View Full Version : Ранни подвизи
breathless
08-18-2009, 12:17
Хелоу, ако темата не е за тука да я преместят.Ако има други такива да я трият, търсачката не работи.. (: .. та към нея...
Въртяли ли сте накакъв бизнес като малки .. Да продавате нещо, или нещо от сорта .. 8-)
Аз например почнах от 1/2 клас .. Майка ми носеше мандарини от работата, аз ги взимах в училище и продавах по 2 стотинки парчето. 8-) По-късно с една приятелка правехме списание.Казваше се "Котенца" :D 15 стотинки на брой.Представляваше два сгънати бели листа, и в тях пишехме разни факти, игри, неща случили се в училище и такива разни.И ги принтирахме. 8-) След това си бяхме отворили нещо като козметичен салон, правехме маникюри на приятелки.В апартамента на същата приятелка събираме лакове и даже си правехме специална смес - изсипваме всичко що има в банята в една купичка и слагаме ръцете на 'клиентите' вътре. 8-) Беше голям кеф, когато някой дойде за маникюр.Не го правихме за парите, ами за удоволстие и кеф.
Та .. ако сте правили нещо подобно - разказвайте ..
balon4eee
08-18-2009, 12:22
Няма да ти кажа . Подозрителен си ми ;D И да продавам нещо какво ? ;D
breathless
08-18-2009, 12:27
хахах,ясно .. момиче съм btw и не е задължително да казваш ..
ArTanDra
08-18-2009, 12:28
Преди време имаше една компютърна игра "Диабло", който е играл е наясно и търсих артефакти на децата, давах им примерно едно "Шако" за 50 ст. или руна висок левел за 1 лв. та така, също съм запалена фенка на Counterstrike и момчетата ме гледат момиче и колко пъти съм се хващала да играя за пари, който бие дава 1лв. /примерно/, друго като бях дете продавахме кашони беше много доходно изкарвахме пари за по 4-5 ледени сокчета :D
YouCantStopMe
08-18-2009, 12:31
Продавах цветя.
Късах от градинката,слагах ги във кофички,вазички и какво ли не.. и с едно момиче заставахме на улицата да продаваме.
Естествено,почти никой не си купи.
Продавала съм свои рисунки. 8) Най-добрата ми печалба - 50 стотинки за една нарисувана маргарита. :lol:
Като се замисля..
в училище и мартеници май съм продавала с една приятелка.
YouCantStopMe
08-18-2009, 12:34
Сори за поредния пост,но...
как да не спомене човек.
Ей сега се сетих.
КАРТИ ЮГИО!Голяяяма далавера.Имаше няк'ви богове ли.. не си спомням.. И веднъж продадах карта за 2 лева. :shock: ГолЕм бизнес врътках. :D
Имала съм и едни малки такива.. кръгли.. тасчета май се казваха. :-o Тях ги залагахме. :-o
:lol:
teddy_kav
08-18-2009, 12:39
Храсталаци, стари играчки, книги, котки, кучета...Каквото се сетиш.
в училище не съм...
но с приятелки имахме свободен терен (едно празно помещение, което търсеше наематели) беше на наши познати и доста често играехме там.
обаче не само играехме, но и там бяха нашите концерти :-D
събираха се доста хора от махалата, които много ни се радваха...
танци, игри, песни ..
вход за възрастни 1лв, за деца .50стот хаха
иначе и награди за печалившите... подарявахме им рибки хаха
една позната имаше един огроооооомен аквариум и винаги ни даваше рибки...
една от печалившите се беше оплаквала, че рибките са хищни и изяли нейните :-D
LittlePrincess
08-18-2009, 13:00
YouCantStopMe и аз кат малка ги продавах тия карти :D много ги играехме и всеки ден се прибирахме да гледаме детското :D
SummerRain
08-18-2009, 13:06
Аз пък се мъчех вестник да правя и го продавах на...нашите. 8-)
istinska95
08-18-2009, 13:50
Като бях малка (още не бях тръгнала на училище :D ) Венъж бяхме обрали някви цветя от една градинка наредихме ги и ги продавахме по 10стотинки обаче никой не си купи :D
Ааа си прайхме концерти . Събирахме цялата махала за големо по 20 стотинки а за малки по 10 стотинки. Преди тва купувахме бонбони от 2 стотинки да ги черпим :lol: Въобще бяхме лудиии
оо пред блока какви ли не глупости продавахме.Топчета,кукли,к лички,сокчета и изкарахме около 2-3 лева и ги делихме на 6 :D .Иначе съм продавала и клонки ама съвсем като малка :D :D
FuCkInBuBbLeGuM
08-18-2009, 15:01
Ооо и аз да се включа към бизнеса с ю ги о :lol: .
Аз ли съм единствената тук , която не се е занимавала с търговия ?? :D :D
Мм, не съм продавала нищо, но си спомням, че като малка правех разни масажи за някакви стотинки :razz: бях си направила и ценоразпис... :D
sunset_light
08-18-2009, 15:31
В 3-ти или 4-ти клас,май 4-ти беше имахме нещо като коледен базар в даскало.
Дни преди това аз и един бивш съученик си купихме лъки бой за момиче,там ни се падна някаква огърлица. Скъсахме я,сложихме мънистата в едно пликче и го продадохме на едно момиче за 2 лв. :D
После нашите ни караха да й върнем парите,обаче момичето отказваше. :D
LoveRetroMusic
08-18-2009, 16:20
Аз не съм, обаче преди много време един беше откраднал елката на едно момче от моя клас. Та "крадеца" след това я бил продал на друго момче .. Далаверииии :D
yambolov
08-18-2009, 21:34
ооо тука съм много навътре в бизнеса :P
като почна от 5/6 годишен в махлата са бяхме сабрали сички които бяхме на доло горе една възраст и продавахме цветя(момчета и момичета заедно,никога не е било така)
после започнах като озреят черешите с още 2ма авери ходехме с колелетата близо до летището и беряхме(има много голяма черешова градина)продавахме ги по 1.50 торбичката)около 400гр,като навсякаде килограма е от 4 лв нагоре,постоянно на гонеха,после пък с царевица така и общо взето до тази година когато пропуснахме черешите и вече и царевицата,но сега се занимавам с поставяне на ламиниран паркет,от което също се печелят добри пари......общо взето съм си търговец от малък 8-)
PurpleDream
08-18-2009, 21:49
да с една приятелка....бяхме мн тъпи :razz: :razz:
Пред блока имаме вишна и с един приятел берем и продаваме точно под дървото :D И хората ни подминават и си берат от дървото и ние :( Ама поне бабичките ги купувахаа :grin: 8-)
и аз се включвам към YGI O :D (незнам дали така се пише :D )
като чета тука ,, големи търговци има .. царевици, череши , цветя .. кой к'вото се сети :lol:
аз като малка заедно с приятели берях джанки, ябълки и тн, и ги продавах. Бяхме си взели чашки от едно кафе и така една такава струваше 50 стотинки :D после решихме да купим 5 пакетчета семки(май бяха "дики") и да ги продаваме по двайсет стотинки фунийката.....
на ден печелехме по 3-4 лева и ги деляхме на 3 тъй че беше си добър бизнес 8) за съжаление обаче дядо се сърдеше и не ми даваше да взимам парите :shock: и ме караше да ги връщам :x :D
а и също си играехме на "star academy" а осле и на "music idol", и всеки понеделник или неделя изнасяхме концерти, ама с всичките му там работи гласуваня и изгонваня :D от тва печелехме най-много - по левче входа :D :D
леле сега като се сетя :shock: 8-) кви сме били де4ковци
vampirekiss
08-19-2009, 20:46
Мен в дребния безнес(както и в едрия 8-) )никога не ме е бивало.Нищо не съм продавала.
Хахаха готина тема.
Миналта учебна година на всяко състезание дето го печелех ми даваха флашка и аз тъй като си имам две, като едната е 8 гб, не ми трябват и обикалах по коридорите на даскалото и спирах разни хора и ги питах дали случайно не им трябва флашка 8-) и ги шитках за по 10 лв. Така продадох 3 флашки и една оптична мишка 8-)
Няма да ти кажа . Подозрителен си ми ;D И да продавам нещо какво ? ;D
с този подпис,май се досщам ти какво продаваш...
Хелоу, ако темата не е за тука да я преместят.Ако има други такива да я трият, търсачката не работи.. (: .. та към нея...
Въртяли ли сте накакъв бизнес като малки .. Да продавате нещо, или нещо от сорта .. 8-)
Аз например почнах от 1/2 клас .. Майка ми носеше мандарини от работата, аз ги взимах в училище и продавах по 2 стотинки парчето. 8-) По-късно с една приятелка правехме списание.Казваше се "Котенца" :D 15 стотинки на брой.Представляваше два сгънати бели листа, и в тях пишехме разни факти, игри, неща случили се в училище и такива разни.И ги принтирахме. 8-) След това си бяхме отворили нещо като козметичен салон, правехме маникюри на приятелки.В апартамента на същата приятелка събираме лакове и даже си правехме специална смес - изсипваме всичко що има в банята в една купичка и слагаме ръцете на 'клиентите' вътре. 8-) Беше голям кеф, когато някой дойде за маникюр.Не го правихме за парите, ами за удоволстие и кеф.
Та .. ако сте правили нещо подобно - разказвайте ..
и смисъла на темата е ?
търсиш нови идей, или ?
Ами от малък се занимавам с алкохол, наркотици и проституция :D :evil: ама сега да не ме издадете.. :o :o :-x :razz:
xfeelxmex
08-20-2009, 11:14
Преди доста време ( някаде 5-6 години ) с едни много добри тогфава мои приятелки решихме да продаваме мидички на пътя :D :D :D Бяхме толкова зле :D Никой не не си купи :cry: Помня, че едиин чичко спря и ни се развика :razz:
Kallyn4eto
08-20-2009, 11:39
:D Сега като се замисля...
На село по едно време много трудно ни растяха цветята. И тамън бяха цъфнали - баба много се радваше и ние с съседското момиче...хоп окъсахме листенцата и в пощенски пликчета (саморъчно направени) слагахме по няколко от всяко. Също и букетчета направихме и те бяха по левче, а "пликчетата за ароматизиране" по 50 ст. Е, не спечелихме много...
По - късно сме правили модни ревюта, пиески и други такива и продавахме билети ;дд Искахме да продаваме балони пълни с брашно, ...сещате се :D
NeverTheSame
08-20-2009, 16:36
Ммм...абсолютно никога нищо не съм продавала xD
Като гледам приятно сте си прекарвали всички,докато сте въртели търговийка.
Аз обаче като по-малка просто нямаше с кого да си играя...
Нямаше особено много деца на мойта възраст.
macegirl
08-20-2009, 16:55
Да, продавала съм! :grin: :-D :lol: Стари джунджурийки се намираха и то доста на моят "щанд"!Продавала съм и салфетки!Имам колекция от 8 кутий за бонбони(вътре пълни с салфетки), с преповторени салфетки- та точно тях ги продавах и вървеше доста добре :-D !Имаше много колекционери на салфетки около нас, но- аз с най-богатата колекция ... :lol: Щуротий!
thirteen
08-20-2009, 18:11
Ооо и аз съм била в бизнеса. Аз съм в бижутерията (силно казано) :) . Събирахме различни мъниста и правехме гривни със закопчалки от тик-так копче бяха :-D . Правехме и други гривни, да не си мислите, че сме ограничавали клиентелата само с 1 вид. Вторият вид бяха от шарена прежда оплитахме я както дойде и наподобяваха на мартеници, но в други цветове. Нямаше една с една еднаква 8). Не им помня цените, но не жънехме успех :lol: .... оооо и като се сетя сега да разкажа - по-големите от нас правеха игри като "Риск печели, риск губи", в които ние малките будали участвахме с такса 20 ст, а накрая победителят получаваше сладолед :).... беше много забавно. Сега наблюдавам децата от квартала нареждат сергийки ( предимно момиченцата ) , а лошите момчета им ги разхварлят. Войната момичета - момчета никога няма да спре :lol: :lol: :lol: :razz:
Още един спомен изникна в съзнанието ми. Имахме и конкурс на махалата. От всеки блок се избираше мис "на едикой си блок" иии после финали. Бяхме изключително много деца и се получаваше. За награда имаше пак сладолед, зрънчо и т.н.
Поздравления за готината темичка!!! Много ме развесели :-) ...
Апф няма да забравя с братовчедката като продавахме мидички в "дружбите" на пенсионерите :D:D:D Беше върха просто :D