 17:47
Ако продължаваш да пиеш кафета, особено на гладно, вероятно е да хванеш гастрит.
Кво му харесвате на тва кафе бе... :D

djuki
09-14-2009, 20:39
Ако продължаваш да пиеш кафета, особено на гладно, вероятно е да хванеш гастрит.
Кво му харесвате на тва кафе бе... :Dедно топло кафенце с мляко и какао сутрин заедно с някаква сладка закусна си е удоволствие

относно ri41 върви на лекар да си направят изследвания и да ти видят проблема да ти кажат какво да ядеш

clever
09-15-2009, 11:30
прочетох цялата тема
много се чудя на тия хора които не се кефят на плочките ти но всеки с вкуса си
както споменах правя всеки ден коремни и също имам плочки но по-леки от твоите
бих искала да постигна повечко релеф на корема
поздравлявам те за златните медали и ти пожелавам да имаш още много )
успех

п.п. ааа ясно защо нямам целулит . . от както се помня пия мноого вода :lol:

ri41
09-15-2009, 12:50
Кво му харесвате на тва кафе бе... :Dедно топло кафенце с мляко и какао сутрин заедно с някаква сладка закусна си е удоволствие

относно ri41 върви на лекар да си направят изследвания и да ти видят проблема да ти кажат какво да ядеш
ще се сбогувам с кафето, само 3в1, от него не ми става проблем, пък и аз напоследък бях почнала по 2 кафета на ден, време е да се спра :o

DarkKisss
09-16-2009, 16:24
Anarion тайната се крие в постоянството иначе ти си на правилен път стига да не се отпускаш и да мислиш за резултата който ще харесаш в огледалото:)

kateri4ka за паласките освен наклоните трябва да се тича за да постопят малко а после с наклоните хем разтягаш хем да си доизваяш талията.

ri41 проблемът ти ми е познат. Като се будиш пий 200 милилитра чаша с топла вода за да подготвиш промиеш стомаха си за консумирането на каквото и да било и след 20 минути можеш да се храниш. Според мен е това:)

Дано съм помогнала:)

kamelchety
09-16-2009, 19:24
Здравей те и аз прочетох темичката и много ме заинтерсова,но на мен проблема ми е че сутрин немога да ставам да тичам защото в 6:30 излизам за даскало понеже патувам а като се прибера трябва да уча защото ми предстоят матури та искам да попитам дали има ефект ако правя само упражненията ?

DarkKisss
09-17-2009, 11:10
^Зависи от това какво е тялото ти:)

terawatt
09-17-2009, 13:09
Я... Альонка се е завърнала :) На състезания ли беше или лагер?

xcomplicatedx
09-17-2009, 13:32
.........

DarkKisss
09-17-2009, 15:22
Я... Альонка се е завърнала :) На състезания ли беше или лагер?

От 1.09 до 08.09 спортен лагер в Турция и от 09.09-13.09 беше самото състезание.Леле .. Индивидуалното ми представяне беше екстра като за европейско ниво 8-) 13-та на фехтофка от 45 женски, плуване слабичко 2.33 ама фехтофка компенсира и комбайна(бягане+стрелба) ми разката майката на 40 градусовото слънце. И за капак човек на щафетата си навехнах крака на загрявката на фехтофката, но нали съм инат и рподължих да играя през болка и бяхме 2-ри след фехтофката от 10 отбора и тоя треньора ме видя и ме закараха в болница, защото не можех да загрея на плуване толкова болеше, а то се поду, стана мега лилавото, била съм си разкъсала вена и лошо разтегнати връзки точно там не на глезена а където има 12 костички:( И ме спря от щафета а ние нямахме и резерви и в устата целия отбор .. а бяхме 2-рииии .. :( Тоест подархме им местата, но както и да е .. Сега се боря да ходя. Бачкам за ръце, гръб,корем ала бала .. Ходя само ръце да плувам и да дърпам ластици и фитнес .. Краката ми никва работа не вършат, но от другата седмица ще се опитам да пробягам:)

DarkKisss
09-17-2009, 15:23
ще ми кажеш ли само дали 30 минути кростренажор са като три минути бягане..сори ако и имало такъв пост ;х

глупости :lol:

terawatt
09-18-2009, 07:33
^ Не разбрах плуването - 233 или нещо не съм разбрал? На каква дистанция и колко време ги плуваш? Май бяха 200м при петобоя по мой спомен. Евала за духа !!! :) Травмата ти е лека, ама гледай и да не натоварваш докато има отоци и болка, щом и вената ти е засегната. Защото при претоварване може да ти отече и напрежението пада върху съдовете. Слагай лед и дръж крака на високо... А после си тренирай връзките на глезените - ще ти кажа упражнения (тъкмо имаш и ластици). Бързо възстановяване ти пожелавам :)

DarkKisss
09-18-2009, 11:06
^ Не разбрах плуването - 233 или нещо не съм разбрал? На каква дистанция и колко време ги плуваш? Май бяха 200м при петобоя по мой спомен. Евала за духа !!! :) Травмата ти е лека, ама гледай и да не натоварваш докато има отоци и болка, щом и вената ти е засегната. Защото при претоварване може да ти отече и напрежението пада върху съдовете. Слагай лед и дръж крака на високо... А после си тренирай връзките на глезените - ще ти кажа упражнения (тъкмо имаш и ластици). Бързо възстановяване ти пожелавам :)

да 200 метра е дистанцията и времето е 2мин. и 33 сек. (можеше и по-добре)
Дам тая процедура с леда я минах и с държането на крака на високо:) Сега го мажа с 2 мазила и оттока е спаднал леко. Не знам но тази трявма сякаш ме накара да се радвам и на малките неща или пък да забелязвам колко много хора има със счупени ръце, крака и инвалидни колички. Отнеха ми бягане макар и за седмица но липсата му се отразява бая ...

xcomplicatedx
10-01-2009, 12:41
.........

Luscious_Heart
10-01-2009, 13:46
Еми тя ти каза ве! :o Толкова ли е трудно да се сетиш... На бас, че не е обърнала внимание на грешката ти в писането. Надявам се да не се обиди Дарккис че отговарям на въпрос към нея, ама определено не е същото... Бягането е къде-къде по-натоварващо. :? Все пак си на въздух, движиш се, повече се задъхваш, а на степера/велоергометъра имаш опора за ръцете.

DarkKisss
10-01-2009, 16:52
^ не обърнах внимание на грешката.

xcomplicatedx,

Според мен бягането е по-добрият вариант в случая, защото ори бягането ти се движи цялото тяло, а при велоергометъра си стягаш (не остлабваш в тази област) бедрата и дупето. На кросстренажора си упражняваш най-вече тласкача (задната част на бедрата) и прасците и пак, той не е за отлабване а за стягане, за да има отлсабване трябва да има топене, друсане, не знам как да го обясня по-красноречиво, дано разбираш:)

terawatt
10-02-2009, 12:42
DarkKisss, не мисля че има някаква толкова съществена разлика в мускулите, които се ползват - тя е по-скоро в големината на натоварване на определени мускули. При тичане - едни се товарят повече, при кростренажора - други. Това идва от времето на контакт м-у стъпалото и повърхността (при кростренажора е по-малко - това освобождава част от тежестта, която пада върху мускулите и ставите), и самата повърхност -> При кростренажора тя щади ставите, но поради движението й - мускулите работят повече за баланс отколкото при нормалното тичане. Бягането на писта, пресечени терени и др. също се различават и си имат своите особености.

DarkKisss
10-02-2009, 16:18
I agree ;-)

Просто не можах да се изразя как да кажа ..ъ .. научно 8-)

terawatt
10-02-2009, 18:18
Мда... аз не съм се изразил "научно". Просто съм запознат горе долу с разликата. Пък в момемта тренирам и на пресечен терен, и на писта, а и 1 път седмично на кростренажор - понеже веднъж седмично ходя на фитнес :) Като цяло обаче за крака най ми допадат беговите упражнения, скачане на въже и плиометрики.

DarkKisss
10-03-2009, 09:49
На моят крак за сега му допада най-много кростренажора, защото ставата остава статична и си натоварвам мускулите, въпреки това вчера бягах 8-9 км на пресечена местност и се скарах с тренера си, защото съм се била натоварвала прекалено много за човек с навехнат крак. :-o

terawatt
10-03-2009, 11:06
На моят крак за сега му допада най-много кростренажора, защото ставата остава статична и си натоварвам мускулите, въпреки това вчера бягах 8-9 км на пресечена местност и се скарах с тренера си, защото съм се била натоварвала прекалено много за човек с навехнат крак. :-o
Ставата - статична? :-o Нещо не схванах какво имаш в предвид или поне "статично" го разбирам по друг начин... А крака ти много бавно се възстановява. Not good!!!

SexYLipS
10-03-2009, 15:25
Дарккиссс:
Имах впредвид че не се мърда много много. Е как бавно? Ти луд ли си, те ми казаха 20 дена да не правя нищо, ама аз на другия ден разбира се отидох да тренирам:) Абе добре си се възстановява.

DarkKisss
10-17-2009, 19:25
http://i35.tinypic.com/zv1jya.jpg новата снимка от вчера :---)

clever
10-17-2009, 19:33
http://i35.tinypic.com/zv1jya.jpg новата снимка от вчера :---)просто къртиш братле 8) мноо си яка

xoxi
10-18-2009, 11:22
DarkKisss прочетох цялата тема до сега. Евалата ти правя за труда, който полагаш.
Обаче имам сега няколко въпроса към теб.
Тази година нямам абсолютно никакво време за излизане, камо ли за спортуване, а проблема е, че трябва да отслабна и да се стегна малко.
Можеш ли да ми кажеш някакви упражнения за у дома ?? И да попитам многото пиене на вода помага ли с нещо въобще ?
На мен ми отнема 20 минути ходене до училище.. и 20 на връщане. Ходя пеша по стълбите и три пъти в седмицата (в часовете по физическо) бягам и играя баскетбол. А това въобще не е достатъчно за да получа желаните резултати. За това ще съм ти безкрайно благодарна, ако дадеш някакви съвети :)

DarkKisss
10-18-2009, 11:32
Отсносно водата, няма проблем да пиеш по много, а и когато ти се хапва нещо и пийнеш вода, то стомашния сок, който се изработва в стомаха ти се разрежда с водата и слиза надолу, а не разяжда стените на стомаха, на което още му викаме "къркорене на корема" и следователно не можеш да получиш язва:) А за упражненията у дома можеш да правиш примерно 30 клякания с ръце зад тила, 10 лицеви опори, 40 коремни преси и това ако ти една серия, то такива 2-3 серии а между сериите по 1 минута почивка. Това, че се разхождаш пеша е много добре и продължавай така. Също така гледай какво ядеш и в по-малки количества да бъде:)

Успех :wink:

xoxi
10-18-2009, 13:20
Отсносно водата, няма проблем да пиеш по много, а и когато ти се хапва нещо и пийнеш вода, то стомашния сок, който се изработва в стомаха ти се разрежда с водата и слиза надолу, а не разяжда стените на стомаха, на което още му викаме "къркорене на корема" и следователно не можеш да получиш язва:) А за упражненията у дома можеш да правиш примерно 30 клякания с ръце зад тила, 10 лицеви опори, 40 коремни преси и това ако ти една серия, то такива 2-3 серии а между сериите по 1 минута почивка. Това, че се разхождаш пеша е много добре и продължавай така. Също така гледай какво ядеш и в по-малки количества да бъде:)

Аз за кляканията мисля, че бях чувала, че правят повече мускули на кратата. Това вярно ли е ?
Аз в нас имам и въже за скачане. Него мога ли да го включа някъде в програмата? И ако да, колко време на ден е добре да скачам ?
Преди време (лятото) скачах по половин час някъде, но после го занемарих :oops:

И последно - Относно яденето. Напоследък наблягам повече на киселите млека и кашкавала. Хапвам и други работи разбира се, но това предимно. Например сутрин преди училище хапвам една вафла или една филия с кашкавал, до обяд не ям нищо (само вода пия), след обяд хапвам едно кисело мляко, а вечер кисело мляко + нещо сготвено (+ салата от домати и краставици).. Така добре ли е или трябва да променя нещо ? :)

BoCupycake
10-18-2009, 13:31
DarkKisss в началото на темата си писала,за тази болка която се появява когато тичаме,а именно далака.Мен също ме боли адски много,как да се разгрея преди да тичам?
И кога е по хубаво да се тича сутрин или слетобяд?Незнам къде видях,но пишеше , че сутрин е здравословно,а слетобяд се топят мазнини.

POLLINA
10-18-2009, 13:44
аз искам да те попитам за коремните преси и начина по , който трябва да се правят. Знам ,че има най-различни видове ,които наппрягат различни мускули.Ще ми кажеш ли кои са най-ефикасни и колко серии по колко броя е добре да се правят на ден:)

DarkKisss
10-18-2009, 15:43

Аз за кляканията мисля, че бях чувала, че правят повече мускули на кратата. Това вярно ли е ?
Аз в нас имам и въже за скачане. Него мога ли да го включа някъде в програмата? И ако да, колко време на ден е добре да скачам ?
Преди време (лятото) скачах по половин час някъде, но после го занемарих :oops:

И последно - Относно яденето. Напоследък наблягам повече на киселите млека и кашкавала. Хапвам и други работи разбира се, но това предимно. Например сутрин преди училище хапвам една вафла или една филия с кашкавал, до обяд не ям нищо (само вода пия), след обяд хапвам едно кисело мляко, а вечер кисело мляко + нещо сготвено (+ салата от домати и краставици).. Така добре ли е или трябва да променя нещо ? :)

е стига .. вафлата сутринта? ... и това, че не подхранваш организъма си на обяд с малко мръвка си е грешка! Сутринта хапни филия черна с кашкавал нещо кисело мляко или айрян, на обяд месце задължително и салата, а вечерята ти е добре ..
О не знаех че и въже имаш:) Еми идеално! Скачай по половин час. А за клековете, да правят се мускули, но трябва да клякаш по много, иначе са за стягане:)

DarkKisss
10-18-2009, 15:47
BoCupycake

Еми загрявай с упражнения и тръгвай лека полека да тичаш и с течение на минутите увеличавай и темпото, а това със сутринта и следобеда не съм чувала, но според мен си е глупост:)

POLLINA

Първо трябва да си изградиш основа на пресата, а тя става с обикновените преси с ръце зад тила с опънато тяло в легнало положение. Прави 3 серии по 50 между сериите 1 минута почивка и всяка семдица ги увеличавай с по 5-10 преси на серия:) (ако иксаш и повече)

terawatt
10-18-2009, 15:50
Отсносно водата, няма проблем да пиеш по много, а и когато ти се хапва нещо и пийнеш вода, то стомашния сок, който се изработва в стомаха ти се разрежда с водата и слиза надолу, а не разяжда стените на стомаха, на което още му викаме "къркорене на корема" и следователно не можеш да получиш язва...
Макак че на доста въпроси имаш да отговаряш, ще те помоля да ми обясниш за това къркорене на корема при пиене на вода и ... връзката с язвата не я разбрах... Какво, защо, как... По-късно ще погледна какво си написала :)

POLLINA
10-18-2009, 15:52
POLLINA

Първо трябва да си изградиш основа на пресата, а тя става с обикновените преси с ръце зад тила с опънато тяло в легнало положение. Прави 3 серии по 50 между сериите 1 минута почивка и всяка семдица ги увеличавай с по 5-10 преси на серия:) (ако иксаш и повече)[/quote]

благодаря :)

DarkKisss
10-18-2009, 15:57
Отсносно водата, няма проблем да пиеш по много, а и когато ти се хапва нещо и пийнеш вода, то стомашния сок, който се изработва в стомаха ти се разрежда с водата и слиза надолу, а не разяжда стените на стомаха, на което още му викаме "къркорене на корема" и следователно не можеш да получиш язва...
Макак че на доста въпроси имаш да отговаряш, ще те помоля да ми обясниш за това къркорене на корема при пиене на вода и ... връзката с язвата не я разбрах... Какво, защо, как... По-късно ще погледна какво си написала :)

Леко го описвам на свой си език и не особено научно, но колкото толкова .. Та нали когато не ядеш и корема ти къркори и те боли .. Переодично когато стомахът е празен в него се влива стомашния сок, а той както знаем разяжда поетата храна, а когато такава липсва, то той започва да си разяжда стените на стомаха в следствие на което се бразуват рани т.е. това си е язвата. А забележи някой път когато ти къркори корема и като пийнеш вода и сока се разреди с водата и слиза надолу .. Не знам .. дано ме разбра:))

Djuff
10-18-2009, 16:06
С яденето добре, с обяда няма да се опраа обаче :D .
Мога сутрин за автобуса да тичам :D обаче съм с чанта през рамо и само ми се мандахерца в краката и ми пречи а по нагоре да я вдигна немога :( .Абе ще пробвам...
Бтл коремчето ти по - ме кефи преди сега ти е някак сиии... мъжествен!?Но иначе браво за труда :)

xoxi
10-18-2009, 16:22
е стига .. вафлата сутринта? ... и това, че не подхранваш организъма си на обяд с малко мръвка си е грешка! Сутринта хапни филия черна с кашкавал нещо кисело мляко или айрян, на обяд месце задължително и салата, а вечерята ти е добре ..
О не знаех че и въже имаш:) Еми идеално! Скачай по половин час. А за клековете, да правят се мускули, но трябва да клякаш по много, иначе са за стягане:)

Махам вафлата !
Аз попринцип месо не ям много често. Най-много два пъти на седмица. Черен хляб също не се купува в нас, но аз филиите си ги ям препечени..
Сега пак за клякането.. На мен прасците на краката са ми много стегнати и съм доволна от тях, обаче ме е страх с тези клякания да не се развият мускули. Така като си гледам прасците повече от това не знам какво мога да стегна. Повече ми трябва стягане нагоре към бедрата..

DarkKisss
10-18-2009, 16:24
Е бедрата също се стягат от клекове:) Но ако ти трябва и отслабване, то наистина въжето остава най-добрия вариант!

terawatt
10-18-2009, 16:27
То има бая за обясняване... Уааа... :D
xoxi
Премести си готвеното на обяд, да не ти е за вечеря. На мен и закуската на Альона не ми допада, ама тя така си е свикнала явно.
Edited: за бедрата - 1/3 клек
BoCupycake
Сутрин се тича за здраве. Не трябва да се тича прекалено много, за да не се претоварва сърцето. Когато се тича на гладно, тялото ползва мазнините за гориво. Бавното темпо е най-подходящо за сутришното бягане. Следобедното - вече ползва за гориво храната, която е приемана през деня. Тук според целите, си преценяваш темпото и разстоянията. И т.н., и т.н.
POLLINA
Коремните мускули се делят на горни и долни.
За горните -> http://www.menshealth.com/media/images/cma/abs_tradcrnc_300x300.jpg
Старай се да приближаваш гръдния кош към пъпа. Не трябва да и кръстосваш пръстите на ръцете.
За долните -> http://www.menshealth.com/media/images/cma/abs_blegknrais_300x300.jpg
Имаш варианти с прави крака, със сгънати.
Коремните преси ги правят така за да се пази кръста. Мускулите се изолират. Дори хора със здрав корем и кръст, действат по този начин.
Моето любимо упражнение е -> http://z.about.com/d/exercise/1/5/J/A/bike2.jpg
В случая участват горните, долните и страничните мускули.

POLLINA
10-18-2009, 16:59
благодаря ти за информацията и на тебе
но за долните мускули нещо не мога да те разбератова упражнение ми се вижда по-скоро за крака http://www.menshealth.com/media/images/cma/abs_blegknrais_300x300.jpg :-o
ще ми обесниш ли малко по-подробно

terawatt
10-18-2009, 17:12
^ Разбира се.
Както виждаш краката стоят статично, а мускулът на задника се разтяга. Това, което повдига краката в случая са долните коремни мускули, т.е. те се съкращават. Можеш да правиш и ножици с краката (нагоре-надолу), повдигане на краката от вис - всичко това за долни коремни.

POLLINA
10-18-2009, 17:17
благодаря още веднъж :)

xoxi
10-18-2009, 17:39
Благодаря ви мнооого.
След време ще ви уведомя за резултатите. Ей сега ще си съставя една програма и от утре почвам стриктно да изпълнявам всичко ;)

mycel
10-18-2009, 22:42
Така, реших да направя тази тема понеже много хора ме питат как да си направят леко изразени или силно изразени плочки или просто стегнат секси корем, как да стегнат дупето, краката. Стига с тези тъпи диети от някакви сайтове, които кой зне кой ги е опитвал и дали имат ефект, а с това което смятам да ви кажа ИМА ефект и аз съм пред вас.Ще го разкажа от личен опит.

Да започнем с храната.

Избягват се: тестяно, пържено, мазно, пакетирано, консервирано, сладко, газирано, алкохол (много е калоричен),люто.

Употребяват се: свежи зеленчуци и плодове, (в салатата заменяйте олиото със зехтина), мюсли, овесени трици, нискомаслено мялко, сушени плодове (ако много ви се хапва сладко в тях има концентрирата фруктоза, която е сладка и насища), кисели млека, чай, натурални сокове (особенно портокал, грейпфрукт), печени, варени продукти, яйца, пълнозърнест хляб, месо (пилешко бяло, телешко) може и варени да са или печени.

Хранете се по 3-4 пъти на ден, като за закуска примерно хапнете плод с кисело мляко или трици с мляко.
За обяд задължително месце със свежа салата или 100 грама ориз или печени/варени картофи.
За вечеря нещо леко може да бъде Активия с плодче или мюсли.
Между храненията вода, сок или плод.

Ето и физическото натоварване

Ако искате да се стегнете не е лошо първо да стопим малко мазнинка(ако има). Това става с тичане сутрин около 30 минутки (без спиране по възможност) и скачане около 15 минути на въже. След обяд може да се разходите на по-бързо темпо пак да потичате. Вечер след вечеря, която трябва да приключи до 19 часа, започнете към 20 и 30 коремни преси на серии. Да речем 3 пъти по 50 обикновенни преси ръцете зад тила и краката опънати, клякания пак така на серии, между сериите 1 минута почивка, след коремните ЗАДЪЛЖИТЕЛНО лягате по корем и се опъвате назад с изпънати ръсе, за да няма мускулна треска и да се разтегнат коремните мускули, за извайване на талията наклони встарани по 50 пъти. Когато посвикнете гледайте да слеете сериите и всичко наведнъж да се прави и лека полека когато се чувствате готови увеличавайте с по 10 пъти и така.

Не знам какво друго да кажа, но освен това аз тренирам и друг спорт така че е хубаво да се запишете някъде да тренирате наистина е гот!

Ето малко снимки на прогреса ми:

--------------------------------------- краката.
====================== страничните черти на корема.
---------------------------------------- плочки и ръка.
====================== плочки.
======================= яката снимка на коремните ми мусули:)

И за още по-силна мотивация на народа:мои снимки от преди и сега.

Преди 2 години:

ХХ

СЕГА:

ХХ

като те гледам теб и се надъхвам .. аз 4 седмици бях на една малко по-лека програма (без тичането и скачането на въже) и освен, че смъкнах килограми, ми се стегнаха и оформиха горните коремни мускули, долните малко поприбраха поясчето, което ми се беше образувало, бедрата се постегнаха и издръжливостта ми се повиши.
:)

режимът ми беше следния:
храната: без тестени, пакетирани (заради консервантите, солта и т.н.) храни, без сладко (ядох мед когато ми се доядеше, защото съдържа прости захари, които се разграждат по-бързо в организма), без хляб, ядки, картофи и пр. Ядях предимно готвена храна, пиех по колкото повече мога вода, ииииии ядях много овесени ядки с кисело мляко (винаги съм я обичала тая храна..:)

упражненията не бяха нищо особено, всеки ден правех следното:
10х10 долни коремни преси, до изправяне в позиция "свещ"
5х10 горни коремни преси (горните мускули ги бях оформила вече, затова горните коремни преси - по-малко)
разнообразни упражнения за бедра 5х10 серии (бедрата са ми добре като цяло)
клякания (20 пъти)
и свободен стил 10 минути :)
и от почти 55 килограма за няколко седмици се отървах от тия 5 и бях станала точно 50 :)
откакто започнах училище взе да ме гони умората и мързела да си доспивам всеки ден и не ми остава време кога да правя упражнения, но ще трябва, защото кача ли още 3 килца ще си стана пак същата гуца, и после трудно ще ги сваля ;0
това е то, аз иначе успех ти пожелавам занапред със спорта, да знаеш, че това е един прекрасен начин да поддържаш хармонично тяло :)

mycel
10-19-2009, 07:47
ЕДИТ:

Не дочетох останалите мнения по темата, и всъщност твърде късно разбрах, че си спортистка.
иииии в такъв случай повечето думи в мнението ми са излишни.. тва държах да отбележа :D

clever
10-19-2009, 12:23
имам един мноого тъп проблем
искам да се храня по-полезно а не мога 1 ден без да си взема 1 вредно нещо ..
как да направя така че да ям САМО полезни неща
нямам оплаквания да се нуждая от отслабване ... нищо не ми се лепи НО имам чувството че ако продължа така да се храня някой слънчев ден ще кача внезапно и ще се разболея от нещо гнусно . .
таа как добихте навика си да се храните напълно здравословно;полезно-хранещи се хора :)
дайте съвет ;моля :(

terawatt
10-19-2009, 12:47
^

в даскало-Спрайт;кроасан севън дейс макс и фъстъковка
обяд-таратор;кашкавал;маслини;р сенско варено
десерт-банан и ябълка
вечеря-бъркани яйца
десерт-портокал[/size] :grin:
1. Не мешай белтъчини... - на обяд точно това правиш.
2. Плодовете се консумират само на гладно, не на десерт.
3. Газирани напитки - боклук за тялото

DarkKisss
10-19-2009, 17:30
clever,

с постоянство, търпение и силна воля ;-)

Celence
10-19-2009, 18:12
Оф, аз трябваше да се отпиша за известен период от време от леката атлетика, защото трябва да се стягам за матурите, а пък до 3 съм в даскало и после докато се прибера и ииии... ужас, направо се чувствам като под-човек... даже май от уплаха, че ще надебелея ако не спортувам, съм надебеляла 2-3 кила :x :? :D
Направо си умирам да отида да бягам, ама като няма времееее
И шибаната лафка в даскалооо :-x :-x :-x :booooomb: :booooomb: :booooomb: има само хамбургери, солети, кроасани, бейкролс, шоколади, сокчета Капи и данон за пиене :-o басиии възмутена съм 8-)
До 3 следобед стоя на едно мляко, заради шибаното даскало, да му...
излях си мъката, благодаря за разбирането :D

clever
10-20-2009, 11:18
terawatt
DarkKisss
мерси за отговорите :oops:

clever
10-20-2009, 11:24
Celence
знам колко е гадно да спреш някой спорт..
преди 7 клас лятото ходив ВСЕКИ БОЖИ ден на плуване... после тръгнах на уроци и спрях плуването.. :o
това е много неприятно но се случва...
преодулях тази гадост като почнах всяка вечер като си науча да правя коремни преси;клякания и лицеви(понякога и скачане на въже.. ) - не ми отнемаше повече от половин час да се раздвижа и се чувствах супер ))
за яденето ... прави си сандвич от вкъщи и някаква ябълка вместо да си вземеш някой боклук .. а за едни 2-3 кила не се притеснявай ;Д

foreverr
10-20-2009, 12:30
clever,

с постоянство, търпение и силна воля ;-)
+1 А и един от начините е това да става постепенно.Аз например започнах в началото да се отказвам от по лесните за мен неща/демек, нещата които не ме съблазняват толкова/ а след като свикнах без тях започнах да се отказвам и от по трудните/нещата които ме съблазняват много и ми беше трудно да ги откажа/ и така постепенно за около 1 месец мисля, че ще успееш да влезнеш в здравословен режим , като разбира се можеш рядко да си позволяваш по някоя нездравословна глезотия, но рядко, за да не стане пак нездравословно храненето ти..

mycel
10-21-2009, 12:52
имам един мноого тъп проблем
искам да се храня по-полезно а не мога 1 ден без да си взема 1 вредно нещо ..
как да направя така че да ям САМО полезни неща
нямам оплаквания да се нуждая от отслабване ... нищо не ми се лепи НО имам чувството че ако продължа така да се храня някой слънчев ден ще кача внезапно и ще се разболея от нещо гнусно . .
таа как добихте навика си да се храните напълно здравословно;полезно-хранещи се хора Smile
дайте съвет ;моля

тоя проблем може да си го решиш само ти, като спреш да ядеш вафлички, кроасани и т.н.

в даскало-Спрайт;кроасан севън дейс макс и фъстъковка
обяд-таратор;кашкавал;маслини;р сенско варено
десерт-банан и ябълка
вечеря-бъркани яйца
десерт-портокал[/size] Very Happy

в газираните напитки, освен че съдържат захар, в тях също има и консерванти, за които се препоръчва да се отбягват - например бензоена киселина, натриев бензоат, калиев бензоат, калциев бензоат... дотук всичко е в газираните напитки, степчетата и безалкохолните.. газираното не е полезно за стомаха ... казано по друг начин - от консумиране на много газирано, съчетано с кроасанчетата му, вафлите и другите вредни глупости, можеш да си докараш възпаление на червата или стомашната стена, колит, гастрит и т.н. :)

организма на човек СЕ РАЗВАЛЯ от консервантите в храните при продължителна консумация, не знам какви доводи да изтъкна още

някой по-нагоре беше споменал нещо за сушените плодове - при тях има един типичен консервант, който се получава чрез горене на сяра или гипс - този консервант разрушава витамин Б1 и е труден за метаболизиране от хора с проблеми в бъбреците .. този вид консервант се употребява и във част от суровите плодове, натуралните сокове и всички готови продукти от плодове.

в момента се сещам и за още един консервант - ди/моно/натриев глутамат - изключително вреден консервант, който при продължителна консумация подтиска стомашните жлези да отделят специални хормони, които сигнализират на мозъка да освобождава други такива като холецистокинин, който създава чувството за ситост.
С други думи - може да си ядете колкото си искате от вредната храна, корема ви да се пръсне, но все да не се наяждате. :)
(типично за fast food)
и не се чудете защо - това се прави с търговска цел .. т.е. да се продава повече от дадения продукт и да нарастват акциите на фирмата-производител. :) никой не го е*е за вашето здраве .. :!:

продукти, в които има този консервант, са кубетите, бейк-ролса, сухите супи и бульоните (по собствено проучване).

Така че четете по етикетите на храните и внимавайте какво ядете.

другото нещо - към автора на цитата - не знам защо комбинираш фъстъченото десертче с кроасана, не може ли само едното? Примерно една минерална вода и фъстъчено десертче. Всичко е до въпрос на свикване :)
Обяда - маслини - ок, таратор - супер, кашкавал - Ок, русенско варено - ? едно, че е ужасно мазно, второ, че сигурно се прави от най-долнокачественото месо, 3то - пълно е със сол и консерванти - къде е полезното?
десерт - ок, похапваш доста, аз бих ограничила до ябълката, банана е като хляба, гледам да консумирам по-рядко. :)

вечерята - бъркани яйца - тука ти е грешката - яйцата са тежка храна и можеш да ги изместиш за обяда, а за вечеря да хапнеш примерно една лека салата - домати, краставици, сирене, черен пипер и малко олио на вкус. или пък зелена салата с репички.
има много варианти, избираш си ти.

та питаш КАК да се откажеш от вредните храни ... това тук ако не ти стига да направиш избора си не знам кое още ...
успех

... И шибаната лафка в даскалооо Mad Mad Mad Surprised Surprised Surprised има само хамбургери, солети, кроасани, бейкролс, шоколади, сокчета Капи и данон за пиене Surprised басиии възмутена съм Cool
До 3 следобед стоя на едно мляко, заради шибаното даскало, да му...
излях си мъката, благодаря за разбирането Very Happy

решението е лесно - носиш си по нещо от вас и си го консумираш там . :)
тук не визирам сандвичи - примерно може да си вземеш овесени ядки или мюсли с едно кисело мляко - там си купуваш един чай или минерална вода (никви сокчета) и до 3 часа си краставичка. :-D другите да си се тъпчат с г**на. :–)

clever
10-21-2009, 14:17
мерси хора :D :-D
особено на mycel с дългия и изчерпателен отговор ))
знам че това си зависи от мен ... аз по едно време много полезно взех да се храня но от лятото се оплесках :D :D всеки ден с приятели;черпим се с някакви боклуци .. кофти ама както и да е .. :D :D
та от тоя месец се опитвам да се храня УЖ полезно :oops: щще трябва да си създам колкото се може по-здравословен живот .. :?

:D :D

Luscious_Heart
10-21-2009, 17:36
А да ви питам какво мислите за готовите плодови сокове? :D Кажете ми дали да спра да си купувам и да вадя пасатора от шкафа... :-o

Sissy90
10-21-2009, 17:48
А да ви питам какво мислите за готовите плодови сокове? :D Кажете ми дали да спра да си купувам и да вадя пасатора от шкафа... :-o
Вади го :D За да останат нормални на вкус, трябват консерванти. Изстискай един грейпфрут и остави сока 3-4 дни в хладилника. Изпий го после и виж какъв е на вкус (говоря за грейпфрут, защото по неволя съм пила такъв сок на 2-3 дни, с всеки друг прясно изцеден сок ще е същото). Сега си помисли как в кутиите стоят по няколко месеца.

mycel
10-21-2009, 18:35
ми много ясно бе ... натуралните сокове са пълни с какво ли не .. просто прочети съдържанието и сама прецени дали искаш да консумираш такава химия или не :)

химияяяяяяяяяяяяяяяя химияяяяяяяяя сичко е ш*бана химияяяя
четете, а не питайте за всяка втора храна да я ядете ли или не ...

Barbie47
10-21-2009, 18:59
искам да питам ... щото не съм мн наясно...
Чувала съм, че с правилно дишане се отслабва. Вярно ли е? И нещо повече, ако можете да ми кажете относно това. :-o

Luscious_Heart
10-21-2009, 19:51
искам да питам ... щото не съм мн наясно...
Чувала съм, че с правилно дишане се отслабва. Вярно ли е? И нещо повече, ако можете да ми кажете относно това. :-o
Йога бе... :D
Ако ти се отслабва - спортувай. Закво сме си играли да дискутираме спорта и храненето в почти 30 страници?

Luscious_Heart
10-21-2009, 19:56
ми много ясно бе ... натуралните сокове са пълни с какво ли не .. просто прочети съдържанието и сама прецени дали искаш да консумираш такава химия или не :)

химияяяяяяяяяяяяяяяя химияяяяяяяяя сичко е ш*бана химияяяя
четете, а не питайте за всяка втора храна да я ядете ли или не ...
Мисълта ми е, че на твърде много места, които уж лансират здравословното хранене, чета режими, които включват по 1-2 чаши сок на ден и т.н.

Между другото имало едни смутита "Innocent", които нямат нищо добавено, а марката правела суперголеми капитали. Даже в учебника ни го пишеше. Някой да е виждал такива в родината?
Иначе тука всичко го представят някакво.. твърде розово. :? Най ни лъжат кутиите тип "100% Orange juice". 8-) 8-) 8-)

mycel
10-22-2009, 13:23
оффффффффффффффффф
майка му да е*а
ама с риск да се повторя
потретя
и т.н.
СИЧКО Е ШИБАНА ХИМИЯ И СЕ ПРАВИ ЗА ПАРИ НИКОЙ НЕ ГО ЕБЕ ЗА ЗДРАВЕТО ВИ, ВИЧКО СЕ ПРАВИ, ЗА ДА СЕ ИМА ИНТЕРЕС КЪМ НЕГО И ДА СЕ ПРОДАВА! ПРОСТО ЧЕТЕТЕ КАКВО ПИШЕ ПО СЪДЪРЖАНИЕТО И СИ ПРАВЕТЕ СМЕТКА ЗА СЕБЕ СИ ДАЛИ ТРЯБВА ДА ГО ЯДЕТЕ ИЛИ НЕ ...

аман от едни и същи въпроси .......... мноооо тъпа работа ................. тва, че като пише 100% полезно и диетично, не означава, че наистина е такова ...

Gwendoline
10-24-2009, 11:10
Сигурно ще задам най-тъпия въпрос, но ще питам все пак.
Ако трябва да избирате между някаква бонбона - лукче, тия от по 2 ст. и т.н. и плодово мляко или айран, кое бихте избрали? Проблема ми е, че като съм под напрежение, т.е. в даскало, трябва постоянно да имам нещо в устата си иначе ще се побъркам. :D
Да поразсъждавам малко - айрана определено е по-добре от бонбона, но пък е в по-голямо количество. И така примерно 2 айрана да се сравнява с две бонбони... няма как 8-) а пък като се сложи, че имам 5-6 междучасия :-o ужас, кви неща приказвам ;д :oops:

Luscious_Heart
10-24-2009, 11:14
Сигурно ще задам най-тъпия въпрос, но ще питам все пак.
Ако трябва да избирате между някаква бонбона - лукче, тия от по 2 ст. и т.н. и плодово мляко или айран, кое бихте избрали? Проблема ми е, че като съм под напрежение, т.е. в даскало, трябва постоянно да имам нещо в устата си иначе ще се побъркам. :D
Да поразсъждавам малко - айрана определено е по-добре от бонбона, но пък е в по-голямо количество. И така примерно 2 айрана да се сравнява с две бонбони... няма как 8-) а пък като се сложи, че имам 5-6 междучасия :-o ужас, кви неща приказвам ;д :oops:
Айран естествено.
Мани ги тия лукчета бе... :P Подсладени менти..

DarkKisss
10-24-2009, 15:57
^^Дъвчи дъвки без захар:)

teengirl15
10-24-2009, 20:29
DarkKiss, може ли да видиш темата за отслабване от мненията ми, че не мога да пускам още линкове, защото съм нов потребител. Ще те помоля да отговориш, защото виждам, че ги разбираш тези работи. Благодаря предварително. :)

nesquiky
10-31-2009, 11:07
xaxaxax

Aniiiii
10-31-2009, 13:43
Дарк кис е страхотна :)

stelit0
10-31-2009, 16:35
DarkKisss - ЕДНО ГОЛЯМО ЕВАЛА!!
Бях забелязла, че тренираш плуване и това доста ти помага, но все пак си положила много усилия! Имаш нечовешки якото тяло!! Евала пак, поддържай си го! :)нечовешки якото ако беше момче , за момиче такова тяло е грозно ! +1

DarkKisss
11-01-2009, 15:41
DarkKiss искам само да ти направя едн огромно евала за волята и усилията и издържливостта!
ЕВАЛАРКА ТИ БИЧИМ !
Аз искам да питам нещо, искам да сваля 7-8 килограма и въпросът ми е ако успея да ги сваля после как дда ги задържа ? Смисъл искам след това да си се храня нормално [разбира се без да се тъпча със сладко, пържено и тестено ] ... Искам след това да си живуркам нормално без да си връщам килограмите .. Това възможно ли е въобще и как ??
Мерси ..

Еми да възможно е да си задържиш килограмите. Просто не трябва да приемаш периода в който сваляш килограми за определен откъс от време, който ще свърши, нека това ти стане начин на живот, ти ще сваляш до един момент и когато спреш, просто ще се държиш на тези килограми, стига да следваш съветите посочени в началото на темата:)
Успех!

Luscious_Heart
11-01-2009, 15:53
Някакъв съветец да ми дадете, та да не отварям нова тема. :(
Майка ми е белодробен лекар и с баща ми са настроени много параноично сега, когато настъпва грипна пандемия. :? Не щат да ме пуснат да бягам навънка. :booooomb: Да го правя тайно, не си и помислям, тъй като сега съм първа смяна и винаги сме заедно, когато стане време да тичкам (към 17-18 ч. следобед). Не става въпрос за изпотяване, след което да стоя гола и да не се преоблека; ами ми говорят за инхалирането на студения въздух, за вирусът, който е полепнал по нас и чрез изпаренията се издига нагоре, а оттам в дихателния тракт. :D
Манее, сама не си вярвам като ги пиша тия работи, ама нали са доктори... От друга страна обаче, това за бацилите по нас е вярно, и по биология сме го учили, и в дебелите книги на наште го пише. :D Не се съмнявам в истиността на думите им, ама нещо в мен ми казва, че като спортист имам достатъчно имунитет... и това нещо ме кара да тегля една майна на медицината. ИСКАМ ДА ТИЧАААМ!
И искам да се запиша на плуване ;( ама и там не ме пускат. 8-) Пак с тоя тъп грип. Пууу, от тия сомбреровци мексиканците тръгна всичко. :-x Плуване не щат, а приятелки на майка ми се опитват да ми набият да се запиша на танци. Няма да стане пък.
Та какво да правя?
Ти, DarkKisss, сега как спортуваш в грипа? Нормално както досега, нали?

DarkKisss
11-01-2009, 16:01
^ Абсолютно 8-) Както преди 'грипа' така и в момента, не ме грее особенно, въпреки че тренерът ми казва да се пазя, но аз пак ходя да тичам по много, но той ме кара да се пазя, защото другата седмица имам състезание по фехтовка. Нашите не ми се бъркат в спортната кариера, сама си я изградих, сама ще я укрепвам .. (:
Иначе, ходи на фитнес! :)

Luscious_Heart
11-01-2009, 16:05
^ Абсолютно 8-) Както преди 'грипа' така и в момента, не ме грее особенно, въпреки че тренерът ми казва да се пазя, но аз пак ходя да тичам по много, но той ме кара да се пазя, защото другата седмица имам състезание по фехтовка. Нашите не ми се бъркат в спортната кариера, сама си я изградих, сама ще я укрепвам .. (:
Иначе, ходи на фитнес! :)
Аз и сега ходя понякога на зала и повече правя упражнения вкъщи, но аз искам да горя мазнини и да доизвайвам крака... Имам велоергометър, но с него надали ще сваля още мазнини. 8-) Искам да тичам, не искам да губя тренинга си, искам да си остана най-бързата, искам бронза от миналия месец да не е единственияяяят. :grin:

DarkKisss
11-01-2009, 16:07
Изгубих ти мисълта, какво тренираш? Бягане, но на каква дистанция? От колко време?

Luscious_Heart
11-01-2009, 16:12
Изгубих ти мисълта, какво тренираш? Бягане, но на каква дистанция? От колко време?
От началото на юли бягам. В началото бягах по половин час с 4-5 почивки, през които или вървях, или си масажирах капачките на колената, щото ме боляха... За по-малко от месец стигнах до ниво - бягане на 6 км без да спра. Понякога правех по 3 км, понякога по 7.500 (което ми е рекорда), последният път бяха 3 някъде...
И отделно упражненията вкъщи.
А за състезанието - имаше преди месец градко състезание, крос от 800 м. Бяхме около 25 момичета, финиширах трета... другите бяха големи ливади, в началото едната спря точно пред мене, щях да я прегазя. :D Пък 40 м преди финиша бях четвърта, ама си казах ИСКАМ БРОНЗАА :-x :-x :-x и профучах с мръсна газ край третата. 8-) И това с 3 месеца опит в тичането. :D Преди бях все на велоергометъра в продължение на 6 месеца, накрая бях на ниво каране 30 минути в прав стоеж (така бях около 3 месеца), големи мускули направих, откаккто почнах да бягам, намаляха. :lol: Изтъняха.

И сега, повтарям, наште не ми дават да бягам. Деба грипавата зима дето ще е. 8-)

DarkKisss
11-01-2009, 16:15
Еми кажи го тва на вашите:) Я пусни някоя снимка ако нямаш нищо против, поне да се види, че не съм единствената:)

TheGirlNextDoor
11-01-2009, 16:24
зимата наистина е мн кофти за бягането..сутрин преди училище е едо такова студенооо..иначе лятото тази тема много ме мотивира.Хранех се много по-здравословно,всяка сутрин рано тичах.И не знам внушавах ли си ама се чувствах МНОГО по-добре :)

clever
11-01-2009, 17:11
офф и мен ми се бяга ама както ми е непрекъснато запушен носа ще вдишвам студения въздух и ш ме хване смотания вирОс :-x :-x и аз искам да тичам.. ама нашите са против... казват-ще се разболееш.... направо полудявам :-x лятото както си свикнах да тичам;сега се чувсвам ужасно :x

Sissy90
11-01-2009, 20:52
Който ми казва, че ще се разболея, му отговарям, че точно това е начинът да съм здрава - чрез физическата активност се укрепва имунитета, а като бягам и в студено, по-трудно настивам при други екстремни ситуации. Иначе, може примерно да скачаш на въже или да си изтеглиш клипче с някаква аеробика - тае-бо, танцова аеробика имаше и т. н. и това да правиш вкъщи.

Luscious_Heart
11-02-2009, 15:04
офф и мен ми се бяга ама както ми е непрекъснато запушен носа ще вдишвам студения въздух и ш ме хване смотания вирОс :-x :-x и аз искам да тичам.. ама нашите са против... казват-ще се разболееш.... направо полудявам :-x лятото както си свикнах да тичам;сега се чувсвам ужасно :x
Свински вир0о0ос (dance) (music) :D И на мен ми е запушен носааа. :-x И наште са супергадни... пф.. Не щат на плуване - щяла да ми се спари главата. :D И не било зимен спорт то... Бахти паниката с тоя виро00с.

Който ми казва, че ще се разболея, му отговарям, че точно това е начинът да съм здрава - чрез физическата активност се укрепва имунитета, а като бягам и в студено, по-трудно настивам при други екстремни ситуации. Иначе, може примерно да скачаш на въже или да си изтеглиш клипче с някаква аеробика - тае-бо, танцова аеробика имаше и т. н. и това да правиш вкъщи.
Аз също съм съгласна - това е начин да се калиш. Само че и каляването трябва да става постоянно. Например отпърво след къпане се изтриваш със студена мокра кърпа, докато не стигнеш до ниво - къпане със студена вода. :D Днес например ми беше толкова смотано и студено, че не пробягах и 3 км. xD :razz: Студеният въздух направо ми съдираше гърлотооо. :x Вече бягам с пакет салфетки в джоба, все си издухвам носа, на всеки километър се храча. :D После вкъщи шпагати, горещ душ и в леглото с книжката или лаптопа.

DarkKisss
11-02-2009, 17:32
Ала бала 8-)
Никъв шанс нашите да ми забранят да тренирам :lol:

clever
11-03-2009, 13:30
Luscious_Heart
кърпичките не помагат :razz: тряя един Ксилометозолин в джоба иначее........... :lol:
оффффффффф и сега тоя сняг ! мислех днес да покарам колело !! :razz: :razz: ужаааааааааасТТТТ
няям думи просто..........
:-x :-x :-x :-x :x
поне пък зимата ще ходя на ски :lol: кеееееееф !!!!!!!!!!
иначе аз съм едно същество;което не може без спорт;движение :razz: фитнес;плуване ш запиша;а може и да побягам като спре да вали сняг :razz: няя да оцелея без спорт и тая зима ;)
:razz: :lol:
ЕТО ЩО МРЯЗА ПРЕХОДА МЕЖДУ ЛЯТО И ЗИМА-ЕСЕН !!
СТУД;НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА КАРАШ СКИ И ДА БЯГАШ :o :o :-x

Luscious_Heart
11-03-2009, 15:06
[quote="clever"]Luscious_Heart
кърпичките не помагат :razz: тряя един Ксилометозолин в джоба иначее........... :lol:
оффффффффф и сега тоя сняг ! мислех днес да покарам колело !! :razz: :razz: ужаааааааааасТТТТ
иначе аз съм едно същество;което не може без спорт;движение :razz: фитнес;плуване ш запиша;а може и да побягам като спре да вали сняг :razz: няя да оцелея без спорт и тая зима ;)
СТУД;НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА КАРАШ СКИ И ДА БЯГАШ :o :o :-x [/quote
Ти къде живуркаш, че имате сняяяг? 8-)
При нас има бая време да дойде... :lol: Нито пък имаме планина... Освен ако наште бъдат навитак да ме пуснат в Перник при едни мои приятели, ще си изкарам яко ски-ваканцийка. :grin:

Luscious_Heart
11-03-2009, 15:13
[quote="clever"]Luscious_Heart
СТУД;НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА КАРАШ СКИ И ДА БЯГАШ :o :o :-x [/quote
Ти къде живуркаш, че имате сняяяг? 8-)
При нас има бая време да дойде... :lol: Нито пък имаме планина... Освен ако наште бъдат навитак да ме пуснат в Перник при едни мои приятели, ще си изкарам яко ски-ваканцийка. :grin:

Zaharinka
11-03-2009, 15:52
Искам да те попитам,понеже имам проблемна зона в краката,която не подлежи на никакви тренировки и вече съм се отчаяла почти та става върпос за тази зона (http://i33.tinypic.com/jj4592.jpg).
Не е като да нямам опит в спорта.От 2 години и половина бягам,скачам,тренирам тае бо,ходих на аеробика,упражнения вкъщи, краката ми са стегнати и са почти само мускули,но тази част си стой с мазнина и не мърда.На НВД съм и пак същата работа...

DarkKisss
11-03-2009, 16:16
Zaharinka

http://i37.tinypic.com/2j4rb6a.jpg това правя аз за вътрешна част на бедра само че с тежести ан глезените ..

Zaharinka
11-03-2009, 16:23
Zaharinka

http://i37.tinypic.com/2j4rb6a.jpg това правя аз за вътрешна част на бедра само че с тежести ан глезените ..
Е как ги прекрепваш тези тежести :shock:

п.с Иначе сме големи художнички няя 6,5 8-)

clever
11-03-2009, 18:16
Luscious_Heart
от София съм :D :D
ходя на ски на Витоша и Рила :)

ДаркКиссс
бива те в рисуването :D :D и то мн
иначе как се справяш с тия тежести и мен не ми е ясно :lol: колко кг. е 1-та тежест ?

DarkKisss
11-03-2009, 19:04
Мдаа ще стана карикатурист :D
Еми да 1 кг е едната тежест и тя представлява лепка .. ъ вътре има 1 кг пясък .. и става нещо като кръгче около глезена, което тежи 1 кг .. А аз си ги лепвам и двете => 2 кг на всеки крак ..Схващате ли? 8-)

mycel
11-03-2009, 20:11
обръщам се към всеки четящ темата и по-скоро към мацките, втълпили си, че трябва да свалят някое и друго кило:

правете разлика между професионалните спортисти и тези, които спортуват просто за тонус и добра фигура
не смесвайте тези две понятия

DarkKisss
11-04-2009, 05:06
Така, но аз както се занимавам профисионално със спорт, така и не оставям фигурата си на произвол, тоест аз не бих имала плочки ако не бях си правила допълнително коремни преси, моите тренировки могат да ме направят стегната, но другите неща си ги извайвам вкъщи или в залата! :wink:

mycel
11-04-2009, 09:19
Така, но аз както се занимавам профисионално със спорт, така и не оставям фигурата си на произвол, тоест аз не бих имала плочки ако не бях си правила допълнително коремни преси, моите тренировки могат да ме направят стегната, но другите неща си ги извайвам вкъщи или в залата! :wink:

:smt023

Celence
11-04-2009, 10:38
А, какво се сетих да питам! :D
На всеки му се случва понякога да изпадне в безизходица и ... да се натъпче :oops: Та, снощи + днес сутринта изядох 2 пакетчета солети, едни Кракърс (рибки) и един литър натурален сок. (естествено, вечерях и салата, но не я смятам нея)..
Просто се случи - тъпа вечер, бях гладна, нямаше нищо, имаше филми за гледане... 8-)
Направо се чувсвтвам като прасе, а като се сетя, че не ми се очертава да излизам много до края на седмицата, няма да мога да изразходя калориите...
И преди ми се е случвало и се чудя какво да правя в такава ситуация - да си продължа по старо му, както си ям по принцип, нищо че нормалната храна + боклучевата храна ще стане доста повече от калориите за деня, или да намеля от хубава храна за сметка на боклучевата, но да не стават много калориите за деня?
:(

DarkKisss
11-04-2009, 10:51
Еми не знам, но според мен ще е добре да намалиш храната за сметка на лайната, които си погълнала.
Примерно аз когато имам 'sugar day' ям каквото си поискам и въобще не мисля за месо, салати и нещата които консумирам обикновенно, ами се тъпча с лайна от сорта на пица, шоколад, Мак Доналдс ми се е случвало, разбира се вероятно по моите изчисления надхвърлям дневната норма калории, но какво ми пука, нали е 1 ден в седмица, а и като знам, че тренирам като кон, кво от това:)

TheGirlNextDoor
11-04-2009, 12:25
и на 2 пакетчета солени му викаш натъпкване.. :lol:

mycel
11-04-2009, 17:13
баааааааааааааааааах хора бе вие по много ядете бе
ххахахахаххх
не ви ли става мъчно ебати колко боклуци поглъщате? и аз чат-пат си позволявам (1 път в месеца) да ям боклуци (и то не по толкова!!) ама тва е направоооо ...
и после си виках, че аз съм яла по много
хахахахх
стегнете се бе не трябва така ...

TheGirlNextDoor
11-04-2009, 18:30
ххахахахаххх
не ви ли става мъчно ебати колко боклуци поглъщате? и аз чат-пат си позволявам (1 път в месеца) да ям боклуци (и то не по толкова!!) ама тва е направоооо ...
хахахахх

ти кво ядеш..яяя сподели :)

DarkKisss
11-04-2009, 18:32
става интерсно ..

myl0weee
11-04-2009, 18:53
батее, намали си подписа....................

clever
11-04-2009, 19:26
ок :razz:
да споделя;че днес бягааах!!!!!!!!! и съм вери хепи :grin: :grin: :grin:
волейбол играх също

хораааааааа;наслаждавайте се на последните дни с хубаво време и спортувайтеееее :grin: :grin: :grin:

TheGirlNextDoor
11-04-2009, 19:28
при мен пък няма хубаво време :(

PinkFloydSound
11-04-2009, 20:04
волейбол играх също

хораааааааа;наслаждавайте се на последните дни с хубаво време и спортувайтеееее :grin: :grin: :grin:
Колко си висока и колко тежиш сега?

mycel
11-04-2009, 20:47
ххахахахаххх
хахахахх

храна .... :smt023

Glamour92
11-05-2009, 13:31
ххахахахаххх
хахахахх

не може да бъде :shock: :shock: :shock:

clever
11-05-2009, 14:26
волейбол играх също

Колко си висока и колко тежиш сега?
аз ли
166 и съм 45 кила
докторът ме сбърка септември че съм 174 :lol:
ИСКАМ ДА ПОРАСНА МАМКА МУ !! :-x :-x

mycel
11-05-2009, 15:09
ххахахахаххх
хахахахх

не може да бъде :shock: :shock: :shock:

http://factoryjoe.s3.amazonaws.com/emoticons/emoticon-0177-toivo.gif действително
много хора са в заблуда днешно време ... :smt031

Luscious_Heart
11-05-2009, 15:48
аз ли
166 и съм 45 кила
На колко си години? :)
Оле, при докторите верно не е точно изобщо! :X Едно момиче от нашия клас ми спореше, че била 1,68 :lol: аз съм толкова някъде, пък тя погледнато спрямо мене.. няма кинта и 60. :D

clever
11-05-2009, 16:00
аз ли
166 и съм 45 кила
На колко си години? :)
15 :lol:
на акъл може и да съм по-малко.. незнам :razz:
бее хлапенце съм си :oops: :lol: :lol:
тва па що го казах О.о :razz: :lol: :lol: :lol:

future_butterfly
11-09-2009, 17:26
Хм, значи, предимно се обръщам към ДаркКис, като най-опитната тук, предполагам :-o
1. Човек, поклон пред волята, дето я имаш (не ми се търси емотиконка)
2. Така, значи през последната половин година някъде неусетно напълнях - т.е. корем, задник и най-вече бедра. 171-2 см и сега като се премерих бях към 60 кг, и искам да смъкна към 4-5 кг в следващия месец/месец и половина като мисля, че е постижимо, нали?
Както и да е, не искам на диета, защото знам, че няма да мога да я спазя, а искам да се огранича като цяло и да махна това закръглено личице 8-)
Та, въпросът: първите няколко седмици само режим ли да спазвам или и да спортувам в същото време и ако, да, трябва да спортувам, какво по-точно? Предполагам, че упражненията от сорта на тези за стягане на тялото, са за след това?

П.П - Ако съм казала нещо изключително глупаво - от възрастта е :lol:

sladi4ka_qni4ka
11-19-2009, 18:01
мм имам въпрос..
та искам да попитам дали 6те има някакъв резултат върху фигурата ми ... дали 6те се стегне и така нататък .. при условие 4е не пия газирано ве4е от 2 години,сладко не ям.. много много рядко(само мед и плодове) ,ходя на фитнес 3-4 пъти в седмицата ии гледам да не ям ве4ер след 6-6и 30 . :) :)

DarkKisss
11-19-2009, 18:25
future_butterfly ,
Опитай се да ограничиш от закуските, тестяното, сладкото, газираното, пърженото и нещата в шумящите опаковки.
Наблягай на готвено: супи, манджи със зеленчуци, чисто пилешко месо, варени картофи, пий натурални сокове, но не много, пий много вода, не яж след 6-6 и 30 часа и спортувай всеки ден по малко и постепенно ще увеличаваш. Препоръчвам ти дългите разходки и дългите бягания с бавно темпо, около 25 мин. и упражнения които съм споменала вече в темата си и ще има определено резултат:)

sladi4ka_qni4ka ,
разбира се, че ще има!

sladi4ka_qni4ka
11-19-2009, 18:31
а нали няма да развия крака.. демек да станат много яки и по-големи.. за6тото целта ми е да отслабнат.. а попринцип във фитнеса карам колело около 30 минути и след това на уредите за бедрено сгъване и разгъване и коремни преси :)

DarkKisss
11-19-2009, 18:33
^ Ти принципно не вдигаш тежести с краката, т.е. няма да ти расте мускулът, а само ще топи мазнина!

sladi4ka_qni4ka
11-19-2009, 18:37
ми 10 -15 кг.. не се ли броят за тежести :)

DarkKisss
11-19-2009, 18:53
^ Е ти не вдигаш, ти просто буташ, ако са тези уреди за които си мисля, те стягат вътрешна и външна част на бедрата, няма да станат големи:)

RoYaLTy
11-20-2009, 12:26
Как се отслабва по моя начин.

Да кажа че следния начин НЕ Е за хора които бързат и за хора които са над 90кг.

1. Яжте си когато поискате,колкото си поискате но не се тъпчете. Избягвайте "Масивни шоколадени храни" както ги наричам аз... примерно шоколад, крем пасти и такива.Пак си хапвайте но помалко.

2.Избягвайте храни с високо съдържание на въглехидрати колкото можете повече.Ако може да ги спрете ще е добре...Въглехидратите се отделят трудно от организма и ако спортувате организма няма да прибягва до тях за енергия а до мазнините.Едва ли ще ви е трудно отказването защото едва ли сте пристрастени към тези храни.

3.Хапвайте си мазно колкото искате.Някой ще кажат как може това си е чисто мазно нали точно от мазното искаме да се отървем? Ами точно това е лека заблуда мазнините се разграждат бързо от организма чрез спорт защото те са главния източник на енергия.Точно те ще ни помогнат защото целта ни е да се изчистят въглехидратите.

4.Тичайте възможно най-дълго , колкото повече тичате без почивка толкова повече организма ще загрява и ще се поти.Няма нужда да скачате работата е същата и при бягането и при скачането вие "друсате" мазнините, но при бягането това става много по-интензивно. Също така носете по-открити дрехи ... къси ракави...потници и такива. Не се обличайте в анцузи това няма да ви помотне за изпотяванете ще се изпотите 1 път и това е.. потта неможе да се изпари и вие сте във застой. След като напреднете или тези които си имат възможност бягайте срещу наклонена повърхност например във планината. Това ще спомогне стягането на тялото.

5.Правете коремни преси без да се напрягате много колкото да постегнете коремчето.За тези които искат плочки ( за мен при момичетата това е грозно ) да се напрягат повече

Edit: Забравих да отбележа газираното... избягвайте го,от него се получава така наречения подут корем. Да успокоя че алкохола е напълно позволен при моя начин просто неговата вреда е минимална :D

Sissy90
11-20-2009, 16:55
.Въглехидратите се отделят трудно от организма и ако спортувате организма няма да прибягва до тях за енергия а до мазнините. :-o А? Въглехидратите са тези, които се разграждат първи и най-бързо.

Тичайте възможно най-дълго , колкото повече тичате без почивка...
Тялото бързо свиква с дългото монотонно бягане. Интервалното натоварване е по-добро за целта и изгаря повече енергия.

Не се обличайте в анцузи това няма да ви помотне за изпотяванете ще се изпотите 1 път и това е...
Първо, това с потенето така или иначе е простотия и няма връзка със свалянето на мазнини. Второ, потенето е механизмът на тялото да поддържа постоянна температура. При спортуване тялото се затопля. После се изпотяваме, потта се изпарява от повърхността на кожата и температурата спада (няма да ти обяснявам защо така, учи се по физика, аз не разбирам много от физика и щом го знам, значи не е сложно). Ако сме облечени по-дебело, се потим по-обилно, защото трябва по-добро охлаждане. Като сме с потник и къс панталон (както е нормално да се спортува), се охлаждаме и от околната среда и не се потим така обилно.
Част от съветите ти са добри, но не си разбрал съвсем кое защо и как е. Имаш потенциал, продължавай да четеш по темата ;)

terawatt
11-20-2009, 17:06
Ако ядеш много въглехидрати и малко мазнини - тялото ти ще възприема въглехидратите като основно гориво. Аналогично е и за другия вариант...

Обличайте се оптимално. Не трябва да измръзвате, не трябва и да прегрявате. Аз лично ползвам уиндстопъри при тичане или колоездене.

clever
11-20-2009, 17:49
.Въглехидратите се отделят трудно от организма и ако спортувате организма няма да прибягва до тях за енергия а до мазнините. :-o А? Въглехидратите са тези, които се разграждат първи и най-бързо.

въглехидрати трябва да се приемат тъй като те са основни енергийни източници
но ако се ядат много въглехидрати излишъкът се превръща в мазнини в тялото.

_crazy_baby_
11-20-2009, 18:31
трябва да откажа цигарите....

mycel
11-20-2009, 20:03
трябва да откажа цигарите....

и това какво общо има с темата?
п.п. мнението на RoYaLTy сцепва мрака
ако искате да си преебете организма от всякакво естество, смело напред :-D това за въглехидратите и мазнините направо ме разцепи
елементарна биология .. :-D :smt040 :smt042 :smt043 :smt044 :smt045 :smt045 :smt046 :smt106 :smt081

TheGirlNextDoor
11-21-2009, 06:16
искам да попитам за бедрата..нито съм тренирала кой знае колко усилено нито нищо..тренирам волейбол а преди бягах..ама бягането нищо сериозно,,и краката са ми мусколести :o ..и сега ме е страх ако бягам,карам колело и такива (защото искам да стопя мазнините) няма ли да ми стават все по големи краката :( :(

RoYaLTy
11-21-2009, 08:15
Явно вие хора не сте чували за Ниско Въглехидратна Диета която се използва от всички занимаващи се с фитнес за оформяне на мускулите (или по-друг начин премахване на мазното ) и във същото време се приемат голямо количество мазнини защото иначе енергията няма откъде да дойде. Въобще това което говоря не е ниско равнище биология както го нарекохте. Явно не сте чели че въглехидратите отделят енергия бавно следователно се чистят по трудно а мазнините отделят енергията си бързо и се стопяват.

TheGirlNextDoor Колкото повече напрягаш мускула толкова повече той расте. Мисля че при теб това се е получило от скоковете които си правила във волейбола. Мускулите ти са се напрягали максимално за да скочиш възможно най-високо.

Бягането не мисля че ще ти пораснат мускулите от него.От колелото може да стане ако караш на високите скорости. Гледай да правиш повече движения но изискващи по малко сила. Целта на кардиото е продължителноста на действията а не силата която влагаш.

Sissy90
11-21-2009, 12:17
:lol: RoYaLTy, виж сега: чела съм много за нисковъглехидратната диета. И за храненето, и разграждането на хранителните вещества също съм чела. Въглехидратите се разграждат най-бързо и човешкото тяло по подразбиране ги използва за набавяне на енергия. Това важи повече за простите въглехидрати - глюкоза, захароза, фруктоза и по-малко за сложните, като скорбялата, нишестето и т. н. Има и въглехидрати, които хората не разграждат - т. нар. фибри. Аз определено не съм против НВД и знам колко широко и в колко разнообразни модификации се използва. Всеки сам си решава дали да избере нея или друг вид режим, на мен лично ми е безкрайно трудно да се откажа от плодовете.
Ако не се приемат повече мазнини при НВД, има от къде да дойде енергия - от белтъчините, но те са с големи молекули и се разграждат доста по-трудно и много изследвания сочат, че продължителното спазване на нисковъглехидратна нискомазнинна диета (като ударния период в диетата на Дюкан) е вредна за тялото.

mmKamm
11-21-2009, 13:24
за първи път влизам в темата и искам да кажа на дарккис, че ме мотивира яко тва което е написала :grin: Почвам да правя плочки :) Ако стане, ще пусна снимки :D
(прекрасна си)

Само алкохола няма да спра. Няма начин :-o

PinkFloydSound
11-21-2009, 14:17
Доказано е, че когато се набляга най-много на белтъците, мозъкът определено става по-лек и... неизползваем. :-o
Трябва от всичко да се приема поравно! Белтъци, въглехидрати и мазнини! Трябва да има баланс.

Sissy90
11-21-2009, 17:24
Доказано е, че когато се набляга най-много на белтъците, мозъкът определено става по-лек и... неизползваем. :-o
Трябва от всичко да се приема поравно! Белтъци, въглехидрати и мазнини! Трябва да има баланс.
Е не точно поравно, трябва да има баланс :) Балансираното хранене го водят с най-много въглехидрати, по-малко белтъчини и най-малко мазнини. Различните хранителни режими обаче предлагат по-различно съотношение.

TheGirlNextDoor
11-22-2009, 08:40
скачанеето на въже води ли се кардио?

Sissy90
11-22-2009, 08:42
скачанеето на въже води ли се кардио?
Да :)

RoYaLTy
11-22-2009, 15:13
Sissy90 Пробвай да спортуваш само "на белтъчините". Не можеш да караш само на белтъчини и да спортуваш 1 час на ден. НВД + ВМД + Кардио ( Бягане най добре ) това е TheBest.

Edit: Къде казах че съм ЗА ниско въглехидратна и ниско мазнинна диета и за ударния период? Нали точно с това започнах ,че не трябва да се гладува така :?

Sissy90
11-22-2009, 15:23
Sissy90 Пробвай да спортуваш само "на белтъчините". Не можеш да караш само на белтъчини и да спортуваш 1 час на ден. НВД + ВМД + Кардио ( Бягане най добре ) това е TheBest.

Edit: Къде казах че съм ЗА ниско въглехидратна и ниско мазнинна диета и за ударния период? Нали точно с това започнах ,че не трябва да се гладува така :?
Не твърдя такова нещо. Казах, че имаш други фактически грешки в изказването.
Пробвала съм ВМ-НВД, не ми се получава, постоянно мисля за храна и мечтая за плодове и сладко. Когато спрях да се опитвам да спазвам тази диета, спрях почти напълно сладкото и продължих да ям плодове, отслабнах с почти 10 кг, без да ми е толкова трудно. Не е за всеки това, особено на жените ни е много трудно без сладко (поне на повечето). Мъжете сте свикнали да хапвате повече мръвки.

DarkKisss
11-23-2009, 15:35
Мързи ме да ги чета тези диалози 8-)
Колко несериозно от моя страна.

Пъво място** (http://i46.tinypic.com/ao6fzp.jpg)

Кам, давай напред мацка, ще се радвам ако успееш и ще е похвално за мен, че съм те мотивирала и за теб, че си събрала толкова воля:)

Amelly
11-23-2009, 22:04
Имам проблем.Имам желание,просто защото не мога да се гледам така ,но нямам абсолютно никакво време.
Защото съм на по=разична учебна програма и съм от сутрин до вечер,всички дни без понеделник.А събота и недеял,съм заета до обяд.Тръгнах на фитнес през ваканцията ,но сега еднвам смогвам със всичко и не успявам да ходя.От към храна не се ограничавам много,храня се здравословно от около година-естествени храни,сготвено от вкъщи основно,без газирано и по-малко сладко.Но напоследък малко прекалявам,това ще се оправи.Иначе искам да сваля около 6-7 килограма за 2-3 месеца,но трайно!Просто ми се иска лятото да си се чувствам изключително добре в тялото.
Нямам коремче,но проблемът ми е бедрата и дуперто,малко повече отколкото е нужно основно в тази област искам да отслабна.
Кои са точните упражнения за мен?
И как да успея да съчетая нещата,някакви програми или упрежнения за в къщи примерно,които дават резултат?
Помогнете ми да съчетая ангажираното си ежедневие с добрата форма :)

Sissy90
11-24-2009, 05:21
Аз ще си позволя да ти предложа Пилатес - можеш да си ги правиш вкъщи и ще ти отнема 25-30 минути. Аз си купих книга, на издателство Кибеа, скоро и всичко е обяснено много добре за всяко упражнение. Като съм си теглила клипчета, са били доста откъслечни и безполезни, но може и ти да пробваш да си намериш нещо подходящо.
И да знаеш, че щом имаш толкова малко време за спорт, трябва по-стриктно да си следиш храненето.

mmKamm
11-25-2009, 09:48
само, че с храната не се получава. За закуска ако ям, ям мляко или солети. За обяд ям или солети или нищо. За вечеря или солети или нещо леко. Просто месо напоследък ям рядко, почти не ям.
А за тренировките...сутрин не бягам, а правя преси, вечер там квото си казала :)
дали ще се получи с тва ядене...?

kuklichka_bg
11-25-2009, 13:01
солети?!?! :shock: :lol: :lol: :lol:

mycel
11-25-2009, 19:56
само, че с храната не се получава. За закуска ако ям, ям мляко или солети. За обяд ям или солети или нищо. За вечеря или солети или нещо леко. Просто месо напоследък ям рядко, почти не ям.
А за тренировките...сутрин не бягам, а правя преси, вечер там квото си казала :)
дали ще се получи с тва ядене...?

да, ще се получи
ще смъкнеш въпросните 3-4-5 килограма, които те дразнят, като се теглиш, но това ще бъдат не мазнините, а нервна или мускулна тъкан
и като се погледнеш в огледалото все ще виждаш едни и същи проблемни зони как НЕ МЪРДАТ а си стоят все там и те дразнят
един съвет - започни да се храниш редовно и не със солети, а със готвена и полезна храна. (т.е. промени си хранителния режим)
спорта и упражненията е другото, което можеш да направиш