View Full Version : Синьо-зелена коса
xHARDCANDYx
08-17-2009, 11:44
Някой има ли идеи как се постига цвета..Може ли да стане с гринофлорин..? Някой пробвал ли е ... Вие сте
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=1092860&albumID=1142261&imageID=1168560
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=1092860&albumID=1142261&imageID=4568132
Това ми бие на Photoshop.
Не е гранофлорин а гранофорин.
И да има чудесен ефект,поне при мен имаше,а освен яркия цвят ,той не уврежда косата!Но няма да стане синьозелено ами чисто зелено,ето при мен как беше> http://i283.photobucket.com/albums/kk282/eivurybleck/l_f16786eb08484b9a881103709699e3e0.jpg
Препоръчвам ти да пробваш с гранофорин. :)
falshiwata
08-17-2009, 11:52
xHARDCANDYx
08-17-2009, 11:55
Кфо яко зеленоооо :grin:
Все пак ако някой има идеи за синьо-зеленото :D
Sasha2k8
08-17-2009, 11:57
brokeninside13
08-17-2009, 14:14
Леле боже
и на мен ми прилича на фотошоп,особено на втората снимка(на врата има "боядисано" ) :?
Не само врата, а по самия бретон боядисването е много странно, което не мяза на направено без Photoshop.
Не е фотошоп бе хора ,разгледайте и целия профил
chaos_, аз имам въпрос към теб. Как точно процедира, когато се боядиса с гранофорин, имам предвид косата ли си топна, колко време стоя, бла бла такива неща и да те питам предполагам се е отмило, но след колко време?
А и бях чула нещо, че са спрели разпространението на гранофорин, поне аз по аптеките не съм го намирала скоро. Някаква представа откъде може да се купи сега? :)
Значии :D :D
Аз първо си изрусих кичура,тъй като косата ми е доста тъмна и нямаше да се получи желания цвят.
А иначе напояваш 1-2 тампона за грим или малко памук с гранофорин и мажеш по косата оставяш примерно 15 мин.може повече може и по-малко и отмиваш излишното.Можеш и да го потопиш,но ще се изпоцапотиш доста,а се чисти много трудно!.Аз си минавах кичура на 2-3 седмици,понякога и повече ,когато ме домързи.
А и да в апетеките няма да намериш,потърси във ветеринарни аптеки,или зоомагазини,тъй като това е лекарство,по принцип преди се използваше за гърло,питай майка си няма как да не го знае.1 шишенце на мен ми стигна за ааадски дълго време ,кажи речи и година можеш да си издържиш ,струва около 5-6 лв,доколкото помня.
Да, и аз бях чувала, че във ветеринарните аптеки го има, ще погледна, иначе го знам, като малка само се мажех с него. :D То за афти по принцип беше страхотно.
Само не те разбрах, искаш да кажеш, че първите 2-3 седмици при къпане не пада, но ако след това не повторя отново ще се отмие така ли?
PS Всъщност сега препрочетох и видях, че накрая си добавила нещо за цяла година и се обърках съвсем :D
Не то не пада изцяло,точно като боя оцветител е.Тоест избледнява цвета и става гадно и затова трябва да се минава.
Иначе имах предвид,че самото количество в шишенцето е напълно достатъчно,за да ти стигне за почти година.
Достъпно,ефтино и не уврежда косата :D
Хахах, ясно, страшно много ти благодаря :)
billytalent
08-17-2009, 18:55
Супер яко е и аз ще потърся гранофорин и ще пробвам
Sladurchoo
08-17-2009, 19:02
аа много е якоо :grin: :grin:
Не то не пада изцяло,точно като боя оцветител е.Тоест избледнява цвета и става гадно и затова трябва да се минава.
Иначе имах предвид,че самото количество в шишенцето е напълно достатъчно,за да ти стигне за почти година.
Достъпно,ефтино и не уврежда косата :D
80% съм убедена,че е.точно на втората снимка се вижда,че вратът и е зелен.или се е боядисала некачествено,или е фотошоп. :)
*косата може да е била зелена или синя преди това,ама си я е направила и с програма
billytalent
08-17-2009, 19:47
Аз ще използвам темата да питам някой знае ли как се получава лилава коса? :?
...
ааааааааа мацка,може ли твоя снимка с тая коса?
много е яко
Много съм ровила за бои и оцветители от този тип и съм останал с впечетлението,че в България са много оскъдни.Виждала съм единствено бои с едни отенък и са най-вече синьо,зелено,розово и оранжево,Black имат от тях.Иначе такова каквото търси мацката видях в един американски сайт,те имат страхотна гама и имат представители в UK,което общо взето ти спестява някой лев от доставката.Лошото е,че са доста нетрайни (дори самите производители го подчертават) и ако не си обезцветиш косата преди това едва ли ще имат ефект.
@billytalent,лилава боя има почти всяка фирма.Не е нещо особено,тъмно е,но си личи,че е лилаво.Но отново седи проблема с основата,на мен крайният ефект винаги ми е бил с доста червен отенък,въпреки,че трябва да е син.Единствено с Vitality стана приятно лилаво,но там пък проблема ми беше,че не хвана и бях един вид на кичури,но не мисля,че пробема беше от боята.
Само да не е Palette,че е груба грешка,която осъзнах твърде късно.
Pliok0019
08-17-2009, 23:41
Абсолютно подкрепям твърдението, че Палете е груба грешка. 3 пъти съм я слагала и 3те пъти не е ставало както трябва (а с Гарниер, например, изобщо нямма такъв проблем).
xHARDCANDYx
08-18-2009, 10:28
billytalent.лилаво се получава от пиоктанин :-)
billytalent
08-18-2009, 10:39
Мерси аз съм пробвала лилава на Палете и нищо не стана,всъщност стана някакъв много странен цвят,видях че и Гарниер имат,но незнам ще се получи ли...а пиоктанин от къде мога да си намеря? :oops:
therichbitch
08-18-2009, 13:34
Мерси аз съм пробвала лилава на Палете и нищо не стана,всъщност стана някакъв много странен цвят,видях че и Гарниер имат,но незнам ще се получи ли...а пиоктанин от къде мога да си намеря? :oops:
и аз това щях да попитам :lol:
а и няколко въпроса:
дали става хубаво лилаво?
дали може като си изсветля един кичур /с къна съм/ да стане после?
П.П. Знам, че къна не се маха, но аз съм си изсветлявала малки участъци, та имах предвид дали е от значение,че преди изсветленото е било къна,а не боя
Пиоктанина се взима от аптеката .. и лилавото не става чак толкова хубаво .. забелязва се, че е лилаво обаче е адски бледо. Ддз поне една съученичка се беше правила с пиоктанин и стоеше зле .. :?
То ,че има фотошоп - има.
Но е използван само за подчертаване на цвета на косата ,може би с colorburn.Цветът на косата не е предобит с фотошоп (:
Верно има наичини,успех на тези които ще опитват (:
billytalent
08-18-2009, 19:54
А пиоктанина на прах ли е или нещо течно и как се използва в смисъл само с него ли се маже или още нещо,аз ще пробвам само да не остана без коса :D
xHARDCANDYx
08-19-2009, 12:22
Течен е,няма страшно-със сигурност не уврежда толкова колкото боите.А също мога да кажа че лилавото е хубаво и наситено! :)
billytalent
08-19-2009, 12:32
На мен вече за увреждането не ми пука,моята коса е преживяла много...дано успея да си намеря :)
xHARDCANDYx
08-20-2009, 13:58
Хах бтв ти прави ли си сини с бабешко сребро хД
Айде после ще ни сложиш и снимки да те видим :-)
billytalent
08-20-2009, 19:54
Хах бтв ти прави ли си сини с бабешко сребро хД
Айде после ще ни сложиш и снимки да те видим :-)
Не успях да си намеря бабешко сребро :D пробвах с боя,но не ми харесаха сега съм навита за лилаво и тези дни ще пробвам...после ще ти покажа снимка ако има ефект :D
xHARDCANDYx
08-20-2009, 20:34
Скъпи баби,отпуснете ни малко от вашето чудо за коса :D
brokeninside13
08-21-2009, 15:57
такъв цвят ще ми е новата стая :grin:
billytalent
08-21-2009, 16:03
такъв цвят ще ми е новата стая :grin:
Остави ни малко от боята за косите ни :D
therichbitch
08-21-2009, 17:43
значи синьото се прави с бабешко сребро?
и наименованието му така ли е или само така му викат??
xHARDCANDYx
08-21-2009, 18:20
Така му викат..Май се води сребро за коса,ма бабите като го предържат и става синьо :grin:
therichbitch
08-21-2009, 18:23
oo :( :o ми то щом се предържа, значи не е праавилно така, в смисъл процедурата, за да стане синьо, ако е да се държи повече отколкото трябва, не го ща, вече косата достатъчно ми е съсипана, ще си направя един зелен кичур с гранофорин, така ще си "ходи" с червения ми бретон,че не ми се мисли :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz:
xHARDCANDYx
08-22-2009, 08:59
Ее те косите ни толкова изтърпяли,че тфа ли ще ги сбърка :-D
billytalent
08-22-2009, 09:00
oo :( :o ми то щом се предържа, значи не е праавилно така, в смисъл процедурата, за да стане синьо, ако е да се държи повече отколкото трябва, не го ща, вече косата достатъчно ми е съсипана, ще си направя един зелен кичур с гранофорин, така ще си "ходи" с червения ми бретон,че не ми се мисли :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz:
Споко и аз съм с червен бритон и червени връхчета :D затова предпочитам синя да се направя
xHARDCANDYx
08-22-2009, 09:13
:D
Len4etyYyy
08-22-2009, 09:13
OMG
therichbitch
08-22-2009, 12:53
Споко и аз съм с червен бритон и червени връхчета :D затова предпочитам синя да се направя
аз чак за 15-ти :D ,та ако намериш онова синьото- нали ще споделиш :-P :oops:
как да не уврежда косата бе :-o
Цвета го постигни с фотошоп, ако наистина искаш нещо синьо-зеленикаво търси в палитрите на фирмите за професионална козметика...
billytalent
08-22-2009, 20:33
therichbitch ще споделя естествено,ако ти намериш сподели с мен,в моя град по улиците почти всички бабички са с такава коса,мисля да питам някоя от къде го намират
therichbitch
08-22-2009, 20:49
хмм, аз не съм търсила, но съм от Сф, вероятно по-лесно ще се намери, ако си от по- малък град, затова не го намираш вероятно, ще попитам още утре в някоя аптека :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
http://www.aroma-bg.com/products/index.php?cat=1&cat_id=10&sub_cat_id=14&lg=bg
цветовите гами на Арома, мисля че има това което търсите
billytalent
08-22-2009, 21:05
Мдаа Боровинката и тъмният патладжан не са зле,някой ползвал ли е тази боя и хубава ли е :? аз не искам кичури,а едната страна да си ми е както сега синьо-черна,а другата примерно лилава,синя или зелена :D
Мдаа Боровинката и тъмният патладжан не са зле,някой ползвал ли е тази боя и хубава ли е :? аз не искам кичури,а едната страна да си ми е както сега синьо-черна,а другата примерно лилава,синя или зелена :D
е аз за тези на Арома знам че са... задоволително добри =)
xHARDCANDYx
08-23-2009, 11:34
На мен нещо тая Арома не ми вдъхва..Предпочитам да изнудя някоя баба от село или от някоя ветеринарна аптека да си взема фуксин или пиоктанин..или кфото там :? :P
therichbitch
08-23-2009, 19:29
Не е гранофлорин а гранофорин.
И да има чудесен ефект,поне при мен имаше,а освен яркия цвят ,той не уврежда косата!Но няма да стане синьозелено ами чисто зелено,ето при мен как беше> http://i283.photobucket.com/albums/kk282/eivurybleck/l_f16786eb08484b9a881103709699e3e0.jpg
Препоръчвам ти да пробваш с гранофорин. :)
аз наското чух,че не се произвеждал, ти къде го намери?
Във ветеринарните аптеки го има 100%
ако си от Варна дори мога да те опътя :D
xHARDCANDYx
08-25-2009, 17:32
Айде мацайте,слагайте снимки..Ае видим кой ще е най-шарен :D
пробвай в цвят зелен неон -през деня ще те гледат вси4ки,а през нощта ще си като светлоотразителна лепенка :wink:
billytalent
08-25-2009, 19:34
Вчера една приятелка се направи с пиоктанин и ефекта е ужасен...аз се отказвам
xHARDCANDYx
08-25-2009, 20:08
:shock: Какво стана
billytalent
08-25-2009, 20:13
Само в корените е лилава,все едно с мастило се е нацапала,а като е спала лицето и се е омазало и постоянно цапа някво много гадно,като си докосне косата и цялата става лилава...иначе е ефтино това де,предпочитам с боя да се направя
xHARDCANDYx
08-25-2009, 21:00
Хм,една фр се беше правила така но беше хубаво,а и не е споделяла такива проблеми..Може и от лекарството да е :?
А как се казват оцветителите за коса, кои правят косата синя, зелена, розава ... Единият цвят е Гранофорин, а другите. Плс за помощ
А как се казват оцветителите за коса, кои правят косата синя, зелена, розава ... Единият цвят е Гранофорин, а другите. Плс за помощ
червени с фуксин и лилави с пеоктанин
Аз се чудех задължително ли е преди да си направиш кичури например с пеоктанин косата трябва да се изсветли преди това?
Изивинявам се, че съм толкова нахална, но г/д каква е цената на тези оцветители... Аз имам някакъв спомен, че съм чувала, че са около 2 лв. Толкова ли са? Или са по - скъпи/ по - евтини?