View Full Version : Възпитанието ни и още нещо...
ShtrudeL
08-09-2009, 22:30
Мислите ли че това което сте сега се дължи на това как са ви възпитавали като малки (а и не само) и от това в каква среда сте отраснали? Имам предвид като харектер...или просто с времето сами сте го изградили?
Аз нампример никога през живота си не съм чула и 1-на псувня от майка ми или баща ми... Като никой от тях не ми е казвал примерно "Не е хубаво да псуваш,да правиш тва и онова.." ...просто съм гледала един вид от тях дори съвсем неосъзнато като малка...сега например не мога да псувам като каруцар (добре де мога но на ум ^)...добре де...мога но просто ми е неудобно Оо И...ненужно най-вече...
А сега като гледам днешните деца...направо се дразня Оо Псуват...пият от малки и пушат...(говоря като пенсионер и си се дразня малко ама си е вярно ^) Поня моето детсво и с радост си спомням за него...тогава изобщо не ми е било до компютри ии всичката простотия която я има днес... помня даже как си правех тортички от кал,треви и всякакви боклуци ама ми беше забавно Оо Помня че си играехме на подаръци,криеница и кви ли не такива игри...имах си кукли,играехме си на семейство ^^ абе беше хубаво...а сега...днешните кретенчета (щото са такива от малки повечето >.<) не можеш да кажеш че имат детство...нямам думи ...
Вие какво мислите? ^
PurpleDream
08-09-2009, 22:50
ии и аз съм си правила торти от кал :-D възпитанието има значение,но до едно време,защото всеки се променя,някои се променят до толкова,че забравят и възпитание и родители и всичко...възпитанието ти помага като си по-малък,но вече като поотраснеш не може да не се промениш,и аз преди не се карах с майка ми,но вече на ден по няколко пъти и то все за дреболии :D
sladur4etyYy
08-09-2009, 23:30
бе и домашното възпитание е важно, но средата и съзнанието на детето си казват тежката дума. то може ваще да ти говорят, ама ако не възприемаш, ква е файдата?
SummerRain
08-10-2009, 08:16
Мисля, че говориш като лелка... Не, сериозно. Днешните "кретени" имат детство.С нищо по-лошо от моето, от твоето и от на не знам си кой. Всеки ден минавам през един парк-пълен е с деца-играят точно с кофички, с лопатки, на гоненица, на криеница.Не казвам, че няма такива, които стоят предимно пред компютрите, но те са изключение. А относно това за пиенето и пушенето-и аз се дразня, да, но не мога да променя никой.Всеки родител е отговорен за възпитанието на децата си.Когато живот и здраве стана майка ще се старая да възпитам децата си добре чрез личен пример и повече контрол, но не мога да се занимавам с околните.Няма да ги променя.Не искам да се превърна в онези вечно мърморещи госпожи, не мерси.
mysticinside
08-10-2009, 08:50
Винаги характера на един човек се игражда главно от условията и мястото на което живее.Смятам че съм достатъчно добре възпитана...вярно с голямо отсъствие на баща ми защото пътуваше, но майка ми баба ми и дядо ми са се справили отлично..харесвам се такава , умееща да отстоявам позиций,да защитавам себе си и да помагам винаги когато мога,за годините си съм достатъчно начетена ...аз също правех торти но от мокър пясък и така нататък,със съседите ми правехме лекарства от треви а и да не забравя играехме на "досиетата Х" :-D
дано по-малките от мен з амалко се отлепят от тези компютри и да иживеят едно истинско детство..за всичко си има време :-)
Това,че псувам или се държа като олигофрен родителите ми нямат никаква вина.Сам съм се научил или от приятелите ми най-вече от околните наван. :grin:
Това,че псувам или се държа като олигофрен родителите ми нямат никаква вина.Сам съм се научил или от приятелите ми най-вече от околните навън. :grin:
dan40123
08-10-2009, 09:55
това в какво се превръща даден човек не е точна формула всеки е различен даже на повечето им е генетично заложено кви ше са напремр майка ми и баща ми никога не са нарушавали закони не са правили никакви далавери и сега аз имам наследена тяхната съвест и аз немога даже като си хвърлям боклука гледам да е в точния кош и средата влия а на някои индивиди средата е 100% показател какви са те и тва е .
faststep
08-10-2009, 11:37
Зависи и от възпитанието, и от приятелите, с които се събираш.
Аз мисля, че родителите много влияят на децата. :) :) И аз съм много възпитано дите :oops: Предполагам, че от тях съм го наследила. бтв и аз обичах да си правя супи от листа в детската градина 8-)
мисля че в днешно време средата (компанията) няма никакво значение защото повечето са лицемери...мисля че родителите имат голямо значение...дори и да съжеляваш примерно сега че ти викат или не те пускат...после ще разбереш че са ти го казвали за добро...поне от личен опит го казвам :) :)