View Full Version : Тайна стратегия: Използвай продукти от кухнята!!!!
koshtramba
08-15-2009, 19:12
Предлагам ви интересна статия, която намерих в Космополитън, някой от вас може да я знаят, но аз я слагам, за тези които не са я чели. Според мен има доста полезни съвети ;)
Напръскай със сода, за да повдигнеш кичурите.
Налей Спрайт в бутилка с пулверизатор и впръскай в/у влажна коса, споделя звездния стилист Брет Фрийман, който направи това с прическата на Кели Кларксън, когато летищните власи, за сигурност и взеха спрея за обем от ръчния багаж.Съдържащата се в безалкохолното захар ще фиксира добре косата ти, а освен това ще и придаде и обем.
За по прецизни линий.
Пъхни молива си във фризера или във чаша лед (( с капак )) за около 30 мин. преди да ги използваш - споделя бившият модел Падма Лакшими.Използвай ги след като са се втвърдили, така ще направиш по точно очертаване.
Запали кибритена клечка за мигновен грим на очите.
Духни пламъка и изчакай докато клечката изстине. Прекарай четката си за сенки през върха на клечката и нанеси въгленовия цвят около очите като очна линия, както гримьора на Боди Шоп направи с грима на Кейт Мос. Избягвай вътрешната част на клепача и не се шашкай ако нее перфектно - идеята е грима на очите ти да изглежда леко размазан - тип опушен.
Придай повече обем.
Когато искаш повече и повече повдигане на косата, нанеси крем за бръснене върху влажни кичури от корена до върха преди да я изсушиш. Тази идея е на стилиста по сушене на косата Даниел Бомаш, който стилизира косите на моделите по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Леката пяна, която е на основата на спирт, ще осигури мигновено повдигане. Все пак има и изсушаващ ефект, така че не го използвайте често.
Използвай домакинско фолио, за да намалиш подпухванията.
Пъхни парче фольо във фризера. Когато се изстуди добре, пробий дупка за устните си, така че да можеш да дишаш, и го сложи върху лицето си за няколко минути, съветва известния гримьор Рами Гафни, който е прибягвал до този трик при звезди като Габриел Юниън и Бритни Спиърс.Тъй като фолиото се поддава на огъване, то лесно може да приеме формата на лицето и да го използваш като охлаждаща маска, за да свие възпалението по кожата.
Използвай лъжичка, за да извиеш миглите си.
Вземи чаена лъжичка и внимателно притисни ъгъла й до основата на миглите си, съветва гримьорът на Макс Фактор. Изпробвал го е в/у Кейти Пери, след като е загубил извивачката си за мигли.Металният ръб ще осигури секси извивка на ресниците ти.
Използвай спирала като очна линия.
Натопи четката си за устни във флакона от спиралата и след това направи тънка черта над линията на миглите си, за да подчертаеш очите.Гримьорът Тим Куин е използвал това с актрисата Джордана Бревстър, когато не е имал течна очна линия под ръка.
Това е, надявам се да съм била полезна.
Sladurchoo
08-15-2009, 19:17
хмм интересно ..
а искам да те попитам (тъй като явно четеш Cosmopolitan) кога излиза списанието и колко струва ? и има ли интересни неща ? :-D
koshtramba
08-15-2009, 19:19
Не знам кога излиза. :oops: Намерих го вкъщи, майка ми си го е купувала. Иначе е интересно, да. Съвети всякакви. От сексуални, до това колко често да мием косата си. :D
j_adore2
08-15-2009, 19:23
хмм интересно ..
а искам да те попитам (тъй като явно четеш Cosmopolitan) кога излиза списанието и колко струва ? и има ли интересни неща ? :-D
^^ В началото на месеца излиза малък формат - 2.99,голям - мисля че 3.99 (не съм сигурна) и има интересни неща,поне според мен :) Последният брой е с Владо Карамазов на корицата :-) :lol:
ivana0895
08-15-2009, 19:24
Как точно става това с лъжичката и миглите ? Това с пяната за бръснене е страхотно ! :P
koshtramba
08-15-2009, 19:26
Предполагам, че просто притискаш миглите. Както с пръст примерно можеш да го направиш. Не знам дали се задържа много обаче тва, ако е без спирала след това.
А дали вършат по-добра работа от специалните за това продукти...?Не ми се вярва честно казано. Въпреки че майка ми ми е казвала, че едно време са си извивали миглите с лъжица, тъй че не е нищо ново :D
Ако някой пробва да пише резултатите. :)
j_adore2
08-15-2009, 19:49
А дали вършат по-добра работа от специалните за това продукти...?Не ми се вярва честно казано. Въпреки че майка ми ми е казвала, че едно време са си извивали миглите с лъжица, тъй че не е нищо ново :D
Ако някой пробва да пише резултатите. :)
^^ Поне не могат да ти навредят,особено лъжицата,или пък това за молива във фризера ..
paranormall
08-15-2009, 19:52
Интересно и полезно :-({|=
myHeartIsOnlyForYou
08-15-2009, 20:00
Интересни неща :) ..някои ги знаех,а други не,приятна тема :) .А някой знае ли каква е разликата между малкия и големия формат??Според мен сигурно има по-малко статии или са по-съкратени..а може би с по-малък шрифт 8-) .Ако някой знае да каже,че ми е интересно и ако и в двете пише еднакви неща на 100%,но ако не по-добре да си взема голямото...
мерси за статията наистина поне на мен ще ми е от полза :)
Интересни неща :) ..някои ги знаех,а други не,приятна тема :) .А някой знае ли каква е разликата между малкия и големия формат??Според мен сигурно има по-малко статии или са по-съкратени..а може би с по-малък шрифт 8-) .Ако някой знае да каже,че ми е интересно и ако и в двете пише еднакви неща на 100%,но ако не по-добре да си взема голямото...
да ти кажа и аз т'ва се чудя..надали са еднакви нещата щом едното е с левче по-скъпо 8-)
FuCkInBuBbLeGuM
08-15-2009, 21:11
Мм интересно беше... и полезно.
MissIndependent
08-15-2009, 22:10
Разлика няма в малкия и големия формат, освен в цената. Купувам го повече от година и голямото вече спря да излиза.
да ти кажа и аз т'ва се чудя..надали са еднакви нещата щом едното е с левче по-скъпо 8-)
ми шрифта е по малък и май малкото има повече страници от голямото...ама то тва идва от шрифта....абе аз си взимам малкото...нали е на далавера...цяло левче 8-) 8-)
sexa_na_kompleksa
08-16-2009, 06:25
А това с пяната за бръснене за обем как става? xD Всмисъл нанасяш пяната, чакаш малко, изплакваш и после се сушиш или... ? xD
koshtramba
08-16-2009, 07:42
А това с пяната за бръснене за обем как става? xD Всмисъл нанасяш пяната, чакаш малко, изплакваш и после се сушиш или... ? xD
Не, просто използваш вместо пяна за коса.
breathless
08-16-2009, 08:09
Интърстинг ..
Само да питам в списанието За по прецизни линий. линии с 'й' ли е написано ? :?
koshtramba
08-16-2009, 08:10
Оф, не, аз винаги го бъркам, сори.
breathless
08-16-2009, 08:14
Ох, слава богу, остана и в списанията да го пишат грешно.
п.п. темата за тупалката - http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=272304 .. 8-)
Jumbie483
08-16-2009, 08:22
Много интересно, тези неща не ги бях чувала преди :)
sexa_na_kompleksa
08-16-2009, 09:55
Не, просто използваш вместо пяна за коса.
Аха.
Е, хайде, ако някой го пробва и оживее, да каже какъв е ефекта. xD
^
Аз съм пробвала... :) Много преди да прочета тази статия го знаех. :) Става много добре, обаче си изфъскайте съвсем малко пяна на ръката, че то като се размаже и става супер много... 8-) Някой път като съм ползвала пяна за бръснене даже се е получавало по-добре от пяната за коса :)
aз пък никога не чета списанието .. винаги посещавам онлине сайта . . супер готин е .. и е безплатно :D
Carmen_Kass
08-16-2009, 18:01
Интересно!
Обаче това с кибритената клечка най ме изкефи...естествено опушване :D
Jumbie483
08-16-2009, 18:10
Вижте пък аз какво намерих в и-нет :)
[quote]Боядисване на косата с натурални продукти
Билки, плодове и зеленчуци могат да се използват за боядисване и създаване на блясък в косата. Тези оцветители действат за определен период от време, като фино оцветяват и създават отблясъци в косата. Първо измийте и изплакнете косата, после я полейте с един от долните оцветители около 15 пъти, като хващате остатъка в купа или в леген, когато се стича от косата и отново го изсипвате върху нея.
За брюнетки
1) Сварете един домат във вода. Охладете леко. Натопете мека четка или памуче във водата и накиснете косата. Внимавайте да не отиде върху кожата. Оставете върху косата за 20 минути и след това изплакнете.
2) Направете силна настойка от една от следните билки и чайове и след това я използвайте като оцветител: розмарин, градински чай, малинови листа, магданоз, черно кафе, черен чай (за силен блясък), плодчета на бръшлян.
За блондинки
1) Невенът дава златни отблясъци на светлите коси. Лопенът, минзухарът, жълтият зановец, както и всички други жълти билки и цветчета също придават цвят и блясък на русите коси.
2) След измиване с шампоан, изплакнете косата с разтворена 1 с.л. лимонов сок в 4 литра вода.
3) За да възстановите коса, която веднъж е била изрусена, смесете 10 грама корен от женско биле с 10 грама стебла от овес и прибавете жълт минзухар. Залейте с вода и сварете, за да получите настройка. Прецедете и я използвайте като балсам след измиване със шампоан. Трябва хубаво да се накисне косата и да не се изплаква след това.
4) За да направите блестяща светло русата коса, сварете
harabelka
08-17-2009, 12:23
Хубава статия :)
Sarafina
08-17-2009, 14:02
Ще пробвам със Спрайта 8-)
Много хубава тема.. а извън темата да ви кажа имам една позната която си изправя КОСАТА с ЮТИЯ :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: чалнати хора :lol: 8-)
rachel_billson
08-17-2009, 15:46
Много хубава тема.. а извън темата да ви кажа имам една позната която си изправя КОСАТА с ЮТИЯ :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: чалнати хора :lol: 8-)
Кой каквото намери 8-) По темата:Много интересни и полезни съвети. :-)
А за подпухнали очи аз знам: вземат се 2 супени лъжици и се слагат във фризера/камерата и стоят там 5мин, изкарват се и се слагат на очите :)
По темата: браво мн полезни съвети :P Сега ще има масово сърдити татковци : "Къде ми е пяната за бръснене?!?! Вчера си я купих!" xD
^
Преди си поливах косата с бира, баща ми като разбра му стана лошо на човека 8-)
Имам питане: Оцетът помага ли на косата? Само ябълковият ли е полезен, или може да се мацам и с винен? Как да се справя с ужасната миризма след това (не се маха лесно ) ?
Едит: Днес ходих при баба и научих нещо
Косата потъмнявала, ако се полее със водата от сварени орехови листа :). Това не само потъмнявало, но било много полезно за косата. Утре оривам да бера орехови листа и следващия път като си мия косата ще го пробвам обезателно :) :D