View Full Version : Бягане
istinska95
08-13-2009, 12:49
Ами най накрая се реших да почна да бягам. Мисля си всяка сутрин в 7.30 да ходя да бягам защото няма много хора тогава иначе ме е срам. Искам да ви питам горе-долу колко време трябва да бягам и с каква скорост
поне час и със скорост, която можеш. в началото давай по бавничко, после забързваш. също си прави и малки почивчици, но не сядай веднага!
а и азащо те е срам?! няма нищо срамно :)
час ти е много ако не си бягала досега. 20-30 мин като за начало са екстра.
DarkKisss
08-13-2009, 16:20
час ти е много ако не си бягала досега. 20-30 мин като за начало са екстра.
Точно така. И зависи с ква цел ти е тва бягане? Стягане, отслабване, удоволствие? Няма нищо срамно.
istinska95
08-13-2009, 16:37
Целта ми е да се науча да бягам по- бързо, защото ей сега съм в ново училище пък не мога да бягам и да не ми се хилят :D ! А и малко да се стегна
Лелеееее колко жестоко се закова
таман се накефих като разбрах, че си момиче
и ще ставаш да бягаш а то изведнъж на първо място
се поставя мнението на другите а не твойто здраве :?
Твоя работа, но моментните постижения
не са трайни ка моли вечни ;]
Прави го за себе си .. ще видиш какъв е кеф когато
хората в тролея/автобуса те гледат със завист
много е яко просто само като те лъхне студеният въздух .. навън
е студено тъмно няма хора спокойно е ...
Много е гот пробвай няма съжаляваш :)
//7:30 ми се струва малко късничко, но твоя работа ;)
EarthShaker
08-13-2009, 19:19
не повече от 20-30 минути, за да има ефект.. комбинираш 1минута спринт с 30 секунди ходене и така докато издъхнеш... ако искаш само да отбиеш номера си прави разни кросчета, пък по 2 часа да са ако щеш.
vampire_girl_
08-13-2009, 19:22
Вярно е,че е късно,но пък си е твоя работа.
Аз ходя в 6 , преди да са тръгнали хората по улиците.
Бягам не като за състезание,а по-леко,за да не се измарям много бързо...
Примерно избрала съм си 6 песни,които общо са 21-минути и като пусна първата,не спирам докато не свършат.После почивка и пак...и така,но гледай да не прекаляваш и на другия ден да не можеш да станеш от леглото.
С мярка е най-добре.
jhygtygrf
08-13-2009, 19:42
Да попитам нещо.. Кога е по-добре да се яде-преди бягането или след? :(
след, но не съвсем веднага
vampire_girl_
08-13-2009, 19:46
Някой казват преди,други след...
Чела съм,че е най-добре да се закуси с нещо леко /не да седнеш да се натъпчеш.../ преди да започнеш да спортуваш,но аз се чувствам по-добре когато бягам и правя упражнения на гладно.
Ако се натъпчеш като свиня преди бягането ... мисля че няма да ти е много лесно да бягаш после ... аз лично предпочитам след това ... после огладнявам, а и като стана нямам апетит веднага :-o
jhygtygrf
08-13-2009, 19:49
И аз съм чела различни мнения, но повечето май са 'след бягането' особено ако е сутрин. Мерси и на 3те/мата.
vampire_girl_
08-13-2009, 19:53
Имам една книга за диети и бла,бла и там пише,че организма гори калории много по-лесно,когато преди това си хапнал лека закуска от сорта на плод с чай или един сандвич.
И все пак,аз не мога да ям,преди това.
smiLexaga1n
08-13-2009, 19:54
Аз пък винаги съм си мислила, че е по-добре да се яде преди да бягаш, защото като бягаш ще 'свалиш' това, което си погълнала (т.е. изяла), но явно съм мислела погрешно. Иначе браво за решението. :)
sladi4ka_qni4ka
08-13-2009, 20:13
аз бягам от много време на стадиона в на6ия град ... една обиколко е 400м .. и аз правя наи малко по 6 обиколки наведнъж , а най много по 10 .. 4е и пове4е то се свиква с такта постепенно и по издружлива 6те става6...
пък и невиждам от какво да те е срам... много хора бягат.. другите просто им завиждат 4е имат смелост :) :)
istinska95
08-14-2009, 07:36
ще послушам съвета на zero да се опитам да стана по - рано :-) ! Благодаря и за другите мнения ! Ще се радвам ако има още
Luscious_Heart
08-14-2009, 19:16
Да попитам нещо.. Кога е по-добре да се яде-преди бягането или след? :(
След.
Какво срамно има? Аз пък понеже лягам в 1 ч и ставам в 12, ходя на плаж и т.н., бягам чак към 19 ч в двора на даскалото, обикновено има момчета, които ритат или играещи деца; ама на мен не ми пука. 8)
vampire_girl_, това е книгата "Диета само за тийнейджъри", нали? Истината е, че когато бягаш на гладно, горенето се цели точно в мастните депа, защото няма откъде да вземе достатъчно енергия... Бе не се изразих никак добре, ама карай.
Много добре си се изрази * поне аз цепнах ... * . Не знам колко по-добре ще мога да го обясня, но когато бягаш след като си се нахранил така се горят мазнините от погълнатата храна, а когато бягаш на гладно се горят натрупаните по тялото мазнини :) А, за времето .. по принцип предпочитам сутрин ... по-хладно е, по-малко хора има и следователно е по-спокойно ...