View Full Version : противозачатъчни
ivana0895
07-29-2009, 20:31
дебелее ли се от тях и имат ли странични ефекти , имам в предвид противозачатъчните ясмин :-)
hamacs563
07-29-2009, 20:49
Незнам със сигорност :( Консултирай се с генеколог преди да предприемеш каквото и да било на своя глава,защото наистина можеда има странични ефекти :)
аз качих от тях, спрях ги доста бързо :x
BlackWings
07-29-2009, 21:07
Глупости!
Не се качва от противозачатъчните.
Не ми се обяснява подробно , но съвременните хапчета са със съвсем нискодозирани хормони , неспособни да повлияят върху теглото ти, количеството хормони е точно такова , че да изпълни основната си цел => предотвратяване на овулацията. Никакви геномодифициращи , зомбиращи и мумифициращи фактори , каращи те да се надуеш като бременна хлебарка и да обраснеш като храст. Т'ва да не ти е научен експеримент?
Аман от "напълнях от тях" , и как по-точно разбра , че е от тях?
sme6ko123
07-29-2009, 21:21
Бих казал че ти трябват противозатъпяващи. :-D
kalpazanka
07-30-2009, 05:56
дебелее ли се от тях и имат ли странични ефекти , имам в предвид противозачатъчните ясмин :-)
Страничните ефекти и нежеланите лекарствени реакции са описани в листовката. Прочети я.
Има литературни данни за повишаване на ТАГ при прием на ОК, затова не е зле да попиташ личния си лекар на колко време да правиш изследвания.
По въпроса с дебелеенето ще ти кажа едно нещо- всеки организъм е индивидуалност и отговаря по различен начин на лечението.
бих казала да си затваряш устата. не стига че качих, а и корема ми се беше наадул като балон. много е индивидуално и е възможно да се случи. така че млъкни.
kalpazanka
07-30-2009, 07:10
Ufff, не си хаби нервите. Явно не е пил Ясмин и не може да сподели мнение от опит. ;)
Ufff, не си хаби нервите. Явно не е пил Ясмин и не може да сподели мнение от опит. ;)
Охх, добре :)
maybelline
07-30-2009, 08:40
Не се дебелее, нямат ужасни странични ефекти, най-много малко да ти пораснат гърдите.
Разбира се, хапчетата трябва да отговарят на нивото на хормоните в кръвта ти, затова се отива на гинеколог. Ако пиеш противозачатъчни, които не са ок с хормоните ти, всичко става, може и да надебелееш, може и пъпки да ти излязат, всичко може.
Ако си с твърде високи нива на естроген, не бива да пиеш потискащи тестостерона хапчета и обратно.
SoFarSoG00d
07-30-2009, 13:33
Консултирай се с гинеколог,защото при всеки организъм е различно.
Спокойно можеш да използваш главни букви и най-накрая да се научиш (визирам не само теб) , че В ПРЕДВИД е ГРЕШНО!!! Пише се само ПРЕДВИД.
А по темата: Да, дебелее се , но не при всички. Това са хормони, които действат различно на всеки организъм.
защо ми трябват, я кажи? 8)
BlackWings
07-30-2009, 21:45
Защото не можеш да кажеш еднозначно че от тях си качила , защото няма как да си сигурна , защото може да е от 100 други неща , но го твърдиш със сляпа увереност , и объркваш и всяваш страхове у тези , които не са го пили , само заради глупавите си предположения и псевдо-компетентност 8-)
Това достатъчен отговор ли е? 8)
BePoHuKa
07-30-2009, 22:55
Не се дебелее, нямат ужасни странични ефекти, най-много малко да ти пораснат гърдите.
Само стой и гледай сега как всички девственици ще почнат да се гълтат като луди с Ясмин и тем подобни :razz: :razz: :razz: :razz:
Пия ясмин от 3 месеца и съм много доволна!
Четох какви ли не глупости за тях.Започнах да ги пия от 1-я ден на цикъла (както пишеше в листовката)и след това кървенето(не точно кървене ами по 2-3 капчици на ден) ми продължи до следващия цикъл.В момента в който ми дойде следващия цикъл кървенето свърши и така (но е съвсем нормално да имаш кървене)
Нямам никакви странични ефекти ,менструалните болки вече ги няма , гърдите не ме болят както и кръста !нито съм надебеляла нито съм се изпъпчила даже смея да кажа че свалих килограми (бях 62 сега съм 57) .
Нямам промяна в гърдите ,идва ми като по часовник и всичко е ОК :)
Препоръчвам ти ги! :)
мне, никакъв страх не всявам в никой. казала съм че е индивидуално и на мен така ми подействаха. по-добре ли е да казвате че са ок и да се успокояват хората и да си ги предписват сами?
а и знам че от тях качих, след като бях +3 след месец при това на стриктен хр режим . както и да е.
kalpazanka
07-31-2009, 17:40
^Не го приемай лично. :) Просто за всеки медикамент има и положителни, и отрицателни отзиви.
Ясмин спада към антиандрогенните ОК, т. е. не би трябвало да се получи нежелано окосмяване.