View Full Version : ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ
imamproblem
08-17-2009, 12:09
Здравейте всички! Искам да се допитам до вас за един проблем. Няма да обяснявам но стана инцидент и си скъсах гемчето на пениса. Тече доста кръв но я спрях. Сега какво да правя ще се оправи ли?
ще се оправи. Мии го по-често обаче , за да не стане инфекция :) Ще си зарасне :)
Ето малко инфо:
"Късото гемче" е третата най-честа причина за полов дискомфорт и тревоги сред момчетата.
Гемчето се нарича още френулум или юздичка. Във форумите често се описва като "ципа", "жила", "кожичка"
ВСЯКО момче се ражда с гемче. Гемчето е нормална част от мъжкия полов орган и има своята роля във физиологията и сексуалната функция. Представлява гемчето, юздичката, ципата, жилата, кожичката свързаща долната част на пениса с главичката в мястото, където тя се разполовява на две полукълба.
Късото гемче изглежда ТAKA , или ТАКА , или по ТОЗИ начин .
Късото гемче е вродено състояние, което може да бъде съвсем самостоятелно или да е съчетано с вродена фимоза (което не е задължително).
В детство затруднява оголването на главичката и (ако е) съчетано с фимоза способства развитието на баланопостит и последствията му.
В полово зряла възраст късото гемче предизвиква дърпане на главичката в ерекция и болка при мастурбация или полов акт.
Основният проблем е че рано или късно късото гемче при интензивна мастурбация или полов акт се разкъсва.
Това вероятно е източник на момчешкия фолклор, че при първи полов контакт И при момчето нещо "се къса".
Запомнете: при момчето нито при първия, нито при последния полов акт нещо "се къса"!
Когато това все пак се случи означва че принудително е било скъсано късо гемче.
Това е съпроводено с остра, много силна режеща болка която продължава много дълго и с обилно кръвотечение, което е трудно да бъде спряно с подръчни средства.
Това е така, понеже гемчето е много силно кръвоснабдено и през него минават важни нервни пътища.
Когато късото гемче бъде скъсано принудително - на мястото на разкъсването се образува фиброзна тъкан.
Тъканта ръбцува и в този ръбец се въвличат нервните кожни окончания, които формират един нов, патологичен център на дразнене при полов акт, чийто краен резултат е преждевремената еякулация (често след 3-4 фрикционни движения).
ЛЕЧЕНИЕ НА КЪСО ГЕМЧЕ
Лечението е само оперативно. Нарича се френулотомия или пластика на гемчето. Изглежда приблизителноТАКА.Може да се извърши по различни способи и технологии.
Премахването ма късото гемче НЕ означава обрязване, ако не е съчетано с фимоза.
Когато проблема е само в късото гемче след френулотомия външния вид на пишока ви няма да се промени.
imamproblem
08-17-2009, 12:22
Благодаря че ме успокои но нямам проблем с късо гемче просто стана глупав инцидент и така иначе смятам че урината е най големия дезинфектант и тя предпазва от инфекций???
BlueFace
08-17-2009, 13:18
t0d1t0 ти направо ме наплаши с тези операции ,режещи болки , обилни кръвотечения :shock: :shock:
И при всички мъже ли някога се къса ? :shock:
а ми значи може и да не ти се скъса , може и да се скъса... Та това го дадох като повече информация да прочете след като зарасне :) А и няма такава болка и т.н. Просто е гадно да видиш как хуя ти кърви :D Минава до към седмица поне и после ти няма нищо :) Но трябва да се гледа да не стане инфекция. А бе ще доживеете до следващото ебане :D
Благодаря че ме успокои но нямам проблем с късо гемче просто стана глупав инцидент и така иначе смятам че урината е най големия дезинфектант и тя предпазва от инфекций???
Хах тя е дезинфектант ако си 100% сигурен че бъбреците ти са наред ама ако имаш някво заболяване или камъни инфекция и т.н. такава хубава инфекция може да стане ...
imamproblem
08-17-2009, 18:20
каквото и да е най важна е личната хигиена. Но пък май не ми е скъсано цялото гемче а отчасти. Дано след време нямам проблеми със секса ама май май ще има месец на въздържание :( :-x
Dimana99
08-17-2009, 18:25
Здравейте всички! Искам да се допитам до вас за един проблем. Няма да обяснявам но стана инцидент и си скъсах гемчето на пениса. Тече доста кръв но я спрях. Сега какво да правя ще се оправи ли?
Би трябвало да се оправи. Ако забележиш нещо нередно обаче няма да е зле да видиш доктор..
imamproblem
08-17-2009, 18:36
Ами засега всичко е нормално - въобще не ме боли но се чудя дали да го дезинфекцирам с нещо и с какво???
Ilikeliljon
08-17-2009, 20:18
Ами засега всичко е нормално - въобще не ме боли но се чудя дали да го дезинфекцирам с нещо и с какво???
Абе човеко, отиди на лекар, какво се чудиш още. Отиди при личния да ти помогне стига си се пробвал с домашни средства. Това е една много чувствителна зона, така че е най-добре да те прегледа лекар. :) :)
tosheccc
07-29-2011, 12:04
Не е фатално .. ползвай бледорозов концентрат от калиев перманганат.. Мисля, че по 2 пъти на ден, както и да го киснеш в разтвор от Смрадлика.. :) Даже и лекар не ти трябва, но все пак отиди .. :)
Заший си кожичката бе !!!! Луд ли си да оставиш така нещата ....
ShtrudeL
07-29-2011, 15:03
2009